Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 9 december 2011

Salong hon & han i Vaggeryd!

Av Malin wiper - 9 december 2011 10:37

 


Jag har haft en skön stund hos frissan som i dag var Johanna på Salong hon & Han. Jag bestämde mig för att ha mitt naturliga lockiga hår ett tag och vila från plattången. Hon klippte upp håret rejält och tunnade ur fast håret ser längre ut på bilden så jag måste ha lutat mig bakåt. framtill är det mycket kortare och jag har lite mer lugg nu. Jag skall se om min man kan ta en bra bild på mig framifrån. Tyvärr så får man ta 100 bilder innan nån blir bra och jag inte gör nån dum min....  eller grimage. Det känns så skönt och lätt på huvuet för jag var rätt långhårig och hade tänkt spara ut håret men det blev bara som ett virrvarr och bulligt så jag trivdes inte.



  


Så här mycket hår försvann från huvudet...  


  


Klicka här för att komma in på ett ställe där dom har riktiga frisörsaxar


  


Här ser ni Johanna som klippte mig nu. Hon är så gullig och fin.


 


  


Här ser ni min andra frissa som är lika fin, glad och gullig. Det är hon närmast och hon heter Sandra. Jag fick lov att ta en översiktsbild.


  


Detta är en typisk frisyr från 60-talet och jag har själv haft den...  Man hade så mycket spray så lockkransen nertill var alldeles hård. Sprayen då var så klibbig och man vräkte på så mycket man kunde. Det fanns påfyllning som såg ut som en kudde som man klippte av ena kanten på och hällde i sin sprayflaska. Det var bara en kort period man hade dessa frisyrer för sen blev det platt långt hår.


  


Detta var dom största hårrullarna jag sett...  


  


Jag kom ihåg att min mamma hade såna här hårrullar förut som var helt i plast med plasttaggar. klicka här för att komma in på Tradera där dom såldes för ett tag sen. Sen började hon med självhäftande och såna lägger dom upp hennes hår på där hon bor. Hon har inte lockigt som mig utan spikrakt.


  


Den här stylingprodukten köpte jag sist jag var där. Den är dyr men jättedryg och passar till mitt torra hår och gör att det får lite glans och ligger bättre. Det är som en krämig balsam sen tål jag lukten också.


  


Dom har pyntat så find därinne tjejerna.


  


På kassadisken hade dom satt dessa tre fina tomtar som gav stämning. Jag känner mig mycket bättre till mods i dag och har sovit bättre och allergin har stillat sig. Tyvärr är vädret hemskt ute med storm och regn så allt snö är snart ett minne blott.  När min man kommer hem frå jobbet så skall vi åka till Jönköping för att handla lite. Min syrra kom med ett bra förslag som dom tillämpade innan dom flyttade från sitt hus. Att köpa papperstallrikar och muggar så man slipper stå och diska och kan packa ner det mesta. I storstan har dom mycket billigare sånt i stora förpackningar. Nu har vi i alla fall fått undan så mycket så det känns som slutet av packningen börjar närma sig.


  


  


Här kommer ett klipp från filmen "Hair". Det är en film från 1979 som jag själv såg då den hade premiär. Filmen är baserad på en Broadwaymusikal från 1968 med samma namn. Den handlar om en man från landet som träffar och blir vän med ett gäng långhåriga hippies. Jag har själv varit hippie men då var det inte hippie chick som nu då det bara blivit ett mode. Synd att jag har alla foton nerpackade så jag inte kan visa en bild på mig själv med pannband och andra attiraljer.


 


Hair är en amerikansk film från 1979 som är baserad på 1968 års Broadwaymusikal med samma namn, som handlar om en man från landet som träffar och blir vän med ett gäng med långhåriga hippies




 
 
Pisan

Pisan

9 december 2011 11:59

Åååhhh!!! vad fint och lockigt ditt hår är! Jättesnyggt! Den där 60-talsfrisyren tycker jag är urstilig!!! Så mkt hårspray använder jag, jag har tunna, tunna fina hårstrån så jag måste ha mkt spray i annars ligger håret ner på huvudet och jag ser ut som ett ägg...

Kram! ♥

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

Malin wiper

9 december 2011 16:19

Tack snälla du ;) du har ju också lockigt och nu tänker jag ha så ett tag också. Håret blir så förstört av plattången trots att man har värmeskyddsmedel. Ditt hår ser jättetjockt ut men det kan man ju ha trots tunna hårstrån så du har nog många istället.

Ha en fin kväll
kramar

 
Paula

Paula

9 december 2011 13:20

Så fin du är. Ser ut som om du har riktigt tjockt hår.
Ha en bra dag, vännen!
kramar <3

http://bloggerskan-paula.blogspot.com

Malin wiper

9 december 2011 16:18

Tack snälla du ;) Jag har tjockt hår trots att hon både tunnade ur och klippte upp det.

Ha en fin dag själv vännen
kramar

 
Ingen bild

systern

9 december 2011 13:41

Skitsnyggt!!! Lockarna kommer fram på ett väldigt fint sätt och håret får liv :-) Önskar jag hade samma kvalitet på mitt hår. Jag ska också till frissan innan jul, har planer på att bli blond igen. Vi får se vad som händer.

Ska ni verkligen ge er ut på vägarna idag? Alla varnar för det och säger att man ska hålla sig inne om man kan. Men om ni trots alt åker så håll hårt i hatten och ratten, så ni inte flyger iväg!

kram från Maria

Malin wiper

9 december 2011 16:17

Tack snälla du ;) vad roligt att du tycker det. Håret fick verkligen nytt liv när jag klippte av dom plattångade topparna. Ja blir nog jag lite mörkare istället så är ordningen återställd ;))

Tack för din omtanke syrran ;) det värmer en storasysters hjärta. Vi kom i alla fall hem helskinnad och det var bra att du varnade oss. Det hade sett ut om vår lilla pluttebil hade kommit flygande.

Ha en fin kväll
varm kram

 
Pisan

Pisan

9 december 2011 16:53

Jag har inte lockigt hår längre. Det var ju 2,5 år sen vi sågs och då hade jag permanent i håret. I morgon skall jag packa ner allt porslin och sånt, bara spara det nödvändigaste tills flytten. Nu har jag börjat ta ner tavlor och sånt som hänger på väggarna också. Och så skall jag packa grejer från garederoben. Det som hänger på galgar kommer jag att bära över som det är till nya lägenheten, tror det blir enklast så. Och så kommer vi låna kundvagnar från ICA (det ligger ju jättenära oss) och köra över kartonger och kassar och sånt. Suck.. vad skönt det ska bli när flytten är över, eller hur? Kramis! ♥

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

Malin wiper

9 december 2011 17:50

OK! Ja du man ändrar sig på så många år. Fattar inte att det var 2.5 år sen vi sågs det låter inte klokt. Vart har tiden tagit vägen. Jag har tagit ner alla tavlorna också. Vad bra att ni får låna kundvagnar för dom ryms det en del i. Ja du det skall bli skönt när allt är över

Ha en fin kväll
kramar

 
Pisan

Pisan

9 december 2011 17:57

Jag vet inte riktigt om vi "får" långa kundvagnarna... Jag har inte frågat. Jag tar för givet att de lånar ut ett par vagnar. De tjänar många tusenlappar på mig och min familj varje månad. Jag tycker att de gott kan bjuda på detta :-)

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

Malin wiper

9 december 2011 23:34

Det tycker jag dom kan göra också.

Hoppas du har en fin kväll
kram

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

10 december 2011 11:03

Men så fin du blev i håret!Jag önskar jag hade så långt just nu också och kunde ha det så fint klippt. Det är så skönt när man sitter i stolen och bara njuter. Har du klarat dig ifrån att platta ditt hår nu?
Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

Malin wiper

10 december 2011 19:25

Tack snälla du ;) det är inte så långt som det ser ut utan har lockat upp sig mer nu när det är så fuktigt ute. Tråkigt att du inte är nöjd med din klippning. Jag har fått byta frissa några gånger i livet.

Jag låter håret lufttorka och skall bara platta nån gång när jag känner för det

kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards