Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 1 november 2011

Semlor på Ritz konditori!

Av Malin wiper - 1 november 2011 10:00

 


Jag ville så gärna ha bilder på Ritz färska semlor som är supergoda. Jag föreslog för min man att vi skulle åka ner dit och äta en "Caféfrukost"...  istället för hotellfrukost...  Innan han begav sig till sitt arbete.


 


Här visar en av ägarna Åsa upp ett lass med fantastiska semlor.


 


Här ser man hela deras disk med Mr T framför


  

Lite mer av det goda


 


Min man tog en jättestor köttbullsbaguett med kaffe till och en juice utan konserveringsmedel eller socker. Dom är av märket "Pago" och jättegoda.


 


Jag själv tog deras bagels med philadelphiaost och en jordgubbsmarmelad. Man fick den uppvärmd och jag trodde inte att jag skulle orka äta upp hela för ibland när man varit ute och ätit sånt så har dom varit så mastiga. Denna fick jag i mig hela för den var så lättäten och god i sitt bröd. Jordgubbsmarmelanden var njutbart god också.


    


Här är jag på väg att hugga in....   Bilderna blev lite mörka så jag skulle naturligtvis haft blixten men det är lätt att vara efterklok. Jag har ljusat upp dom i fotoprogrammet så mycket det gick.


  


Det var helt underbart att vara uppe och ute så tidigt på en sån njutningsfull morgon. Sen är vi lite stolta över att vi kunde låta bli semlorna...  


 


Klicka här för att komma in på Cat Stevens hemsida



En av mina bloggvänner blev glad av min header som föreställer hjortsjöån som ligger nedanför vårt hus. Jag satt tillbaka den tillfälligt tills jag gjort en ny header förhoppningsvis i helgen. Jag måste ha den omväxlingen att kunna byta när jag känner för det. Kul att du gillar mitt foto från ån. Annars brukar jag fota åt det andra hållet då man ser hur ån slingrar sig långt bort. Nu är ån snart ett minne blott eftersom vi skall flytta men man kan ju ta sig en promenad och njuta av den ändå.


 
 
Ingen bild

STATIONSCAFÉT

1 november 2011 10:31

Hej gottegrisar:))
Du menar inte att de redan börjat med semlor. Tycker nog det är lite tidigt.I mitten sav dec brukar dom dyka upp.
Ha en bra dag!!!!

Malin wiper

1 november 2011 12:13

Hallå där! ;) det är verkligen tidigt men folk handlade semlor för fullt när vi var dit. Dom kan nog äta semlor året om här.

Ha en bra dag själva
kramar

 
Cattis

Cattis

1 november 2011 10:41

Har dem redan börjat med semlor?
Min dotter är ju konditor så nu ska hon få baka semlor för fullt till mig.
Jag vill också ha mina semlor i varm mjölk. :)))

Lite julstämning har du börjat få se jag. ;)

Kram vännen

http://www.jagmenjag.se

Malin wiper

1 november 2011 12:10

Jag tror att det bara är här i samhället för folk älskar semlor här ;) Härligt att ha en dotter som är konditor

Då har vi samma erfarenhet

Ha en fin dag
kramar

 
Stintan

Stintan

1 november 2011 11:58

Vilken trevlig idé att äta frukost på ett café innan Mr T försvann på jobb!
Allt såg smarrigt ut och jag måste säga, att jag beundrar er att ni inte tog en semla :) För min del tycker jag att "premiären" för dem är för tidig.

Vi har inte något café i Robertsfors. Tyvärr. ICA har gjort iordning en liten hörna men det är ju inte mysigt alls. Ingen atmosfär.
Men jag ska på annat café idag :) Vi är 10-12 "tanter" som utbyter information (skvallrar), stickar och fikar i 2 timmar. Det är trevligt. Efter det ska jag gå och träna.

Som vanligt har du helt underbara foton!

Ha en fin dag!
kram

http://silfverstinta.blogg.se

Malin wiper

1 november 2011 12:12

Det var första gången vi gjorde detta men inte sista ;)) Jag känner mig inte sugen på sött just nu för jag äter kromtabletter som tar bort det värsta suget. Här verkar inget vara för tidigt ;)

Vad tråkigt att dom inte har nåt fik där. Nu måste jag kolla hur stort Robertsfors är. Vilken kul dag du har att se fram emot. Kul att du gillar mina bilder

Ha det toppen på träffen

varm kram

 
Ingen bild

STATIONSCAFÉT

1 november 2011 12:43

oj det hade varit häftigt att starta ett café i Robertsfors. då har man kommit i rätt riktning:))Konstigt att dom inte har nåt café på 2000 invånare.Fast det går ju inte att flytta då har ni ju inget stationscafé att komma till:)).Men tanken var lockande..

Malin wiper

1 november 2011 13:26

Ja du där verkar dom behöva lite caféverksamhet. Jag tycker också det är konstigt när det är så pass många invånare. Ni får verkligen inte flytta iväg för då gråter vi krokodiltårar. Förstår att tanken var lockande. Hoppas det vänder till slut så vi får fortsätta att njuta av stationscafét och ert sällskap.

kram

 
Spanaren

Spanaren

1 november 2011 13:31

Tack Wiper för att du bytte header *gillar den så mycket* Spelar roll om du flyttar för man blir glad över din öppna ridå med vatten och gemytliga hus ... som livet själv *ler*

Det var attans vad ni äter semlor hos er ... här önskar vi att dom börjar göras efter jul ... men inte lyssnar dom på det ;.) Spelar roll för man behöver inte äta dem om man inte vill *skratt*

Verkar vara mycket som är gott på Ritz Konditori/kram

http://spanaren.bloggplatsen.se

Malin wiper

1 november 2011 13:54

Varsågod!;) det var så lite och jag blev så glad att du gillade headern. Bilden är tagen förra hösten. Nu började jag gilla den själv också ;))

Ja du dom kan nog äta semlor året om här i samhället ;) Det är precis som du säger på slutet

Ritz är toppen
kramar

 
Helene

Helene

1 november 2011 20:03

Oh, vad gutt!! Semlor kan man bara köpa här på dom svenska julmässorna men man måste passa på att köpa tidigt för dom säljer alltid slut!!
Hugs & Kisses!!

http://www.sistersgiftcompany.com

Malin wiper

2 november 2011 07:38

Jag har ätit dom förr på Ritz så jag vet att dom är supergoda ;) Ja du jag förstår att dom tar slut fort och jag antar att dom har Svenska mässor därnere också.

Hugs & kisses

Have a nice day

 
Maya

Maya

2 november 2011 09:36

Vad härligt det låter med Caféfrukost! Det kanske man skulle göra nån morgon, vi har inte gjort det på länge. Förut bodde jag och min son bredvid stans bästa bageri & café så vi unnade oss caféfrukost ibland. Riktigt mysigt.

Gillar de kalorifattiga semlorna hihihi. Vi "håller in" på godsaker, fika, mackor, "utemat", onyttigheter mm. Beach 2012 kommer ju i februari för oss hihi. Bara jag vore kryare med värken så skulle jag gå ut och promenera också, det är helt fantastiska soliga varma höstdagar fortfarande.

Kram!

http://maypel.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards