Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2013

Microtopia, KSpecial...

Av Malin wiper - 8 oktober 2013 15:30

  

Klicka här för att komma in på Svt play och se ett program från KSpecial som berör oss alla. Det var min son som tipsade om detta. Klippet är kvar 12 dagar till och det heter Microtopia. Det handlar om personer som tagit compact living till en helt annan nivå. Jag är själv intresserad av detta ämne så det var intressant.  Dokumentärens skapare är Jesper Wachtmeisters och klippet är 55 minuter långt. 

 

     

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på ett litet boende och se fler. Det verkar inte som vi blir lyckligare av fler prylar och större boende. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att flytta till en mindre lägenhet och ha lite compact living med smarta möbler. Jag känner mig fångad och ofri om jag har för mycket omkring mig. Vi kommer i vinter att sortera bort det mesta i källaren och det som är kvar skall vi stoppa in i en gammal byrå och ett skåp vi köpt förut på second hand. Förvaring för kläder har vi redan på en ställning och i tygförvaring. Denna dokumentär är intressant men det är inte lätt att lära gamla hundar sitta. Jag skulle inte kunna bo  så det känns instängt för då skulle det bli lite för klaustofobiskt och det var det i några av förslagen i filmen, men det skulle vara bra med fler valmöjligheter.

   

 

Vi bor i en trerummare nu men både jag och min man skulle mycket väl kunna bo i en tvårummare men då får den vara billigare än denna men dom vi kollat på kostar lika mycket som vår trerummare. Det är egentligen upplevelser i livet som är det viktiga. Synd att det blivit så dyrt att bo. 

 

 

 

 

 När vi flyttade in här så frågade familjen ovanpå hur många vi bodde i lägenheten...  och när dom fick höra att vi bara var två stycken i en trerummare så blev dom förvånade eftersom dom hade en fyrarummare och var 7 st i familjen, så där ser man...  . I vår lägenhet hade det bott 4 barn och två vuxna före oss. Man får sig en tankeställare.  

 

     

Jag har varit husägare 4 gånger och detta är det första huset och det låg på södra sidan om Sundsvall.  Min son föddes när vi bodde i detta hus. Vi hade hyresgäster ovanpå och högst upp en liten vindsvåning som vi också hyrde ut. Numera är huset rosa och minnena bara strömmar upp. Då arbetade jag som kontorist i dåvarande Folkets Hus, numera har dom byggt ett nytt på en annan plats i stan och det är mer ett höghus. Där har dom även biopalats, restaurang mm. Mycket har hunnit hända under alla dessa år.   

 

 

Intressant klipp ang compact living. Tur att jag har bloggen och lite filmer så jag inte blir helt uttråkad av att gå inne. Det går ju alltid att pausa och vila. Ha en skön höstkväll. 


 
 
Annelie

Annelie

8 oktober 2013 18:18

Det är som du säger,, alldeles för dyrt att bo. Vi betalar drygt 7.100;- för vår 3:a på 89 kvadratmeter, nu ligger den ju iofs mitt i stan och stor är den också.
Men,, 2-orna ligger på ca 6.500;- och uppåt,, nu ligger de på ca 75 i kvadrat,, så det är ju stora tvåor, men ändå.. :o((

Ha det bäst goa du... // Kramen Annelie

http://minegen65.blogspot.com

Malin wiper

8 oktober 2013 19:00

Vi har 86 kvadrat men betalar under 6000 kr så då är vår billig. Förstår att det är dyrare när man bor i en större stad.

Ha det bra själv goa du
kramar

 
Annika

Annika

8 oktober 2013 19:24

Vi bor i ett alldeles för stort hus, men då vi bor billigare här än i en liten lägenhet så bor vi kvar. Ska kolla på klippet senare då jag gått, min bloggrunda. Det ska bli intressant. Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

Malin wiper

8 oktober 2013 22:13

Då är det ju ingen idé att flytta. Vi blir nog kvar här också för det är billigare än vissa tvårummare.

Hoppas du haft en fin kväll
kram

 
Helga

Helga

9 oktober 2013 11:05

Det är så tråkigt att lägga pengar på boende. Filmen hinner jag inte se nu men det verkar intressant. Vi skulle säkert alla kunna rensa rejält o bo mindre... ha en fin dag!

http://www.helga1.bloggplatsen.se

Malin wiper

9 oktober 2013 14:04

Ja! verkligen för det har blivit dyrare. Filmen är kvar i 11 dagar till så det hinns med.

Vi har blivit lite bortskämda med att bo större med åren.

Ha en fin dag
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards