Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2012

Av Malin wiper - 13 november 2012 16:30


        



    



  Klicka här för att läsa i Markbladet vad min svåger var med om häromdan. Min syster arbetar på Markbladet så jag brukar gå in och läsa där emellanåt.  På bilden är det min svåger som har gul jacka och vänd med ryggen mot kameran. Tur att det var en ärlig person som hittade påsarna och lämnade in dom till polisen. Du är en hyvens kille (som dom sa förr) svågern...  . Tänk om nåt barn fått tag på dom.   


     

  



  

Lite dolda kameran kul


     

pic gifs          

Av Malin wiper - 13 november 2012 12:00

  

Min lilla anslagstavla har blivit påfylld igen och här kommer några evenemang som går av stapeln framöver.


Denna julmarknad Stora Segerstads  i Reftele ligger ca 7,7  mil sydväst från Vaggeryd. Vi har varit i Räftele men inte på denna julmarknad som inträffar 17-18 november 10-17, man får betala en entré på 40 kr/person. 


 

Fredag 30 november kl 18.00 blir det en konsert i Skillingaryds kyrka med "Klassiska Pärlor"  


      

Torsdag 22 november 18.00 blir det November Fest med filmmusik. Klicka här för att läsa lite mer ang detta.   


  

Acleja Blomsterhandel har nåt som heter "Julinspiration" 29/11 18.30-21.00, inträde 50 kr. Jag vet inte om man behöver anmäla sig före.  


  


Ett av soundtracken till den fantastiska filmen "The Willage". Vacker musik, och denna gillar jag bäst av dom alla från filmen än om den är lite melankolisk. James Newton Howard har komponerat filmmusiken. Han är född 1951 i Los Angeles, Kalifornien, och är en amerikansk filmmusikkompositör. Howard har nominerats till 8 oscars.

 



                                               

 


Klicka här för att läsa om filmen The Village.


  


När jag gick förbi Ritz konditori så såg jag denna fina pudel som väntade på sin matte eller husse.



Av Malin wiper - 12 november 2012 19:00

Här kommer lite lugn blues med Junior Wells W/ Byddy Guy med"Stormy Monday Blues" från 1966. Det roliga är att jag sett dessa två blusegubbar live i Göteborg i slutet av 70-talet och även fått deras autografer. Dom var hur häftiga som helst och jag fick en pratstund med dom. Fast jag såg dom inte samtidigt utan var för sig. Då var det många av dom stora som kom till storstäderna och man kunde gå och se dom för en liten peng. Det är en upplevelse att gå på en blueskonsert och uppleva detta live för dom har sån inlevelseförmåga och ger allt.


  

Junior Wells 


Klicka här för att komma in på Junior Wells hemsida. Tyvärr dog han redan 1998 endast 64 år gammal. Han var en amerikansk Chicago blues sångare, munspelare och artist. Klicka här för att läsa mer.


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på Buddy Guy 


Klicka här för att komma in på Buddy Guys hemsida. Jag blev så glad när jag såg att han i alla fall fins i livet fortfarande. Han är 76 år gammal och är en amerikansk bluessångare och gitarrist. Han är en av dom mest framträdande artisterna inom Chicagobluesen. Buddy Guy har genom sin spelstil och sitt vilda scenframträdande påverkat många artister inom blues och bluesrock.

 



Av Malin wiper - 12 november 2012 14:15

    


Här ser ni min lilla syplats framför vår säng i sovrummet. Jag satt dit min Kinnarpsstol som jag köpte på second hand till fyndpris. Den passar perfekt där och jag sitter så ergonomiskt rätt och det betyder mycket när man har skador i kroppen.  Jag har klippt ut 6 julpostklänningar och 10 vanliga klädnypeklänningar och skall nu sätta mig och sicksacka alla på en gång innan jag gör nästa moment. Känner mig piggare efter promenaden i förmiddags och går nog ut igen lite senare.    


       

Det här tyget köpte jag på rea förra året och det är lite "Scotland" och passar även som julpostklänning. Det är bara att dekorera så det ser lite jul ut.

        

Här ser ni en julpostklänning (att förvara julkort och post i) jag sydde förra året och dom andra är klädnypeklänningar (att ha klädnypor i när man hänger tvätt) går att förvara annat i också. Klicka på bilderna så blir dom större. Jag skall försöka komma på nåt annat att sy också så småningom. 


Ny singer efter instpiration av dom gamla maskinerna. Jag tycker den är urläcker.   


  

Jättestora Julklämmor som jag såg på vårt ICA när jag var in i dag för att handla mat. Dom kan man ju också klämma fast julkort i. 

 



 


  


Jag skulle vilja sy en sån här kudde i form av en sushi. Jag har sett mycket svårare modeller så denna kanske jag kan klara av och det är bara på kul. Den passar säkert nånstans och sticker ut lite...  Det är bara fantasin som kan sätta stopp.


Av Malin wiper - 12 november 2012 09:16





 


   



Detta är vinsten men ni får gå in på Kaffehörnan för att kunna klicka dom större


  





Jag är med i en tävling hos Kaffehörnan. Vinsten är ett smycke i form av ett blixtlås. Vill ni också vara med och tävla så klicka här för att komma in på hans blogg

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittat bilden på denna ring i form av ett blixtlås. 

Av Malin wiper - 12 november 2012 08:45

  

Nu har min man gett sig av till jobbet och jag skall göra mig iordning för att ta en promenad i solskenet. Det verkar bli toppenväder i dag men det får gärna komma snö snart. Jag lärde mig en läxa nu för jag gick in på Aftonbladet för att läsa nyheter och det gör ingen glad. Det skall jag försöka undvika på mornarna hädanefter. SD går framåt i mätningarna och bara det är skrämmande.  SAS ä i kris och dom vill sänka lönerna för dom anställda. Flera tunga fack går med på sänkta löner, det känns som facken är på väg bort. Så dyrt som det är att leva nu så känns det helt galet. Detta medans dom som tjänar pengar på att bedriva privatvård skattefifflar och lever lyxliv. Detta är bara en bråkdel av allt elände. 

Richard Hawley med låten "Open Up Your Door" till  bilder från gamla filmer. Ett lugnt och behagligt morgonklipp. Klicka här för att komma in på hans hemsida.

  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på honom  


Richard Hawley föddes 1967 i Sheffield och han är en brittisk gitarrist, låtskrivare, producent och sångare. Efter att hans första band Treebound Story splittrades, påbörjade han en framgångsrik karriär som medlem i britpop-bandet Longpigs under 1900-talet. Senare spelade han i bandet Pulp som leddes av hans vän Jarvis Cocker. Efter att även Pulp splittrats, har han släppt sex musikalbum som soloartist. Jag känner inte till honom men det är alltid kul att hitta nåt nytt.


  

Nej nu skall jag glömma allt tråkigt och bara ägna mig åt motion. Ha nu en fin början på veckan och sköt om er.

Av Malin wiper - 11 november 2012 22:30

  


Vi kom ut i dag i alla fall....   och hamnade i Jönköping. Vi bara åkte omkring och kollade lite sen letade vi efter nåt matställe men efter det så åkte vi hem för vi var inte i form och vädret var så grått och tråkigt. 


Vi gick till Café Adelante där vi varit förut än om det var några år sedan. Det är ett fint ställe med bra service och stämning. Vi har ätit Indisk mat där flera gånger men dom serverar bara det på vardagarna. Klicka här för att komma in på Cafekartan.se och se vad dom skriver om Cafét där. Klicka här för att komma in på deras fb. Klicka här för att se vad det stod om dom när dom öppnade cafét för några år sedan. Klicka här för att se vad jag skrev om dom första gången vi var där i augusti 2009

 

Till höger mannen som driver Cafét och till vänster en anställd. 

 


 

Det är mysigt och ombonat därinne. Korten blev lite mörka trots att jag hade blixt och jag har försökt fixa till dom så gott det går i photo shop.   


 


  

Här har man utsikt över Lundströms plats    


    

Jag gillar denna vägg som är full av såna här små oranga lampor som lyser upp väggen åt alla håll och kanter.


  

Eftersom det inte fanns Indisk mat i dag så tog vi deras lasagne som hade lite Indisk krydda i sig. till detta en härlig sallad och mangodressing. Det var jättegott och smakrikt.

      

Lite av deras kaffebröd. Tog fler bilder men det blänkte för mycket i glaset. klicka på bilderna så blir dom större.    


  

Till höger ser man Café Adelante och rakt fram "Juneporten" där man går igenom till järnvägsstationen och resecenter. Inne där har dom små restauranger också plus lite annat.

 

Av Malin wiper - 11 november 2012 15:00


  



Jag trodde att Frimärkets dag var i dag men sen såg jag att det var i går då vi var på loppis.... Jag som var så nyfiken på det som skulle hända på vårt ICA Supermarket. Där skulle det vara vykortsutställning och en massa annat kul.  Vad besviken jag blir. Jag får kolla i almanackan lite oftare. Här kommer i alla fall en låt som heter "Love Letter" med Clairy Browne & The Bangin´Rockettes. Dom har jag aldrig hört talas om och blev positivt överraskad. Fart, fläkt och lite häftigt. Klicka här för att komma in på deras hemsida. 


 



 




Vi hade tänkt vara inne i dag och fixa lite för vi har en del att göra bl.a rensa i källaren och ta upp lite mer vinterkläder och stövlar. Jag har börjat klippa ut en massa klädnypeklänningar och julpostklänningar som jag skall ha till ett visst evenemang före jul. Vi kände helt plötsligt att vi ville åka ut en sväng så vi får se vart vi hamnade. Det kommer ju en ny vecka då vi kan göra det vi måste. I köket händer det inte nåt så vi får ta itu med det också till veckan så det blir färdigmålat och klart till jul...Phu! säger jag bara för det är noll med energi....  



  

     

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards