Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 26 februari 2013

Traktor, fika och en katt i solgasset....

Av Malin wiper - 26 februari 2013 19:00


I går när jag tittade ut så höll dom på att jobba med nåt på skolgården som vi ser från våra vardagsrumsfönster. Nu i dag då jag vaknade så tidigt så var det fullt ös utanför med barn som dök upp till skolan och det stod många bilar ute på gatan eftersom många blir skjutsade till skolan. Dom är rätt små dom som går där men förut har det varit en "Folkskola" och skylten finns kvar upptill på den fina träbyggnaden. 

 

    

Nere på torget var det full rulle med snöröjning och två traktorer behövdes för att få ihop lite högar. Det var även mycket folk i farten, jag var ute redan 08.00 och det var länge sen jag var. Fick en känsla igen hur det var att kunna gå till ett arbete. 


  

Jag åt ingen frukost i dag eftersom jag kände för att gå in på Ritz Konditori och bara sitta där och njuta av en minifrukost. Såg sen att dom även hade juicer som jag hade kunnat ta också men då vet jag till nästa gång.


  

Jag var helt ensam i detta rum med en tv som sällskap. I andra kafferummet  var det fullt med folk så jag antar nån firma hade ett morgonmöte där.  Nu kan man även abbonera Ritz i slutna sällskap.


  

Wienersemlor gör mig så nostalgisk, för jag arbetade som kontorist i början av 70-talet och då blev vi alltid bjudna på wienersemlor när det var dags för såna,  på den tiden fanns semlor bara på fettistan. Wienersemlor är inte lika vanliga numera men det är en favorit. Fast jag har inte ätit nån på flera år. När jag var liten så kokade föräldrarna upp mjölk som dom hällde i en djuptallrik och sen la man i semlan där så den blev härligt mjuk och varm. Det var vanligt att man åt upp locket först för att komma åt den goda marsipanen...  . Klicka här för att se ett recept på wienersemlor.



En av kvinnorna som jobbar där hade nyss varit till Mora i Dalarna och köpt dalahästen, den gula till höger och då blev dom plötsligt tre som stod där som en fin prydnad. Tyvärr ställde jag dom fel så det kom för mycket ljus underifrån därför fick jag inte till bilden riktigt.    

 

 

Dalahäst i glas från Mats Jonasson i Målerås. Klicka här för att komma in på hans sida och se mer glaskonst.


  

När jag fickat gick jag över till min man i Magnisastugan för att bjuda dom på lite kaffebröd till kafferasten. Min man fick en smörgås istället för vi skall ju inte äta nåt sött nu. Dessutom har han gått ner lite i vikt och det vill jag inte förstöra.


  

Kolla in så mycket snö det är fortfarande.



  


Jag har sån tur för denna katt sitter utanför detta hur på veranadastaketet varje gång jag går förbi. Katten myser så man nästan kan höra kurrandet ut mot gatan...  Jag hann inte gå så länge för jag måste hem och förbereda maten och sen såg jag att jag glömt att köpa potatis så det var bara att gå ut igen. Har även skickat iväg priserna till Sirpa och Skrivmoster så dom har dom nog i morgon eller på torsdag. Efter maten skall jag  och Mr T ta en promenad tillsammans för det är så soligt och fint ute än om det är 8 minusgrader så känns det inte så kallt för det är så vindstilla.



Många timmar senare:

 


Har inte kunnat komma in här för webbläsaren Crom slutade funka så min man fick avinstallera och skall sen installera om den så nu har jag en annan webbläsare tillfälligt. Vi tog en långpromenad och gick bl.a till Biblioteket och lånade lite filmer, fotade och läste tidningar. Det får jag skriva om i morgon. Nu har jag inte tid att sitta vid datan lika mycket eftersom jag skall komma i bättre form inför vår och sommar. 


 
 
skrivmoster

skrivmoster

27 februari 2013 06:48

Tack för promenadenn tillsammans med dig! Jag njöt inne på Ritz! Minns nog ... :)

Hoppas du får en fin dag! Jag har vaknat oförskämt tidigt ... och varit uppe rätt länge redan. (6:47 nu). Ni har snö men i våra ögon bara "lite". Vi har MASSOR! Fast plusgraderna borde göra sitt.
Kram!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Malin wiper

27 februari 2013 09:31

Varsågod! ;) Ja du det var så trevligt när ni var hit. Jag önskar att jag vaknat så tidigt i dag för nu kom jag ut lite senare.

Då smälter nog snön fort hos er

Ha det bra
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 07:45

  Jag har sett serien UFO mysteriet på tv4 play. Det var min son som tipsade mig om denna serie. Felix har även med sig ufologen Clas Svahn                                             Det är Felix Herngren som gett sig ut på en svindlande ...

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Av Malin wiper - Måndag 22 april 05:45

    Lunchen som kom av sig. Vi skulle ha haft min mans bror på lunch i lördags men jag blev dålig. Nu har jag lärt mig en läxa att aldrig skriva om nåt innan det hänt. Min mage blev dålig igen så vi fick ställa in och det känns både som magkatar...

Av Malin wiper - Lördag 20 april 08:30

    Jag har sett en dramaserie på svt play som min syster tipsat mig om. Den heter Painkiller. Det är den Guldbaggebelönade regissören och manusförfattaren Gabriela Picher som ligger bakom denna tv serie                                      ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards