Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2012

Av Malin wiper - 23 mars 2012 09:00





Jag letade på youtube efter fler versioner på låten "Friday on my mind" och hittade denna med en man som heter Stevie Riks. Har aldrig hört talas om den sångaren förut. Låten har jag haft inne förut med Easybeats och även David Bowie och många andra har spelat in låten. Han föddes 1967 och är en brittisk komiker och impressionistisk. Han släpper främst material via internet och videovisning på Youtube. Han deltog i Central Television:s Nya ansikten 1988 och har presenterat på BBC TV-tidningen programmet Inside Out

 


 


Hans specialiteter är imitationer av musiker från 1960 och 1970 men har även förgrenat sig till andra områden såsom personifierar fotbollspersonligheter. Klicka här för att läsa mer om honom


  


Klicka här för att komma in på en sida som handlar om honom där man också kan se fler klipp på personer han imiterar


 



Klicka här för att komma in på Stevie Riks hemsida

Av Malin wiper - 23 mars 2012 08:45


Friday Myspace Comments
click to get More Friday Comments & Graphics


Då var det fredag igen och jag fattar inte vart veckan har tagit vägen. Det är nollgradigt uten men solen har redan brutit fram så det blir nog en fin dag.  När vi var och kollade på denna lägenhet så trodde vi det fanns ett badkar och vi blev så glada för det finns inget bättre än att lägga sig i varmt vatten när man har skador i kroppen. Just nu skulle det sitta bra med ett skumbad men jag får nöja mig med att ta ett fotbad och det är skönt det också.



 




Jag skall gå till apoteket i dag och köpa mig nåt för pollenallergi för jag är så trött, hes och moloken. Syrran skickade mig en länk som visar att pollensäsongen redan börjat. Klicka här för att komma in på den sidan. Det finns två arter av alar i Sverige Klibbal i söder och gråal i norr. Dom blommar i mars-maj. Själv har jag mest haft besvär med ögonen, trötthet och deppighet men i år har jag även besvär med heshet och snuva.




  


Den här bilden på Al hittade jag här. Klicka här för att läsa om pollenallérgi.


Jag har mest använt mig av Clarityn för min pollenallergi och den har funkat bra hittills. Klicka här för att komma in på en sida och läsa om det läkemedlet. Det har blivit fruktansvärt dyrt med sina 161.50 för 28 tabletter. Är det nån av er som har förslag på nån annan receptfri medicin? den måste vara utan konserveringsmedel.   


 


Nu önskar jag er alla en fin fredag och att ni har en fin helg att se fram emot        


 

   

Av Malin wiper - 22 mars 2012 16:00

     

I går när vi var i Jönköping så gick vi in på Malmborgs Lilla för att äta lunch. Hon hade satt en ny fin spegel på en vägg och på vänster sida så skall det komma upp en anslagstavla. Både Victoria och Emilia var där och som vanligt var det en fin och hjärtlig stämning så man trivs verkligen som cafégäst.


Klicka här för att komma in på Malmborgs Lilla på facebook. Klicka här för att komma in på Malmborgs Konditori på facebook. Klcka här för att komma in på Malmborgs konditoris hemsida


  

Det brukar annars vara fullt med folk men nu kom vi en sån där mellantid lite efter lunchen och då kan man fota lite mer.


  

Detta är snickersmuffins som såg jättegoda ut


  

Dom hade lite påsar med påskgodis som gör att man får en föraning om den stundande påsken

 

  

Vi beställde in varsin köttfärspaj och den smakade ljuvligt. Victoria (ägaren)  kom ut med varsin skål med "guacamole" den hade vitlökssmak och var lite sammetslen och god. Klicka här för ett recept


  

Dom har även surdegsfrallor och min man är galen i det brödet så vi har uppbullat i frysen  


 


  Detta bröd är min favorit och det heter "Ankarstock" På brödet har dom så fyndigt textat "Malmborgs"


  T-shirt med ankare som dekoration. Klicka här för att komma in på sidan där den finns och många fler  


  

Lite chokladtryfflar att frestas av


     

Här en låt med Jimmy  Jones som heter " Good Timin´". Jag hörde den i dag på WWR Internetradion där min väninna ia spelar musik emellanåt. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Jag tycker låten är jättebra. Han föddes 1937 i Birmingham, Alabama och är en African American singer-songwriter som flyttade till New York under sin tonårstid. Han är mest känd för sin 1960 R & B smash "Handy Man".


Min kropp vill inte vara med riktigt i dag så jag håller mig inomhus trots det fina vädret. Jag har både IBS och en förlamande trötthet och ljuskänslighet som gör att jag har fått huvudvärk dom sista dagarna. Det är nog ingen förkylning utan allergi och nu börjar snart pollensäsongen. Jag pysslar lite inne istället och håller på att sy färdigt en klädnypeklänning som jag egentligen skulle ha med mig på Mimmis stickcafé i söndags men får ta med mig den nästa gång istället. Dom andra var nyfikna på dessa klädnypeklänningar för jag satt och klippte ut några på förrförra stickcafét.


 


Klicka här för att läsa om IBS (irritable bowel syndrome). Allt som står stämmer inte in på alla för vi är ju olika och reagerar olika.

Av Malin wiper - 22 mars 2012 11:00

  

På vår spelbutik så har dom börjat få in lite påskgodis. 5 april har vi skärtorsdagen så det är inte så länge nu tills påsken är här (nu har jag brist på fantasi)....    . Här i samhället sätter dom upp fjädrar i alla regnbågens färger på träden vid torget och sen mitt emot vår museieförening. Jag skall nog ta ett sånt motiv till min påskheader i år fast med lite mer liv i än förra gången.


  

Lite förkänning av påsken får man hos Ritz också med dessa små kakor med gula band runt


  

I går hade dom två bord reserverade och det är bra att man kan få så om man är många som skall fika en viss tid 


  



I helgen fick jag en mobil av min svåger, det  var  inte länge sen han köpte den. Han hade nämligen fått ett sånt bra erbjudande så nu har han en större och tunnare smartphone. Detta är också en sån men har inte lika stor displayer.  Det är en Sony Eriksson xperia. Jag blev superglad eftersom jag inte gillar den jag har nu och använder den minimalt. Tack min snälla svåger.... 


  

Det finns ett tangentbord som man drar ut men jag tror inte att jag kommer att använda det för det finns sånt i mobilen också. Jag är ute efter pekdatafunktionen (eller vad det nu heter). I dag skall jag lära mig mobilen och dess funktioner som blir helt nya för mig.  Jag skall bara byta ut skyddsplasten.


  


Så här ser min gamla ut som är en Nokia. Tyvärr så kommer jag inte överrens med den så jag har försökt undvika den så mycket jag kan...  Den passar mig inte helt enkelt.


  

 Här kommer ABBA med så passande låten "Ring Ring". Här uppträder dom på Tommy Cooper show 1974



  

Tommy Cooper var en rolig man som man ofta såg på tv förr.  Han föddes 1921 i Caerphilly, Wales och dog 1984 i London så han blev bara 63 år gammal. Han var en brittisk komiker och bar ofta en röd fez vid sina framträdanden. Han var mest känd för sina kvicka skämt och sin uppenbara talang för  att misslyckas med sina trollerinummer. I själva verket var han en erkänt skicklig magiker och medlem i The Magic Circle. Han avled i direktsändning i brittisk TV. När han kollapsade på scenen i slutet av sitt framträdande trodde publiken att det ingick i Coopers komedinummer och började därför applådera och skratta. Klicka här för att se ett klipp med honom. Klicka här för att se när Michael Parkinson intervjuar Tommy Cooper (rörigt till max)

.

Av Malin wiper - 22 mars 2012 07:00

  

Jag kände mig lite bättre i går och hade ingen feber så vi åkte iväg till Jönköping för att göra ett ärende och samtidigt gå på Sam-Hjälps second hand i Huskvarna. Jag hittade denna röda långa jacka för endast 60 kr och den var som ny och har sålts på Kapp Ahl. Den är som lite glansig och impregnerad så den passar även i lite lätt regn. Det finns en dragsko i midjan inuti så man kan dra ihop den lite och det medföljde även en kapuschong. Jag har en röd jacka sen förut men den är mycket kortare och har en annan skärning och rödfärg. Går man ut och kollar på butikerna så kryllar det av röda jackor. Jag har varit nere i källaren men inte hittat min andra röda jacka än så jag borde ha skrivit på alla kartonger när vi flyttade.


      

Klicka på bilderna för att få dom större. När man drog ut ärmen så var det en fin snibb och baktill ett sprund. Färgen stämmer inte riktigt på bilderna utan är lite mörkare 


  

Den som hade lämnat in kapp/jackan hade glömt lite i fickorna...  En femkrona, en alvedon, plastbricka för kundvagn och en lapp där det står: Räkost, korv, mjöl och yoghurt...  Jag fick alltså lite bonus...  


   


klädbutiken Lagos fick jag tag på denna stickade lagomt tjocka kofta för endast 59 kr och det beror på att det är två små hål på ryggen men dom är så små så dom syr jag lätt ihop. Den hade kostat 299 kr 


  


Förra året köpte jag denna turkosa tröja på b´chick  som jag aldrig använt för jag tyckte den satt åt lite men jag siktar på att komma i den längre fram i vår, den är i Large men just nu behöver jag XL. Det behövs bara 2 kg så sitter den bra. I vår och sommar är det mycket turkos och mintgrönt. Klicka här för att komma i på b´chicks hemsida som är en jättefin klädaffär för storlekarna 42-52. Klicka här för att se vad jag skrev om butiken 28/6 2011. Jag har inte köpt så mycket kläder på sista tiden för jag har prioriterat nytt till hemmet istället. När jag kunde arbeta så fanns det mer resurser och vi hade även en buffert men den var man tvungen att ta av lite då när det inte räckte till.



Jag kände när vi varit ute ett tag och handlat klart att vi måste åka hem igen för jag fick huvudvärk. Innan vi handlade åt vi paj på Malmborgs Lilla men det skriver jag om i nästa inlägg



Free Orkut and MySpace goodmorning Graphics Glitters
click to get More goodmorning Comments & Graphics


Här kommer Cyndie Lauper med låten "Early in the morning". Klicka här för att komma in på hennes hemsida



Av Malin wiper - 21 mars 2012 08:30


Mitt tips: 


Ett bra tips när man känner att man håller på att bli förkyld är att skölja näsan med koksaltlösning. Man kan göra lösningen själv  eller köpa ögon och linsskölj på Apoteket som även passar att skölja näsan med. Medlet är utan konserveringsmedel. Jag sätter i vätskan i en nässprejsflaska som jag sparat och sen är det bara att trycka upp några duschar i näsan. Jag brukar skölja näsa och ögon flera gånger i veckan för jag känner att det gör gott för jag blir gärna tät i näsan.


  

Så här ser dom rätt stora plastflaskorna ut. Jag började skölja ögon och näsa när jag arbetade inom industrin som NC-operatör för jag fick in så mycket skräp i näsa och ögon. Pratade med en läkare om detta och han sa att det var bra tänkt av mig för det klarar man sig länge på och får bort en massa skit man får i sig.  Det finns även mindre pipetter som är bara för ögon och dom använder jag ibland när ögonen blir för torra. Jag är allergiker och blivit pricktestad och då visade det sig att jag inte tål vissa parfymer i tvål, tvättmedel, sköljmedel, smink mm. Jag behöver bara lukta på en sak så vet jag om jag kan använda medlet. Klicka här för att komma in på Apotekets hemsida och läsa om medlet


  

Så här ser förpackningen ut med pipetter för lite torra ögon. Jag använder bara vid behov. Klicka här för att komma in på Fass och läsa om medlet


  

Det är såna här små pipetter och en räcker till båda ögonen


     

Här kommer låten "Cant take my eyes off of you" med Lauryn Hill. Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon föddes 1975 i South Orange i New Jersey i USA och är en amerikansk sångerska, musiker, rappare, producent och skådespelare. Under mitten av 1990-talet var hon med i hiphoptrion Fugees, tillsammans med Wyclef Jean och Pras. Sedan sent 1990-tal är hon soloartist och har fått stor uppmärksamhet som rappare, r&b och soulsångerska. Hon turnerade i Sverige januari 2012. Den här låten finns i många versioner och många kända musiker har spelat in den men här kommer en modern uppdaterad version


Av Malin wiper - 20 mars 2012 09:00

  

Ett rosa hus vi såg i Borås där allt skulle passa ihop även staketet. I dag har vi lite regntunga skyar och grått väder men inte så blåsigt som det var i går. Dessutom var jag så trött så det blev inget alls uträttat så jag får ställa mig och stryka tvätt i dag istället som mannen tvättat. Sen skall jag möjligtvis ta en promenad  och efter det ta upp lite kartonger från källaren och fortsätta att rensa bort och även söka efter vår och sommarkläder. Om jag sen har nån ork kvar så skall  jag lägga upp ett par byxor till mig som jag köpte för ett tag sen och även lägga upp två par byxor till min man som han köpt för säkert 2 månader sen.  Hoppas jag får nåt av dessa punkter avklarade i dag. Det är ju ett riktigt innepysselväder. Hoppas ni får en skön tisdag utan en massa stress.

  

Klicka här för att se fler rosa hus


       


Vi mötte upp syrran och svågern i Borås och fick äntligen träffa Axa igen som är en helt underbar shäferhund.


 


Kan man annat än smälta som smör i solsken?.    




Klicka här för att komma in på en sida och läsa om shäferhundar. Det var lite svårt att fota henne för hon ville inte vara still.


  


Här har hon satt sin fot på svågerns fot  


  


Lite godis säger man inte nej till 



Klicka här för att komma in på en sida där man kan köpa T-shirt med shäferhundstryck  




Av Malin wiper - 19 mars 2012 21:00


Selmas klädbutik säljer smycken som Jeanette Holmberg Larsson tillverkar. Jag visar här en liten del av vad som finns


Klicka här för att komma in på hennes hemsida som heter "Queen Amini" 


 


  


  

  

  

  

Dessa halsband är såna där med jättestora pärlor och det ser rätt läckert ut.

 


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards