Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 14 november 2012

Gamla örngott och lite tårar....

Av Malin wiper - 14 november 2012 08:00

  

När jag var på Gretas Butik för ett tag sen så fick jag en ide om att ha gamla örngott med kuddar i ovanpå sängen som prydnad men dom hade bara med text på. Då sa Helena som jobbar där att hon hade tre stycken såna gamla hemma som hon inte använder så jag kunde få dom om jag ville...  . Jag hade tänkt trycka nåt på dom genom att använda schablon och ströppelborste men dom var så snygga så  det kommer att se konstigt ut så jag har dom som  dom är och kanske syr på nåt istället. Dom är väldigt fina och lite tjockare än vanligt. Tyvärr hade vi inga extra kuddar i källaren så vi får köpa 3 st eller 4 för jag skall försöka få tag på ytterligare ett örngott.


  

Så här ser en av spetsarna ut på nära håll


  

På denna är det jättefint broderat. 



   

Dom är olika alla tre så detta är ett annat spetsmönster



   


Jag har nu strukit alla tre och lagt undan tills vi köpt innerkuddar.

 



             



  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Det är en person som så fiffigt sytt soffklädsel av lakan och även använt örngott som ryggkuddar.   



Här kommer så passande "Tears on my  pillow" med Little Anthony & Imperials. Klicka här för att komma in på deras hemsida. Dom är en rytm och blues/soul/doo-wop sång grupp från New York. Dom började på 1950-talet och lead singer var Jerome Anthony "Little Anthony" han har en högfrekvent falsettröst och är influerad av Jimmy Scott. Klicka här för att läsa mer om dom.


  

  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på kuddar med kartmönster på.  


 
 
Filifjonkan

Filifjonkan

14 november 2012 11:19

Hej Wiper. Oj ja de gamla fina örngotten som knappt finns kvar längre. De görs inte heller Min mormor broderade 12 st åt mig samt överlakan likadana med namn och spets dessutom för det var så då. De är utslitna har inget kvar. Var på en loppis och fick tag i några för länge sedan.Musiken den kommer jag med ihåg långt tillbaka. Finns så många bra låtar man har glömt men som finns där i bakhuvudet och poppar upp ibland.Man blir nostalgisk.Det var härliga ord din man fick ur sig inte hört dem förut så det var en extra stjärna i kanten till er fniss ha en bra dag då som din make sa.

http://filifjonkan-se.bloggplatsen.se

Malin wiper

14 november 2012 12:54

På second hand har dom lite men dessa var extra snygga och lite tjockare. Min mormor broderade också men mamma satt initialer på såna örngott och veckade banden.

Jag känner också igen musiken men det var länge sen. Min man hälsar tillbaka ;)

Ha en härlig dag
kramar

 
Lillemor

Lillemor

14 november 2012 11:19

Åh, så fint!
Det kommer att bli jättesnyggt!
Fantastiskt att hon gav bort dem! Nere på mon har jag gjoert så där för det passar till vår Gustavianska säng.

Visst var det snyggt det den där kvinnan gjort med soffan men hemma hos oss skulle det aldrig funka. Vi har ju 4 katter och en hund som är ute mycket och blir smutsiga om tassarna. Hemma här har vi en brun skinnsoffa med likadana fåtöljer. De kan man bara torka av. Snyggt med vitt men det skulle aldrig gå här.
På mon är skinnsoffan blå och det är också behändigt, som vi säger i norrland. Fram med trasan bara!

Tack för musiken!
Ha en bra dag!
Kramr

http://silfverstinta.blogg.se

Malin wiper

14 november 2012 12:53

Det var verkligen snällt av henne. Dom är lite tjockare också så dom kommer att hålla länge. Det skulle inte funka hos oss heller med en sån soffa ;)och har man hund som dig då går det helt bort. Toppen med skinnsoffa. Jag är ju också Norrlänning så jag förstår vad du menar ;)

Varsågod

Ha en jättefin dag
kramar

 
Ingen bild

Lambergsfrua

14 november 2012 11:41

Så vackra örngott du fick tag i! Tänk vilket arbete kvinnor la ner förr på att pryda sina örngott och lakan, virkade spetsar och eleganta broderier. Dessutom skulle ju initialer broderas, även hushållets alla handdukar. Hoppas du visar en bild sen, när ni har köpt kuddar till de fina örngotten.
Varm kram,
Lambergsfrua

Malin wiper

14 november 2012 12:51

Ja du jag blev jätteglad. Hon är så snäll Helena och go som person också. Som du säger så la dom ner väldigt mycket jobb på att brodera kvinnorna förr. Min mamma veckade banden med en matkniv. Jag visar upp sen när vi köpt innerkuddar.

Ha en fin dag goa du
kramar

 
Maya

Maya

14 november 2012 12:15

Blev orolig när jag läste rubriken om tårar men full i skratt när jag läste slutet...lurifax där! Han är rolig, Mr T!

Jättesöta örngott Du fick, vilken skatt! Jag tror det är unikt och svårt att få tag på sådana idag. Varför inte kopiera idén av "lakanssoffan" med sådana kuddar? Jag tror det blir jättefint!

Jag är ute efter spetsar men vi har bara en enda butik här och den har jag inte rekat på så jag får ta mej en titt där när jag mår bättre. Har så många projekt just nu, men varit så dålig att jag fått skjuta upp det. Inatt har jag varit vaken av smärtor och ansiktsförlamningskänningar så Pelle bad mej sova lite till när han åkte på jobbet, det blev 2½ timmar till, men med de 3 inatt så är det inte tillräckligt ändå. Jag får nog ta en vilodag fastän jag bokat en träff med en väninna, vi får ta det en annan dag kanske...

Hur mår Du nu? Är influensan bättre? Pelle fick åka in till läkare igår för han har nu varit förkyld i en månad och då har det nu slagit sej på öronen, så han har fått kortisondroppar till öronen 3 gånger om dagen och kortisonspray till näsan. Min influensa är bara lite rosslig hals, nästäppa, lite rinnsnuva och nysningar. Annars är den bra!

Ha en fin dag! Kram på Er!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

14 november 2012 12:50

Ja du man får luras lite ibland ;) Mr T är rätt rolig så jag får ofta skratta ;). Mina föräldrar sparade ingenting utan levde efter principen "Slit och släng" tyvärr. Det passar nog inte med lakanssoffa hos mig och det skulle bli nersmutsat direkt ;). Tråkigt att du har sån värk och inte kan göra det du så gärna vill. Du har ju verkligen skallen full av idéer och är ju även konstnär så det är ingen höjdare att inte kunna göra nåt då. Härligt att du har en sån fin och omtänksam man.

Jag är bättre i influensan men får hostattacke ibland och blir genomsvettig efter att jag promenerat. Läkaren sa till min man att den kan sitta i flera månader :( fast vi är mycket bättre nu. Min man har haft besvär i en månad också. Tråkigt att du fortfarande har rinnsnuva.

Ha en fin dag själv goa du
kramar






 
Maya

Maya

14 november 2012 12:17

Just ja, glömde säga att kartkuddarna var jättefina! Skulle inte ha nåt emot såna. Vet inte om man hittar sådana tyg. Är också ute efter flera världskartor och bilkartor över Sverige för ett pysselprojekt men vet inte heller var man ska leta.

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

14 november 2012 12:44

Jag gillar också kartkuddarna och min man är galen i kartor ;) Jag har hittat ett karttyg en gång som jag sydde klädnypeklänning av. Numera finns det ju kartor på nätet men det är så snyggt med papperskartor

Ha en fin dag
kramar

 
Cattis

Cattis

14 november 2012 12:26

Jag önskar dig och din man också en sådan bra dag som det ska vara.
Ett underbart uttryck och jag log för mig själv när din rad kom från vad han hade skrivit.

Sen till det här med örngotten. Urläckert. Det föll mig verkligen i smaken. Vi manglar ju åt pensionärer på jobbet och där får man se jättefina broderade överlakan och örngott.
Nu ska du veta att det snurrar i huvudet vad man kan göra mer.
Min mamma har säkert massa örngott för hon slänger aldrig något.
Jag saknar lite av det här och skulle kunna tänka mig att bädda min säng så som man gjorde när man var liten.

Sen kommer jag att tänka på en arbetskamrat från ett annat land som jobbade på mitt jobb ett tag. Han sa:
- 1 örongott.

Visst har han rätt i sitt uttal? Det är ju gott att lägga sitt öra mot en mjukt vitt örngott.

Jag sa också till honom att förr kallades det för "var"
- Vad sa du?
- Glöm det, det blir så bra så som du säger det.
:)))))

Ha nu en fortsatt bra dag du och din man.
Kram

http://jagmenjag.se

Malin wiper

14 november 2012 12:43

Tack snälla du. Mr T hälsar till dig. Det har verkligen kommit tillbaka detta med gamla örngott och lakan och jag tror att det beror på det nya modet Shabby chic. Örongott ;) det lät kul. Kuddvar hade jag nästan glömt bort.

Ha en fin dag själv med din man

varm kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Lördag 16 mars 14:30

     I dag har vi riktigt kraftigt regnväder så vi tog bussen ner till centrum. Vi har både handlat och kollat upp lite saker. Det var jättelite folk i farten och det brukade det inte vara på helger.      Vi tog oss en fika på Direkten in...

Av Malin wiper - Fredag 15 mars 09:30

  Jag såg en Björktrast häromdan som jag  zoomade in från långt håll     Här har den vänt sig om           Snowy White med Birds Of Paradise. Snowy White har spelat med både Pink Floyd och Thin Lizzy     En annan Björktrast ...

Av Malin wiper - Torsdag 14 mars 10:00

                   Nu öppnar jag ridån för dagen med hopp om att den skall bli som ett varmt kärleksfullt skådespel   Röda Korset i Västerås har modevisning 13 april 13.00-16.00. Det blir både dam, herr och barnkläder som visas. Dessutom har...

Av Malin wiper - Onsdag 13 mars 08:30

  När man fotar mycket så ser man sig mer omkring och jag såg denna skulptur inne på en innegård i ett bostadsområde lite utanför centrum. Skulpturen heter Holger och är skapad av Konstnären Sture Collin                                  St...

Av Malin wiper - Tisdag 12 mars 10:15

 Nationalmuseum Jag såg att Kermikern Lisa Larson har dött och det i en ålder av 92 år. Lisa Larson var en svensk keramiker, hon blev känd för sina många figurer föreställande djur och människor. Återkommande teman i hennes verk var systerskap, mod...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards