Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 15 februari 2013

Sam Hjälp, Huskvarna....

Av Malin wiper - 15 februari 2013 16:00

 



  


Vi hade verkligen en heldag i onsdags, vi åkte även till Sam Hjälp Second hand som är en av dom bästa och ligger i Huskvarna. Där har dom ruljans på sina saker och det är ofta mycket nytt varje gång man kommer dit och dessutom har dom inte höjt sina priser så dom blir av med grejerna. Sen gillar jag dom trevliga personerna som går omkring och pratar med oss som kommer dit och även hjälper till. Det är en väldigt bra stämning så man känner trivsel när man kommer in där. Inte undra på att det alltid kryllar av folk där.

 

 

   



 




   


Jag blev verkligen nostalgisk när jag såg denna lilla stegstol innanför ena kassan. Jag tror att det var såna som fanns på skobutiker förr. Jag tror man använde dom för att ta ner skokartonger från hyllorna.

 

  

 

 

 

 

 


   

När jag växte upp fanns en skokedja som hette "Oscaria" dessa skobutiker fanns i hela landet. Klicka här för att se lite bilder på "Farbror Sid:s"blogg. Själv sommarjobbade jag på en skofirma som hette "Wedins" den fanns kvar för några år sedan. Jag var på lagret först men sen fick jag både hjälpa folk med att välja skor och även stå i kassan. Jag har till och med varit skomannekäng åt Oscaria för en kväll då min pappa arbetade med uthyrning av lokaler, då skulle en massa inköpare komma dit för att köpa in skor och hon som skulle visa skorna hade blivit sjuk. Jag var så fruktansvärt blyg när jag gick där på podiet förbi inköparna (mest män) som stirrade på både ben och skor...  . Pappa kunde involera oss barn i mycket olika uppgifter och man fick ju en slant för besväret.

 

  

 

 

 

 

 

 


   

Klicka här för att se fler skor från 50 och 60-talet

 

 

 

  




 



  



Denna gamla fina skrivmaskin skulle jag ha velat ha men har ingen plats för den. Jag har själv skrivit på en sån när jag var kontorist innan dom elektriska kom. Då var man tvungen att ta i för att få ner tangenterna och det är nog därför jag haft sönder så många datatangentbord genom att vara hårdhänt. Det sitter i ryggmärgen när man skrivit på maskin i många år.  Jag har även skrivit på dom elektriska Facit maskinerna.

 

 

  

 

           


Net animations  



   



 



  


  



Just nu har jag ingen resersymaskin men jag har inte behövt ha nån för den jag har är så otroligt bra och har funkat i jättemånga år. Denna gamla singer ser rätt bra ut och det kommer alltid in symaskiner på second hand om man behöver en reserv.

 

 

 

 

 

 

 

Klicka här för att komma in på ett häftigt ställe gällande symaskiner. Klicka här för att komma in på ytterligare en sida

 

 

 

 

 

 


 

Dom hade även två såna här riktigt gamla vevgrammofoner. Klicka här för att komma in på nostalgisida där det även finns en vevgrammofon.

 

  

 

 

   




 


  


  



En bordsmangel för endast 30 kr. Undrar om nån använder såna numer. Det är inte mycket tvätt jag själv manglat i mina dar. Ett tag strök man lakanen men min man hänger dom så ordentligt så dom är helt släta. 

 

 

 

  



 



  



Detta reseur kunde jag inte motstå och nu står det på skoskåpet i hallen som en intredningsdetalj. Min man skall försöka få igång den så den visar rätt tid. Märket på denna klockan är Rydéns eftr.

 

 

 

  




 


  



På ett bord stod en jättefin servis som passar både till kaffe och te. Den ser så tidlöst snygg ut.

 

 

  




 



Sockerskålen till servisen.

 

  



     



  




 

Tea mugs



   





  



Vi kunde inte låta bli att fika på Sam Hjälp för nu har dom även smörgåsar och inte bara kaffebröd. Dessutom inte så stora utan alldeles lagoma och även dom hembakade. 

 

 

   




       


Kolla in detta fina hembakade dom hade.

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

 

 



  



The Lovin Spoonful med låten "Do You Belive In Magic". Klicka här för att komma in på deras hemsida. Klicka här för att läsa om gruppen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag trodde jag skulle hinna med så mycket i dag men här sitter jag fortfarande med morgonrocken på mig, och känner mig paralyserad. Lika bra att krypa upp i soffan och se ytterligare en film av dom tre jag lånade i går på vårt "Video Hollywood".  Man kan sammanfatta  så här: 4 bra och händelserika  dagar och en dålig, då får man vara nöjd....  

 

 

 

 




Have A Lovely Evening

cool stuff | cool website | Good Evening | Source

 
 
Pisan

Pisan

15 februari 2013 19:29

En sån pall hade vi på mitt gamla jobb (vårdcentral) i arkivet, för att kunna nå översta hyllan.
Hoppas ni har en fin fredagskväll och att resten av helgen blir fin! Kramisar! ♥

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

Malin wiper

16 februari 2013 09:02

Vad kul att ni hade en sån pall, då kan den inte vara så gammal som jag trodde.

Vi hade en riktigt slö och slapp fredagskväll ;)

Ha en skön lördag
kramar

 
Pea

Pea

16 februari 2013 09:20

Nu har jag läst ifatt lite här hos dej. Har varit lite mycket av annat :( Blev lite nostalgisk när jag såg mangeln. En sån hade vi i mitt barndomshem. Den klämde man fingrarna i några gånger! Önskar dej en riktigt skön helg! / Kram!

http://peas-dagar.blogspot.se

Malin wiper

16 februari 2013 12:28

Förstår att du haft mycket att stå i. Ja du man blir nostalgisk av att besöka loppisar och second hand. Det är verkligen lätt att klämma sig i en sån

Ha en skön helg själv
kramar

 
Sirpa

Sirpa

16 februari 2013 09:34

Hej! Vilken härlig ställe! Skulle va roligt att gå runt där!
Jag är verkligen en tjej som gillar 50-talet, det syns inte hemma här men jag är stor fan av ELVIS PRESLEY! Jag växte upp hemma vart vi lyssnade stortsätt bara 50-tals musik när jag va mindre.
Önskar dig en skön lördag!
Kram Sirpa

http://anglarochparlor.blogspot.se

Malin wiper

16 februari 2013 12:27

Det är det verkligen. Kul att du också gillar lite 50-tal. Roligt att blanda gammalt och nytt i hemmet. Elvis är verkligen the king.

Ha en skön lördag själv
kramar

 
Annelie

Annelie

17 februari 2013 07:45

Riktigt söt servis,, den prickiga. Var den även komplett..??

Jag är såååå avundsjuk på alla fina seconhand-butiker ni har i närområdet där ni bor...

Sköt om dig / er... // Kramar om Annelie

http://minegen65.blogspot.com

Malin wiper

17 februari 2013 09:08

Den var ännu snyggare i verkligheten och alla delar fanns. Vi har verkligen många fina second hand.

Sköt om dig du också
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Lördag 20 april 08:30

    Jag har sett en dramaserie på svt play som min syster tipsat mig om. Den heter Painkiller. Det är den Guldbaggebelönade regissören och manusförfattaren Gabriela Picher som ligger bakom denna tv serie                                      ...

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards