Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 6 december 2012

Päronkaka och lite surdegsbröd!

Av Malin wiper - 6 december 2012 09:00

  

Snön ligger kvar och det är vitt och fint. Vi har bara 7 grader kallt. Det var en sån härlig promenad jag var ute på i går och jag känner att jag fått lite bättre kondition nu efter att ha varit ute och promenerat lite varje dag.

 


I går bakade jag två päronkakor som skall frysas in tills vi får besök i jul. Jag har två olika formar och denna är rund och lite högre. Klicka här för att få receptet på denna kaka. Detta är ett säkert kort som jag bakat i flera år. Även morotskakan som ni sen får recept på.    

  

     


Sen använde jag min fyrkantiga form som är lite större och då blir det mer lite tårta så man kan ha grädde eller vaniljsås till.


  


Min man köpte denna surdegsmix som är glutenfri för ett tag sen. Han ville testa hur det blev när man bakade med en nästan färdig deg.


      


Tyvärr så blev det inte bra och luktade som jäst. Den ser inte aptitlig ut men gick att äta men inte mer så han slängde bort den. Det finns nog inga genvägar för att få ett gott bröd och vi är rätt bortskämda.



  


I går ville vi känna lite julkänsla så vi åt Janssons frestelse som jag köpte på ICA men det är en hemlagad som dom gjort själv. Jag hann inte göra den själv för jag var ute så mycket i går men denna var jättegod. Vi drack faktiskt varsin öl av en fin sort också.


  


Det kändes verkligen vinterlikt när jag såg denna kälke stå lutad mot en vägg i går. Nu hör man plogbilen åka förbi och dom hade även sandat på vägarna i går.



I dag vet jag inte om jag hinner ut på nätet nåt mer för jag har så mycket att göra. Skall baka 2 morotskakor och lite småkakor. Sen måste jag planera för vad vi skall äta på jul och även förbereda lite mat såsom köttbullar mm. Efter det så skall jag sy lite mer och även börja med nåldynekopparna som jag skall ha med mig på julmarknaden i Stockaryd. Det är så roligt att blogga men det tar timmar att få till alla inlägg och nu är tiden knapp tills vi får julbesök. Känner mig stressad just nu och vill ha så mycket som möjligt förberett.



  

 
 
Pisan

Pisan

6 december 2012 09:20

Glutenfritt bröd är jättesvårt att få till bra. Är det nån av er som inte tål gluten? Det finns andra brödmixar att köpa som i o f s är med gluten och de blir jättegoda och bra. Det finns även surdeg att köpa i mataffären, finns bredvid jästen. Jag har köpt hem en påse med vörtmix, skall baka ett sånt bröd tänkte jag för att se om det blir bra. Igår bakade jag mitt långpannebröd igen, har upptäckt att jag sparar in en hel del pengar på att baka brödet själv. Köper knappt nåt bröd alls längre, bara lite knäckebröd.
Kom ihåg att du får mer gjort om du inte stressar! :-) Kramis! ♥

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

Malin wiper

6 december 2012 09:30

Jag vet det men jag har ju en utbrändhet i botten och är lite ringrostig vad gäller att ha besök i flera dagar men det skall bli jättekul. Jag har suttit vid datan för mycket och då går tiden. Jag mår bättre av gluten och laktosfritt men kan ändå äta smörgåsar ute när dom är av bra kvalitet. Vi har folk omkring oss som är glutenkänsliga och det var därför. Tack för tipsen om andra produkter. Det skall jag meddela Mr T för det är han som får baka det matbröd vi skall baka.

Ha en skön dag
kramar

 
skrivmoster

skrivmoster

6 december 2012 09:22

Så fina kakor du bakat! De smakar säkert gott!

Jag har inte kommit igång än men ska väl nu först planera för vad jag ska göra. Sitta här ger inget gjort ... men det är så lätt att fastna.
Idag ska jag på Livsgnistan och bli road. Det snöar idag så vi får väl en släng av sleven. 11 gr kallt.

Lycka till med allt du har att göra! Man blir lätt stressad när man tänker på allt på en gång. Du får tänka i små bitar dag för dag.
Kramar!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Malin wiper

6 december 2012 09:33

Dom är verkligen goda och lättgjorda. Jag har suttit vid datan för mycket och då blir jag stressad för jag har en utbrändhet i botten och måste planera. Nu skall jag ägna hela dan åt planering och bakning. Jag skulle också behöva följa med till livsgnistan. Jag skall göra avslappning och ta en sak i taget som du säger. Man vet ju det men sen dras man till datan och inget blir gjort. Jag skall ju stå på en julmarknad och har därför extra mycket att tillverka. Har alldeles för lite saker just nu.

Ha en skön dag
kramar

 
Paula

Paula

6 december 2012 10:08

Så goda kakorna ser ut! Mmmmmm...
Synd på brödet :( Är sällan som jag orkar baka nu för tiden. Synd, för det är ju så gott! Önskar er en fin dag. Kram!

http://bloggerskan-paula.blogspot.se

Malin wiper

6 december 2012 13:27

Dom är verkligen goda. Jag bakar väldigt sällan också. Jag har fått tips av Pisan om bättre grejer till surdegsbröd.

Ha en fin dag själv
kramar

 
ansepanse

ansepanse

6 december 2012 11:00

visst ser det vackert ut därute men får man in två snöbollshundar varenda gång de varit ute så..... eller en egentligen, för på Nemo fastnar det bara lite, Sluggo har snöbollar på både benen och hela "underredet"
bamsekramar vännen

http://kinaguld.blogg.se

Malin wiper

6 december 2012 13:26

Har man hund så är det inte lika roligt förstår jag. Du har så roliga och härliga namn på hundarna.

Ha en fin dag
kramar

 
Maya

Maya

6 december 2012 11:04

Så gott det låter med pärontårta med grädde eller vaniljsås :)

Var hittar Du de små texterna som "Ha en skön dag i vårt vinterlandskap" och liknande? Eller gör Du dem själv? Jättesöta texter.

Jag är dålig så det är tur att det finns förtidsinställda blogginlägg som dyker upp flera gånger om dagen. Både filmtips, julkalender och julklappstips :)

Ha en fin dag, Du & Mr T!
Kram!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

6 december 2012 13:25

Den är faktiskt jättegod och som sagt ett säkert kort. Jag har svarat på din blogg. Jag har ofta också tidsinställda inlägg.

Ha en skön dag
kramar

 
Ingen bild

Bosse Lidén, http://bosseliden.wordpress.com

6 december 2012 11:56

Det är synd att inte surdegsbröd är lika gott som det är nyttigt tycker jag.
Jag ska också försöka bättra på konditionen med att promenera mer.
Även jag har en utbrändhet som spökar i bagaget. Det gäller att stoppa innan den får övertaget. Precis som du måste jag ta en sak i taget. Det retar mig ibland...

Malin wiper

6 december 2012 13:24

Det är jättesynd men vi har ätit gott surdegsbröd ute på café och vi har även köpt på Ritz och dom har varit bra. Tråkigt att du också har en utbrändhet bakom dig. Man blir mindre stresstålig och motion är viktigt för att man skall lugna ner sig. Jag vill också göra allt på en gång men det funkar inte längre ;))

Ha skön dag
kram

 
Maya

Maya

6 december 2012 15:45

Nu har jag besvarat alla Dina kommentarer på min blogg ;) Tog lite tid eftersom jag vilar/vilat...Kram!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

6 december 2012 16:04

Ingen fara på taket. Jag har ingen brådska ;) Kommer ändå ingenstans just nu

kram

 
Ingen bild

Syrrann

6 december 2012 21:21

Vi köper färdig surdeg på affären och följer receptet på burken med en enda skillnad och det är att vi ökar jästiden till nästan den dubbla. Då finns det ingen som helst jästsmak och det blir minst lika gott som bageribrödet. Kanske hade ert glutenfria bröd blivit bättre om ni förlängt jästiden. Testa det!
kram fr Maria

Malin wiper

6 december 2012 21:35

Tack syrran för tipset, det skall vi testa nästa gång. Då tar vi inget glutenfritt för han skulle testa.

Ha en fin kväll
kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 07:45

  Jag har sett serien UFO mysteriet på tv4 play. Det var min son som tipsade mig om denna serie. Felix har även med sig ufologen Clas Svahn                                             Det är Felix Herngren som gett sig ut på en svindlande ...

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Av Malin wiper - Måndag 22 april 05:45

    Lunchen som kom av sig. Vi skulle ha haft min mans bror på lunch i lördags men jag blev dålig. Nu har jag lärt mig en läxa att aldrig skriva om nåt innan det hänt. Min mage blev dålig igen så vi fick ställa in och det känns både som magkatar...

Av Malin wiper - Lördag 20 april 08:30

    Jag har sett en dramaserie på svt play som min syster tipsat mig om. Den heter Painkiller. Det är den Guldbaggebelönade regissören och manusförfattaren Gabriela Picher som ligger bakom denna tv serie                                      ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards