Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 23 februari 2013

Utmärkelse från Lambergsfrua!

Av Malin wiper - 23 februari 2013 09:45

 

 

I går fick jag en utmärkelse av bloggvännen Lambergsfrua. Tack snälla du. Utmärkelsen innebär också, att jag ska berätta 8 sanningar om mig själv, alltså något som ni kanske inte känner till om mig. Jag brukar ha svårt för såna här utmaningar som man skall skicka vidare eftersom jag inte kan välja ut ett antal bloggvänner. Gillar alla och det kommer upp så mycket skit från skoltiden. Gör ett undantag nu och väljer ut dom  som jag kännt längst på nätet.  

 

  


Åtta sanningar om mig själv



1.   Jag bytte förnamn när jag var 15 år gammal från Margareta till Malin på grund av att jag blev kallad för "Svarta Malin" i skolan, jag hade det mörkaste håret och började gilla namnet. Jag var inte döpt så jag passade även på att döpa mig och få namnet Malin och få konfirmera mig.  Det var så ovanligt att heta Malin då så ingen trodde på mig när jag sa vad jag hette och det var jättekul. Jag blev inte glad när namnet började bli populärt. 

 


2. När jag var 6 år så åkte jag i ilfart med ambulans med brusten blindtarm. Det året drabbades jag även av var i öronen, tog bort körteln bakom näsan,  hade vattkoppar, var förkyld så många gånger så det blev mycket ligga i sängen det året. Kom ihåg att vår husläkare var till oss jätteofta.  

 

3. När jag var 5 år fick jag följa med min morbror till Göteborg och vistas vid havet i sol som förhoppningsvis skulle läka ut mina barneksem. Där fick jag en kompis som jag lekte med och nu undrar jag vad det blev av henne och hur hon har det.


4. Jag har testat att spela altsaxofon några år på 80-talet och det gick rätt bra men sen flyttade jag från hus till lägenhet och fick andra intressen.  



5. Jag hade en bra sångröst som ung flicka och alla trodde jag skulle bli sångerska. Fick sjunga på julfester men en gång tappade jag texten och sen vågade jag inte mer.  Då var jag ca 11 år och var så blyg så jag stod bakom ett draperi när jag skulle sjunga när mamma och pappa hade främmande. Fick sen en slant för besväret.  


6. Jag har träffat Roy Brown på en klubb i Göteborg i slutet av 70-talet. Han skrev låten Good Rocking Tonight som bl.a Elvis spelat in. Roy Brown dog redan 1981 56 år gammal. Han var musiker och låtskrivare. Klicka här för att läsa om honom. Jag stod framme vid scenen med min manliga autografkompis. Klicka här för att höra Elvis framföra den låten.    


  
7. Jag har dansat på det legendariska danspalatset Wivex i Sundsvall och även gått på danskurs där på Runes Dansskola när jag var riktigt ung. Lärde mig dansa alla danser som tänkas kan och det gjorde att jag varit ute mycket och dansat och behärskat dom flesta danserna, älskar att dansa. Hade jag varit ung nu så hade jag velat bli dansare eller skådespelerska. Wivex sjöng på sista versen och la ner 1979. Klicka här för att se en bild på Wivex. Klicka här för att se vad som hänt med Wivex nu. 

  
8. Jag såg Tom & Mick & Maniacks på en klubb i Stockholm när jag var en period där för att arbeta på Postbankens girobokföring endast 17 år gammal. Tom är Tommy Körberg och dom var hur bra som helst live. I det gänget spelade även Bernt Liljegren som jag har kontakt med på facebook.  

Detta var bara en bråkdel av allt som ni inte vet om mig...   och nåt måste man ha för sig själv.

 

 

Jag skickar som sagt vidare denna utmärkelse till 2 av dom jag kännt längst på nätet som har blogg och det är: Cattis, Pisan. Kan inte komma ihåg vilken jag sen har kännt längst än dom två som har blogg så det blir bara två stycken.  

  

 

 

       

 
 
Ingen bild

Lambergsfrua

23 februari 2013 13:22

Vad roligt att du berättade 8 sanningar om dig själv - och ingen av dem visste jag ;) Riktigt intressant. Tänk att du bytte förnamn. Jag heter även Birgitta och hade så innerligt gärna velat ha det som tilltalsnamn, men det blev aldrig så - och nu är jag ganska nöjd som det är.
Önskar dig en riktigt trevlig lördag. Hoppas ryggen är så pass bra att du kommer iväg på gospelkonserten.
Varm kram,
Lambergsfrua

Malin wiper

23 februari 2013 17:40

Det var inte lätt för det fanns många att berätta men jag ville inte bli för personligt. Jag tycker du har ett sånt snyggt och annorlunda namn redan än om jag gillar namnet Birgitta också.

Tack för utmärkelsen.

Ha en fin kväll själv med mannen.

Varm kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Lördag 16 mars 14:30

     I dag har vi riktigt kraftigt regnväder så vi tog bussen ner till centrum. Vi har både handlat och kollat upp lite saker. Det var jättelite folk i farten och det brukade det inte vara på helger.      Vi tog oss en fika på Direkten in...

Av Malin wiper - Fredag 15 mars 09:30

  Jag såg en Björktrast häromdan som jag  zoomade in från långt håll     Här har den vänt sig om           Snowy White med Birds Of Paradise. Snowy White har spelat med både Pink Floyd och Thin Lizzy     En annan Björktrast ...

Av Malin wiper - Torsdag 14 mars 10:00

                   Nu öppnar jag ridån för dagen med hopp om att den skall bli som ett varmt kärleksfullt skådespel   Röda Korset i Västerås har modevisning 13 april 13.00-16.00. Det blir både dam, herr och barnkläder som visas. Dessutom har...

Av Malin wiper - Onsdag 13 mars 08:30

  När man fotar mycket så ser man sig mer omkring och jag såg denna skulptur inne på en innegård i ett bostadsområde lite utanför centrum. Skulpturen heter Holger och är skapad av Konstnären Sture Collin                                  St...

Av Malin wiper - Tisdag 12 mars 10:15

 Nationalmuseum Jag såg att Kermikern Lisa Larson har dött och det i en ålder av 92 år. Lisa Larson var en svensk keramiker, hon blev känd för sina många figurer föreställande djur och människor. Återkommande teman i hennes verk var systerskap, mod...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards