Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2011

Av Malin wiper - 26 december 2011 09:20

 


Så här ser det ut där jag sitter nu och bloggar och det ger ingen julstämning precis men efter flera härliga snörika vintrar så brukar det bli så här. Det är bara att gilla läget och nu kom solen fram också. Jag har inte så mycket att skriva om eftersom det inte hänt nåt särskilt. Vi har bara vilat oss för att försöka orka åka till huset i dag och köra hit resten av kartonger och annat. Bara huset är tomt så känns det bättre och på tisdag får vi hjälp med städning. Vi börjar så smått vänja oss att bo här än om man får sina stunder av separationsångest efter huset.


 


Jag köpte en drömfångare på High Chaparral för 2 år sedan som verkligen har varit effektiv eftersom jag drömt så lite mardrömmar dessa två år men nu ville jag inte ta med mig den till lägenheten utan köper en ny nästa år på High Chaparral.


  


Så här ser drömfångaren ut som jag köpte då. Klicka här för att läsa inlägget jag skrev ang detta. Jag tror på sånt när jag ser att det hjälper men det kan ju även vara en placeboeffekt men det vill jag verkligen inte tro...  . Det går ju att skicka efter en sån över nätet också men det var så mysigt när solfångarna hängde på ett gammalt trähus på området och fjädrarna blåset lite lätt i vinden. Sen jag kom hit i lägenheten så har jag drömt rätt mycket men inga mardrömmar



Klicka här för att se hur man kan göra  en egen drömfångare- En drömfångare är ett indianskt magiskt föremål som man häger upp i taket på sovrummet men jag hade min på väggen. Den sägs fånga onda drömmar. De tillverkades först av Ojibwastammen i Nordamerika men har nu snabbt spridit sig i hela världen. Klicka här för att läsa om Ojibwastammen


Hoppas ni haft en mardrömsfri natt och får en fin annandag jul




Av Malin wiper - 26 december 2011 00:15




merry Christmas
click to get More Holidays Christmas Comments & Graphics


Den här julen kan jag verkligen inte bjuda på nån julstämning i min blogg av förklarliga skäl. Klicka här för att kolla på min första bloggvän Cattis bilder från sin julafton och dagarna före. Där kan man verkligen tala om julstämning och fint pyntat.


   

I går fick jag hit symaskinen och ett bord som jag skall ha som sybord. Sen har jag en vagn med tre lådor där jag har sygrejer. Det finns ett utrymme mellan garderoberna och ytterväggen som jag yttnyttjar till detta ändamål. Jag behöver en lampa till bordet och även nåt ovanför ev skåp eller tavla att sätta saker på som har med syningen att göra men jag vet inte vad än. Det ser lite trist ut nu men blir bättre när allt är klart i sovrummet med gardiner och annat..  Vi bara slöade i går men i dag drar vi igång igen och försöker sätta upp lite saker på väggarna så vi får bort så mycket som möjligt från golvet.


Vi har satt ner en massa kartonger med sånt som vi förut hade i bokhyllan men den har vi gjort oss av med och skall köpa ett nytt system runt tv:n när vi hittar nåt som passar.  Sen måste vi till huset också i morgon för att hämta resten av sakerna som finns kvar där. I går fick jag en sån saknad efter huset igen men vet ju att vi inte kan bo kvar där när vi inte orkar sköta trädgården eller nåt annat som måste göras så småningom. Jag har bott i hus 4 gånger förut men inte känt det så här när jag har flyttat ifrån.


  


Jag har städat i min trådrullelåda men den är så opraktisk så jag skall hitta nåt bättre system. Nu är vi två som skall samsas om en data ända tills 13/1 och det verkar inte funka så bra så min man skall skaffa ytterligare ett mobilt bredband så han kan använda sin egen data. Sen får vi trådlöst bredband och då kan man även använda lap topen och sitta vart man vill i lägenheten.


Här kommer ett långt häftigt klipp. För länge sen så var det bordsservering på tåg men jag tror att det bara gällde första klass. När jag började åka tåg så drog dom omkring med cafévagnar där man kunde få bode kaffe och godis.


Av Malin wiper - 25 december 2011 10:38



Här kommer lite julmusik  med David Garrett. Han var på tv i går och är ofta i Sverige numera. Jag har haft honom i min blogg många gånger genom åren och hittade honom på Youtube första gången då jag letade efter fiolmusik. Jag gillar hans fiolspel eftersom han är så bred och även spelar traditionell klassisk fiol. Han uppträdde på China teatern 22/11 2011


 


Klicka här för att komma in på David Garretts hemsida.


Han föddes 1980 i Aachen och är en tysk klassisk violinist. Han har en amerikansk mor och en tysk far. När David var 4 år gammal så införskaffade hans familj en fiol. Han fick ett brinnande intresse och lärde sig snabbt spela på instrumentet. När han var 12 år gammal började han spela med den polske violinisten Ida Haendel. Som trettonåring spelade han in 2 cd-skivor, uppträdde på tv i Tyskland och Nederländerna. Dessutom uppträdde han på Expo 2000 i Hannover (världsutställningen) och det får mig att rysa till för Mr T och jag var där just då och jag kom ihåg att vi hörde hans musik men vi såg honom inte då och jag kände inte till den musikern när vi var där. Det var vår dåvarande arbetsplats som bjöd sina anställda på bussresa till Tyskland och vi fick se många ställen och bodde även på hotell helt gratis. Jag glömmer aldrig den fantastiska resan som varade i flera dagar.


  

Klicka här för att läsa om expo 2000 i Hannover. Man fattar inte att det gått hela 11 år sedan vi var dit. Tiden är som ett skenande tåg numera....  


Av Malin wiper - 25 december 2011 09:47



Hoppas ni alla haft en fin julafton. Här har det varit lugnt och fridfullt och inget speciellt julfirande i år eftersom det är för rörigt och vi vill helst bara få upp grejer. Dessutom är vi så trötta nu så vi tar dan som den kommer. Det är inte ett dugg jullikt ute det ser mer ut som en tidig höstdag. Vi skulle vara tomtemor och tomtefar som vi var förra året åt en arbetskamrat till min mans dotter men det blev till slut bara en tomtefar för jag fick känningar av min IBS.

 


    



Tyvärr har inte pappan skickat korten han tog så jag har knappt nåt att sätta in ang detta och nu åker dom tydligen bort. Min man tog lite kort med mobilen men har sladden i huset så han är där för att hämta hem den nu. Vi vaknade inte förrens 09.00 i dag också...  Man sover otroligt bra i sovrummet och det kommer mycket ljus utifrån och det passar mig som lider av lite klaustrofobi och vill ha helt öppet. För mig funkar det inte med varken persienner eller rullgardiner så det är tur att jag har en man som inte behöver ha mörkt för att kunna sova


  


Så här såg i alla fall min man ut när han begav sig på klapputdelning...   Det hade i alla fall varit lyckat och flickan var nöjd och glad för alla sina klappar.


  

Så här spartanskt såg det ut när vi intog vår Janssons frestelse till lunch i går. Vi har slarvat så mycket med kaffebröd så nu är det stopp igen men vi har inte gått upp nåt i vikt och det beror på att vi flyttat och rört oss hela tiden. Det är inte mycket julpynt hos oss i år. Min vän Pisan är i samma situation och har också flyttat samtidigt som oss. Fast dom har släkten närmare så dom skulle vara borta på julafton. Klicka här för att komma in på Pisans blogg. Klicka här för att komma in på Pisans smycken


     

Klicka på bilderna för at få dom större


Så här såg min man och jag ut förra året när vi tomtade för Thyra som då var 3 år gammal.


  

Här i den lilla hallen där vi hänger ytterkläder står vår biomöbel. Vi upptäckte att det inte går att sitta på den och ta på skorna för då välter möbeln så vi skall sätta den mot väggen i den långa breda hallen istället men först putsa upp den och ev sätta på en stolsdyna. Vi skall inte sätta upp vår gamla hallspegel utan leta efter en häftig lång spegel som har lite filmanknytning i färg och bild.


 


Comments by ZingerBug.com


Have a peaceful day 

 
 

Av Malin wiper - 24 december 2011 09:26

Free Orkut and My Space Christmas Graphics Glitters
Orkut Myspace Christmas Comments & Graphics


God morgon! Då var det julafton men ingen vit sån utan bara en liten kant runt gräsmattan och mildväder. Vi har bestämt oss för att ta en vilodag från flyttbestyren för vi har rätt många dagar på oss och i dag skall vi bara njuta. Vi kommer upp sent ur sängen varje dag nu för vi sover så gott i vårt nya sovrum som är stort och luftigt efter tapetseringen.


 


Ha en underbar och njutningsfull Julafton mina härliga bloggläsare.


 


Än om det inte blir nån snörik vit jul så kan man väl ändå få drömma och lyssna på Bing Crosby när han sjunger "White Christmas" Som är en klassiker. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Jag har hört denna låt hela min uppväxt så det är rena rama nostalgin. Jag kan inte minnas nån jul utan snö när jag växte upp i Sundsvall utan det var ca 30 graders torr kyla och vintervitt överallt. Fast dom sista åren har man verkligen fått njuta av snö men så synd att det dragits ner på snöröjning som en självklarhet förr.



Av Malin wiper - 23 december 2011 16:31

  

Så här såg hatthyllan ut som satt i hallen.  Ingen höjdare men det är ju såna i lägenheter för det mesta. Klicka här för att kolla på roliga hattar


  

Så här ser det ut nu och det är inte så mycket plats att hålla sig på så det får duga med dessa stålrörshyllor.   Det finns hur mycket som helst men vi har köpt en hel del nu och har inte råd att kosta på för mycket överallt.


  

På lite närmare håll. Vi köpte två lampor i går som var mycket dyrare än dessa hallmöbler.


  

Nu är kökslampan (Syntema) uppsatt som är mycket större än den ser ut på bilden. Tyvärr så går den inte att fota när den lyser eftersom den nästan försvinner på bilden då.


  


Vi har även fått upp ett litet skåp i den lilla toaletten bakom toastolen. Det har vi som ett litet medicinskåp med plåster och annat. På sidan har vi satt upp en torky och på golvet en plåtkorg att slänga papper i. Vi har även fått upp en lampa utanför den lilla toaletten.  Det händer lite varje dag och den filmiska hallen kommer att ta tid att få till för jag måste köpa en del saker dit.


  

Denna designade toalettstol kommer från "Vitra". Klicka här för att komma in på deras hemsida


  


Jag var ner till Mimmis Magasin och köpte en tvålpump till denna lilla toa också. Den har samma färg som papperskorgen under tvättstället. Detta blir som en liten extra toa och därför har vi inga handdukar där utan man får torka sig på papper från torkyn. Vi kommer att köpa till saker för att göra det så mysigt som möjligt.

 

  


Nu har jag fått hit min data och det känns skönt än om det är mycket kvar att fixa till i data/gästrummet.


  

Ritz konditori har ett höjdarbröd i år som är farligt gott. Det är som en butterkaka med vaniljkräm och saffran. Jag har bjudit på denna flera gånger till dom som hjälpte oss med första två flyttlassen och dom tyckte den var helt fantasytiskt god.


        

  


Sen har dom detta vörtbröd som också är otroligt gott. Kul att dom knutit röda band runt limporna. Vi sätter upp grejer hela tiden nu så vi får bort saker från golven. I vardagsrummet är det massor av kartonger som skall packas upp så fort vi kan. Det är mycket saker till databokhyllorna och annat sen är det saker som jag inte hittar som måste vara bland dom kartongerna.


   Ha nu en fin kväll dan före dan... Sköt om er


GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR TILL MINA LÄSARE

 



Av Malin wiper - 23 december 2011 12:16


 


Klicka här för att komma in på Michael Bublés hemsida. Han föddes 1975 i Burnaby, British Columbia och är en kanadensisk sångare. Hans musikstil beskrivs som pop med vissa inslag av jazz. Han har fått flera grammynomineringar och ett flertal Juno-awards. Bubles tredje album släpptes i maj 2007


        .




 


Klicka härför att komma in på Anne Murrays hemsida. Hon är en kanadensisk countrysångerska som föddes 1945 i Springhill, Nova Scotia. Anne Murray skivdebuterade 1968 med låten "What about me" som skrevs av Scott McKenzie. Hon fick sedan stora framgångar i USA och Kanada.


                    


Nu har äntligen min man kopplat in det mobila tillfälliga bredbandet på min vanliga data och det går lite snabbare och bättre nu att blogga. Vi håller nu på att sätta upp en ny hatthylla och även en skohylla som vi köpt på IKEA. Vi kostade inte på oss nåt dyrt men det är mycket bättre än den som hängde där.  Den var uppsatt utan pluggar och var så sliten. Vi är så otroligt trötta nu och det är lite rörigt överallt än om vi hunnit en del. Vi har lite saker kvar i huset som vi hämtar lite av varje dag. Vi kommer att få en lugn jul och har inte kunnat varken bakat eller förberett nån hemlagad mat så det får bli köpt sill och färdigkokt skinka som vi bara skall griljera. Annars brukar min man lägga in sill och grava lax. Jag brukar baka och göra Jansson frestelse och en del annat.


 


 


I går när vi var till huset så var det rätt mycket snö men nu ser det ut att inte bli nån vit jul...  Det håller på att smälta bort helt. Vi skulle ha åkt till min mamma i dag men det finns ingen kraft kvar så vi får i mellandagarna. Syrran och svågern går dit till henne både i dag och en stund på julafton. Jag hade så gärna velat åka dit och även gå på pappas grav.  Den här flytten tar verkligen på krafterna och har man en skadad kropp så blir det ännu värre. Jag trodde inte att vi skulle flytta nåt mer i vårt liv.

Av Malin wiper - 21 december 2011 17:10

  

Jag fotade lite lampor på Syntema i går när vi köpte våra två lampor. Dom har en jättebra blandning som passar till alla. Precis som våra andra butiker i samhället så får man ett vänligt bemötande i denna butik också...  Klicka här för att komma in på Syntemas hemsida

 

  

  

Här en färgstark lampa som man lägger på en bänk eller nån annanstans som en häftig detalj 



  


En sån här kul lampa skulle jag vilja ha på mitt databord. Den finns även i svart


                 


   


  


 Ha nu en jättefin dag och sköt om er. I kväll skall jag gå in på era bloggar genom vår lap top och kommentera för det var så länge sen nu och jag vill se vad ni har för er så här dagarna före julafton.


  

Här kommer ett av soundtracken till min favoritjulfilm "Love Actually". Låten heter "Christmas is all around" och sjungs av skådespelaren Bill Nighy som är en av skådisarna i filmen och gör en toppenroll. Filmen är en romantisk brittisk komedi från 2003 som blivit en riktig klassiker. Jag brukar själv se om filmen ibland för man blir alldeles varm och glad av den.


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards