Öppen Ridå

Alla inlägg under februari 2012

Av Malin wiper - 27 februari 2012 07:00

 


Vi hade hoppats kunna åka till Sundsvall och vara med och stötta min son när hans pappa begravdes i fredags men vi har förstått att vi inte orkar åka så långt just nu och har inte så kunnat på över 1 år.  Vi ville ändå försöka vara delaktiga och åkte till Sofiakyrkan i Jönköping för att tända varsitt ljus för Arne i fredags.


Här tänder jag mitt ljus och det blev en högtidlig och fin stund



Här tänder min man sitt ljus och sen står vi hand i hand och tänker på både Arne en stund och blev jätterörda och gråtfärdiga. Vi saknar dig redan och allt känns overkligt

 

flowers
click to get Orkut Myspace flowers Comments & Graphics


 


Här en bild på Arne och hans hund Titti när han  hälsade på oss hösten 2010. Vila i frid! Vi tänker på dig.


 


En av hans favoritgrupper The Crusaders  med Randy Crawford

 


Så här ser Sofiakyrkan ut på utsidan. Den har blivit helrenoverad och är jättevacker både utanpå och inuti.  Klicka här för att komma in på hemsidan  

Tack för era fina och härliga kommentarer som jag inte har hunnit svara på men gör det så fort jag hinner. Hoppas ni haft en fin helg. Det har varit riktiga vårdagar med solsken och även lite blåst.




Free Orkut and MySpace goodmorning Graphics Glitters
click to get More goodmorning Comments & Graphics



Av Malin wiper - 22 februari 2012 09:00


  

  

Lill Lindfors och Sven-Bertil Taube kommer till kulturhuset "Spira" 2/4 19.30. Dom verkar vara ute på en turne runt om i landet just nu. Jag missade Lill Lindfors på vårt Kulturcentrum så vi fick ge bort biljetterna och så har det varit rätt länge nu att vi bara kunnat bestämma i sista sekunden om vi kan göra saker eller åka bort. Jag vill mer än jag orkar och det är frustrerande.


        


Klicka här för att komma in på Lill Lindfors hemsida

En tydligare bild på dom konserter som sen följer med dessa båda giganter  

  

En man som Kallar sig Tommy Cash har en Tribut show i Gnosjö kyrka den 7/3 19.00 Jag har aldrig hört talas om den mannen. Vi har varit på många kyrkokonserter förut och det har alltid varit jättelyckat och akustiken är oslagbar. Sista gångerna var det Py Bäckman och efter det Göran Engman som är skådespelare och Elvistolkare. Han var med i Skärgårdsdoktorn. Han var en otroligt bra sångare och estradör


  

Klicka här för att komma in på Tommy Cash hemsida. Jag har googlat på honom nu och han är en yngre bror till Johnny Cash och föddes 1940. Han är singer-songwriter. Klicka här för att läsa mer om Tommy cash som är 8 år yngre än sin berömde bror


Här en bild på bröderna Johnny Cash och & Tommy Cash.  


Här en låt där Tommy Cash sjunger om sin bror Johnny Cash. Klicka här för att höra en låt där bröderna sjunger tillsammans. Klicka här för att komma in på Johnny Cash hemsida 


Blue Rain från Vaggeryd kommer att spela på Restaurang Martini i Vaggeryd 3/3 21.00 Klicka här för att komma in på Restaurang Martinis hemsida.


  

Klicka här för att komma in på deras hemsida




Tidigare skrivet inlägg. Tidsinställt

Av Malin wiper - 22 februari 2012 07:00

När vi ändå var i Jönköping i lördags så åkte vi till Sam-Hjälp second hand. Vi hittade denna stora matta till köket som såg helt ny ut och är en plastmatta med tyginslag och det gör att den blir mjukare att gå på och ser lite mer ut som en vanlig matta. Dom brukar vara rätt dyra men vi fick denna för 100 kr. Så småningom skall vi köpa ett nytt matbord till vardagsrummet och då skall vi sätta in det gamla i köket och då kan vi lägga mattan under.


Klicka här för att komma in på Sam-Hjälps hemsida


Jag har även köpt 3 hängarei smide för 10 kr/st men dom hittade jag på Tändsticksområdets second hand (Röda korset)


När jag såg denna kaffebryggare Don Pedro så blev jag väldigt nostalgisk eftersom dom var jättepopulära på 60-70-talet.

   

Såna här brickor med glas var väldigt populära på min mormors tid. Jag har för mig att hon hade en sån. Man ser dom på second hand ibland men inte så ofta. Klicka här för att se en liknande bricka från 20-talet.


Dom har ofta såna här gamla pigtittare och en del köper dom för att göra dom Shabby chic som det så fint heter. Man målar dom vita, skrapar, målar och skrapar igen så dom ser lite slitna ut. Fast denna är lite äldre modell än dom jag sett på nätet som gjorts om. Jag hade själv en vit pigtittare som liten  flicka. Hade fått den i julklapp och då var dom lite mer avskalade. 


Klicka här för att läsa om vad Chabby Chic står för

 

Denna jättefina stora burk kunde jag inte motstå för den var helt felfri och jag tror jag har sett den på nån butik för ett tag sen. Den går ju att använda i köket att ha nåt i.  Klicka här för att komma in på en häftig blogg som heter Ljuva 50-tal

 

Denna handgjorda mumintroll-liknande figur stod på en vit hylla på second hand i Huskvarna (Röda korset) Det såg lite lustigt ut


  

Jag köpte detta vackra brosch i form av en dansös. Jag har en massa broscher som utsmyckning till klädnypeklänningarna men sen har jag en hög lite större som är lite över det vanliga och dom sparar jag på och skall göra nån slags tavla att sätta dom på. Då kan man ha dom som en prydnad på nån liten vägg.

Jag har så lite att blogga om just nu och känner mig stressad så jag var inte utanför dörren i går och får se om jag orkar gå ut nåt .  Ibland kommer bloggtorkan också och man undrar vad man håller på med. Jag tror att alla som bloggar får dom tankarna ibland och jag ser att en del vilar från sina bloggar en längre tid och befinner sig på Fb istället.


Morning break
click to get More Morning Break Comments & Graphics


Hoppas ni får en härlig och givande onsdag


Här kommer en låt med Alice Cooper som heter "Pretty Ballerina"


Klicka här för att komma in på hans hemsida


 

Av Malin wiper - 20 februari 2012 14:32


Marianne på Stationscafét i Stockaryd var med i Året Runt ang en händelse hon var med om 2008. Tack för att du delade med dig av detta Marianne.   


 


Klicka på bilderna så blir texten större och läsbar

  Klicka här för att komma in på Jane Lyzells hemsida. Hon är medium och såg till att bilen kom tillbaka. Klicka här för att läsa lite mer om henne. Eftersom jag har varit med om så mycket märkligt och kännt av saker så avfärdar jag inte detta utan är öppen för allt som inte går att motbevisa. Jag skulle nog ha behövt ha denna kvinnas hjälp flera gånger eftersom jag bott på ställen där jag upplevt saker. Till slut har jag flyttat och allt har lugnat ner sig.  Klicka här för att komma in på hennes facebook.



Av Malin wiper - 20 februari 2012 13:27


Morning break
click to get More Morning Break Comments & Graphics


Mina väninnor och jag hade en härlig kaffe och pratstund på Ritzs Konditori i förmiddags. Mrs B bor i huset bortanför mig så vi fick sällskap in till samhället där vi mötte upp Mrs A-G. Det har varit ett fantastiskt fint väder på förmiddagen med sol och lagomt kallt. Vi hann tala om alla ämnen från A till Ö....  Innan Mrs B var tvungen att ta tåget in till Skillingaryd där hon har sin frissa. 


Ingen ville vara med på bild så jag tog en bild på vad vi åt och ingen föll för frestelsen att ta nåt sött från Ritz frestelser. Jag tog en morotsfralla med skinka och ost. och dom andra tog varsin ostsmörgås

 

Vi lyckades motstå dessa gräddiga frestelser med chokladdekoration.


Även dessa kladdkakor med extra gott på toppen.......   


Utanför Akleja blomsterhandel 

 

Här kommer låten "Thats why the lady is a tramp" med Tony bennett & Lady Gaga 

     

Klicka här för att komma in på Tony Bennetts hemsida 


Klicka här för att komma in på Lady Gagas hemsida  

 

Av Malin wiper - 20 februari 2012 07:30

Min väninnan Mrs A-G hade på sig en sån snygg baskermössa på Mimmis stickcafé sist och hon var så supersnygg i den och jag tänkte att en sån skulle jag vilja ha. Då sa hon att hon kunde sticka en åt mig om jag bara köpte garnet. Jag blev jätteglad och nu bara efter några dagar så har hon stickat klart mössan. Jag fick inte fram dom rätta färgerna än om jag försökte i fotoprogrammet. den går mer i lila och grått men på bilden är den mot det vinröda och beiga hållet


Det är detta garn som använts som är köpt hos Mimmis Magasin


   Det är en kant nedtill och den är lite puffig upptill och jag gillar knoppen på toppen.


Hon är  verkligen otroligt duktig på både stickning och virkning. Tusen tack Mrs A-G vi syns på kaffe i dag....   Jag skall inviga mössan i dag.



En lila stickad mössa jag hittade på nätet men det är inte min stil för jag passar inte i rosetter....  Det blir för sockersött för mig men en del ser tuffa ut i sånt. Klick här för att se vart den finns.  



Av Malin wiper - 20 februari 2012 07:00


  

Jag frågade min syster om hon ville önska en låt i min blogg och det ville hon. Hon valde låten "Smoke on the water" med Deep Purple. Det blir en liveverson  från 1996 där det är ett rätt långt intro men sen går det igång på allvar. Klicka här för att komma in på deras hemsida. Dom är ett hårdrocksband som bildades 1968 i Hertford, England, Storbritannien. Gruppen har vid sidan av Black Sabbath, och Led Zeppelin räknats som en av de tre stora 70-talsgrupperna inom hårdrocken, som inspirerades av främst Jimi Hendrix och Eric Clatons grupp Cream. Dom håller på fortfarande . Klicka här för att komma in på deras officiella hemsida. Min syster är 10 år yngre än mig men hon har en bred musiksmak så hon gillar även grupper som jag lyssnat till som ung.


Klicka här för att komma in på den svenska  supporterklubbens hemsida. Syrran har jag ju berättat om sen förut att hon arbetar på en tidning som heter Markbladet och hon och hennes man har 2 katter Pip-Larsson och Nisse. Sen har dom Shäferhunden Axa. Dom bor i Kinna 13 mil från oss.


                                                                                     


 

I dag 09.30 skall jag träffa två väninnor och vi skall gå på Ritz konditori och ta en fika och prata bort en stund. Båda har jag träffat på Mimmis stickcafé och en av dom A-G och hennes man brukar vi umgås med ibland. Det skall bli jättekul och jag ser fram emot detta.  


Morning break
click to get More Morning Break Comments & Graphics


Ha nu en fin början på en alldeles ny vecka som är som ett oskrivet blad som man måste fylla med innehåll

Av Malin wiper - 19 februari 2012 15:15

När vi var i Jönköping i går så passade jag på att fota lite hus och fasader mm. Det är kul att titta sig omkring och se så mycket olika arkitektur av både gammalt och nytt




 

Nybyggen med utsikt över Munksjön. På höger sida ligger nya kulturhuset "Spira" Tyvärr så fortsätter byggnaderna utefter hela sjösidan och snart blir det helt igenbommat och man ser inte vattnet längre. Jag skulle inte vilja betala en förmögenhet för att bo där för det är trångt emellan husen och luften runt husen är otroligt dålig eftersom det är sån trafik utanför och en massa rondeller.


Här kommer min man gående från parkeringshuset som är ett litet mysigt ställe där vi nästan alltid ställer vår bil när vi är på Östra sidan av stan. Mr T har på sig en stickad kepsmössa som han köpte på västra torget där dom har en marknad varje lördag. Vi hamnade vid ett bord där dom sålde allt som fanns på bordet för 10 kr/ st och jag själv köpte två vantar och en mössa men det får jag ta i ett annat inlägg.


Jag gillar verkligen detta nya hus som dom fått till så häftigt och lite annorlunda med en lite filmisk känsla.



Här skulle jag vilja stå och titta ner och möta min höjdrädsla...   


  

Här var det låst så jag kunde inte kolla hur det såg ut innanför den fina dubbeldörren


Jag fotade genom gallret men det blev jag inte så mycket klokare av för man ser bara en gul dörr. Det ser ut som innergården är till höger


Det här fina gamla panpiga handtaget satt på en dörr till en elbutik.

 


 

       

Bakom parkeringsplatsen på Västra torget där dom har marknad varje lördag så byggs det bostäder så det knakar om det. Det ser ut att bli många hus och det skall bli roligt att se hur dom kommer att se ut som färdiga



The Corrs står för musiken till detta klipp. Klicka här för att komma in på deras hemsida 

 


I dag blir det inget gjort för vi båda går omkring i myskläder och bara slappar och ser på film och tv. Det faller regnblandat snö ute och det ser inte så inbjudande ut. Man får säga som så att "I morgon är en annan dag"


Ha en fin eftermiddag och kväll

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards