Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2011

Av Malin wiper - 23 november 2011 13:21

 


Jag åkte ner till samhället för att hämta lite mer banankartonger och gick in på vår fina spelbutik "Konfekthörnan". Skulle också kolla om jag vunnit nåt för jag är alltid med i nåt spel så man inte missar nån chans...  

 

  


Här ser ni härliga Susann som är en av delägarna till spelbutiken hennes medägare heter Lena. Hon sa att det är skrapcafé igen  på måndag 28/11 men då kan jag inte vara med för vi är bjudna på mingelkväll till Maria på Café Lakatos. Skrapcafé är nåt som dom två ägarna på spelbutiken hittat på själva och det är jättekul. Man köper lotter för 200 kr sen skrapar vi alla tillsammans och det vi vinner köps det mer lotter av så vi kan hålla på och skrapa en hel kväll. Fast det har inte blivit nån storvinst än. Sen fungerar det precis som stickcafét att man fikar och pratar så det blir några härliga timmar. Det börjar till våren igen och då skall jag gå. Jag har bara varit på ett scrapcafé än så länge och hade jättekul. 


Klicka här för att se vad jag skrev när jag var på skrapcafét 15/3 2011


  


Det låg en ensam överbliven trisslott i en korg och jag kunde inte låta bli att köpa den och har inte skrapat den än. Annars är det mest lotto som gäller just nu för mig.


  


Dom har fått hem en massa jultidningar. Vi har ungdomar som kommer och tar upp beställning redan i augusti här i området. Förra året köpte vi "Hälge" och nåt jag inte kommer ihåg

  

  

Vi har redan fått våra tidningar och min man tog sin favorit som är "Fantomen"...  


  

Jag tog en kattkalender men den ger jag bort till nån för jag skall köpa en kalender av Annelie som driver Stockaryds stationscafe. Då får man en med gamla Stockarydsbilder och många över stationen. Tyvärr har det hänt nåt med hennes hemsida så jag kan inte länka dit. Klicka här så kommer ni in på Stationscafét


  

Tänk att det finns kvar en del godis sen jag var liten. Kan riktigt känna lukten och smaken av att halsa i sig en sån. Då fanns det många sorter att välja mellan och man tyckte det var så förbjudet och farligt på nåt sätt eftersom det var lite alkohol i dom...  Jag har sökt på google efter gamla tidens punschflaskor men inte hittat nåt.


Här är också ett godis som lyckats hänga sig kvar. "Center" som man åt mycket förr. Vet inte om dom smakar likadant nu som då. klicka här för att komma in på en sida för att kolla på mer från förr. Inte tyckte man då att det var så häftigt som dom tycker nu när det gäller 50-60-talet. Fast nu när man ser tillbaka så var det en helt annan värld och inte så stressigt som nu.


   


När man både rensar och packar så hittar man så mycket och detta foto ramlade ur ett album. Det är min son som då var 14 år gammal 1986. Tänk vad tiden går nu är han snart medelålders och vad är jag då....    . Jag har alltid haft med min son på caféer och restauranger från låg ålder. Vi åt på Sundsvalls första kinesrestaurang för många år sedan  och det var väldigt spännande för oss båda.  Han åt både sill och surströmming som barn...    .


 


Jag har bott så länge i huset nu så vi hunnit rota oss därför känns det lite märkligt och overkligt att denna tid har gått till ända och nåt nytt börjar. Fast jag har ju aldrig varit rädd för att börja om utan tyckt det varit spännande och berikande men denna gång känns det lite annorlunda. Det går inte riktigt att ta på men det är en känsla i kroppen.


  


Här en lite dimmig bild på mig själv (fotad från album) som liten flicka på 50-talet. Jag vet inte hur gammal jag är här men ser att det var massor av snö i min födelsestad Sundsvall



Här kommer ledmotivet till en film som heter "Never ending story". Det är en av dom filmerna som jag varit på med min son när han var 11 år gammal. Både min son och jag tyckte att filmen var fantastisk och väldigt fantasifull.


Klicka här för att komma in på Limahls hemsida


Av Malin wiper - 23 november 2011 10:00

 


Nu är gissningstävlingen avslutad och vi har en vinnare men först svaret på gissningen


  


Här är gissningsbilden som jag fått av Marianne. Det är en spiltavskiljare för hästar (hästboxar) som väger 200 kg  med måtten 180x80 materialet är gjutjärn och denna är från 1896. En person hade gissat servettställ och det tycker jag är så kul...  för det har ju lite formen av ett sånt.

 

  


Spiltavskiljare av modernare snitt. Klicka här för att komma in på sidan där det och mycket annat finns


 


Vinnaren är:

 

Sanna som svarade spiltavskiljare. Grattis Sanna!... . Jag skickar ditt pris så fort som möjligt. Klicka här för att komma in på Sannas blogg. Hon har många intressen bl.a hästar, hon har en shäferhund och nåt slags räkdjur som jag aldrig sett förut och hon sköter om sina djur efter konstens alla regler.

 

  

 

Priset är denna ljushållare från "Cult design" inköpt hos Mimmis Magasin

 

Tack ni andra som ville vara med och gissa i min tävling....  

 

 

Av Malin wiper - 22 november 2011 16:00


För ett tag sen så såg jag en Varg Veum thriller som heter "Skriften på väggen" i regi av Stefan Faldbakken. Den är från 2010 och en av dom råaste Veum jag sett hittills, det var nästan så att man måste blunda ibland. Varg Veum är en tuffare deckare men denna tar priset och kan inte jämföras med våra svenska motsvarigheter ex Wallander och Beck. Trots detta så var den sevärd men det finns inte så mycket att berätta om såna här serier utan dom är rätt säkra kort när man inte hittar nån annan film. Trond Espen Seim som spelar Varg Veum var lite olik sig för han hade lite kortare hår men såg lika häftig ut som vanligt.


   


HANDLINGEN


Varg Veum har det bra i livet med sin nya kärlek Karin. Han har ett fast jobb som lärare. Men idyllen får ett snabbt slut. Varg möter sitt förflutna då hans bittra fiende ”Kniven” släpps ut ur fängelset, fast beslutsam att hämnas på alla de som fick honom dömd för dråpet på en tonårsflicka. Snart är Varg djupt inblandad i en tuff uppgörelse med sitt eget samvete. Har han själv någon skuld i fallet? Den enda som har svaren är ”Kniven”, och för honom gäller bara en sak, att låta Varg få smaka på sin egen medicin


 



Filmen får 3 ylande vargar av 5 möjliga i betyg av mig


       




Från wikipedia


Varg Veum är en fiktiv privatdetektiv i Bergen i Norge som är huvudpersonen i en serie berättelser av Gunnar Staalesen. Veum porträtteras som en missriktad man som försöker lösa brottsmål samtidigt som polisen, fast på sitt eget sätt. Veum är född i Sunnfjord under andra världskriget. Han har tidigare varit gift men är nu skild och har en vuxen son.

Varg Veum finns gestaltad i 16 böcker mellan 1977 och 2008 samt ett antal noveller och små berättelser, plus som tecknad serie. Han har dramatiserats både vid radioteatern och vid den norska teatern, och filmbolaget Miso Film gjorde tillsammans med SF Norge sex stycken filmer 2006 för bio och TV med Trond Espen Seim i rollen som Varg Veum. Totalt ska det bli tolv stycken filmer om Varg Veum då ytterligare sex stycken började spelas in med start 2010



Av Malin wiper - 22 november 2011 12:30

 


  Min bloggvän Skrivmoster har varje måndag på sin blogg "Måndagsrutan med boktips". Eftersom hon skriver själv så är hon väldigt bra på att presentera böckerna som hon tipsar om på ett intressant och inlevelsefullt sätt. Trots att jag själv är så dålig på att läsa böcker så kan jag inte låta bli att läsa det hon skriver och sen tipsar jag min man.  Jag kan varmt rekommendera er att besöka hennes läsvärda och intressanta blogg där hon även har intressanta gästbloggare varje onsdag.


 


Klicka här för att komma in på Skrivmosters blogg


  Kolla detta roliga klipp



Av Malin wiper - 22 november 2011 08:00


När jag var ute på Youtube för att leta musik så dök jag på denna låt med The Carpenters "There´s a kind of hush". Dom hade jag nästan glömt bort.


 


Klicka här för att komma in på deras hemsida. Dom var en pop-duo från USA, verksam från 1969 till 1983. Duon bestod av syskonen Richard Carpenter och Karen Carpenter.  Det uppsakttas att dom sålde över 100 miljoner hits. Det var bl.a "Yesterday once more",  "For all we know", "Please Mr postman och "jambalaya"


  

Karen Carpenter


Karen Carpenter föddes 1950 och gick ur tiden redan 1983 32 år gammal.  Hon började hårdbanta redan i början av 70-talet efter att ha läst en recension i en tidning om Richard och hans feta syster. Hon fick behandlingar men drabbades av hjärtproblem till följd av bantningen. Förutom sin anorexia så led hon av en svår depression som gjorde att hon kollapsade och tillbringade nästan ett år på sjukhus. Det var verkligen tragiskt, hon hann ändå gifta sig med en fastighetsmäklare men det höll bara i ett år.


 


Det gick bättre för hennes bror Richard Carpenter som fortfarande finns i livet 65 år gammal. Han är även låtskrivare och producent. I The Carpenters spelade han mestadels piano medans systern Karen sjöng. Han komponerade också flera av bandets hits. Efter att hans syster dött gav Rickhard ut solodebutalbumet "Time" sen ytterligare ett album gavs ut 1988, med titeln pianist, arranger, composer. conduktor 


Yeah! Toast and Jelly  Have a nice day and take care.


Av Malin wiper - 21 november 2011 16:00

  

Veckans klassiker blir musik av Puccini igen men en annan opera som heter "Madam Butterfly". För att även få in lite visuellt så tar jag ett klipp med isdans till musiken i operan. Konståkarparet heter Dubreuil & Lauzon.


Marie-France Dubreuil föddes 1974 och är en kanadensisk is dansare. Med partnern och maken Patrice Lauzon tog hon Worldsilvermedalj 2006 och 2007. Klicka här för att läsa mer om henne


  

Patrice Lauzon föddes 1975 i Montréal, Québec och är en kanadensisk is dansare.  Klicka här för att läsa mer om honom 



Madam Butterfly är en opera i tre akter (ursprungligen två akter) av Giacomo Puccini. Jag är väldigt förtjust i just Puccinis musik och därför blir det hans alster 2 veckor i rad men i olika former. Librettot är skrivet av Luigi Illica och Giuseppe Giacosa och historien är baserad på en bok av John Luther Long. Jag har sett operan på tv flera gånger men det skulle vara en höjdare att se den live. Operan hade premiär på La Scala i Milano den 17/2 1904. Madam Butterfly hade svensk premiär 21/8 1908 på operan i Stockholm


 


Klicka här om ni vill fördjupa er lite mer i operan på "Mogens operasidor"


Av Malin wiper - 21 november 2011 12:45


Här kommer ett litet filmklipp från stickcafét. Det blir lite karusellkänsla ibland så ta ett åksjukepiller innan ni tittar....   . Tyvärr kom inte alla med för en del var i den andra butikslokalen för att kolla på julsaker och annat Klicka här för att komma in på del 1 ang stickcafét i går


 


Gick omkring och kollade när jag var på Mimmis stickcafé och såg detta häftiga tyg som jag inte sett förut 


  


Här en tjej som stickade i detta garn som finns i flera nyanser


  

Här en färdig oversizemössa i lila

  

Ännu en men med mönster. Dom har lite uppstickat ibland och då får man nog köpa antar jag. Skall fråga nästa gång.


  

En av tjejerna stickade en tröja med detta mönster


  

  

Detta är bara en bråkdel av alla garner. Dom finns lite överallt i korgar och annat 


  

  

  

Mimmi är med i i Betelkören och 27/11 15.00 skall dom sjunga i Betelkyrkan och då ville hon att vi i stickgruppen skulle komma dit.

  

Så här tomt såg det ut efter att alla gått. Jag väntade på Helena så vi fick göra följe till bion


 Här kommer The Real Group med låten "Words". Klicka här för att komma in på deras hemsida


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frĺgor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards