Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 24 november 2011

Enya!

Av Malin wiper - 24 november 2011 08:53

  

Tänk om det vore så här enkelt att gå ner i vikt. Detta vykort köpte jag för länge sen och är från ett orginalfoto från 20-talet. Jag hittar en massa saker när jag röjer och packar. Jag har visat detta förut men det var länge sen. I dag skulle vi ha åkt till Skene för att vara med på vårdplanering för min mamma. Mammas kontaktman blev tyvärr sjuk så det blev inställt. Jag vet inte hur mycket jag hinner blogga i dag för jag skall nu in i duchen sen skall jag sy en stund och när min man kommer hem så skall vi åka till Jönköping.


  

Naturligtvis har jag liknande kort men med män på. Det är också en kopia på ett orginalfoto från 30-talet. Min man och jag kämpar på och har nu klarat 12 dagar utan godis, glass och kaffebröd. Vi äter mindre portioner men oftare. Det kommer att ta tid men det gör inget huvudsaken är att man satt stopp för frosseriet....  .  Jag känner på kläderna att dom sitter lösare och då känns det redan bättre. Jag köpte mig ett par tights som mer ser ut som snäva långbyxor och drog till med för stor storlek så när jag kom hem så var dom för vida i midjan och höfterna där dom skulle sitta åt. Jag får dra åt resåren och köpa mig en storlek mindre sen. Det är dom första tightsen jag har ägt i mitt liv så det känns lite märkligt. Jag hade fått för mig att jag inte kunde ha nåt sånt till min kropp men då sa expediten att det kan du visst....  Köpte även en silkig lång tunika som ser ut som en klänning. I dag skall jag köpa ytterligare ett sånt plagg.


  


Dessa två vågar köpte jag på Habo Second hand i juli 2010 för endast 20 kr/st. Dom är tjocka och tunga men är så läckra så man kan ha dom till inredningsdetalj. Jag har en känsla av att dom är från 60-talet men jag kan ha fel. Dom är helt oförstörda men jag väger mig aldrig för jag försöker undvika negativ stress....  Det är måttbandet som gäller för mig. Vi har varit väldigt lite på second hand den sista tiden och det har vi gjort med flit för vi kan inte komma hem med nåt mer nu när vi skall flytta.  


Sen hittade jag alla mina orginalbetyg från alla mina arbeten och utbildningar i mitt liv. Redan 1987 gick jag på en datakurs på Hisingens vuxengymnasium i ord- och textbehandling. Jag kom ihåg att det var jätteroligt. När jag räknade ihop alla mina beyg så blev det 30 st....  Fast en del är utbildningar och en del är från när jag var riktigt ung och sommarjobbade och hade små vikariat på olika ställen. På 70-80 talet så var det lätt att byta jobb om man inte trivdes. Man sa upp gick till en ny arbetsgivares kontor och han/hon sa: kan du börja i morgon....  Det är ju inte klokt när man tänker på hur det funkar nu. Jag är glad att jag var ung i den bästa av tider för min personlighet skulle inte klara av att gå och vantrivas på ett arbete. Man går verkligen på minnenas allé när man rensar



Nu önskar jag er alla en händelserik och fin dag. Här regnar det och är grått och lite trist så det gäller att liva upp dan lite.

 
 
Cattis

Cattis

24 november 2011 10:16

Det var ett enkelt och smidigt sätt att gå ner i vikt på. :))))

Kram och ha en bra dag i Jönköping.

http://www.jagmenjag.se

Malin wiper

24 november 2011 10:42

Jag är så less på alla bantningsmetoder så jag gör det lite enklare och trasslar inte till det för mycket.

Ha en fin dag själv
kram

 
Spanaren

Spanaren

24 november 2011 12:26

Enyas musik är så fin. Fick cd av en vän som hade brännt ned hennes musik för något år sedan. Fint med goa vänner :-)

Jag måste ta mig i kragen och börja om med mina tallriksmått. Fungerar jättebra och jag köpte mina på Apoteket. Blir mycket mat i varje mått enligt mig ... så varför är jag så dålig på att plocka fram dessa mått?!?!

Ha en bra dag/kram

Ps Tallriksmåtten är speciella för kvinna och för man ... bra att veta ;.)

http://spanaren55.bloggplatsen.se

Malin wiper

24 november 2011 18:05

Kul att du gillar henne också. Visste inte att det fanns tallriksmått så nu måste jag kolla på vårt apotek. Tack för tipset.

Ha en fin kväll
kram

 
helga

helga

24 november 2011 15:56

Vilka roliga kort - ja tänk om det var så lätt att gå ner i vikt! Vad i är duktiga som tänker på det igen nu.

Jag gick också en kurs i ordbehandling 1987 och då var det ganska nytt. Rätt annorlunda mot hur man använder en dator idag!

http://www.helga1.bloggplatsen.se

Malin wiper

24 november 2011 18:04

Hade man uppfunnit en sån apparat så var ens lycka gjort även ekonomiskt ;))Ja du 1987 var det inte alls likadant som nu när det gäller datorer. Kul att du också gått i en sån kurs

Ha en fin kväll
kram

 
zoega59

zoega59

24 november 2011 17:32

Tänk om det vore så enkelt att gå ner i vikt, som på de läckra bilderna
Men jag har gett upp den tanken för längesen.
Jag ser ut som jag gör och bryr mig inte om de som inte gillar mitt utseende. Huvudsaken är ju att man själv mår bra

Ha en fortsatt bra dag
mvh

http://zoega59.blogspot.com

Malin wiper

24 november 2011 18:02

Ja du det vore inte dumt ;) Jag bryr mig inte heller om vad andra säger och duger som jag är men jag trivs inte med dom extra kilona för jag är så van att vara smal och mår bättre då både pyskiskt och fysiskt.

Ha en fin kväll
kram

 
Sussi

Sussi

24 november 2011 21:03

En sån maskin skulle jag vilja ha!! Mer praktiskt än att sluta äta gott. När man blir för stor så åker man bara genom maskinen ;)
Vad kul att gå igenom gamla betyg. Du hade väldigt många så du verkar ha hunnit med en hel del :)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Malin wiper

24 november 2011 21:22

Ja du då kan man njuta utan att spricka ;) Jag har verkligen hunnit med mycket så det är inte undra på att man är trött och utsliten ;))

God natt kära du
kramar

 
Maya

Maya

25 november 2011 06:29

Gumman, visa inte fullständigt namn och personnummer på nätet (tips bara). Man vet aldrig vad det finns för dårar ute på Internet. Kram!!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

25 november 2011 09:43

Tack för att du talade om detta. Jag såg inte att mitt födelsenummer stod på betyget. Nu är det borttaget. Tur att jag hade ett annat namn. Tyvärr så har jag hamnat på ett ställe där jag finns med alla uppgifter på nätet så jag har skrivit ett mejl till det stället.

Så man är inte skyddad ändå känns det som

Ha en fin dag och tack för att du är så uppmärksam

varm kram

 
Maya

Maya

25 november 2011 10:12

Vännen! Ingen orsak, jag är själv mycket försiktig av flera skäl så jag är uppmärksam om mina vänner missar sådant.

Ta en bloggpaus vännen, jag tror Du kanske behöver det! Vi finns ju kvar! Själv har vi lite låg stämning härhemma, vi har fått så tråkiga nyheter, oro och tankar som far igenom huvudet. Tre dödsfall på två veckor känns också även om dom inte var oss närmast, men vi kände dem. Den senaste kom som en chock att livet kan sluta långt tidigare än man ens kunnat ana. Vi måste vara rädda om varandra och livet vi lever!

Kramar i massor!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

25 november 2011 10:33

Det blir lite för mycket när jag håller på att flytta och det är tråkigheter runt mig också som påverkar hjärnan. Jag kommer nog att vila lite från bloggen och känner att jag inte hinner med riktigt.

Vad jobbigt att ni har fått tråkiga nyheter sånt påverkar och man blir orolig. Så mycket sorg på bara två veckor, jag känner med er. Ja du många dör alldeles för tidigt. Jag lever för dagen numera för man vet inte vad man har framför sig

Var rädda om er och jag tänker på er

varm kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards