Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2013

Av Malin wiper - 22 september 2013 10:30


 


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på en rolig brevlåda



I går vid 23.00-tiden så hoppade jag högt i tv soffan för det lät som 3 pistolskott utifrån. Efter det så kom fler smällar som lät som bomber som föll. Min man gick ut och kollade men ingen syndes till och allt var lugnt mellan smällarna. 

  

 

Gick in på nätet och läste i vår tidning Skillingaryd.nu så står det om detta. Polisen söker en man och en kvinna som de senaste dagarna spängt 5 brevlådor på olika gator i Vaggeryd. Det har sprängts brevlådor förut också i samhället så man hoppas dom får tag på dom skyldiga. För mig lät det i alla fall som pistolskott och lite större bomber, det kan bero på att det var knäpptyst ute för övrigt. 

 

     

Vi vaknade 09.00 så vi har bara hunnit äta frukost. Jag drömmer så konstigt varje natt men inga direkta mardrömmar. I dag skall vi bara fixa lite hemma och sen skall vi gå på bio på Folkets Hus 18.00 och se filmen om Monica Z 

 


The real Monica Zetterlund med Monicas vals 

 



Av Malin wiper - 21 september 2013 19:45

Vi kom upp sent i dag och när klockan var 10.00 satt jag fortfarande i nattlinnet. Vi hade bestämt oss för att ta en långpromenad för jag kände mig lite piggare när jag gick ur sängen men sen blev vi så slöa så jag sa till min man vi tar bilen och bara åkter ut planlöst. Då hamnade vi i Huskvarna till slut...   . Vi tog då en sväng till Sam Hjälp för att kolla runt lite och ta en fika. När vi har parkerat bilen så dyker en bil upp bredvid oss och det visar sig vara våra vänner Skrivmoster och hennes man Mr E. Detta är andra gången vi dykt upp samma tid där...  . Dom flyttade ner hit till Småland i augusti från att ha bott många år i övre norrland. Dom har sin son med fru och barn härnere.

 

 

Klicka här för att komma in på Skrivmosters blogg 

 

     

Vi tog en fika tillsammans och här ser ni oss...  Jag tror vi satt över en timme och pratade och hade trevligt. Dom ville att vi skulle följa dom hem men det är en bit bort på landsbygden och jag kände att jag inte orkade så det får bli en annan gång. Vi har varit dit några gånger förut när dom var nere i somras.  

 

    

Det är så bra att dom inte bara har kaffebröd utan smörgåsar också.   

 

    

Vi hade inte tänkt köpa nåt men hittade en Braun kaffebryggare som såg nästan ny ut för bara 100 kr och den hade lite finesser också. Vi har mest använt presskanna dom sista åren och hällt över i termos.  Vi har testat den nu och den funkar bra och var väl rengjord. Vi har gått och kollat länge för man vill ha en så så bra och oförstörd som möjligt. Den är i svart och lite grönmetallic. 

 

     

Dessutom hittade jag en porslinslykta för värmeljus för 15 kr. Den kommer från Sernholt. Klicka här för att komma in på Serholt hemsida  

 

     

Man drar bara upp lyktan och sätter i ljuset. Denna går ju även bra att ha på julen. 

 

     

Detta är en plåtburk som det står "Storm" på som jag också köpte. Det ligger en klocka i burken som är rätt kul. Den kostade endast 15 kr men nu har jag varit in på deras hemsida och ser att klockan kostat 1.500 kr. Den såg lindrigt använd ut. 

     

 

     

Det är som ett galler över klockan men man ser ändå visarna eftersom dom sitter så till. Den var för liten för min mans handled så jag kommer att använda den ibland på kul. 

  

 

   

   

  

Av Malin wiper - 21 september 2013 10:00

  

I onsdags då vi var på väg till mötet ang min mammas boende så hann vi gå omkring lite i Borås och då framförallt i den vackra stadsparken, där blommorna fortfarande lyser starka. Dom har fått till parken så fint med många olika platser att sitta och njuta på. Dessutom är parken så levande för det sitter verkligen folk på bänkarna och många går omkring och njuter.   

 

Klicka här för att läsa om Borås Stadspark


  

För att komma ut till den stora välbesökta stadsparken så går man över en en bro, det finns flera och dom är dekorerade med blomlådor  över hela räckena.


  

När vi gick omkring i parken så träffade vi en trevlig man som hade två hundar med sig. Den ena är en strävhårig tax som synes på bilden. Taxen är en hane som är3 år gammal och heter Cooper. han var väldigt sällskaplig och hade inget emot att vi klappade om honom.


  

Sen hade han denna hund som är en spinosa italiensk fågelhund också det en hane. Han var 7 år gammal och hette Austin, han hade döpt hundarna efter bilmärken...  . Hunden var jättefin och lugn men att klappa den gick inte för hunden var lite skygg och blyg. Mannen sa att båda hundarna gick så bra ihop och var kompisar.


  

Skaparen av detta klot som heter "Mu" från 1993 är Henrik B Andersen. Han är en dansk skulptör som föddes 1958. Klicka här för att läsa mer om honom. Att promenera omkring i stadsparken är som att vara på en konstutställning i en vacker miljö. 

 

    


  

Min man gillar historia så han står och läser lite om hur bebyggelsen och torget framför parken har sett ut förut.    

 

  


  

Lekparken som dom höll på att bygga upp förra gången vi var dit var nu färdig och den kryllade av lekande barn.


          

  Klicka här för att se denna skulptur på närmare håll 

  


Parken är även fylld av skulpturer att vila sina ögon på. Denna heter "Barn på gungbräda" och är skapad av Kjeld Moseholm-Jörensen 1992. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Han föddes 1936 i Freltofte, Nort Lyndelse Parish och är en dansk skulptör. Kjeld Moseholm arbetade naturalistisk skulptur, speciellt den kvinnliga figruen och barn. I början av 1980-talet arbetade han med en helt annan typ av skulptur. Han fick ett pris i Australien, utställningen skulptur vid havet vid Bondi Beach. 

 

 

Klicka här för att se att jag skrivit om honom förut


                  


  

Överallt har dom gjort så mysigt så man kan sitta på bänkar av olika slag ända nere vid vattnet.

  

     

I går fanns det inte på kartan att gå ut men i dag känns det lite bättre. Jag behöver minst en dags vila när det händer nåt jobbigt som detta med mammas boende. Det är som att luften går ur en.  I dag skall vi börja gå ut och promenera "igen" nästan varje dag för vi har tappat konditionen helt. Kommer man bara igång så blir man piggare. Vi skall inte göra nåt särskilt i helgen utom att gå på bio och se Monica Z på vårt Folkets Hus.



 

   

Av Malin wiper - 20 september 2013 11:15

  

Det kom jättemycket folk till City Skor Tjejkväll och det var jätteroligt för det var första gången dom anordnade detta. Tyvärr så har jag misslyckats med mina bilder för jag tyckte det räckte med upplättningsblixten men så var inte fallet så jag har fått arbeta med att få bilderna ljusare och inte knallgula. Får skylla på att jag var halvt medvetslös av trött het när jag gick hemifrån. Mötte min väninna Inger utanför.


  


  

Här står Rebecka och hälsar alla välkomna till tjejkvällen. Hon var så fint klädd.   


  

I mitten syns Myrna som driver skobutiken. Hon hälsar alla välkomna. Det var väldigt svårt att fota för det kryllade av folk och alla handlade skor, handskar, väskor mm. Alla som handlade fick 20%. Jag gissar på att det var över 30 personer som var där.

  

    

Lite längre in i lokalen var ett bord uppdukat med 2 olika snittar, nötter, godis, kladdkaka, läskedrycker, vitt och rött vin i boxar. Allt på bordet var jättegott och vinet var sammetslent. Jag tog lite vitt vin och Inger rött.  


       

  

Färgstark glad tjej vid godisbordet.



    

Jag hade också tur och vann en lykta från Gretas Butik. Bilden ser lite grådaskig ut för jag fick inte till den hur jag än kämpade...  Nästa gång kommer jag att använda mig av blixt hela tiden.


    

Denna tjej vann en vas i form av gummistövlar. Dom hade väldigt många priser så det var verkligen generöst.

  

    

Här provar två kvinnor skor. Hon till vänster arbetar på Acleja Blomsterhandel  

  

Här ser ni Tomas Ericson (salesmanger) för Pax skor. Han var en trevlig kille som man fick lära sig en hel del av vad gäller skor och framförallt barnskor. Han visade hur en bra barnsko skall vara genom att greppa en sko och böja den uppåt och då skall skon dela sig framtill mot tårna för att följa fotens naturliga rörelser, alltså skall skon inte dela sig på mitten. Hoppas jag kunde förklara detta på ett förståeligt vis. Jag arbetade själv på skobutik under mina sommarlov som ung  och då fanns även skomärket Pax, han berättade att det funnits sen 1929 och det har alltid setts som ett kvalitetsmärke. Tomas bor i Örebro så han hade 20 mit att köra tillbaka hem.  

 

Klicka här för att komma in på Pax skor hemsida  

 

   

Det var många som samlade sig kring honom och hade frågor eller bara att prata bort en stund.  

 

   

Sen har vi lika trevliga Victor Freiding Distriktsansvarig säljare på Brunnård for happy feet. Han visade oss hur man sköter sina skor. Man bör behandla sina skor varje vecka och efter behandlingen så kan man spraya sina skor. Vi har en skokräm som vi köpt från hans sortiment och den använder vi ibland. Jag köpte en skoborste i trämaterial och en skosvamp. Victor är hemmahörande i Malmö.  

 

Klicka här för att komma in på Brunngård hemsida 

 

  

Myrna hade fullt upp att göra

   


När man gick därifrån så fick man ta med sig varsin "Goodiebag". Den innehöll godis, skohorn, nyckelhållare mm.   

 

    

Eftersom jag misslyckades så med fotot så går jag in senare för att fota alla snygga stövlar och boots mm som kommit in. 


Tack Myrna och Rebecka för en trevlig kväll. Ni hade lagt ner så mycket jobb och fixat allt så fint och mysigt. Alla såg ut att trivas när dom gick omkring och minglade. Dom två männen som kom dit för att vi skulle få fråga dom om skor och skovårdsprodukter tillförde mycket. Från att jag varit dödstrött så gick jag med lätta glada steg hemåt i kvällen. 

 

Woman´s World med Cher. Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Det är en helt ny låt som släpptes 18 juni i år.  



Av Malin wiper - 19 september 2013 19:00

  

I går passade vi även på att äta innan vi åkte till mötet ang mamma. Vi har inte ätit sushi på länge så vi var jättesugna. Jag tog bara två sorter och det blev lax och avokado som är mina favoriter. Stället vi gick till heter Futimaki och där får man fantastisk god och fräsch sushi, bitarna är desstom så lagomt stora så man får in dom i munnen.  Vi har varit dit många gånger och aldrig blivit besvikna. Min man tog dagens för han ville ha många olika sorter. Klicka här för att komma in på deras hemsida 

 

     

När man går in till Futimaki så är det en liten trapp och sen går man in till vänster men rakt fram finns denna dörr med  snyggt handtag och typiskt 50-talssnyggt. 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild föreställande ett läckert dörrhandtag från 50-talet  

 

     

När vi sen gick ut så åkte det upp flera polisbilar framför Swedbank så vi tänkte att nu är det bankrån på gång. Jag har hamnat i sånt förr och sist i ett juvelerarrån i Enköping. 

 

 

Sen dök det upp fler bilar och poliser men det såg inte så dramatiskt ut. Till slut kom det ut flera poliser från banken och några av bilarna åkte iväg igen. Numera har vi jättemånga kvinnliga poliser och det är verkligen kul att se för det behövs en blandning. 

 

            

Häftig police woman   

  

     

När vi senare åkte hem över Borås så regnade det jättemycket. Vi var så hungriga så vi letade efter nån restaurang men alla som var öppna hade så dyra priser så vi avstod och fikade på ett ställe utefter vägen hem istället.  

 

     

Såg denna Volvo som dom målat i tre olika färger.  

 

Det blev lite väl många inlägg i dag men jag har måst distrahera mig lite så jag satt lite för länge vid datan. När ni läser detta inlägg så är jag på "Tjejkväll" på City skor med en väninna.  

 

 

 

            

Av Malin wiper - 19 september 2013 08:45

  

När vi kom till mamma så låg hon och sov nästan hela tiden. Tack och lov så vaknade hon efter vi varit på mötet så man fick krama om henne och umgås en stund. Hon har dagar då hon sover jättemycket. Till mötet kom det tre personer, en sköterska, samordnare och en enhetschef. Sen var det min man och jag, syrran och hennes man plus shäfern Axa. Det var som att stånga sig blodig för man blir uppgiven av det som sker. För att kämpa måste man orka också. Jag tror dom kör med utmattningsmetoden. Mamma är så pass dålig nu och tacklar av mer och mer så vi vill egentligen inte flytta henne för det känns alldeles för sent.        

  

 

Om vi skulle flytta henne så finns det ingenstans ledigt just nu och det måste ju vara bemannat dygnet runt om det skall fungera tills hon ev flyttar men det tas bort personal eftersom dom som flyttat in dom sista åren är så pass pigga än så dom klarar sig med hemtjänst. Vi känner oss maktlösa och har inte bestämt nåt än för dom hade inte nån plan att visa upp. Vi har skrivit brev till socialnämnden som vi väntar svar på. Detta är inte första gången vi sitter i såna här möten. Nu skall vi disskutera sinsemellan hur vi skall gå vidare med detta. Vi fick gå och titta på ett demensboende i huset som vi förut besökt men där var dom mycket piggare än mamma så hon kommer inte att passa in. Jag har själv arbetat inom äldreomsorgen halva 70-talet och sen på arbetsterapi under 80-talet och på utbildningarna jag gått så talades det om hur farligt det var att flytta äldre så det kom aldrig på fråga då utan dom fick bo kvar livet ut. Jag är så ledsen och förbaskad nu så det gör ont. 

 

     

Axa satt där så fint och väldresserad bredvid sin husse. 

 

    

Från Lulus Konditori i Borås hade vi köpt med oss lite kaffebröd till 15.00 kaffet. Tyvärr fick dom inte upp mamma så vi satt med dom andra boenden där och fikade och pratade bort en stund före mötet. När vi kom hem på kvällen vid 20.30-tiden så var vi helt utpumpade av anspänningen inför detta möte och uppgivenheten man känner.  

 

   

 

Marianne Faithfull med låten "As tears go by"


Av Malin wiper - 19 september 2013 08:00

  

Vi var ute i god tid på väg till mamma i går så vi mellanlandade i Borås för att både äta och dricka kaffe. Det började regna när vi var framme och det var rätt kallt men blev varmare framåt dan. Vi gick ner mot Viskans vatten där det är jättevackert med massor av statyrer och blommor. Bortom bron finns en stor fin park som folk verkligen utnyttjar. Många sitter och njuter på bänkarna som är otaliga och små parkoaser finns lite överallt i det stora området.

  

Vi gick in i en galleria för att ta oss en fika och valde två chokladtryfflar/person. Cafét heter Boulevard Cafe Bar och vi har varit dit förut och det är väldigt populärt. Dom som jobbar där är jättetrevliga och glada och folk ser alltid ut att trivas.


  

Tryfflarna var jättegoda med fyllning inuti

  

Här sitter jag och njuter  


  

Det finns många olika sittplatser där

       

Vi skulle ändå in på Cerevera som finns inne i gallerian. Mammas kontaktperson Mrs L skulle byta arbetsplats efter många år, mamma och vi syskon ville avtacka henne. Köpte skålen längst till vänster som har en trollslända målat på sidan och lite grönt nedtill. Fanns även i en större modell och en vas. Hon som designat skålarna bor i Stenungsund. 


  

Bänkar och palmer nere vid Viskan och ovanför flera restauranger  


            


  



Av Malin wiper - 17 september 2013 14:00

 


  

Denna veckan handlar det om Holly Hunter som jag tycker är en fantastisk skådespelerska. Hon föddes 1958 i Conyers, Georgia och är en amerikansk Oscarsbelönad skådespelerska. Hon flyttade till Pittsburgh 1976 för att studera skådespeleri, och 1980 flyttade hon till New York. Hennes filmdebut var i en liten roll i skräckfilmen "The Burning" (1981). I en hiss träffade hon pjäsförfattaren Beth Henley, och kom senare att medverka i flera av hennes pjäser ex Crimes of the Heart och The Miss Firecracker Contest. Hon kom senare att spela huvudrollen i filmatiseringen som jag själv har sett och tycker  var jättebra. Efter den korta tiden i New York flyttade hon till Los Angeles där hon träffade bröderna Coen, hon bodde i ett hus tillsammans med  med dem, Frances McDormand och Sam Raimi. 

 

    

Holly Hunter var under flera år gift med den dubbelt Oscarsbelönade filmfotografen Janusz Kaminski, men dom skilde sig 2001. 2006 födde hon tvillingar och deras far är Gordon MacDonald. Klicka här för att läsa lite mer om henne 

 

  

Pianot är min favoritfilm med henne och hon spelar så bra så man får gåshud. Jag har sett om filmen flera gånger. Det är en fransk-australiensk film från 1993 som är en romantisk 1800-talsskildring, den är inspirerad av den brittiska författaren Emily Bronte roman Svindlande höjder som jag också sett. Holly Hunter och Anna Paquin belönades med varsin Oscar för sina rollinsatser och Campion belönades med samma pris för filmens manus. Filmen vann även Guldpalmen vid filmfestivalen i Cannes.  Harvey Keitel som spelar mot Holly Hunter i filmen var lika bra och inleveslefull i sin rollkaraktär.  

 

 

 

    

 

Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 

 

Hon har även varit nominerad för priset som bästa kvinnliga biroll för sin insats i filmen "Firman".  Klicka här för att se vilka filmer hon varit med i

 

   

Så här ser Holly Hunter ut i miniserien "Top of the lake" 

 

Nu är hon aktuell i en serie som heter "Top Of The Lake". Det är en miniserie från 2013. Klicka här för att komma in på en sida och läsa om serien.

 

 

Trailern till filmen Pianot. Musiken i filmen är även den sanslöst vacker och gripande.     

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards