Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2011

Av Malin wiper - 9 november 2011 12:51

 


Klicka här för att komma in på Skee Järnvägsstations facebook. Det pågår en kampanj för att rädda Skee Järnvägsstation. Klicka här för att läsa lite mer ang detta. Om ni vill så kan ni länka till deras sida i era bloggar och skriva en kommentar på deras facebook. Det är så tråkigt att dom låter järnvägsstationer förfalla, dom borde vara K-märkta och rustas upp för dom är kulturminnen som vi borde bevara. Snart har vi ingen historia kvar som kommande generationer får uppleva och njuta av


  


Så här såg stationen ut i svunna dagar. Klicka här för att läsa mer


 

Av Malin wiper - 9 november 2011 10:00

 


Det pågår en tävling  där man kan rösta på ett företag man tycker är bra. Mr T och jag har röstat på Stockaryds Stationscafé. Där kämpas det trots motstånd och ägaren Annelie tycks inte ge upp utan fortsätter att försöka få det att flyta på och fungera och det tycker Mr T och jag är beundransvärt. Hoppas ni också vill rösta på dom än om ni inte varit dit men jag har skrivit så mycket här i bloggen om Stationscafét så ni har ändå fått  en  inblick.

 


Stockaryds stationscafé:

Vi är med i en tävling med företaget. Vi har lagt ut en länk på fb…Har ni lust att rösta på oss.Man får rösta 1 ggr per dag. För att kunna rösta så måste man även klicka på "gilla" på röstningssidan (orange kub på vänster sida)


Klicka här för att komma in dit där man röstar.  då på höger sida där det står: Rösta på deltagarna. Klicka här för att komma in på Stockaryds Stationscafés facebook. Klicka här för att komma in på stationscaféts fantastiskt fina hemsida


  


Klicka här för att läsa det senaste jag skrev om cafét

 

Klick här för att komma in på ytterligare ett inlägg från Cafét

Av Malin wiper - 9 november 2011 09:45


Glorious Morning - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!


God morgon! Hoppas ni har en fin dag att se fram emot. Dagarna går så fort så snart är det julafton...  . Vi kommer att ha 9 dagar på oss att få lite ordning och julmysigt till julafton. Tur att vi sen har 15 dagar på oss att städa huset. Vi klarar det inte ensam så vi kommer att ta till hjälp. Just nu har jag för mycket besvär med kroppen för att hinna med att blogga. Jag har fullt upp med avslappning, promenader och annat som skall hinnas med före lunch och stress tål jag inte längre efter utbrändheten. Jag har inte nåt särskilt att skriva om just nu men det blir bättre och så fort det känns bra så kommer ett inlägg lite då och då. I morse var det 1 grad kallt men nu skiner solen och det börjar bli varmare igen. Tyvärr verkar det inte bli nån snö i år och det känns tråkigt.


  


Hoppas ni alla har en fin dag att se fram emot. Jag återkommer lite senare


   


Klicka här för att komma in på Stevie Wonders hemsida


Av Malin wiper - 8 november 2011 17:00

 


I går när vi var ute och promenerade så träffade vi på chäferhunden Willy som ägs av det gulliga grannparet längre ner på gatan som vi får kantareller av varje år. Det är en kraftfull och långhårig schäfer. Vi stod och pratade och hade trevligt en lång stund. Har inte kunnat blogga så mycket i dag men ingen idé att skriva varför för det blir för mycket negativt. Skönt att man nu kan skriva inlägg i förväg och tidsinställa.


 

  


Klicka här för att se vart denna T-shirt finns


               Schäfer är (tyska för  "herde"), och är en hundras som ingår i den tyska vallhundsgruppen. Fortfarande vallas får med "icke rasrena" schäferhundar i Tyskland, fast dessa hundar inte ställs ut eller har stamtavlor, är ättlingar till arbetande fårhundar vars anor kan spåras till bronsåldern. Klicka här för att läsa mer  


Mannen till vår grannfru som vi får kantareller av var ute och gick med en Springer Spaniel som heter Signe...  . Hon var också så fin och go och vi kunde knappt slita oss ifrån dom två hundarna.  Springer spaniel är en hundras tillhörande grupp 8 (stötande och apporterande hundar samt vattenhundar) Den anses vara en av de mest ursprungliga spanielraserna, härstammar från äldre jaktspaniels. Klicka här för att läsa mer.

 


 Klicka här för att komma in på ytterligare en sida. Det är inte lätt att fota djur för dom håller sig inte stilla tillräckligt länge...  


  


Klicka här för att se vart denna T-shirt finns  


Här en bild på dom båda med lite mer fart i.


                 

Good Afternoon - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!Av Malin wiper - 8 november 2011 08:14

 


God morgon gott folk. I går blev det en långpromenad. Vi gick först på strandpromenaden bort till biblioteket för att lämna tillbaka mina filmer som jag lånat där. Det var så dimmigt i när jag vaknade så man såg ingenting ute. Nu börjar dimman lätta lite. Jag sysslar bara med nackövningar, avslappning och promenader.


 


Jag lånade två nya filmer på biblioteket som jag skriver om senare. Just nu tittar jag på serien "Kojak" som jag lånat av A-G. Serien håller än och kvaliten var fantastisk och även färg och foto. Det känns lite technicolor som är lite mer färgmättat


  

Jag tog en bild från sängen så här ser ni Kojak på tv-skärmen. Amerikansk TV-serie av Abby Mann från 1973Från wikipedia:


Technicolor är dels ett varumärke för tre färgfilmprocesser utvecklade av amerikanska Technicolor Motion Picture Corporation mellan 1916 och 1932, dels namnet på Technicolor Inc, det stora filmlaboratoriebolag som i sin tur ägde färgfilmsprocessbolaget, samt sedan januari 2010 även det nya företagsnamnet för franska bolagsjätten Thomson SA, som sedan 2001 är ägare av det amerikanska bolaget.


  


Här står Mr T och vinkar på strandpromenaden.


   


   


   


   


   


Så här långt har det nu kommit för vårt "Netto" som öppnar i slutet av december.


  


   


   


  


Utanför biblioteket stod en tunna för hundpåsar och där hängde ett lakan. Det var nog nåt kvarlämnat från Halloween.


  


Här kommer Bee Gees med låten Technicolor dreams. Den passar så bra till det jag skrev om Kojak. Klicka här för att se en färgstarkare version av låten. Den var inbäddad så jag kunde inte ta in den här  Klicka här för att komma in på deras hemsida. 


 


Nu önskar jag er en riktigt färgstark dag. Jag får komma in på era bloggar lite senare i dag för jag har så mycket som skall hinnas fram till lunch  


  

Av Malin wiper - 7 november 2011 21:06

 


  Det är Fars Dag på söndag och Stockaryds Stationscafé har öppet från 11-14. Klicka här för att komma in på deras facebook för att läsa vad man kan njuta av för gott på deras café då.  Tyvärr har varken min man och jag nån far kvar i livet numera men vi åker nog dit ändå för att njuta av kaffe med en god smörgås. Det skall även bli kul att se hur långt dom kommit med perrongbygget


 

Av Malin wiper - 7 november 2011 17:00

 


Glömde att skriva om när vi var till Sushi Latino sist som ligger i Jönköping. Vi har ätit där sammanlagt 3 gånger och blivit supernöjda.


              


Klicka här för att komma in på deras hemsida


  


Kolla in denna nyhet...  Nu kan man få sig ett julbord med lite olika fina sushisorter och som dricka öl eller vin. Efter det får man sig en cheesecake med tillbehör. För två personer  går detta på 395 kr.


  
Här ser ni dom två trevliga ägarna.


    Klicka här för att se vart jag hittade dessa ätpinnar som har två funktioner.


  


Detta åt vi sist och det var supergott med grönt te till.


  


Klicka här för att komma in på en sida och få 10 anledningar till att dricka grönt te. Vi tar alltid grönt te till sushi och efter att ha läst på den sidan så bör man nog dricka lite oftare.


  


  


Dom har blivit nominerade till bästa lunchställe 2011


  


Här sitter man och kollar ut medans man njuter av sushin


  


Gillar man inte sushi så kan man alltid köpa sig en ask med chokladsushi istället....  . Klicka här för att kolla på flera sorterAv Malin wiper - 7 november 2011 14:00


 


     Ridån går upp för Kulturhuset "Spira" 2011-11-11. Klicka här för att komma in på det nya kulturhusets hemsida i Jönköping. Vi har inte köpt några biljetter till evenemangen för dom flesta är slutsålda och det är rätt dyrt fast det hade varit kul men jag vet inte om orken finns där riktigt. Vi åker dit och kollar på invigningen som sker utomhus och är gratis.


        


Vid 17.30 tänds eldarna runt Munksjön och klockan 18.00 blir det dags att beskåda den magnifika invigningen från bron eller från andra sidan sjön. Vi skall försöka åka dit och beskåda invigningen från bron. Sen blir halvtimmes lång show av sällan skådat slag, med ljusprojektioner på husets fasad och en stor barnkör med elever från länets kultur-och musikskolor. Graciösa dansare kommer att sväva över vattenytan. Det blir blåsinstrument och slagverk som ljuder över sjön. Kända artister tar sig ton på spirans tak.   


Klicka här för att kolla på snygga stolar för bio, teater och konserter  

 


     Huset är lite över det vanliga med en fin arkitektonisk form och färgsättning. Dom har verkligen lyckats skapa nåt annorlunda och färgstarkt med blanka fasader och väl inpassat i omgivningen. Jag tycker att det nya kulturhuset är en fullträff. Det enda jag inte gillar är namnet dom satt på huset "Spiran" det låter för mig lite för lamt för en sån byggnad. Fast jag kan ju förstå betydelsen av ordet som är positivt och all kultur som kommer att spira där

     

Presentation

Vaggerydstorget

   

Mitt nya bildspel 14/1 Prom i Hallsta

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frĺgor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridĺ med Blogkeen
Följ Öppen Ridĺ med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se