Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2013

Av Malin wiper - 13 augusti 2013 15:00

  

Jag blev så rastlös i går så jag gick ut på förmiddagen medans kycklingfiléerna vi skulle ha till lunch tinade. Hamnade till slut på torget som vanligt....  


  

En keps låg så ensam och övergiven på stenpartiet vid planteringarna.  


  

Här får man skydd av lite vildvuxet.


  

Jag drogs som en magnet in mot Ritz Konditori och när jag såg min nyvunna vän mrs I därinne så kapitulerade jag.  Godsaken på bilden är en citronmuffins med hyvlad vit choklad på toppen. Den var inte min utan Mrs I som redan satt på fiket och förlustade sig...  Hon väntade på en väninna som var inne på Hon & Han för att klippa sig. Jag slog mig ner med ett morotsbröd och pratade bort en stund.   


  

Kolla in vilka godingar....  


  

Ännu en frestelse  


  


  

Innan jag gick hem så tog jag en tur till Acleja blomsterhandel eftersom mina nejlikor hade dött. Här ser ni dom nya som har den färg som jag var ute efter för dom passar så bra i den lilla burkvasen som står på bordet i "Likörhörnan", ett uttryck som min vän A-G myntat...  till vår hörna. Klicka här för att kolla på en rolig vas som man även kan ha som ljusstake.


  

Jag köpte även lite mer dekorationer för att ha liggande om jag skall göra nån fler nåldynekopp eller skrin. Gör dom bara när jag skall ge bort.


  

Blommor med små fågelholkar som dekoration.   Jag kände mig lite bättre till mods efter utflykten.


   

Av Malin wiper - 13 augusti 2013 08:15

  

Min man kom hem i går med två såna här burkar fulla med "Camilla knäcke" Det är en tjej på min mans arbete som bakat dom åt oss...    Vi har fått provsmaka dom  förut och fått recept men dom har inte blivit bakade än men så fort dessa burkar är tomma så sätter vi igång. Dom är jättegoda och tunna så man kan även äta dom utan pålägg som ett snacks. Sen kan man ha dom att bjuda på till kaffet med pålägg eller som kex till en ostbricka. Inte dumt heller att ta med sig i en fin förpackning när man blir bortbjuden. Tusen tack snälla Camilla, vi blev jätteglada.


  

 

  

 

Ingredienser:  

 

  

3 dl majsströbröd

3 dl ”frön” (solroskärnor, linfrö, sesam eller pumpa)

0,5 dl olja

3 dl vatten 

  

 

Blanda torra ingredienser noga,

häll på olja och vatten, rör ihop noga.

  

 

LÅT SVÄLLA  15 min till 30 min. 

  

 

Dela klumpen i 2 delar.

Gör klumpen avlång och lägg på ett bakplåtspapper, lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå och tryck ut med händerna eller kavla ovanpå papperet. Det skall vara tunt.  

  

 

Ta bort det översta papperet och grädda t.ex 40 min i 150°C. 

  

 

Bryt sönder i lagoma bitar, förvara svalt. 

 

    

Till eftermiddagskaffet testade vi knäcket med pålägg i form av en god ost, tomater och avocado. Detta bröd faller mig i smaken för jag gillar inte tjockt bröd utan vill att pålägget skall vara större men man skall ändå känna brödsmaken, och det gör man verkligen här. Vi får se hur magen reagerar på så många olika frösorter men jag får äta lagomt mycket. Det har blivit bättre sen jag opererade bort gallan.

  

 

        

 


Av Malin wiper - 12 augusti 2013 15:00

    

Äntligen har vi fått gjort lite hemma. Här sätter min man upp vårt andra väggvinställ som vi köpte på fd Mimmis Magasin på rea för några år sedan. Vi hittade det inte efter att vi flyttat men nu fick vi upp det. Det är bra med såna ställ för vi har inte plats med nåt annat eftersom vi har delat upp vardagsrummet i 3 delar. Klicka här för att se ett vinställ som ser snarlikt ut som vårat men kostar 789 kr. Jag tror vi köpte vårt för 50 kr men det hade kostat lite mer från början. Klicka här för att se ett lite labyrintformat vinställ för vägg som är ännu dyrare men det är i järnsmide

  

Visst är det typiskt att precis den borr man behöver för att få upp stället (nr 8) hade vi inte. Då ringde vi våra vänner A-G och hennes man L-G  i går för att fråga om dom hade den borrstorleken. Det hade dom så  vi fick låna den...  Det finns ingenstans att köpa en sån på en söndag här. 

 

    

Äntligen är det uppe. Vi fick dela dom vinflaskor vi hade på två ställ tills vi köpt fler   


    

Här är det andra vinstället men det köpte vi på second hand. Vi skall nu fylla upp båda ställen.  

 

   

Här får man lite mer kött på benen när det gäller ekologiskt och biodynamiskt vin   

 

         

 

Klicka här för att se vart man kan hitta en sån här vinflask-hållare       

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på ett vinställ i formpressad jakarandafanér. Det är från Torsten Johansson  för AB Formträ från 1955-1956. Klicka här för att se ytterligare ett som är i en annan nyans. Dom är verkligen snygga om man vill ha nåt annorlunda men då får man ropa in dom på auktion, på nätet, annons eller Tradera. Priserna pendlar mellan 600 kr upp till ca 2.700 kr 

 

Klicka här för att komma in på deras hemsida. Sleepy Man Banjo Boys är en bluegrasstrio från New Jersey/USA, med bröderna Tommy född 1998 på gitarr, Robbie född 2000-violin, Jonny född 2003- banjo och Mizzone. Dom har uppträtt bland annat i Late Show With David Letterman och några Bluegrassfestivaler i USA. Så unga och redan så duktiga på sina instrument. Jag har en känsla av att jag haft dom inne förut i bloggen.

 

Av Malin wiper - 11 augusti 2013 08:00


  

Vi hittade denna röllakansmatta på Sam-Hjälp i Huskvarna för endast 200 kr. Det syndes att den var helt oanvänd, och man såg på fransarna att dom inte var slitna ett dugg.  


     

Vi har satt den under vardagsrumsbordet för den vi hade var så opraktisk och svårskött.  Helst hade vi velat ha en lite större men den funkar ändå. Vi har en annan röllakansmatta i sovrummet som vi också köpt på Sam-hjälp och den är större men färgerna passar inte in i vardagsrummet. Färgerna är lite mer mättade och kraftfulla än den förra mattan som var lite mörk så nu blev det lite ljusare känsla. Sam Hjälp har sån åtgång på sina grejer för dom är både billiga och bra så varje gång man kommer dit så är det massor av nytt.


  

Vi har två såna här byråer med glasskiva ovanpå i sovrummet. Det är en malm IKEA Som synes på bilden så gick min byrå sönder under flytten hit från huset (glipa) så jag har varit på jakt länge efter en på second hand. Denna bild är från när vi flyttade in här för 1,5 år sedan så vi hade inte fått klart än. Min man kom på att vi kan ha kvar byrån och ställa den i källaren för att förvara saker i som vi skall ha kvar...    

 

        

Så här fina byråer hade dom på Sam Hjälp för nåt år sedan, och till toppenpriser. Tyvärr var dom redan sålda. Det var nån sån jag hade tänkt ha för att bryta mot min mans vita byrå och våra vita sängbord och sänggaveln som är mellanbrun. Klicka på bilderna så blir dom större


  

Nu hittade jag en hög smal byrå för 100 kr på Sam-Hjälp i svart med runda knoppar. Den skall stå där tillfälligt tills jag hittar en bredare men lika hög. Sen skall den till min syhörna där jag verkligen behöver en större förvaring än den jag har där nu. Tack vare denna byrå så fick jag städat ur den andra och har mycket mindre kvar i byrån. Vi kanske sprutlackerar den senare för syhörnan. Det kan se lite spartanskt ut nu men jag stod inte ut med den trasiga byrån.   

 


Jane Birkin med så passande låten "Rockin chair". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. klicka här för att höra vilken låt hon är mest känd för, ångandes av sensualism....   Där sjunger hon med Serge Gainsbourg som hon var gift med ett tag. Jag spelade låten högt medans jag bäddade in den för bloggen och på ett ställe så flåsar Jane i låten och min man tittade upp från datan och undrade vad det var frågan om....    

      

  

Snyggt handtag på ett skåp som jag gissar är från 40-60-talet nångång.  

 

  

Ser ut som ett hembyggt skepp

   

  

Dom hade 4 såna här byster till försäljning, skulle ha gått och känt  på materialet och kollat under men glömde.  

 

  

Detta är en möbel som möbelarkitekten Carl Malmsten skapat så den ville dom ha 2.500 kr för, när man kollade närmare så är det en viss känsla i hans möbler, lätta snyggt formade och tidlösa. Det ingick 4 stolar till bordet men ingen iläggsskiva. Klicka här för att komma in på en sida och se fler saker som han designat. Klicka här för att komma in på en sida och se hur tidlösa hans möbler är, känns som han var före sin tid. Klicka här för att komma in på Svenssons i Lammhult för att se och läsa lite mer. Vi åkte ofta till lammhult för några år sedan för dom hade så god mat på värdshuset. Nu var det länge sen vi var dit.  

 

 

 

Av Malin wiper - 10 augusti 2013 08:00


 

      

Eftersom jag visat lite höstnyheter från City Skor på damsidan så kommer nu lite höstnyheter på herrsidan. I går kom det fina vädret tillbaka med sol men tyvärr lika tryckande. 

 

     

Här en stilren sober modell i svart. 

 

    

Här håller Rebecka fram en läcker boots i blå  mocca med röda inslag.

  


Klicka här för att se vart jag hittat bilden på dessa skoblock. Min man har ett par liknande men inte fullt så klumpiga. Numera är dom oftast i plast om man nu behöver använda såna. Dom är så roliga och fina så man kan nog använda dom som en inredningsdetalj i en hall. Jag har själv aldrig någonsin använt skoblock men det har min man gjort. Vill man vårda sina skor ordentligt så skall man använda såna. 

 

     

En snygg modell i oxblodsfärg  

 

Klicka här för att komma in på Skomakeri.com för att se massor av fint och gediget. 

 

     

Nyhemkommen känga i mörkbrut skinn som ser matt och melerat ut  

 

     

En varm och go toffel att gå hemma och mysa i. Det är en riktig klassiker än om den moderniserats lite.   

 

    

Tuff loafer i grå mocca         

 

     

Svart snygg höstsko att gå skönt i.   

 

    

Dessa läckra skor i blå mocca är nedsatta med 50% 

 

     

Elegant Dahlin-sko för festkvällar  

 

    

     

Ljusare höstsko för sköna promenader  

 

     

Denna lite högre promenadsko står på rea-hyllan  

 

     

Jag visste inte att det fanns såna här nyckelskydd numera men där misstog jag mig. 

 

     

Bekväm svart lite robustare sko med resår på båda sidorna upptill   

 

     

Lite nya resväskor i en av hösten och vinterns färger lilarött (greddelin)         

 

       

Willie Hightower med Walk a mile in my shoes. Willie Hightower började redan vid 6 års ålder att sjunga i en kyrkokör, och började sin karriär som sångare 1958. Han sjöng på nattklubbar i 6 år, varefter han sen undertecknade ett skivkontrakt med Bobby Robinson. Han är född i USA 1940 och är fortfarande aktiv som sångare. Hans genre är rhythm and blues, soul och funk.



Av Malin wiper - 9 augusti 2013 16:30

  

I förmiddags så tog jag mig en ensam promenad i omgivningarna för att få lite mer energi och kraft. Det fina vädret har kommit tillbaka än om det fortfarande är tryckande och det skulle behövas lite mer regn. 


  

Kände för en fika när jag gick förbi torget. Innan gick jag in på ICA:s spelbutik och skrev ner en lottorad som gäller en vecka. Hoppas kan man alltid. 


  

Torghandeln var i full gång och jag såg att dom fortfarande sålde jordgubbar. Man märker att det varit en solig och fin sommar för folk har verkligen varit ute och på torget har det varit full rörelse och på Ritz har det suttit fullt med folk varje dag och njutit.


  

Jag blir lyrisk varje gång jag går förbi detta hus och allrahelst när det hänger tvätt som rör sig i vinden.


  

Gick sen in och kollade lite på Acleja Blomsterhandel. Jag gick även in på City skor för att fota höstens herrskor men det inlägget är inte klart än.  


  

    

  

   

På anslagstavlan utanför ICA så hängde bl.a denna filmaffish som visar att snart börjar dom visa film på Folkets Hus igen. Filmen visas 25 augusti 18.00 och biljettpriset är 80 kr. Numera kör dom både digitalt ljud och bild. Klicka här för att komma in på Folkets hus hemsida. Klicka här för att läsa om filmen.


  

 

 

 

  

 

Eller stormig............    

   

Av Malin wiper - 9 augusti 2013 08:00

  

Jag var och hämtade min man på hans arbete häromdan, solen sken och även han...  Tänk att få arbeta på en sån fin arbetsplats som denna Magnisa stuga, inte undra på att han trivs som fisken i vattnet.


  

Så här ser Ritz Konditori och torget ut numera men så har det inte alltid gjort som ni kommer att se längre ner i inlägget.  



    

Baksidan av huset 

 

    

Förr i tiden såg det ut så här med två hotell (Stora och Rosander),  en möbelaffär, bokhandel, kiosk mm. Detta är baksidan och man vet inte om det fanns nåt torg framför som det nu finns framför Ritz. Har fått låna bilder från Waggeryds Museiförening. 

 

 

Ytterligare en bild jag fått låna av Waggeryds Museiförening. Det ser så vackert ut så man blöder nästan när man tänker på att denna vackra huslänga  revs. Det var väl antagligen för dyrt att renovera och dom ville göra ett modernt centrum. Tyvärr så är det nya huset inte vackert så det är tur att vi har sånt bra fik, frisering och andra aktiviteter i huset som uppväger.

 

  

Blomstrande balkonger. Det är VSBo som äger huset, vi bor också i ett av deras hus.


 

Utanför Acleja blomsterhandel


  

Kunde inte låta bli att fota denna lilla roliga "sparkcykel" eller vad den kallas för som stod utanför vårt "Video Hollywood" när jag skulle lämna tillbaka lånefilmer. Den såg så gullig ut



 


Betuttad= kär i   

 

 

Det känns lite märkligt för många av dom orden jag tagit upp används fortfarande, i alla fall av mig...  Fast jag har inte tagit upp dom allra äldsta uttrycken än. 

  

 

 

                      

 

 

Jag var inte utanför dörren i går för vi har fullt upp med att rensa och städa. Det är bäst att passa på när det är regnigt och grått ute. I dag skall vi gå ner i källaren och rensa i några kartoner. Jag har rensat bort mycket av mitt redan så det är min man som har mest grejer kvar i källaren. 

   

 

 

Av Malin wiper - 7 augusti 2013 18:45

  

Jag ringde min man på hans arbete för att höra om vi kunde gå ut och äta lunch på vår nya Restaurang Spis. Han var med på noterna och jag själv ville gärna skriva om stället också.  Här står min man beredd framför kameran innan vi gick in. Dom satsar på egenproducerad mat utan halvfabrikat. Dom använder även närproducerade råvaror. Klicka här för att komma in på deras hemsida och läsa mer.  

 

                    


Klicka här för att komma in på veckans lunchmeny på Spis. Klicka här för att se vad jag skrev om restaurangen innan dom öppnat.   


  

Jag fick ett foto på det trevliga ägarparet Anne & Owe Gräsman. Hon har stått bl.a  för inredningen som var jättefin och alldeles lagomt pyntat på ett stilfullt och humoristiskt sätt. Hennes man är köksmästare och en väldigt skicklig kock som förut varit på fd "Småländska kolonin" där vi också ätit lunchmat.   


  

Jätteläcker utsmyckning i fönstret med två silhuettblomkrukor    

  

Vi trodde det var endast en lunchrätt men dom hade både kräftinkokt lax, ragu, spagetti och ett vegetariskt alternativ. Som vi trodde så var maten helt suverän och kändes lyxigt god, här kan man verkligen säga att smakerna gifte sig. Jag får gåshud när jag äter mat som är så väl tillagad och har det lilla extra i smaken. Såsen till laxen var av det finaste slaget också. Vi måste ha varit stressade eller stirriga för vi glömde ju bort salladsbordet...  Vi såg det när vi gick ut...    


  

Ragun var så mör så den smälte i munnen och efter varje tugga så kom fler smaker fram smaker fram. Löken var glaserad på nåt vis så den smakade så gott så man njöt. Potatisen till båda rätterna var också suveränt goda och tillagade med proffsighet. Det går inte att förklara riktigt utan man måste gå dit och äta för att förstå vad jag menar.


  

På spaljen som skärmar av från ytterdörren in mot restaurangen hängde dessa tre häftiga dekorationer i form av stora knappar. Såna skulle jag vilja ha över min syhörna i sovrummet. Klicka här för att komma in på en sida där jag hittade fler. Dom finns att köpa på IKEA 


  

Sen fick man ta kaffe och kaka efter maten. Även kaffet var av finare sort och så gott så vi behövde ingen kaka till.


  

Mot det bruna bordet och dom svarta stolarna hade dom brutit av med dessa snygga färger i dukar och glas


  

Gillade även denna vägg som var stilfullt snygg i sin utformning. Tyvärr så kunde jag denna gång inte ta nåt foto där man beställer maten för det strömmade in folk hela tiden. Försöker nästa gång


  

Snygg klocka med små miniatyrfigurer på hyllorna.


  

Jag kan inte annat än ge denna vår nya gourmerestaurang högsta betyg. Dom har även fått många gäster på sina After work. Dessutom var dom som arbetade där proffsiga, uppmärksamma och trevliga. Jag och min man kände oss mätta och lyckliga när vi gick därifrån.      


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards