Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 25 november 2011

Café Lakatos slutkläm!

Av Malin wiper - 25 november 2011 14:06

 


Den här skylten kommer snart att vara ett minna blott. I går när vi var till Jönköping så tog vi en fika på Café Lakatos som varit vårt stamfik sen 5 år tillbaka. Maria Lakatos har sålt sin Chokladbutik & Café. Nästa onsdag kommer det att istället vara en ny skylt där det står "Malmborgs lilla". Hon som köpt cafét har sen förut ett större café inne i centrum sen flera år. Detta var sista gången vi fikade på Lakatos och på måndag är alla stammisar bjudna på mingel. Efter det så stängs fiket måndag och tisdag för att ändra om. Jag börjat få svårt med förändringar och att ställen försvinner....  man måste ju få känna som man känner än om livet går vidare. Klicka här för att komma in på Café Lakatos facebook  


Klicka här för att komma in på det stora Malmborgs konditori


 


Klicka här för att läsa ett inlägg jag skrev om Café Lakatos 5/8 2009. Jag har en massa bilder på min externa hårddisk som jag skall kolla och göra ett minnesinlägg så småningom. Emilia som arbetar hos Maria kommer att stanna kvar ett tag till och det känns bra för hon är också en så gullig och serviceminded tjej.


  


 Här hämtar Mr T vårt kaffe


  


Vi tog som vanligt smörgås eftersom det söta är förbjudet. Jag äter bara halva brödet, får inte i mig hela.


  


Det var lite julpyntat och hon hade satt nån slags tyll över lamporna men jag kunde inte få fram effekten på min bild


 

  

Klicka här för att läsa om denna nya choklad som finns i 3 olika smaker. 


Maria Lakatos har alltid haft fin och exklusiv choklad som inte ger sånt sötsug som vanlig choklad. Vi köpte en ny sort från Valrhona som är 64% cacaohalt och då behöver man bara suga på en ruta så är man nöjd. Min man och jag har gått på en oförglömlig Chokladprovning hos henne och där fick man inte bara gå igenom chokladprovningens ädla konst utan hon bjöd på en sallad med chokladdressing och även annat gott som man aldrig ätit förr.  Den mörka chokladen är nyttig och man får inte samma sockersug utan nöjer sig med mindre. Jag skrev mycket om mörk choklad förut. Denna Valrhona är rätt dyr med sina 69 kr men tar man bara en ruta ibland så blir det inte så dyrt.


  


Här fotar jag vår nya Hovrätt från Munksjöbron. Den ser lite 50-tal ut med dess typiska mönster



Klicka här för att komma in på Johnny Cash hemsida


  

 
 
Pisan

Pisan

25 november 2011 16:12

Jag förstår att du blir ledsen nu när ert favoritcafé görs om och är sålt. Jag hade också blivit ledsen. Vad skall Maria göra nu då? Önskar dig en fin helg vännen! Kramar från mig! ♥

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

Malin wiper

25 november 2011 16:50

Ja du det känns inte roligt när det blir så många förändringar på en gång som det blivit för oss nu. Maria skall först åka till Ungern och hälsa på sina föräldrar och sen vet hon inte. Det kommer inte att bli svårt för henne att hitta nåt nytt.

Ha en fin helg själv vännen
kramar

 
Stefan Falkelind

Stefan Falkelind

25 november 2011 16:16

Vad trist att hon sålt fiket. Man vill ju ha kvar sitt stamställe. Fast ni kanske kommer att tycka om det nya också. Den där rosa bakelsen blir jag sugen på.

Sv: Ja ett otroligt roligt fotouppdrag. Härligt att du gillar blues. Då är vi två. Fotade på östersund Bluesfestival i år. Bilder finns under kategorin musikuppträdanden. Där finns också bild på de jag ska fota imorgon.

http://stefanfalkelind.com

Malin wiper

25 november 2011 16:48

Ja du det är trist efter 5 år men jag hoppas det blir så pass bra det nya också så vi kan gå kvar där. Den nya ägaren har vi träffat och hon var jätteglad och trevlig.

Vad häftigt att ni har en bluesfestival där. Då skall jag gå in och kolla dina bilder.

 
Stefan Falkelind

Stefan Falkelind

25 november 2011 16:22

Sv: Ja det är underbart kul att just Babsan ska fixa till granen. Såg att de börjat lite nu. Absolut ska jag fota krimskramset. Du får ta bild på ert Rådhus så jag får se. Ja vårt är pampigt. Tackar, Ja det kommer att bli en fantastisk upplevelse. Den 16 december åker jag ned till Stockholm. Julgalan är på lördagen.

http://stefanfalkelind.com

Malin wiper

25 november 2011 16:47

Härligt att vi får se Babsans verkl sen. Jag skall ta ett foto på vårt rådhus nästa gång vi är i Jönköping. Jag har bilder men hittar dom inte i alla röra ;)

Då har du verkligen nåt att se fram emot.

Ha en fin kväll
kram

 
zoega59

zoega59

25 november 2011 17:50

Åh, jag har att göra med en vanemänniska!!
Håller med dig, det är trist när favoritställena trillar av pinn en efter en
Men det skadar ju inte att pröva något nytt ställe, du kanske hittar något som är nästan lika bra.

mvh

http://zoega59.blogspot.com

Malin wiper

25 november 2011 17:57

Det blev nog lite fel för vanemänniska är jag verkligen inte och upplever nytt hela tiden. Fast på senare år så har det varit kul att ha lite stamställen än om jag går på andra ställen också. Det blir säkert bra med dom nya ägarna också men lite lesen kan man väl ändå få bli ;))

Ha en fin kväll

 
Monica

Monica

25 november 2011 19:47

Vad tråkigt att de sålt cafét som ni tycker så mycket om! Hoppas att det nya också blir lika bra :)
Låter intressant med chokladprovning. Vi arbetskamrater har bokat en sådan den 9/12 för pengar vi fått av anhöriga till våra gäster på jobbet. Det ska bli väldigt spännande med chokladprovning. Före det ska vi på afterwork buffé på ett ställe som har toppenmat!
Önskar er en trevlig helg!
Kram

http://www.blackpearl.bloggplatsen.se

Malin wiper

25 november 2011 22:22

Ja du det är inte kul men vi får ge den nya ägaren en chans.Det är fantastiskt kul med chokladprovning för man får börja med vanlig choklad med låt cacaohalt och sen vandra uppåt och då upptäcker man att vanlig Marabou bara smakar knäck eller kola. Sen får man lära sig hur man njuter av en bit kvalitetschoklad.. Vad kul att ni fått pengar till detta. Vilken kväll du har att se fram emot. Då får du berätta sen

Ha en fin kväll
kram

 
diana

diana

25 november 2011 22:25

Johhny Cash är en favorit här. Mysigt nu när julpyntningen är igång.

http://metrobloggen.se/diana

Malin wiper

25 november 2011 23:13

Kul att du också gillar honom

Ha en fin dag i morgon
kram

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

26 november 2011 11:15

Vilka läskande foton :) Riktigt tråkigt att Lakatos läggs ner, jag har fått svårt för förändringar också men jag hoppas ändå att cafét som ska vara där kommer falla dig i smaken sedan också.
Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

Malin wiper

26 november 2011 15:54

Det är lite tragiskt men inget att göra nåt åt. Kul ändå att det kommer att finnas kvar men i annan regi. Dom nya ägarna är bra på bakverk också.

kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards