Öppen Ridå

Alla inlägg under februari 2013

Av Malin wiper - 3 februari 2013 16:00

Rich Folks Hoax med Sixto Rodriguez sångaren från en fantastisk dokumentär jag såg för ett tag sen. Klicka här för att komma in på det inlägget. 

 


Denna kommentar har jag fått från en person som bor på Manhattan. Vilken lyckost som skall se Sixto Rodriguez live.   

  

 

Jag skall faktiskt gå på Beacon Theater, New York, den 8 april och lyssna på Sixto Rodriguez. Roligt att du haft flera inlägg om honom.
Manhattan 

   

   

 

Jag kom inte iväg på stickcafét så det blev en vilodag. Min man var till Blå kiosken och handlade Thaimat till oss så vi slapp svälta i alla fall...  Lika bra att erkänna att vi inte orkade laga mat trots att vi har hemma rätt mycket mat nu i både kylskåp och frys...  . Solen skiner bakom stängda persienner och lyckas inte med sitt lockande.  Min man hyrde några filmer åt mig när han ändå skulle ut. 

 

    

Dessa tre filmer som jag inte sett hyrde min man åt mig. Skriver om dom till veckan. 


Av Malin wiper - 3 februari 2013 10:45


Jag såg på Melodifestivalen i går men det var rätt uselt så jag zappade rätt mycket. Dom jag gillade bäst var Cookies N Beans för dom har så bra röster och lite härligt hesa. Sen tyckte jag killen Yohio som ser ut som en tjej var rätt bra. Betänk hans ålder 17 år och kan föra sig så på scenen och han har en ok röst än om lite svag på låga toner. Han kommer från min födelsestad Sundsvall. Däremot skrattade jag hejdlöst åt komikernas roligheter i "Ukelele fom hell"...  i mellanakten med bl.a komikern Per Andersson. Klicka här för att kolla in detta.   

 

Klicka här för att komma in på deras hemsida. 

 

   

Cookies N Beans är en svensk countrygrupp som består av Frida Öhrn, Linda Ström och Charlotte Centervall. Gruppen startades 2003, och 2007 släppte de coveralbumet Tales from a Trailor Trash Soul som innehöll deras favoritlåtar. 2008 vann de svenska countrymästerskapet i genren "Alternativ country". Dom deltog i Melodifestivalen 2009 med bidraget "What If", skrivet av Amir Aly, Robin Abrahamsson och Maciel Numhauser.

 

 

I dag ringde jag upp "Flättorps Gård" för att berömma deras Hela stora "Gårdskyckling" som är supergod och av hög kvalitet. Det är en familj som driver detta företag med den äran. klicka här för att komma in på inlägget jag skrev i går. Kvinnan i familjen svarade och hon var jättetrevlig och blev glad för berömmet.


Av Malin wiper - 2 februari 2013 18:00

  

Vi gick in till byn för att fika på Ritz Konditori och för en gångs skull så tog jag en bakelse. Den var väldigt god och inte så söt utan lättäten. Min man tog en räksmörgås för han kan inte äta sött längre efter som han fått ny diabetesmedicin för att få bort sin spruta.   

 

    

Dom hade en ny bakelse i dag som såg ut som ett höghus med massor av godsaker på. 

 

    

 

Vi köpte med oss en hel "Gårdskyckling" från ICA som är av en hög kvalitet och fantastisk god när man har ungsstekt den.  Kycklingen kommer från Flättorps Gård i Ärla (Kronfågel). Klicka här för att komma in på deras hemsidan och läsa om familjen som driver gården.  Det är en stor kyckling och när man har kryddat och ungsstekt den så är det rena rama festmåltiden. Den är både mör och smakrik, och jag har inte ätit sån god kyckling på år och dag. Jag ringde ICA för att höra om dom kommer att fortsätta ha kycklingen och till min glädje så kommer den att finnas men jag såg att man får vara ute i tid för den tar snabbt slut. 

 

   

  

Vi dukade inne i köket där vi trivs jättebra nu och ämnade mysa med god mat och lite rött vin. Jag har även turen att ha en man som gillar matlagning och han skämmer ofta bort mig...  . Jag är själv så receptbunden men han experimenterar fritt och testar nya kryddningar. 

 

   

Min man kryddade kycklingen så gott, och vi hade en gräddig champinjonsås till med lite purjolök, kall sås och vinbärsgelé. Till det potatis  och buljongkokta rotsaker.  Min man och jag satt och njöt jättelänge med maten och lite härlig musik i bakgrunden. Det är så härligt att jag haft flera bra dagar och då njuter jag extra mycket av tillvaron. 

 

  

Vinet heter "Rucahue Reserva" och är av årgång 2011 och druvan heter "Syrah Malbec". Vinet är från Chile. Klicka här för att läsa om vinet. För mig är det ett vin som skall drickas till mat för det är lite syrligt och jordigt. 

 

 

  

 

 

 

a wine glass holder 

  

  

 

 

 

    

   

 

Luther Allison med låten "Cherry Red Wine". Klicka här för att komma in på hans hemsida.

Av Malin wiper - 2 februari 2013 14:15

  

I går tillbringade vi några härliga timmar hos våra vänner på Stockaryds Stationscafé. Dom har varje fredag en fantastisk lunchbuffé som vi njöt av. Jag fattar inte att det inte kommer fler folk dit när det både är  trevlig miljö, hemlagad god mat, hembakat kaffebröd, trevlig personal och en fantastiskt fin järnvägspark. Hade jag bott där så hade jag gått dit och ätit jätteofta för det är även jättebilligt med sina 60 kr för både mat, dricka och kaffe. Dom borde ta tillvara dom som flyttar in i samhället och försöker göra nåt bra  jag beundrar kvinnorna som är både kreativa och har en otrolig kämparanda och uthållighet. Stationsbyggnaden är så väl bibehållen och fin så det vore tråkigt om den inte fortsatte att vara en levande mötesplats. Dessutom anordnar dom bilträffar, julmarknader, loppis mm. Det gör ett samhälle levande och det går inte i längden om inte fler tar tillvara på detta. Då står stationshuset där naket och dystert utan några ljuspunkter tills det helt är förfallet.


  

Här tar min man för sig av det goda som bestod av: En fin sallad, omelett med svamp, fyllda färsbiffar, en krämig potatisgratäng. spagetti med köttfärsröra, en potatisrätt med gott kött mm. Sen ingår både dricka och kaffe. 


  


 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild


  


  


Dom hade gjort två otroligt fina stora smörgåstårtor som nån hade beställt. Bilden blev inte så bra för dom var inplastade och skulle hämtas precis då.

 


  

Det är såna snygga fönster på stationsbyggnaden.


  

Här ser ni mig med min nya fästman...(säg inget till Mr T)...   "Stinsen i Stockaryd)


   


Här uppträder jag på Järnvägsparkens scen...  som ni ser så snöade det lite.  Har jag gjort bort mig nu igen...  (gammlt uttryck) som myntats av Margareta Sjödin som numera är känd konstnär.


   


Dom hade gjort så fint på Stationen och hade även hängt upp nya gardiner som jag glömde fota

     

Första gången vi var in på Stationscafét var 11/7 2011 då vi åkte igenom samhället och upptäckte att det var ett café där och vi blev eld och lågor.  Vi gick int dit och fikade och på den vägen är det, och vi har blivit bästa vänner med kvinnorna som driver cafét. Tyvärr så hittar jag inte det inlägget utan det första jag har är 21/7 så jag får leta på annat sökord. 

 

Tack för att ni finns...  

 


Johnny Cash med "Hey Hey Train"

Av Malin wiper - 2 februari 2013 10:00

 



  



När vi var på väg till Stockaryds Stationscafé i går för att äta deras fredagsbuffé så stannade vi på ett ställe och fotade detta sto med sitt föl. Det såg så fint och kärleksfullt ut. Jag skriver om Stationscafét lite senare i dag 

 

   



 



 




 


  



Jag har nu i flera år inte skrivit om när jag fyller år eftersom det inte känns som det är kul att fira att man blir gammal. Då sa min man nåt klokt i går: Det är inte åldern man firar utan personen...  Då kapitulerade jag och bestämde att åldern inte är nåt hinder för nåt och man får vara glad så länge man lever och kan uppleva saker. 

 

  



 



  



Dessa fina tulpaner i en jättehäftig glasburksvas från Acleja fick jag från syrran och svågern. Plus ett fint kort och lotter....  tusen tack. Glasburksvasen har jag kollat in ett tag och tänkt köpa själv för man kan även ha endast en tulpan med nåt dekorationsblad eller annan blomma och det ser så läckert ut.

 

 

   










 


  


Av min bror och hans fru fick jag lotter och kortet till vänster som svägerskan skapat. Hon är fritidskonstnär och  är duktig på en massa tekniker. Jag har så många kort i olika utföranden som hon gjort, och i olika färger så jag skall rama in och dom på en vägg. Det till höger har jag fått från mamma och ett antal lotter. Det är svägerskans kort också....  Tusen tack.

 

 

  



 


  



  


Från min man fick jag dessa silverörhängen i form av blad. Dom gick inte att fota för dom glänste så. Dom har han köpt på vårt Wahlbergs Ur & Guld. Jag blev jätteglad och har dom redan på mig...  Tack älskling. Han skall även bjuda ut mig på Ritz Konditori nu på förmiddagen så vi håller på att göra oss iordning.  Ha en jättefin lördag mina härliga läsare.

 

 

   

 

 

Av Malin wiper - 1 februari 2013 19:15

  

Jag kunde inte låta bli att köpa denna "mask" när jag var på minglet. Hade helst velat köpa båda två men jag har redan köpt så mycket denna månad. Jag har lite masker sen förut som vi köpte när vi var till Venedig på 90-talet.


     


Vi kommer att ha den i data/gästrummet där den passade bäst ovanför bäddsoffan. Den går ihop med det röda i kuddarna.


   

 

Jag köpte dessa två stylingprodukter som jag nu kört med ett tag. Jag fick procent på dessa och sen kommer dom att utgå från sortimentet för att ersättas av liknande vara. Det heter "Bed head" Small Talk och gör att mitt annars så torra hår går att forma bättre och får dessutom näring.


  

Detta låg i min "Goodibag" Shampoo och balsam från Lanza som är ett bra märke som jag köpt förut från. Sen en ansiktsmask och en sten i form av ett hjärta. 

 

Diana Ross med låten Chain Reaction. 


Av Malin wiper - 1 februari 2013 18:00

  

Här kommer del 2 från "Minglet" och återinvigningen i går av Salong Hon & Han Frisör och Interiör. Dom har låtit sy upp såna här fina vimplar i tyg där det står "Drop In"  och det ser så festligt ut.


  

Här demonstrerar en av tjejerna en frisyr som vi får beskåda.  

 

 

 

         

Pic Gifs 


  

Dom har fått in två sorter av såna här häftiga masker som man kan sätta upp på väggen som dekoration. Jag frågade om en av tjejerna kunde sätta den över ansiktet så jag fick fota... och det gick bra... 


  

Dom hade själv båda två uppe på en av Salongens väggar. Dom kostar 99 kr/st


   

På detta bord stod lite saker man kan köpa. Bl.a flera olika tuppar och i olika storlekar. Dom var jättefina. 


  

Dom hade dukat upp ett bord med porslin som är till försäljning och det såg så läckert ut. 


  

Dessa pastellfärgade pannor var jättesnygga


  

Detta är en solenériglykta som dom hade i flera färger. 

 

     

 

Fortsättning följer där jag skriver vad jag köpte.


      


Av Malin wiper - 1 februari 2013 10:15

  

Jag vaknade 08.30 så jag kommer inte att hinna sätta in allt  om invignings-minglet nu på morgonen för vi skall åka och äta lunchbuffé i Stockaryd när min man kommer hem från arbetet. Det blir på stationscafét och då får vi även träffa våra vänner som driver stället. Det var i alla fall jättekul på minglet och mycket folk. Dom hade ordnat så fint med jättegoda och fina snittar, och till det bubbel alkohol eller alkoholfritt så det var bara att välja. Jag blev ensam och än om man inte kan tro det så är jag lite blyg och kände mig utlämnad. Såg att det var många män där också så jag ringde min man och frågade om han ville komma dit men då kunde han inte lämna datan som han höll på att jobba med. Jag gick i alla fall omkring där lite och folk är så bra i detta samhälle så flera pratade med mig och då slappnade jag av lite. 

 

Klicka här för att komma in på deras facebook. 

 

     

Här står tjusiga, spirituella och glada Sandra som driver friseringen och tar emot folk. Man kände sig så välkommen.                                     

   

   

Bubblet var jättegott och dom hade ställt upp det så fint.  

 

      

Sen var det bara att gå över till bordet med flera sorters snittar och annat tilltugg.    

 

         

Klicka på bilderna så blir dom större. Alla sorterna var jättegoda men jag gillar den gröna röran bäst som hade nåt slags mögelost inbakad. 

 

  

I fönstret hängde en massa snygga kärl av många slag   

 

  

   

Dom hade satt upp en så bra ställning där vi kunde hänga av oss. 

 

     

Här minglas det för fullt.    

 

     

Här ser man dom andra tre gulliga fina tjejerna som jobbar där. Dom hade verkligen jobbat för att få det trivsamt och bra för oss alla. Jag hoppas dom röner framgång för sitt nya koncept. 

 

      

Dom hade anordnat en tävling där man står på håll och slänger i hårrullar i denna stora glasvas. 

  

 

 

 

 

  

Fortsättning följer senare i dag...................... Ha en underbar fredag mina härliga bloggläsare. Tack för att ni kommit in så flitigt på min blogg, det glädjer mig mycket. Svarar på era kommentarer så fort jag fått kläderna på kroppen...    

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards