Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2011

Av Malin wiper - 18 oktober 2011 20:15

  

   Jag kände mig bättre i dag så vi åkte iväg i regnvädret till Stockaryd för att vara med om första spadtaget till deras nya perrong. Här närmar vi oss och som ni ser så regnar det rätt kraftigt och blåser. Man var fullständigt genomfrusen efter evenemanget men trevligt var det att vara med.


  

Stationscafét bjöd på kaffe med nybakta  bullar....   Eftersom evenemanget inte började förrens 11.00 och klockan bara var 10.30 så gick vi in för att fika innan.    


Klicka här för att komma in på Caféts facebook  för att läsa och se fler bilder


  


Här är det bara att ta för sig av kaffe, bulla och pepparkaka.


  

Både kaffe och bröd var jättegott och jag kunde inte låta bli att äta en bulle trots att jag har förbud...  Tack snälla ni för att ni bjöd oss alla på en fin fikastund....  Ni hade gjort så fint på borden också.


  


 Det var rätt mycket folk därinne och här sitter folk från Vägverket. Mannen till höger är en av talarna innan spadtaget togs. Han heter Jens Möller och är chef för Trafikverket Syd.


  


 På bordet ligger lite broschyrer som man kunde ta med sig. En handlar om bilder från Gamla Stockaryd. En om vad man kan beställa ang Catring från Stationscaféet mm.  


  


Dessa två damer som satt vid bordet bredvid oss har varit med i min blogg några gånger. Dom satt utanför stationen och fikade i somras.


  


Parken framför Stationen var nu helt fri från blommor men dom har satt 1000 tulpanlökar för några dagar sen.


  


Man är inte van att se parken så kal men det är kul att följa den genom alla våra årstider och se dess växlingar


  


Här gapar dammen tom.


Fortsättning föjer då jag visar bilder från när första spadtaget tas......................


   


Här skickar jag en hälsning till er från trappen till Stationscafét...       


Gick och la mig så detta inlägg är tidsinställt så fortsättningen på äventyret följer i morgon.

Av Malin wiper - 18 oktober 2011 13:15

  

Klicka här för att komma in på Roby Lakatos hemsida. Han är mest känd för sin mix av klassisk musik med ungerska romska  och jazz teman. Han föddes 1965 i den legendariska familjen av romska violinister härstammande från János Bihari. Vid nio års ålder gjorde han sin offentliga debut som första fiol i ett romskt band. Han var med i Moraeus program i söndags.

Klicka här för att komma in på Linda Lampenius blogg och se en massa bilder från programmet i går med Moraeus

  

 verkligen hans fiolspel som är både eldigt och lite annorlunda. Dom andra musikerna omkring honom är också fantastiska. Romsk musik över lag är njutbara och både fartfyllt och lite magiskt.


Detta är koppar med mustasher på. Klicka här för att se vart jag lånat bilden. Klicka här för att se en korkskruv i mustashform hos "Partykungen"

Av Malin wiper - 18 oktober 2011 08:00

  

Äntligen har jag fått klart två klädnypeklänningar som jag skall skicka till Mr S i dag. Den ena har varit klar ett tag men den andra var halvklar. Jag var inne den mesta tiden i går och gjorde det jag orkade. Det är nacken som ställer till det och då blir det en kedjereaktion med både magbesvär och deppighet. Det går inte att förklara det är  bara dom som har samma skada som förstår detta än om man man inte alltid har snarlika symptom. Jag har bara röda barngalgar kvar just nu men vill man ha andra så finns det att köpa jättefina på nätet.


Klädnypeklänningar lägger man klädnypor i för att sen ha med sig när man hänger tvätt. Dom går även att använda till annan förvaring ex. hårrullar, plastpåsar, eller att ha som presentförpackning och lägga nåt i mm. Dom går även att ha till julpost i jultyg. Klicka här för att se ett exempel


         

Klicka  på bilderna så blir dom större


Jag påbörjade ytterligare en klänning i karttyg som är köpt på Mimmis Magasin. Den skall gå till en person som har anknytning till flyget. Sen har jag bara en kvar att göra. Vet inte om jag kommer att göra några fler klädnypeklänningar men om jag gör det så skall jag i så fall se till att jag har ett lager uppsydda och ha som presenter.



 

Av Malin wiper - 18 oktober 2011 07:00

 


Nu är gissningstävlingen avslutad och vi har en vinnareRätta svaret är en jordgubbssnoppare. Efter att jag fått in rätta svaret så fick jag ytterligare några. Tack till er alla som varit med och gissat i min tävling....  


  

Här har jag avmaskerat tången så man ser att det är ett mönster av en jordgubbe längst ner.


Vinnaren är Skrivmoster:


  


Detta är priset som består av en ljushållare från "Cult design" som jag inhandlat hos Mimmis Magasin. Klicka här för att komma in på tävlingsinlägget och se att det finns  ytterligare en funktion på ljushållaren. Du får ett extra ljus till hållaren..


   

Du får dessutom en bunt med servetter från ICA:s nya sortiment.



Grattis till vinsten!....   . Klicka här för att komma in på skrivmosters blogg

 


  

Det blir ett andra pris också i form av en tårtspade som är formad som en högklackad sko. Den är inköpt på vårt ICASupermarket och heter "High heels". Jag har sett såna på nätet redan för nåt år sedan och har haft inne i bloggen men där kostar dom mer. Jag kommer att köpa en till mig själv också.


     

Vinnaren som svarade rätt som nr 2 är: Spanaren. Klicka här för att komma in på hennes blogg.


Kul att du ville vara med i min tävling. Grattis...  

Av Malin wiper - 17 oktober 2011 17:00


Eftersom jag inte är i form så låg jag och kollade lite på tv i går. Såg ytterligare ett härligt avsnitt av Kalle Moraeus program "Moraeus mm". Miss Li var med och hon är verkligen en frisk fläkt.  Man får veta lite mer om artisterna utan att det blir för mycket. Det har fått dåligt kritik av en kritiker som menade att det var för snällt...  Då är väl "Så mycket bättre" lika snällt. Varför måste allt vara så elakt och smaklöst för att passa in. Jag håller verkligen inte med för det måste få finnas olika sorts program och detta njuter jag verkligen av. En höjdpunkt var ju också att Jerry Williams var med...  . Sen njöt jag hejdlöst när Linda Lampenius och Roby Lakatos spelade tillsammans. Jag gillade till och med Erik Hassle som var en både trevlig och musikalisk kille


 


Klicka här för att komma in på Miss Li:s hemsida. Klicka här för att läsa om hennes tuffa år

 

Klicka här för att se hela programmet på svt play. Jag är själv väldigt bred i min musiksmak och drar mig inte för att lyssna på både gamla och nya artister. 

Av Malin wiper - 17 oktober 2011 14:00

 


Vi har varit ner till vårt bostadebolag VSBo och skrivit på vårt hyreskontrakt och inflyttningen sker 15/12 istället och det funkar jättebra. Dom har varit helt fantastiska tjejerna som arbetar där. Det var en vänlig och serviceminded känsla ända från första stunden. Dom ville inte vara med på bild men det får man respektera.


  


Tog lite bilder på inredningen istället. Dessa stolar var jätteläckra och sköna att sitta i.


  


 Ytterligare fina och stilrena stolar


  


Så här ser det ut en bit ifrån och som ni ser så är det dimmigt ute i dag så jag fick inte till bilden riktigt. VSBo ligger bredvid vår spelbutik "Konfekthörnan".



 

Av Malin wiper - 17 oktober 2011 08:00

    


Tyvärr orkade jag inte gå på stickcafét i går och det är jag jätteledsen för. Det är andra gången och jag börjar undra om jag kan planera nåt överhuvudtaget...   men så ser mitt liv ut numera. Jag tar tillvara på dom bra dagarna och sen kan jag inte göra mer. Det är därför jag njuter så fullkomligt när jag mår bra. Klicka här för att komma in på Mimmis Magasins hemsida


  


Min man åkte dit för att tala om att jag inte kunde komma och då tog han några bilder därifrån. Det var full rulle och dom hade haft så kul så dom hade inte gått hem förrens 18.00


 


  


Efter att det handarbetat och umgåtts ett tag så bjuds det på fika. Hon som står framför handarbetarna i mörka kläder är Helena som är Mimmis dotter


    


  


Längst fram på bilden så ser man ryggen av Mimmi. Hon har grå kjol och randig tröja och lutar sig lite framåt.


     


Hade jag kunnat gå dit så hade jag sytt på denna uppritade duk som jag köpte där sist. Jag har gett upp detta med stickning och virkning eftersom jag gillar mer att sy på maskin eller brodera som här en duk. Duken är rätt stor och fyrkantig. Mönstret är kaffekoppar och texter ex Cappuccino. Det passar en kaffeälskare...  




Ha nu en fin start på den nya veckan  


Av Malin wiper - 16 oktober 2011 09:45

     

Nu har dom kommit en bit även på rondellbygget och vår järnvägstunnel. Vi kunde åka med bilen i rondellen för första gången och nu är det asfalterat där det bara var grus förut


 


 


Här kommer vi åkandes från samhället in mot rondellen och tunnelbygget. Det har varit avstängt några dagar för asfaltering.


 


  Här ser man hur långt dom hunnit med tunneln.


 


Här åker en bil från rondellen in mot centrum


  


Det ser ut som det har regnat i natt och termometern står på 3 varmgrader. Vi har sovit lite för länge och i dag  mår jag inte lika bra som i går men förstår inte varför. Det kan vara väderomslag och att jag legat konstigt för nacken är uppspänd. Blir tvungen att peppa mig själv och göra nåt åt detta för jag skall iväg på ett evenemang i eftermiddag.  Nu skall vi i alla fall dricka kaffe och då brukar livsandarna vakna till


Hoppas ni alla får en skön söndag


 


Här sjunger julie London "Sunday morning" Klicka här för att komma in på en fan site som handlar om henne.  Hon föddes 1926 och gick ur tiden 2000. Hon var en amerikansk sångerska och skådespelerska. Sångkarriären var på topp på 1950-talet. Hennes skådespelarkarriär varade i mer än 35 år.





Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards