Direktlänk till inlägg 18 februari 2013
Min man hittade ett recept i en tidningsbilaga som heter "Mitt Kök" på högrev som långstekes, och det har vi testat nu, det var otroligt gott och mört. Det kändes som rena rama festmaten.
Vi kommer att äta detta lite då och då för det var så enkelt att tillaga eftersom det skötte sig själv i ugnen där den skall stå i 12-15 timmar. Vi hade den inne i 14 timmar men vi sänkte temperaturen på morgonen från 120 grader till 110 grader. Min man glacerade inte högreven för det blev för salt så han gjorde en sås istället.
Här kommer receptet hoppas det går att se.
Klicka här för att se vart jag hittat bilden på detta tidur
Så här såg den ut i formen innan han satt in den i ugnen.
Folie över och sen in i ugnen.
Så här såg det ut efter 14 timmar i ugnen och det var så mört så det gick i bitar.
Min man la bitar av högrev i en form och täckte med en jättegod svampstuvning som innehöll purjolök, citronsaft, muskot, peppar och grädde. Precis som den vi hade till den rökta fläskfilén i lördags.
Klicka här för att se vart jag hittat denna bild
Så här ser det ut på min mans tallrik. Vi var lite trötta så vi struntade i grönsakerna i går och tog bara potatis och lite vinbärsgéle till och det smalt i munnen.
Jag har kännt mig lite hängig några dagar och i går fick jag frossa och det kändes som en förkylning var på gång och det vill jag inte eftersom jag har "Tjejträff" på gång igen och det på onsdag och vi blir nu 5 st istället för 3 som sist. Vi hade så trevligt så jag kommer att vila mig från datan några dagar men jag har en del inlägg som jag skrivit i förväg så det blir inte tomt här. Ha en skön början på den nya veckan och sköt om er.
Graphics, comments and images for social networks!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|