Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2012

Av Malin wiper - 11 november 2012 15:00


  Jag trodde att Frimärkets dag var i dag men sen såg jag att det var i går då vi var på loppis.... Jag som var så nyfiken på det som skulle hända på vårt ICA Supermarket. Där skulle det vara vykortsutställning och en massa annat kul.  Vad besviken jag blir. Jag får kolla i almanackan lite oftare. Här kommer i alla fall en låt som heter "Love Letter" med Clairy Browne & The Bangin´Rockettes. Dom har jag aldrig hört talas om och blev positivt överraskad. Fart, fläkt och lite häftigt. Klicka här för att komma in på deras hemsida. 


  
Vi hade tänkt vara inne i dag och fixa lite för vi har en del att göra bl.a rensa i källaren och ta upp lite mer vinterkläder och stövlar. Jag har börjat klippa ut en massa klädnypeklänningar och julpostklänningar som jag skall ha till ett visst evenemang före jul. Vi kände helt plötsligt att vi ville åka ut en sväng så vi får se vart vi hamnade. Det kommer ju en ny vecka då vi kan göra det vi måste. I köket händer det inte nåt så vi får ta itu med det också till veckan så det blir färdigmålat och klart till jul...Phu! säger jag bara för det är noll med energi....    

     

 

Av Malin wiper - 11 november 2012 10:15     
Här sjunger nya The Swingle Singers Beatleslåten "Blackbird". Detta är inte orginalgruppen som förekom på tv när jag växte upp men dom har tagit över.  Dom använder sina röster som instrument och det lyckas dom med till fullo. Sedan 2009 är gruppen baserad i London. Den producerar komplicerd, teknisk imponerande a capella-versioner av klassiska poplåtar, jazz och klassisk musik. Gruppen har omformats flera gånger och ändrat namn.   

  Klicka här för att komma in på nya The Swingle Singers hemsida.


 

 


 


    
    
The Swingle Singers är en professionell vokalgrupp som bildades 1962 i Paris med Ward Swingle, Anne Germain, Jeanette Baucomont och Jean Cussac. Christina Legrand, syster till kompositören Michel Legrand var en av sopranerna i gruppen. Gruppen består i dag av 8 sångare (2 sopraner, 2 altar, två tenorer och två basar).

 
Här kommer ett klipp med orginalgruppen The Swingle Singers. Klicka här för att läsa mer


 


 

    


  


 I dag är det Fars Dag men varken min man, jag eller min son har nån pappa längre tyvärr. Vi kan däremot skänka dom en extra tanke i dag. Saknaden går aldrig över än om man lär sig leva med den. Musiken här i inlägget gillades av alla tre så det får bli en hyllning till våra fäder.


                               

Av Malin wiper - 11 november 2012 09:00Här kommer lite som jag fotade på vägen hem från Folkets Hus loppis i går        

   
      


 
  


 
  

     


   
     

    


   


 


    


 


    


     

  


 
 


    


 


Gammalt möter nytt


    
Tori Amos med låten "Winter". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon är en amerikansk sångerska, pianist och kompositör. Amos debuterade som soloartist 1992 med albumet Little Earthquakes. Hon var en förgrundare bland en rad kvinnliga singer-songwriters från tidigt 1990-tal och utmärkte sig tidigt som en av de få alternativa rockartister att använda piano som huvudsakligt instrument. Med sin innovativa kombination av dramatisk sång, klaverbaserade ljudlandskap och en rytmisk sväng, har Amos byggt upp en bred, hängiven publik.


 


 
Ha en njutningsfull söndag

Av Malin wiper - 10 november 2012 16:45
  Vi kom iväg till Folkets Hus loppis till slut trots att vi vaknade  så sent som 10.00 Loppisen höll på från 09.00-13.00 och vi var där ca 11.30 Det var rätt mycket folk och det hade nog varit ännu fler innan vi kom. Jag kunde inte hålla mig ifrån att blogga i dag ändå.

  

 

      


 Loppisen höll till där dom brukar ha bio för det är en jättestor lokal.


 

 
  

  


 


 


 
     Här ser man en sida av lokalen och det fanns mycket fint att kolla på.


                

 
                   


 


   
    Hon till vänster är med i Folkets Hus styrelse och hon till höger är Jutta som inte bor långt ifrån oss nere vid Ingelund. Dom har ett fint hus bredvid Lagans vatten.            


 


Jag köpte  dessa blompinnar med tomtar på hos dom. Dessa tomtar är mycket större än dom ser ut på bilden och kostade bara 1 kr/st. Vi köpte även en burk och lite svamp som krydda.


 


     

  


       


Dom har en jättefin ridå på bion som är i nåt slags sammetsmaterial. Jag har haft den i min blogg som header för flera år sedan.


    


 


             


  


 
   Här ser ni två jättegulliga tjejer som sålde smink och lite annat. Det var fint smink kraftigt nedsatt så jag köpte lite av varje.


    


  

Pic gifs


   

 
Jag köpte 2 läppstift, en ögonskugga i lite lila, en burk med cremerouge och en ögonbrynspenna.   


 
Här är vi på väg in till en annan lokal där man kan få sig en kopp kaffe med dopp


     


   En ung jättefin kille stod bakom disken och var riktigt proffsig och  han hade en välkomnande attityd. Vi blev så glad att dom hade smörgåsar eftersom vi har "sötstopp"...  När jag själv var 13 år så hjälpte jag min pappa som skötte om lokaler där vi bodde då. Jag fick servera kaffe och även fixa smörgåsar och kaffe till föreningar och annat som hyrde lokalerna. Det kunde blir vad som helst till och med försäljningar och konstutställningar mm.


  


 


Kaffemugg som man kan äta upp under tiden man dricker kaffet. Amazing data


 


     
Här sitter vi nu för att inta vårt fika i den fina och fräscha lokalen. Kvinnan mitt emot min man är med i Gretas Stickcafé. Kvinnan som kommer gående längst bort genom dörren är Ordförande för Folket Hus och hon är fantastisk tycker jag. Hon är alltid där och tar del i allt och hon har ett trevligt och välkomnande sätt. Hon har varit i min blogg förut några gånger.  Det är inte på alla ställen som styrelsen tar del i det praktiska arbetet som på vårt Folkets Hus och det gör att det blir ett levande ställe och man känner positivitet när man vistas därinne. 


Smörgåsen var jättegod     


 


Jag köpte dessa örhängen också plus hänget till vänster


  


 


Vi gjorde ett impulsköp och det ser ni här....  Två vävda mattor som var vita. När vi kom hem så passade dom ingenstans. Det funkade inte med helvitt...   Vi får trösta oss med att dom var superbilliga och vi kan ha dom i bilen när vi skall frakta nåt som är ömtåligt.
DesiComments.com | Good Afternoon | Forward this Picture

Av Malin wiper - 10 november 2012 09:00

    


Sen gick vi in till tjejerna på stockaryds Stationscafé för att äta deras goda buffé och umgås lite med dom  

 


 


Bild på en gammal Sj lykta som jag hittade här  

  


 Dom hade gjort det så mysigt och maten var helt fantastisk. Hade vi bott där så hade vi ätit där oftare. 

 


 


                                           


 


  


Det fanns en omelett som var urgod och även Jansson smakade toppen. Jag åt så mycket så jag blev proppmätt. Dom ville bjuda på en muffins till kaffet men vi sa stopp direkt för vi har ingått en pakt min man och jag att nu är det stopp.

  
Klick här för att se vart jag hittade bilden på dessa lyktor som är jätteläckra. Klicka här för att komma in på järnvägsmuseumet i Gävle. När jag bodde i Gävle och arbetade inom arbetsterapi i 5 år så tog jag med mig mina vårdtagare till detta museum som utflyktsmål, och det blev jättepopulärt.  Det är verkligen ett intressant museum med många olika tåg och vagnar från forna tider. En del är så lyxigt inredda men dom var bara för dom rika. Förr fanns det till både första, andra och tredje klass på vagnarna. 


 
Dom gjorde det inte lätt för oss för det fanns frestelser överallt...     

 
                             

            Jag glömde blixten på kameran så hälften av bilderna gick inte att använda. 
Klicka här för att se vart jag hittade bilden på denna konduktörsväska


    Efter några trevliga och njutbara timmar så var det dags att ta sig hem och det var rätt dimmigt och regnigt utefter vägen.


 

  


   

Detta är ett förskrivet tidsinställt inlägg och det blir bara såna i dag för jag tar bloggvila

 

 


Hoppas ni får en fin lördag...   


    Av Malin wiper - 9 november 2012 20:15

 Jag har fastnat för "Stinsen" i Stockaryd....    . Den är så flådig där den står och vinkar av sina tåg. Det är en konstnär som tillverkat den med en motorsåg i  trämaterialet "Ek". Jag fick ett förnamn på konstnären men jag hittar inte honom på nätet så jag får luska ut vem det är. Konstigt att dom inte satt dit en liten plåtbricka med skulpörens namn. Klicka här för att komma in på Stockaryds Stationscafés hemsida.  

     

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på en stins.  

 


 
Klicka här för att se vart jag hittade denna stinsfigur

 


Stins är kortform för stationsinspektor, en tjänstegrad inom en järnvägsförvaltning. I allmänt språkbruk använd som tågklarerare, även om det hörde till undantag att tjänstemannen verkligen hade den höga graden stationsinspektor. En stind var annars normalt sett en chef övern en järnvägsstation. 


   Här kommer ett lok så passande förbi. Det duggregnade  hela tiden så det var inte så lätt att ta bra bilder. Jag hade tänkt köpa en systemkamera men då var jag tvungen att prioritera en ny data först så jag får tyvärr vänta med systemkameran.


      
   


Här ser man avståndet från Stinsen till Stationsbyggnaden.

   

 


  

Detta är en basebolls-keps med en stins som dekoration. Klicka här för att se vart den finns och många andra.               

 


 


 


Dom har även anlagt en plantering framför den ståtlige "Stinsen".  


 


  


 

  

            

Den fina dammen i Stationsparken är nu tom på vatten och alla blommor har dragit sig tillbaka för sin höst och vintervila     
 


Stationsbyggnaden är verkligen fin och väl bibehållen. Klicka här för att se gamla vykort från stationen. Klicka här för att se fler bilder från Stockaryd 


 

 


  

Bänkarna i Stationsparken är nu på vinterförvaring
  


      Detta hus har varit ett fint hotell men nu för en tynande tillvaro.

  
 


 


Deras fina anslagstavla


  


   


 


På anslagstavlan. Klicka på bilderna så blir dom större. Jag hade tänkt filma när tågen kom för jag hade extra batteri med mig  men det glömde jag bort. Vi var inte så bra som vi trodde så när vi kom hem så var vi jättetrötta men jag är glad att vi åkte iväg ändå så att det händer nåt.  Det är en konstig förkylning för i morse kände jag mig rätt bra men sen blev det sämre igen.


   
 


Här är min man på väg in till Stationscafét där vi åt buffé. Det skriver jag om i morgon.

   

  

  


Här kommer Galenskaparna  & After Shave med "Tågtokig" från "Stinsen brinner"

Njut av kvällen


   

Uber humor


På bilden ser det ut som två glas och att ett gått sönder men det vänstra är en vinkaraff och den till synes trasiga foten är en karaffknopp. (båda är karaffer)

Av Malin wiper - 9 november 2012 12:00

 
I dag känner jag mig mycket bättre och livsandarna börjar vända åter så jag kunde inte låta bli att gå ut på en promenad in mot samhället. Här säljer dom bröd varje fredag strax innan man här framme i samhällskärnan. Jag längtar tills jag kan börja gå lite längre promenader och det regelbundet.  

  


     

 


                  Gick förbi detta hus som nu är till salu. Det står två stolar från 50-60-talet på vardera sida och järnstaketet är nog från den tiden också. Det ser så rogivande ut.


                

 
  
Klicka här för att se vart jag hittade bilden på dessa trädgårdsmöbler från 50-talet   

 


 

Jag gick förbi min mans arbete också. Ordföranden för Museieföreningen var där i dag så jag hälsade på honom. Detta är deras hus "Magnisastugan"  


    

 

  


Dom hade nyss haft kafferast så jag fotade en nöjd Mr T...  . Diabetessköterskan ringde min man i går och sa att han skulle få testa en ny diabetesmedicin som gör att man lättare går ner i vikt för suget försvinner. Då får han dra ner på den andra medicinen och dom kommer att övervaka honom och kolla hans värden tills dom får in rätt dos. Han kan ju bli av med sin diabetes eftersom han fortfarande har insulinproduktion, så nu är han riktigt peppad. När vi flyttade till detta samhälle för 12 år sedan så vägde jag 56 kg och min man 81 kg. Nu väger både han och jag betydligt mer.  Det är jättesvårt med kläder för man kan inte klä sig som man egentligen vill utan får ta det som passar.
     
            

Det småduggar lite ute men är flera grader varmt.            

   Carpenters med låten "Rainy Days And Mondays". Klicka här för att komma in på deras hemsida. Dom var en pop-duo från USA, verksamma från 1969 till 1983. Dom bestod av syskonen Richard Carpenter och Karen Carpenter. Det uppskattas att dom sålt omkring 100 miljoner skivor. Karen Carpenter dog redan 1983 i hjärtstillestånd efter komplikationer av sjukdomen anorexia nervosa. Hon blev bara 32 år gammal. Anorexsia förekom förr också men jag tror det blivit värre nu. Hon hade en fantastiskt fin röst full av känsla.   


 


 


Jag kommer in på era bloggar i senare i dag för nu hinner jag inte


Av Malin wiper - 9 november 2012 09:15

 
  


I dag är det  inte lika grått och trist som i går utan bara lite blött på marken fortfarande. Det är  varmgrader men jag hoppas det blir kallare och att snön kommer snart. Det är så tyst i huset så man kan nästan höra en knappnål falla. Det finns 6-7 lägenheter i detta hus men man tror ibland man är ensam här för det är så tyst. Min man slutar på jobbet 12.00 och då åker vi till Stockaryds stationscafé och äter fredagsbufée. Det skall bli kul att träffa cafékvinnorna igen.   

                           

När jag letade efter bilder på min externa hårddisk så dök jag på denna som är utsikt från vårt egna hus som vi flyttade ifrån 15/12 2011. Jag saknar inte direkt huset men utsikten var en lisa för själen. Vi orkade ändå inte reparera upp huset som det var tänkt så det var bättre att några  yngre utan skador tog över.

 


      Här ser man vårt broräcke och hur nära det är till ån.


 


   


Nu får ni ha en härlig fredag och fin helg


 


 


 
                   

Presentation

Vaggerydstorget

   

Boka bord på Restauranger

 

Bygdens Bageri Skördefest 22/9 10-15

 

Hallstaparkens höstevent

 

Fårets Dag 22/9 Åsby Kött och Vilthandel

 

Slakteriet 100 år Matfestival & Underhållning

 

Lisa Nilsson Västerås Konserthus 23/9

 

Västerås Retromarknad 7/10

 

Megaloppis Västerås 20/10 Westinghouse Arena

 

Arkiv

Hallstaparken Hallstahammar

     

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Kulturhuset Hallstahammar

 

Hammarteatern Hallstahammar

   

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Fitness Center Hallstahammar

 

Larssons Kiropraktik & Hälsocenter

 

Åsby Hem & Trädgård

 

Östanbro Cruisin' Café

   

Galleri SoHo Västerås

 

Supernova Sightseeing Bipolar piano disorder

 

Sonens filmklipp från Båtmässan 2018

 

Min sons arbetsplats. Musik sonen, film flera

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

106 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se