Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 2 december 2012

Hos mamma i Skene!

Av Malin wiper - 2 december 2012 22:15

Sen var vi då hos min mamma och umgicks ett tag och medans hon åt så fixade jag med hennes linneskåp så personalen har lättare att hitta och att det inte är alltför mycket där. Flyttade över saker till en byrå och la in lakan som vi köpte till mamma i går. Hon sitter i rullstol nu för när hon går med sin rollator så har hon börjat ramla och det funkar inte. Nu skuter hon stolen med fötterna så hon kan åka runt lite själv i matsalen där dom även har tv. Hon har börjat tackla av mer och mer men i dag var hon piggare och vi fick lite kontakt trots att hon inte vet vilka vi är.  

 

Svärmor och svärson i förtrolighet.



 


 



I matsalen har dom hängt upp en adventskalender där varje boende får en julklapp vid ett visst datum och det tycker jag var jättefint gjort och påhittigt. Mamma får sin den 11 december.   


  


Vi fick en hel lista på saker vi skulle köpa av mammas kontaktman, och här står min man och märker bl.a tvättmedelspaket med mammas namn så dom kan skilja på dom boendes tvättmedel och sköljmedel.  


   


Denna fina grupp stod på tv hörnans bord. Dom har nu köpt in en ny stor platt-tv så det satt rätt många pensionärer där.




Senare bar det av till skogskyrkogården där min pappa ligger  

 

Syrran och svågern har gjort så fint på graven.  


      


Jag brukar alltid stå där en stund och prata med pappa och sen kommer tårarna av saknad. Fast pappa fick ju ändå uppnå en ganska hög ålder. Kollar man på gravstenarna så ser man att många dött långt i förtid, och det ligger teckningar och annat från personens barn, och hjärtestenar där det står: Jag saknar dig pappa.....  


Tack för era härliga och snälla kommentarer som väntade mig här när jag kom hem...  Ni är för goa. Hoppas ni haft en fin dag och kväll.



Natalie Cole med låten "Miss you like Crazy". Klicka här för att komma in på hennes hemsida.



När vi sen åkte hem så tog vi även då vägen över Borås för att söka efter ett öppet matställe för vi var utsvultna och hade inte fått i oss nån mat. Vi hittade ett toppenställe som jag skriver om i morgon.

 
 
Maya

Maya

2 december 2012 23:00

Vad NI är lika, Du och Din mor!!! :)

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

3 december 2012 07:22

Det säger alla och ändå är allt i vårt ansikte olika. Mamma är brunögd och jag är grönögd. Vi har olika näsa, haka och mer men det finns nåt drag som gör att vi är lika ;))

Ha en fin dag
kramar

 
Helga

Helga

3 december 2012 09:20

Jag tycker också att ni är lika... Vad fint att ni hälsade på din mamma och graven ser verkligen välskött ut. Det är svårt när föräldrarna blir gamla. Mina är nu 86 och 88 år men de är som tur är pigga ännu.

http://www.helga1.bloggplatsen.se.

Malin wiper

3 december 2012 09:33

Alla verkar tycka det fast vi inte har nåt likt i ansiktet utom då dragen ;) Min mamma är 89 år men ingen annan har blivit senil i släkten. Skönt att dina är pigga och klara i huvudet. Detta är rena rama plågeriet att inte nå fram till sin mamma.

Graven är verkligen väskött

Ha en fin böjan på veckan
kramar

 
skrivmoster

skrivmoster

3 december 2012 10:05

Jag har sagt det förr och säger det igen - ni är verkligen lika i ansiktet! Även om hon inte känner igen er, så är det ett avbrott i hennes vardag och hon känner säkert en glädje över att ni är där. Jag minns att det alltid var något man skulle fixa och handla som anhörig. Man vill ju sina kära gamla det bästa.

Graven var fint smyckad! Det syns faktiskt att ni har gått in för att gå ner i vikt! Önskar jag kunde göra detsamma. Men det är som om allt är cementerat på kroppen!

Har även tittat på restaurangen där ni åt. Så trevligt och så rent och snyggt! Man ska börja med att gå på toan och titta har jag lärt mig. Om där är fint och rent så är det övriga likadant!

Kram från mig

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Malin wiper

3 december 2012 11:00

Alla säger det och jag börjar se det själv också för än om vi inte har samma ögonfärg eller näsa så har vi dragen.

Hon känner säkert av det och hon var glad och sprallig denna gång. Vi brukar få en lapp där det står vad vi skall handla. Syrran och svågern har smyckat graven så fint.

Kul att det syns lite att vi gått ner. Det är i alla fall några kilon på 18 dagar och jag kan ha fler kläder som varit hängande ett tag. Det är inte lätt men vi var tvungna för att få bort min mans insulinspruta innan han mister all insulinproduktion. Det är helt rätt det du säger att man skall besöka toan först. Synd att jag inte kunde fota inne på restaurangen.

Ha en jättefin dag. Här snöar det för fullt
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards