Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2011

Av Malin wiper - 29 december 2011 09:28

  


Som jag skrev i går så var vi bjudna till Stockaryds Stationscafé i går 18.00 på fest hos Mariannne och Annelie som bor på övervåningen. Annelie som driver stationscafét fyllde dessutom år i går. Det gick inte att ta nån bild utomhus för det var för mörkt så jag tar denna istället som är från förra gången vi var dit. Det var ungefär samma väder i går.

 

Klicka här för att komma in på Stockaryds stationscafés hemsida. Klicka här för att komma in på facebooken


Så här fint var det dukat när vi kom och en förrätt i form av en toast låg på tallriken. Det är Marianne som står för matlagningen. Hon har hållit på med matlagning och catering i många år och är inte receptbunden som en annan. Dom fina blommorna fick Annelie av Bror Andersson som äger stationsbyggnaden. Hon gillar vita blommor så buketten passade jättebra. Själv gav vi en present också som vi köpte hos Mimmis Magasin men jag glömde fota den. Som ni ser så var det dukat så man tog besticken längst ut först.



Förrätten bestod av en toast med varmrökt lax, sallad, apelsinskiva och en fyllning i laxen som var ljuvligt god. En av ingredienserna var pepparot och lite annat som hon improviserat fram och jag hoppas hon kan skriva ner det åt mig. Det kändes som vi var med i "Halv åtta hos mig" det var bara Helge Skog som saknades...  Tyvärr så fick jag inte så många bra bilder för det var mysigt och mörkt med levande ljus överallt och då är det inte så lätt så man får göra det bästa av bilderna. Vi sjöng och skålade för Annelie som fyllde år


Jag tog en bild av Annelie när vi senare satt i vardagsrummet men jag kunde inte göra henne rättvisa riktigt.

 


Här ser ni alla utom Marianne och mig. Mannen som sitter i mitten är Bror Andersson som äger stationshuset. Sen var det två män till som dom känner och alla var så trevliga och roliga så kvällen blev fantastisk. Vi njöt i fulla drag och det var så mysigt och tjejerna tog verkligen hand om sina gäster. Dessutom är det en sån härlig planlösning på denna lägenhet som den gamle stinsen bott i förr och han hade massor av bjudningar i sin bostad.



Sen blev det huvudrätt och där ingick en bakad potatis som var av bästa kvalitet med en smörklick till

        


Marianne hade dessutom gjort en jättegod sallad som bestod av paprika, tomat, flera sallader, pinjenötter, ost mm 



Jag önskar att jag hade fått en bättre bild på huvudrätten för den var helt suveränt god. Det var smördegsinbakad rökt fläskfilé som var så mager och så god så vi tog lite mer för hon hade gjort dubbla portioner. Köttet hade hon köpt på Netto "Tulip" som just nu kostar 79 kr/kilo. Till detta två såser varav den ena en underbar svampsås och sen en bearnaise. Synd att kvällen gick så fort för vi njöt verkligen. Dessa kvinnor är verkligen stora personligheter som vi har kommit att tycka om väldigt mycket.



Dom har två grafiska blad på köksväggen som konstnärinnan Anna Larsson som är grafisk formgivare. Jag tyckte dom var jättehäftiga. Dom känner tydligen henne sen förut. Klicka här för att komma in på hennes hemsida


  


Här är den andra grafiken.



I köket hade dom förberett ett bord med lite godis och kaffemuggar.



  Medans dom fixade kaffet så satt vi andra i vardagsrummet och pratade och njöt



Till kaffet fick vi en urgod pannacotta. Som jag sa så blev inte bilderna så tydliga men man ser ju i alla fall att det är en jordgubbe, kiwi och chokladbit på toppen. Kaffet var också jättegott


 


Fortsättning följer............................................


  


Jag har varit dålig på att kommentera på era bloggar på sista tiden men det beror bara på tidsbrist men i dag skall jag försöka bättre mig men nu måste jag hjälpa min man montering av det vi köpt till rum och badrum. Ha en fin dag

 

 

Av Malin wiper - 28 december 2011 21:45

Före:

 


Mimmis hade dom krukor och insatser till ljushållare i filmiska färgerna svart/vitt så jag köpte en kruka och en ljushållare till vårt skoskåp. Ovanför skall jag ha filmklappan som skall tillverkas av killarna på min mans jobb. Tyvärr såg jag att ljushållaren tog över hela alltet så min man åkte ner och bytte.


Efter:

 

 Det blev mycket bättre med två små ljushållare med dom gamla kamerorna emellan. Nu har jag en liten början till min filmhall som skall byggas på så fort det går. Att skoskåpet står där är för att det inte är så skrymmande och passar ihop med tändarskåpet och varför inte göra nåt kul av det hela när man har en lång bred hall. 


 

Ljushållarna kommer från Cult design och säljs av Mimmis Magasin i vårt samhälle. Det är lösa insatser så dom går att byta ut. 


  


En av dom gamla kamerorna som min man köpt på second hand för länge sen. Den kallas "Bälgkamera" Vi har även en gammal videokamera som vi även skall sätta nånstans i hallen. Klicka här för att kolla på riktigt gamla bälgkameror.



Denna jätteljushållare stod i deras skylt. 


Min man bjuder på sig själv hos Mimmis:



 En tomte i tomten.... 



Eller varför inte en virkad liten sak med en rosett mitt fram....   



Klicka här för att se vart jag hittat bilden på denna fez. När jag var barn och mina föräldrar hade fest och klädde ut sig så var det alltid nån som hade en sån fez på huvudet och då var dom oftast i hårt papp. 


 

 

Här kommer en av soundtracken till storfilmen "Avatar". Den sjungs av Leona Lewis "I see you". Filmen är magisk och vacker och har även ett viktigt budskap. Klicka här för att läsa om filmen Avatar

 

 

Av Malin wiper - 28 december 2011 13:46



Här följer lite bilder på möbler jag hann fota när vi var till Mio möbelhus i Jönköping där vi köpte våra sänglampor. Tog bilder på lite färgstarka soffor. Här en lila som såg lite blank ut och var bekväm. Klicka här för att komma in på Mio möbler i Jönköping. Jag tycker att dom har ett bra urval.



Här en röd lite böjd soffa som var jättefin.



En tvåsits i lite rakare modell som är lite i rosarött



Den här oranga fotöljen blev man nästan bländad av...   



Bakom fotöljen stod denna lika oranga soffa



Sen såg jag en helt färglös lite sobrare fotölj. Det finns hur mycket som helst där men det går ju inte att fota allt på en gång



Lampa med filmstativ i en skärm med samma tyg som i fotöljen bredvid. Jag skall köpa en lampa med ett sånt stativ till min filmhall men den blir nog ev  bordsmodell och skall stå på ett bord i på höger sida om den långa hallen i en liten del där man hänger upp sina kläder, fast jag blir osäker när jag ser urvalet som är stort och varierande. Jag vill då ha en svart eller vit skärm och stativ som passar till. Jag får nog spara till en sån lampa för dom är rätt dyra. Fast Therese på Mimmis Magasin sa att dom finns i Ullared för mycket lägre pris 


Lite rustikt bord  




Dessa är som små strålkastare och ser filmiska ut. Klicka här för att komma in på sidan 


  


Den här ser ut som en riktig gammal filmstrålkastare. Den hittade jag på bloggen "Humlebacken" klicka här för att komma in på sidan



   

 

Av Malin wiper - 28 december 2011 09:56


 

Min man höll på att sätta ihop tv-bänken och som vanligt när det gäller oss så får vi en förpackning där det fattas en skruv eller två. Nu ser han att det fattas fler grejer och måste åka ner till Jönköping igen... för det funkar inte utan dessa skruvar. Vi kan inte ha halvgjorda arbeten nu utan måste få bort saker från golvet. Han kollar först så det inte fattas skruvar även till badrumsskåpet. Känns inte roligt att han måste åka 4 mil X 2 för en skruv när vi har så mycket att göra i dag och skall bort på eftermiddagen, visst kan vi vänta men då får vi inte upp grejerna som vi vill i dag. Nu funkar i alla fall det mobila bredbandet och det går mycket snabbare. Det andra var Telenor och detta är Telia. Det skall bli skönt att få det rätta 13/1 så vi båda kan vara ute på nätet samtidigt.


 


Klicka här för att komma in på Doc Walkers hemsida. Det är en countrymusikgrupp från Portage La Prairie, Manitoba.



Jag tog mig en promenad in till samhället i duggregnet. Tog mig en titt  inne på Ritz konditori som var smockfullt med folk. Detta är en nyårstårta som dom bakat där med champagnemoussé. Carina en av ägarna tog fram den så jag fick fota den på närmare håll.



Jag var även in på Mimmis Magasin ett ärende och fotade julsaker som nu är nedsatta med halva priset.  Jag fick en pratstund med härliga Helena, Therese och Mimmi.

 


Ytterligare ett bord med julsaker för halva priset.   Nu är min man hemma igen och sätter ihop tv-bänken i sin helhet.

Av Malin wiper - 27 december 2011 21:03

 


Vi var till Malmborgs lilla och åt i dag och det var hur gott och trevligt som helst. Nu har Maria Lakatos slutat helt men Emilia hennes anställda jobbar kvar. Det känns lite konstigt men stämningen är så fin där fortfarande så det var rätt person som köpte stället. Vi kommer att fortsätta att ha detta till vårt stamfik när vi är i Jönköping. Det blir inte så många inlägg nu/dag eftersom det tar 5 minuter för varje bild att laddas in. Min man skall försöka ladda in ett annat mobilt bredband som vi skickat efter för att se om det går fortare då. Inget av dom funkar på hans data där han sitter utan han får ha lap topen och även ta över min data när jag inte är här. En stor hälsning till Maria Lakatos...  från Mr T och mig.



Klicka här för att komma in på Malmborgs konditoris hemsida. klicka här för att läsa vad jag skrev om förra gången jag var dit


  


Jag tog en Foccacia med sallad och min man tog en blomkålssoppa och bådas smakade hur gott som helst. Det var fullt med folk och trivsamt.


  


Jag fick lov att ta en bild på Caféägaren Victoria när hon stod i gången mellan köket och cafét. Tyvärr så blev inte bilden så tydlig. Hon är väldigt glad och social


  


Vi köpte 3 olika bröd för 59 kr. Vi har köpt där förut och det smakar jättebra.


  


Hon hade påsar med jättefina saffransskorpor i fina förpackningar


  


I tryffeldisken fanns det lite nytt som här ovan stora godbitar


  


Smarriga bakelser


Nu har min man kopplat in ett annat mobilt bredband till mig och det går mycket snabbare och bilderna laddas in nästan direkt...  Tack min man för att du vill att jag skall ha det så bra som möjligt...  



Good night dear friends. Sleep well...   


  

Här kommer en grupp som heter The Spaniels. Dom har jag aldrig hört talas om men låten är känd och har spelats in av många, bl.a vår svenska grupp The Boppers. The Spaniels debuterade i slutet av 1952 som Pookie Hudson & The Hudsonarires.  Klicka här för att läsa mer om gruppen

Klicka här för att komma in på min första bloggvän Cattis sida för att se att våren är i antångande...  


Av Malin wiper - 27 december 2011 18:13

  

Vi har varit på IKEA i Jönköping och där har vi köpt denna tv bänk som skall stå under platt tv:n som vi skall sätta upp på väggen så fort vi får tid. Bänken heter "Bestå" och kostar 1.495 kr. Lådorna är lackblanka och den är nätt och fin. Vi har kollat på den förut men väntade tills rean men den var inte nedsatt. Vi har en jättefin tv bänk sen förut men den är lite för klumpig nu eftersom vi  har soffan i mitten av rummet. Vi har vita träpelare för dvd-filmer och skall bygga på med bokhylla och vitrinskåp på andra sidan bänken senare. Vi köpte även ett väggskåp till badrummet i ek som kostat 1.775 men var nu nedsatt till 1.070 kr. Vi skall sätta upp det på väggen vid duschen där det finns gott om plats. I det skåpet kan man även lägga handdukar och lite större saker. Det finns inte i sortimentet längre för skåpet skall utgå ser det ut som. Det heter "God morgon". Jag visar bilder sen när vi fått allt på plats.   


  


Det här lilla skåpet som fanns när vi flyttade in skall tas bort och det som finns i detta toalettskåp skall in i det nya skåpet som är mer än 3 gånger så stort.


  

Där skåpet sitter nu skall vi sätta upp denna ställning för att torka handdukar. Den köpte vi på IKEA sist vi var där. Vi har även köpt handdukshängare och annat till badrummet. Det var så otroligt mycket folk på IKEA så man blev yr i huvudet.


 

Smyckehängaren på väggen är från Mimmis Magasin och finns även som bordsmodell 


Vi var även ute för att köpa sänglampor men allt var så otroligt dyrt men då hamnade vi på Mio möbler där dom sålde dessa lampor för rena fyndpriset av 149 kr och dom är i plåt och jättetunga så dom står stadigt på borden. Vi kommer att ha accentfärgerna grönt och orange i sovrummet. Lamporna var nedsatta från 300 kr/st men jag tror att dom kostat ännu mer. Dom finns i jättemånga färger. Gardinerna skall vi ha mönstrade och helst med både orange, grönt, brunt och nån annan färg.


I morgon skall vi bara ägna oss åt att sätta upp saker och sen på kvällen är vi bortbjudna men jag säger inget förrens vi verkligen har kommit iväg. I dag har i alla fall huset blivit nästan tomt så när som på några småsaker. Min man fick hjälp av en jättetrevlig kille Mr I som arbetar på samma ställe som min man. Vi har varit ute och både ätit och fikat men det får jag skriva om i senare inlägg.


Ha en fin kväll


Här sjunger Art Garfunkel "Bright Eyes" till animerade bilder. Klicka här för att komma in på Art Garfunkels hemsida. Han är känd som ena halvan av duon Simon & Garfunkel men har även skådespelat en hel del.


Av Malin wiper - 27 december 2011 11:00

 


Tändarskåpet kom in i går och jag har fyllt det men skulle behöva 3 skåp till. Eftersom hallen är så bred så får det plats lite möbler och annat. Ovanför skoskåpet som står bredvid tändarskåpet skall jag sätta en stor filmklappa. Jag har frågat på min mans jobb om dom kan tillverka en sån åt mig och det skulle gå bra. Dörren ni ser går till sovrummet men skall bort och ersättas med ett draperi som har filmmotiv


    


Jag ger upp nu. Har försökt skriva ett inlägg men det funkar inte. Det tar 5 minuter att få in en bild. När jag sen skrivit färdigt hela inlägget och sparat ner mellan varje text och bild så var ändå halva inlägget borta och allt slutade att fungera så det är väl det mobila bredbandet som det är nåt galet med. Samma sak hände i går då jag miste ett helt inlägg som jag lagt ner stor tid på.


 


Jag får be min man kolla upp detta för nu kan jag inte sitta här längre. Vet inte om detta kommer in heller. Ha en fin dag så återkommer jag när det funkar.


  


Nu verkar det funka en stund så jag bygger på detta inlägg med lite tändare från skåpet


  


   


  


Det funkar ibland men rätt som det är så är allt utslaget. Det blåser rätt kraftigt ute så jag vet inte om det kan bero på detta men det mobila bredbandet är ingen höjdare och där min man sitter så funkar det inte alls så han får gå omkring med lap topen och kolla vart bästa teckningen är. Ha en fin dag och sköt om er




Klicka här för att komma in på Billie Holidays hemsida






Av Malin wiper - 26 december 2011 15:19


Free Orkut and MySpace winter Graphics Glitters
click to get More winter's Comments & Graphics


Jag hade skrivit ett långt inlägg och sparat mellan varje bild och text. Helt plötsligt var hälften jag skrivit borta så jag är så less på bloggplatsen nu. Dom har dessutom så mycket annonser nu så när man klickar på nåt så hoppar bilden ner ett hack och man missar det man klickat på. Jag orkar inte skriva om hela inlägget...  . Vi håller nu på att sätta upp mitt tändarsamlarskåp i hallen och jag skall försöka få in tändarna om vi hittar dom för min man har gått ner med kartongen i källaren för några dagar sen. Den skulle ha varit uppe. Vi går om varandra här och ställer till så vi inte hittar nåt snart...  


  

Här några roliga tändare ur min samling. Flera av dom har jag fått av min son. Det är stormtändare som med färgade lågor. När man tänder dom så blinkar framsidorna i olika färger och mönster. Jag skall försöka få in tändarna i dag i tändarskåpet men min man var tvungen att åka till huset för dörren till skåpet ligger kvar där. Jag har aldrig rökt men man kan samla på tändare ändå. Nu har Mr T satt upp tändarskåpet i hallen och jag har fått in en stor del av tändarna (hittade dom) men långt ifrån alla rymdes. Jag skall försöka få tag på en lampa i taket i hallen eller spolights som ser lite filmaktiga ut.


  

Dessa två hyllor varav en är en cd-hylla har hängt ovanför min mans dataplats förut men nu har jag fått hans databord till sybord som har samma träslag. Han har fått ta ett tillfälligt bord som vi haft på vår inomhusaltan tills han hittar nåt som passar. Dessa åker ner till förrådet så länge. Vi har i alla fall fått lite mer gjort i data/gästrummet så det känns som att det går framåt. Jag har inte varit utanför dörren i dag men i morgon skall vi frakta över grejer från huset så det blir helt tomt.


Klicka här för att komma in på Adeles hemsida. Ha en fin kväll



Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards