Öppen Ridå

Alla inlägg under februari 2013

Av Malin wiper - 15 februari 2013 12:00

  

Jag såg denna film i går som är regisserad av Lasse Hallström efter en roman av Lars Keplers. Det är en thriller som börjar bra och spännande men sen blev jag bara irriterad eftersom det var sånt överspel från Mikael Persbrandt och Lena Olin. Det kändes krystat och inte naturligt, jag har hört att filmen är Oscarsnominerad och det fattar jag inte för jag gillade den inte nåt vidare. Det fanns ingen nerv och driv i filmen som man kräver av en film som ligger etta på biotoppen. Tobias Zilliacus som spelar kommisarie Jonna Linna var den som var trovärdigast enligt mitt tycke. Han är relativt okänd. 

 

  

 

 

                         

   

 

Fler som är med i filmen är Helena Af Sandberg, Jan Waldekranz, Anna Azcarate, Zilliacus, Eva Melander, Jonatan Bökman (gjorde bra ifrån sig), Oscar Pettersson, Emma Mehonic, Nadja Josephson. 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.


Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen. 

 

 

Handlingen: 

 

  

Kriminalkommissarie Joona Linna har ett vittne som trots sina skador mirakulöst överlevt en ursinnig slakt på en familj i ett radhus utanför Stockholm. Vittnet, familjens femtonårige son svävar mellan liv och död och kan inte förhöras med vanliga metoder. Samtidigt är familjens äldsta dotter spårlöst försvunnen. Det verkar som någon försöker utplåna hela familjen och Linna befarar att hon kan bli mördarens nästa offer. I sin kamp mot klockan övertalar Linna den starkt ifrågasatte hypnotisören Erik Maria Bark att försöka nå fram till pojken och få honom att vittna under hypnos. Bark bryter därmed sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en livsfarlig resa ned i det undermedvetnas bottenlösa mörker tar sin början. 

  

 

Jag har svårt att skriva om filmen som jag tycker var rörig och när jag blir uttråkad trots action så kan jag inte ge filmen mer än 2 kristallkulor av 5 möjliga. Jag kände helt enkelt inte för filmen, den lämande inga spår hos mig efterråt. Dålig rollbesättning gör mig också beklämd, det funkar inte hur mycket dom än opererar sig för att se ung ut när dom skall spela mamma till en 12-14 åring och är närmare 60 år. 

 

     

 

 


Av Malin wiper - 15 februari 2013 09:00

Vi kom iväg till Stockaryds Stationscafé i går trots att jag inte var i form utan hade yrsel. Här ser ni min man som bär på sakerna vi fick med oss till "Exotiska Brickan" som vi nu passade på att lämna tillbaka. I dag  skall jag bara ta det lugnt och äntligen sy färdigt klädnypeklänningarna som jag har halvgjorda vid symaskinen på grund av att vi varit ute på så mycket galej sista tiden.  Vi vill gärna åka till Stationscafét så mycket vi kan för snart är det ett minne blott och kvinnornas försök att blåsa liv i samhället är som att cykla i motvind.


  

Fina ingången till cafét


  

Här börjar vi ta för oss av "Alla Hjärtans Dags buffén". Deras Jansson är så försvinnande god.


  


  

Dom gör även en potatisgratäng som är njutningsfullt god. 


  

En risrätt som jag inte kom ihåg namnet på för det står helt still just nu. Den var också supergod.


  

Lite kött och god sås. Det var så roligt för det kom en strid ström av folk hela tiden och alla såg ut att njuta.


  

Här en favorit, deras omelett med svamp och annat.


  


  

Jag orkade inte ta av alla sorter så denna missade jag. Det är nån slags färsbiff.


  

Så här såg det ut på min mans tallrik. Han kan inte som förr gå och ta om eftersom han testar en ny metod vad gäller sin diabetes och har inte samma matlust som förut. Han har varit på undersökning och dom sa att han gått ner 3 kg men det är för lite så nu måste han börja promenera regelbundet. Sockret hade i alla fall gått ner från 7-8 till 5,8 men det räcker inte för att han skall få bort sin spruta för då måste det ligga på 5. Tabletterna måste han fortsätta med men sprutan vill han bli av med. Nu har han fått 3 månader till med nya medicinen och måste då gå ner minst 5 kg för att få testa ytterligare 3 månader.


  

Dom hade så fint lagt ut dessa hjärtan för gästerna att njuta av.      


  

När vi åkte hem så sa jag till min man: Nu åker vi och hyr film och bara slappar. Jag har hunnit se en och skall skriva om den i dag.  

 

Have a Nice Friday

nice site | execellent site | Friday | Source



Lindsey Stirling, född 21 september 1986, är en amerikansk violinist, mest uppmärksammad för sitt deltagande i America's Got Talent. Också känd för sina musikvideor och låtar på Youtube.

Av Malin wiper - 14 februari 2013 17:15

  

Vi var till Malmborgs Lilla också i går och tog varsin Cappuccino och till denna 2 mörka jättegoda chokladtryfflar. Victoria som driver Malmborgs Lilla var där och hon är så glad jämt och det var kul att träffa henne. Hennes man driver Malmborgs Konditori som är lite större med en egen avdelning för bröd.


  

Dom hade kartonger med chokladtryfflar i hjärtform.


  

Sen gick vi över till Malmborgs Konditori som tillhör samma Som Malmborgs Lilla men är ett lite större Konditori. På Malmborgs Lilla hade dom nämligen slut på ett bröd som heter "Ankarstock" och är min favorit. Där hade dom rätt många kvar.


  

Där såg jag denna roliga semletårta.


  


  

En svart svan stod på en disk med en chokladask i. Då kom jag att tänka på en film jag såg för nåt eller några år sedan som heter just "Black Swan".  

 

 

Klicka här för att läsa om "Black Swan" på MovieZine. 

 


Här är trailern till filmen Black Swan



Av Malin wiper - 14 februari 2013 12:00

  

När vi var till Jönköping i går så gick vi in på Röda Korsets Secon Hand på Klostergatan. Det var jättemycket folk där och dom hade fått in lite nya saker.


  

Här ser ni min stackars man släpande på en fåtölj han hittat. Det var ett sånt fynd så han fick bråttomt att ta ut den och visa mig.   


  

Vi gjorde världens fynd som nu står i vårt vardagsrum. Fåtöljen är som ny och jätteskön att sitta i. Den är välgjord med snygga sömmar som man inte ser på bilden. lite beigegul och jag tror att den kommer från "Mio Möbler". Det otroliga var att dom satt ett sånt lågt pris på denna som säkert kostat bra mycket över 1000 kr men nu 75 kr. Det går inte att få fram på bild hur fin fotöljen är och den är större än den ser ut på bilden. 

 

   

Den vi hade förut såg ut så här, den har vi fått av syrran och svågern. Den har varit jättebra men den är rätt nedsutten och deras katter har klöst på den. Vi hade tänkt klä om den och göra en ny dyna men nu slapp vi det och  den andra passade bättre med sin ljusa färg. Önskar att vi hade en annan plats att ställa denna på men det är för fullt. 

 

   

Jag hittade även ett armband där i lite champagnefärgade pärlor som var tyngd i så jag tror det varit rätt dyrt. Det kostade 25 kr och fanns halsband till men tyvärr köpte jag inte det och det ångrar jag nu. 

 

    

Dom hade fått in denna tavla på Röda Korset som är en affisch över ett "Leksaksmuseum" i Stockholm. Den kostade endast 60 kr. Klicka här för att komma in på deras hemsida. 

 

   

På Kicks hittade jag både dedorant, läppstift och ögonskugga till halva priset. Jag kan inte måla ögonen så ofta eftersom jag har fått allergi på grund av att jag varit utsatt för så mycket på mina arbeten både mögel och annat. Jag brukar ha lila eller vinröd skugga som tar fram det gröna i mina ögon.  

 

 

          

Här är två ögonräddare för mig efter att jag sminkat ögonen vid festliga tillfällen. Jag blir alltid då tvungen att ta bort sminket så fort jag kommer hem och då sköljer jag i Ögon & Linsskölj som är utan konserveringsmedel. Sen tar jag en droppe av "Viscotears" som gör att ögonen inte blir torra. Då känns det rätt bra i ögonen igen. Det är såna medel som man kan använda varje dag men jag tar vid behov men ibland blir det varje dag.   

  

 

 

  

   

 

Vi gick sen iväg till Malmborgs Lilla för att fika så det blev en heldag med bara njutande. Det skriver jag om senare i dag. Sen besökte vi Sam Hjälp också som är den bästa Second Hand butiken med dom bästa priserna också. 

 

 

  

Av Malin wiper - 14 februari 2013 07:15

              

  

I dag är det Alla Hjärtans Dag och vi skall åka iväg till Stockaryds Stationscafé för att äta deras "Alla Hjärtans Dags" buffé. Samtidigt så lämnar vi tillbaka porslinet som vi fick med till den exotiska brickan och potatisgratängen. 

 

     

Jag överraskade min man redan kl 06.00 med kaffe i hjärtformade koppar (Gretas Butik) rea och två smörgåsar var med skinka, mimosasallad, tomat, brieost och päronskivor. Vi satt där ett tag och bara myste och kände kärleken flöda...  Man önskade att det var lite kärleksfullare i samhället också och inte så kyligt och människofientligt som mycket har blivit. Alla är vi människor och borde vilja det bästa för varandra. Love and peace...  

  

 

 

                                    

 

 

   

    

Så här ser dom hjärtformade kopparna ut och det gick jättebra att dricka kaffe ur dom. 

 

   

 

   

 

George Harrison med "Give Me Love". Han dog för ofattbara 12 år sedan.   




    

Av Malin wiper - 13 februari 2013 20:00

  

Vi kom iväg till Jönköping i dag i alla fall och först gick vi och åt lunch på "Radhuni Indisk Restaurang" som är ett toppenställe med jättegod mat. Man är lycklig när man går därifrån och känner sig nöjd med både mat och det bemötande man får. 

 

Klicka här för att komma in på deras hemsida. Klicka här för att komma in på deras facebook. 

 

  

 

Här ser ni den duktige kocken Rim Ön till vänster, den glada tjejen i mitten är personal, mannen till höger är ägaren till restaurangen. Alla är så trevliga och service minded så man trivs och njuter av att gå dit. 

 

   

Dom har en fantastiskt fin och god lunchbuffe som serveras mellan 11.00-14.30 Vi kom precis 11.30 så vi var dom första som dök på godsakerna. 

 

   

  

Dom hade kyckling Tandoori, kött med vitlök och kryddor, vegetarisk curryvariant, nötkött och två sorters ris mm. Kocken kom fram och pratade med oss en stund och det uppskattas. 

 

         

 

    

Här sitter min man och njuter. 

 

    

Här sitter även jag och njuter. Dom hade ändrat om lite därinne så det såg lite större ut och jättesnyggt.  

 

     

På borden stod även denna med nötter, rostad lök och solrosfrön.  

 

     

Snygg kakelugn.  

 

    

 

Nu är man mätt, belåten och lycklig.  Jag kan varmt rekommendera denna restaurang om ni bor i Jönköping med omnejd eller är på genomresa. Sen åkte vi iväg och kollade några second hand och fyndade några saker som jag visar i morgon. Vi åkte även till IKEA för min man skulle köpa en sak till sitt arbete.  

 

   

Av Malin wiper - 13 februari 2013 12:00


 

Bakgrunden är ett tyg jag såg sist på Gretas Butik. Det är lite 70-tal


  

Filmen "Berättelsen om Pi" visas på Vaggeryds Folkets Hus söndagen den 17 februari kl 15.00 Klicka här för att komma in på Folkets Hus hemsida. Klicka här för att läsa om filmen på MovieZone.


  

Dan Hylander kommer till Jönköping 22 mars för att uppträda på Offside Sport och Rockbar.  Biljettpris är 210 kr. Stället hette förut "Ztyle" men har nu bytt namn till Offside Sport och Rockbar. Klicka här för att läsa på en sida ang detta. Klicka här för att komma in på en sida där man kan köpa biljetter till detta evenemang.  Han var med Py Bäckman  i gruppen  "Ray Montana Band". Py Bäckman har jag sett live på en kyrkokonsert och hon var mycket bättre i verkligheten och en fin och ödmjuk person.



Klicka här för att komma in på hans hemsida. Klicka här för att se min mans gästinlägg hos mig ang konserten vi var på med Py Bäckman i juli 2010. 

 

 

Dan Hylander & Orkester med låten "Farväl till Katalonien". Jag gillar denna låten med honom där hans röst kommer till sin rätt.

  

Av Malin wiper - 13 februari 2013 08:00

  

Vi har hunnit få upp en spotskena i kökstaket under bloggvilan. Det är en sån som IKEA hade förut men nu finns den inte i sortimentet längre. Vi fick tag på den på loppis för 75 kr. Vi har en likadan i "Filmhallen" men det är en fullprisare. Det som är så bra med denna sort är att den har ett fantastiskt mysigt ljus och ingen dimmer behövs eftersom den är perfekt inställd. Förut hängde där en tråkig gammal lysrörslampa som inte gav nån mysfaktor alls. Tyvärr så måste vi måla taket för efter att ha målat väggarna så ser taket gult ut och det måste även spacklas på vissa ställen. 

  

    

Tack snälla ni för era fina kommentarer som jag nu svarat på. Jag har drabbats av en förlamande trötthet och har konstiga drömmar som återkommer hela tiden så det är väl nåt man bearbetar i sömnen. Min svärmor har nu fått komma hem från sjukhuset och det var tydligen ett blodtrycksfall som gjorde att hon ramlade och slog sig. Pratade med henne i går och då lät hon rätt trött. 

 

Min man har själv fått två blodtrycksfall under dom åren vi varit ihop och båda gångerna slagit sig rätt mycket, en gång ramlade han över tvättstället så vi fick sätta in ett nytt. Nästa gång ställde han sig upp från toastolen, vände sig om och ramlade raklång ut från toan och det värsta var att jag inte fick liv i honom så jag ringde ambulansen. Dessutom var  jag själv så skärrad när jag såg honom som i ultrarapid ramla rakt på ansiket och liksom studsade till. Numera lever man för dagen och njuter av dom bra dagarna extra mycket.



    


Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna bild. En sån tuff lampa skulle jag själv vilja ha.


   

 

Min man utanför Restaurangen 31/12 2012.

 

  

Vi hade tänkt åka till Jönköping i dag för några ärenden och även äta på "Radhuni Indisk Restaurang" som är vår favorit vad gäller Indisk mat. Kände i morse att jag inte orkade men nu börjar jag piggna till lite så vi kommer kanske ändå iväg.

 

  

 

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards