Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 14 juli 2013

Monica Zetterlund, min mamma och ett par foppatofflor....

Av Malin wiper - 14 juli 2013 13:45

  

Här är vi framme i Skene (i går) vid  ingången till mammas serviceboende. Förut gick vi in på ett helt annat ställe men dom har förändrat en del. Klicka här för att komma in på Marks kommuns hemsida.


  

Jag hade bakat en morotskaka till dom boende och personalen. Jag brukar ha en god topping ovanpå men då går den inte att frakta i värmen, det hade bara blivit kladdigt. Vi har flera kylväskor men den mjuka som är lite bredare där kakan hade rymts hade vi glömt hos mamma förra gången. Vi tog ut den från mammas lägenhet för att inte glömma att ta med denna gång men tror ni inte att vi glömde den ändå...  Vi hamnar nog snart på hemmet också...  


  

Vi hittade mamma i en korridor dit hon hade tagit sig fram med rullstolen med fötterna. Hon har verkligen tacklat av nu och gått ner många kilon. Det var inte länge sen hon gick omkring med rullator men nu ramlar hon bara så dom måste ha henne i rullstol men det känns tryggt att det finns hjälpmedel. Dessutom har hon fått lite trycksår.  Hon är mer borta än förut så man får inte så mycket kontakt...    tack och lov så är hon fortfarande glad och kramig. Varje gång man varit dit så är man psykiskt utmattad så jag tar  därför alltid en vilodag efterråt.


                           


  


  

Vi tog med henne på en tur runt serviceboendet för vädret var så fantastiskt lagomt varmt med lite lätt bris. Hon fryser ändå eftersom hon gått ner så mycket och inte kan röra på sig. Jag hade två tröjor som jag inte använder så dom lämnade jag hos henne och även en jacka som jag inte haft på länge.


  

Personalen ville att vi skulle köpa "Foppatofflor" åt henne eftersom hon fått sår på fötterna och måste ha mer plats för foten.  Tyvärr så har tårna böjt sig på en fot och hon måste ha tjocka strumpor eftersom fötterna är omlindade så vi vet inte om dessa skor ändå är tillräckligt stora. Dom går ju att klippa upp lite framtill. Dom får testa och går det inte så får vi fixa nåt annat. Hon har massor av skor och det var inte länge sen vi köpte nya till henne men dom funkar inte längre när fötterna har blivit så svullna. 


Vi hann inte fika med henne för vi kunde inte stanna ända tills 15.00 och det var inte långt till Lunch när vi kom. Vi skall ju dit om två veckor igen när hon fyller 90 år. 

 

  

Monica Zetterlund med låten "The thing we did last summer". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon skulle ha fyllt 76 år i år om hon levat. 

 

Här den officiella trailern till kommande filmen Monica Z. Ser fram emot filmen Monica Zetterlund som har premiär i september. Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen.



 
 
Ingen bild

Signhild Skrivmoster

15 juli 2013 18:13

Trevligt att du fick göra ett besök hos din mamma även om hon nu inte är så pigg i tanken. Roligt att hon är glad och det piggar nog upp att ni kommer även om hon inte kan säga det.

Inte kul att bli gammal och förändrad fast man inte vill ...

Kram och vila dig efter allt! Ser att du varit på ett mysigt cafe´med en väninna. Jag känner igen huset!!

Malin wiper

15 juli 2013 18:31

Det var skönt att träffa henne igen än om hon inte vet vilka vi är. Jag får ju i alla fall krama om henne och pyssla om henne lite. Det är verkligen skrämmande att man kanske hamnar i samma situation. Bäst att leva medans man kan.

Tack för dina fina ord vännen.

Vi har haft en toppendag i dag

Ha en skön kväll
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards