Direktlänk till inlägg 23 november 2013
En bloggvän ville ha receptet på min mans korvsoppa så nu har han skrivit ner det om nån annan också vill ha receptet
Alternativ:
stekta kycklingbitar; fläskbitar eller nötköttbitar.
2 portioner
Ingredienser:
Kycklingbuljongtärning
½ liter vatten
1 morot (Stavar 5mm eller skivor 3mm)
1 liten palsternacka (Stavar 5mm eller skivor 3mm)
2 medelstora potatisar (Stavar 5mm eller skivor 3mm)
10 cm purjolök (skärs fint)
10 cm Falukorv (tärnas
Kryddgrädde:
1 dl vispgrädde (i stor kopp)
1 tsk timjan
1 tsk gurkmeja
1 kryddmått Sambal oelek
Lite svartpeppar
1 msk citronsaft knappt.
Tillagning:
Häll vatten i en panna och lägg i buljongtärningen. Koka upp och dra av plattan.
Skär till rotfrukter lök och korv, lägg på skilda fat.
Blanda till grädde och kryddor i en kopp.
Ställ tiduret på 10 min. Lägg morötterna i buljongen och koka upp.
Starta uret. Låt koka kraftigt. När det är 9 min kvar, lägg i potatisen. Fräs löken och korven. Om kokningen upphör, stoppa klockan och starta igen när det kokar. Palsternackorna läggs i när det är 5 min kvar, korvfräset läggs i när det är 1,5 min kvar.
När klockan ringer dra kastrullen från plattar och häll i gräddkryddningen, rör om och hetta upp.
Servera och njut.
Om man vill ha andra rotfrukter eller kålsorter i så har de olika koktid. Gulbetor behöver 14 min och läggs i före morötter. Vitkål behöver ofta 11-12 min och läggs också i före morötterna. Rotselleri behöver 5 min och små broccoli buketter bara 2-3 min. Skaftet till stora broccoli skalas och skärs i tärningar och får koka 4 min.
Testa själv med olika rotfrukter som persiljerot (5 min) och annat.
Joan Baez med No Woman No Cry
#Korvsoppa #Joan Baez
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|