Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 3 december 2012

Restaurang Kök´et!

Av Malin wiper - 3 december 2012 08:30

  

Vi åkte över Borås när vi åkte hem också för att leta efter ett matställe som var söndagsöppet. Det var inte så många utan mest pizzerior eller hamburgerställen och vi äter inte sånt numera. Till slut hittade vi detta fina ställe vid vattnet som heter "Restaurang Kök´et.



Klicka här för att läsa lite om Restaurangen.  Klicka här för att komma in på en annan sida och läsa mer. Fast maten tillagas á la minut så fick vi in maten jättesnabbt.

      

Här ser man den inbyggda altanen där det var jättefint både ute och inne. Tyvärr kunde jag inte fota inne där för det var för mycket folk så det får jag göra en annan gång.


 

Vi fick in menyn av den trevlige och humoristiska hovmästaren men vi hade bestämt redan att äta deras matförslag som stod på en pelare utanför restaurangen. Dom hade mat från  ca 89 kr till flera hundra.


 


Vi tog varsin lättöl till maten i fina glas

   


 

Jag tog kycklingpasta med pepparsås och det var fantastiskt gott och såg så fräscht ut. Kycklingen var jättemör och jag gillade såsen till tusen. Eftersom vi krympt ihop våra matsäckar genom att äta mindre portioner så fick vi inte i oss allt så vi var tvungna att lämna resten och jag åt ingen smörgås.      

   


    

Min man tog kassler med svampsås och stekta potatishalvor och han sa att det var superbt. Han orkade inte äta upp båda kasslerskivorna och det hör verkligen till ovanligheten så hans nya medicin hjälper verkligen och han har blivit rörligare i kroppen och känner sig piggare.   


     

Här ser ni den fina och trevliga hovmästaren som jag fick ta kort på bakom baren som låg före matrummet. För mig är det viktigt att det är en trevlig och inbjudande stämning på en restaurang och det var det verkligen här.  Det märktes att folk trivdes och hovmästaren var väldigt omtänksam mot sina kunder för det kunde bli lite kallt mot ytterväggen på verandan så han sa att man kunde flytta på sig om man ville.    


    


Det var så festligt för på toaletten hade dom små fint hopvikta tvättlappar att torka sig på istället för papper.  Sen slängde man dom i en tvättkorg och det var lite festligt och annorlunda.    



  

Det var så rent och fint på toaletten och det snygga svarta tunga toalocket glänste som en spegel. Ett sånt lock skulle jag vilja ha på vår toastol. Skall kolla ute om dom finns, såna hade dom förr men dom var inte så blanka.


  


Dom hade kvar några utemöbler och det såg så mysigt ut. Där kan man nog ta en varm glögg.



Jag var uppe tidigt i dag och vi båda känner oss rätt pigga, och det beror nog på att mamma var så pigg och glad och det blir man så positivt påverkad av.

 


Nu är det en ny vecka igen och vi har snö och kallt. Hoppas att ni får en fin start på veckan. Må så bra och sköt om er.



I högtalarna på restaurangen strömmade 60-talsmusik ut i lagom volym. Här är en av låtarna man fick höra "Tell Laura I love her" med Ray Peterson. Han föddes 1939 i Denton och var en amerikansk sångare. Tyvärr dog han 2005. Peterson var aktiv åren 1958-1972 och sjöng bland annat låtarna Corinne, Corinne, The Wonder of you och denna låten som jag satt in. Han blev senare baptistpastor. Han avled i cancer och begravdes i roselawn Memorial Gardens Kyrkogård i Murfreesboro Tennessee.



 
 
Cattis

Cattis

3 december 2012 11:19

Du har fånga restaurangen så bra. Det är inte ofta man är ute och äter på matställen nu för tiden men man kanske skulle göra det för här finns nog med några som är rätt så fina. Men dyrt.
Vad trevligt med toalettdukar istället för papper, det skulle fler ha.

Jag har läst igenom några inlägg nu för jag har missat en del pga att jag inte har orkat sitta vid datorn.
Just nu har jag nog gått in i väggen totalt är har blivit långtidssjukskriven.
Har inte skrivit om det i min blogg men kommer nog ev att göra det senare.

Kram vännen och här är det med snö nu.

http://jagmenjag.se

Malin wiper

3 december 2012 11:46

Det är inte så ofta vi är ute och äter numera heller. Vi fikar mest numera för det har blivit så dyrt och vi har fått mindre pengar. Det var skönt att torka sig på tvättlapparna.

Vad trist att du gått in i väggen då vet jag hur du känner det. Jag hade ju en svår utmattningsdepression för ett antal år sedan och nu är man väldigt känslig mot stress. Jag blir nästan utbränd på bloggen och blir deppad emellanåt. Vill mer än man orkar.

Då skall du bara ta det lugnt och på sin höjt ta mindfulnesspromenader.

Sköt om dig vännen
Varm stor kram till dig

 
Annelie

Annelie

3 december 2012 18:11

Håller med dig om att det är viktigt med både god mat, hygien, vad fräscht det är osv på en restaurang. Kostar såppas mycket att äta ute så då ska ALLT klaffa.
När vi är i Borås så brukar vi äta på en jättefin kinarestaurang,, vet ej vad den heter, vet på ett ungefär vart den ligger,,, när vi är i Borås.. :o))

Er mat såg väldigt smaklig ut i alla fall.

Sköt om dig gumms... // Kramar Annelie

http://minegen65.blogspot.com

Malin wiper

3 december 2012 19:59

Man vill ju inte bli förgiftad när man går ut och äter. Man har ju sett dessa program "Kniven mot strupen" och ett engelskt. Vi har också ätit på en kinesrestaurang i Borås så det kan vara den.

Maten var väldigt god och vällagad

Sköt om dig själv
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 07:45

  Jag har sett serien UFO mysteriet på tv4 play. Det var min son som tipsade mig om denna serie. Felix har även med sig ufologen Clas Svahn                                             Det är Felix Herngren som gett sig ut på en svindlande ...

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Av Malin wiper - Måndag 22 april 05:45

    Lunchen som kom av sig. Vi skulle ha haft min mans bror på lunch i lördags men jag blev dålig. Nu har jag lärt mig en läxa att aldrig skriva om nåt innan det hänt. Min mage blev dålig igen så vi fick ställa in och det känns både som magkatar...

Av Malin wiper - Lördag 20 april 08:30

    Jag har sett en dramaserie på svt play som min syster tipsat mig om. Den heter Painkiller. Det är den Guldbaggebelönade regissören och manusförfattaren Gabriela Picher som ligger bakom denna tv serie                                      ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards