Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2011

Av Malin wiper - 28 oktober 2011 08:58

 


Vi åkte iväg till Kinna Skene i går för att lämna mammas trasiga kristallkrona till bostadsbolagets områdeschef. Den ramlade ju ner från taket när vaktmästaren hade satt upp den. Kroken var för klen och det var inte borrat ordentligt. Sen tog vi hem den för att gå igenom hur mycket som var skadat. Vi hade en tid 14.00 hos honom sen åkte vi till mamma. Det var lite jobbigt när vi var på väg från oss till Skene för efter att vi åkt 3 mil så frågade jag min man om kristallkronan var med i bilen. Då visade det sig att han glömt att ta med den så vi fick åka tillbaka. På ett vis var det bra för jag hade tydligen satt in fredagsmusikönskningen (bloggen)  i går istället för i dag...  . Sen hamnade vi i långa bilköer både dit och när vi åkte hem. Det var massor av vägarbeten på gång. Nu är jag lite sen och vet inte hur jag skall hinna med allt.


  


Detta var den enda lyckade bilden där mamma är med. Vet inte vad som hände i går för jag fick ingen riktigt bra bild på hela dan...  . Mamma var så fin och nypermanentad men det syns inte riktigt på bilden


  


Det är här som mamma egentligen bor men dom håller på att reparera så hon är flyttad tillfälligt. Mamma och pappa flyttade in på serviceboendet för ca 11 år sedan. Pappa hann bo där i ca 5 år innan han dog. Mamma och pappa stod alltid på denna balkon och vinkade för fullt när vi varit dit och hälsat på. Det blev som en tradition som dom även utövade när dom bodde i Göteborg innan dom flyttade till Skene. Jag kan nästan se dom stå där än och vinka och måste alltid titta upp på balkongen när jag är på väg till bilen...    


  


Vi var över till syrran och svågern en stund också. Mr T fick trädgårdsmöbler till sitt jobb som dom inte använder eftersom dom köpt nytt. Vi lämnade över två träbänkar som vi inte har nån användning för längre så ofta har vi lite byteshandel...  . Jag fick med mig en påse med grejer som jag inte hunnit packa upp än. På bilden ser ni svampar i form av solcellslampor som dom har flera av i rabatterna.


         


        

Klicka på bilderna så blir dom större   


Lyckades få några bilder på deras katter Pip-Larsson och Nisse


   


Syrran hade köpt två ljuslampetter som var jättefina men bilden blev inte bra å man ser inte så tydligt.     


      

Jag fotade naturligtvis deras chäferhund Axa också men det blev bara två bra bilder. Nåt var inte som det skulle i går. Vi var ute och fikade också men det tar jag i nästa inlägg.  Klockan är snart 10.00 och jag är inte påklädd och har inte ätit frukost än. Känner mig fruktansvärt stressad. Mr T har redan fikat själv medans jag försökt få ihop ett inlägg och han är just nu på arbetet. Jag får komma in på era bloggar lite senare för snart är det lunch...   Ha nu en fin fredag...  (phu!)...  

Av Malin wiper - 28 oktober 2011 07:00

  

Då var det dags igen för min fredagspunkt "Önska så spelar jag". Den här gången är det Rebecka från vår skobutik "City skor" som fått önska. Hennes mamma äger butiken och är dessutom min tandhygenist.        


Klicka här för att komma in på City skors facebooksida


          


Rebecka är en glad och pigg tjej med känsla för service så man blir alltid glad att gå in på skobutiken. Hon är född i vårt grannsamhälle Skillingaryd och bor kvar  där. Hon har sambo och dessutom en hund av rasen chihuahua som heter Tuff och är 2 år gammal. Hon flyttade hemifrån för 3 år sedan och före det så gick hon i skola på Fenix kunskapscenter.


Hon och hennes sambo är tränare för ett innebandylag som heter F11 det är 11-12 åringar som dom tränar. Dom tränar laget 2 gånger/vecka och sen blir det matsch emellanåt. Hon har arbetat i skobutiken sen den öppnade i mars 2010. Hon har även arbetat på "Kinnarps möbler" sen blev det sämre konjunktur och många fick gå från sina arbeten.


Klicka här för att komma in på en sida där bandylaget "Rebeckas änglar" finns


 


Rebeckas önskelåt är "Hide and seak" med Imogen Heap. Det var verkligen en annorlunda låt och artist. Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Låten finns i många versioner av henne så jag valde den jag gillade bäst själv av henne.

 

 Hon föddes 1977 och är en engelsk sångerska och låtskrivare från Essex. England, känd som medlem i gruppen Frou Frou och som soloartist. Hon har fått två Grammy-nomineringar för sin låt "Let GO" som hon skrev tillsammans med Guy Sigsworth, den andra halvan av Frou Frou. Hon slog igenom som soloartist 2005 med albumet Speak för yourself. Sina två senaste album har hon skrivit och producerat helt på egen hand.


   Tack Rebecka för att du ville vara med och önska musik i min blogg...  


 

 Här en klassisk sko i en modell som funnits sen jag var ung.


  

En snygg stövel i mocca med lite westernstuk på.


Av Malin wiper - 27 oktober 2011 08:00

 


Jag har lånat ytterligare två filmer på biblioteket. Denna som handlar om Edith Piafs liv och heter "La Vie En Rose"

Det är en franks film från 2007 i regi av Olivier Dahan. Filmen handlar om den Franska sångerskan Edith Piafs liv. Huvudrollsinnehavaren Marion Cotillard tilldelades en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll.


  

Klicka här för att läsa en recension som jag verkligen kan skriva under på. Om ni skall se filmen så bered er på att det är en stark och verklighetsbaserad film som tar på alla känslosträngar. Jag blev väldigt påverkad av filmen som var så realistisk och bra gjord att man ibland bara sitter som förstenad  i vissa delar av filmen. Hon som spelar Edit Piaf är så otroligt bra och inlevelsefull i sin rolltolkning. Alla skådespelarna gör sina roller trovärdiga och med en glöd som man värms av. Det är en fruktansvärt hård uppväxt Edith Piaf hade.


  

Marion Cotillard.


Det är en franks film från 2007 i regi av Olivier Dahan. Filmen handlar om den Franska sångerskan Edith Piafs liv. Huvudrollsinnehavaren Marion Cotillard tilldelades en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll.  Klicka här för att läsa om Edith Piaf



Av mig får filmen 4 rosor av 5 möjliga 

             


Av Malin wiper - 26 oktober 2011 19:30

  

Vi blev bjudna på kaffe till våra vänner A-G och L-G på eftermiddagen. Dom bor inte så långt ifrån oss och här ser ni deras nya yttertrapp som blev färdig häromdan. Dom hade förut en betongtrapp precis som vi också hade innan Mr T byggde vår trätrapp. Jag vill bara säga bro för så kallas en yttertrapp i Norrland... 


  


Så här ser den ut framifrån och det gick så lätt att gå upp på den så man förstår att den är bra avvägd. Det var ett rejält regnväder när vi åkte dit och det har bara fortsatt.


  


Jag förstå inte hur jag höll kameran när jag fotade kaffebordet...  det lutar så mycket så jag kunde inte räta upp bilden helt. Jag är så glad för att dom bjöd på smörgåsar eftersom jag har gett mig den på nu att avstå allt kaffebröd. Hon hade bakat en sockerkaka också som Mr T smakade på och han tyckte den var supergod. Jag har köpt Kromtabletter på häsokost mot sockersug och det har faktiskt börjat verka nu efter några dagar. Det jämnar ut blodsockernivån så suget efter sött inte blir lika stort. Både kaffet och smörgåsarna smakade jättebra och vi hade det jättetrevligt hos dom.


  


När vi kom in så hade dom så mysigt med massor av levande ljus och från deras fina kakelugn strålade värme. Dom har så fint i sitt hus så man bar njuter när man är där. Deras vardagsrum är helt enormt stort med ett jättepanoramafönster. Jag hade kunnat fota hur  mycket som helst men jag måste hålla mig tillbaka lite för det är inte säkert dom tycker det är så kul med en paparazzi i sitt hem...  . Jag blir gärna besatt av detta fotande när jag ser fina saker och miljöer


  


 Dom hade jättefina blomkrukor i köksfönstren. A-G sa att dom var gamla men dom är så tidlösa och fina. Dom har också ett litet kök fast med 2 fönster precis som hos oss och då blir det sånt fint ljusinsläpp.


  


På sidan om deras kakelugn så stod denna fina träskulptur i form av en hund.


  


Hon har köpt så snygga rumsgardiner hos Mimmis Magasin


    


Vi brukar låna dvd-boxar av varandra. Denna gång lånade jag en box med en kultserie som heter "KOJAK" En polisserie som gick på tv i 125 avsnitt under tiden 1973-1978 med Telly Savalas i huvudrollen. Seriens skapare är Abby Mann och jag har länge velat se om den.  Telly Savalas föddes 1922 i Garden City, Long Island, New York. Han dog 1994 i Universal City, Kalifornien och var en amerikansk skådespelare och sångare med Grekiskt ursprung. I serien Kojak så går han nästan ständigt omkring och suger på en klubba.


 


Klicka här för att läsa mer om honom


    


Sen fick jag låna en box med dom första säsongerna med "Morden i Midsomer".


  

Klicka här för att läsa om serien. Serien började produceras 1997



Nu önskar jag er alla en fin kväll. Själv skall jag gå och kolla på "Halv åtta hos mig" Sen blir det bonde söker fru"


Av Malin wiper - 26 oktober 2011 08:00


Sensuell början på dagen med Victor Da Silva and Hanna Karttunen


 


Klicka här för att komma in på Victor och Hannas hemsida. Klicka här för att komma in på ytterligare en sida som handlar om paret




Av Malin wiper - 26 oktober 2011 07:00

 

 
Ja då var det lilla lördag igen som dom sa om onsdagarna förr. Jag har rena kaoset härhemma nu när jag rensar och har mig. Vinden är i alla fall klar nu och min man har börjat ta upp kartonger från källaren. Det är mest hans gamla saker i dom kartongerna som är kvar. Sen har vi hyllor där det står en massa grejer som man inte har nån koll på. I dag skall jag plocka ur alla tändare ur tändarsamlingsskåpet och packa ner dom. Det kan tyckas lite tidigt att börja packa ner saker häruppe men jag känner att jag vill vara väl förberedd och tiden går så fort. Min nästa tävling kommer att ha med tändare att göra.
 
 
 
 Från wikipedia:
 

Lillördag är en svensk benämning för den vardag som anses vare lite festligare och då man till exempel äter godis/snacks, en finare middag eller går på restaurang, dans eller bio. Ordet kommer ifrån piglördag, vilken inföll på onsdagar, det var då pigan enligt traditionen hade ledigt eftersom hon inte fick vara ledig på den riktiga lördagen.

Den vanligaste dagen för lillördagen att infalla på är onsdagen men även tisdagen och torsdagen förekommer 

 
 
 
Detta blev kvar av 5 kartonger. Numera har vi mest olika storlekar på plastlådor.
 
  
 
 Jag åt lunch med min man på Ritz Konditori i går. Dom har en ny sallad som heter "Pastasallad" Den var jättegod med härliga fräscha råvaror. Stora handskalade räkor, fetaost, pasta som var härligt kryddad. Crabsticks, olika sallader, tomat, gurka och en jättegod dressing.
 
  
 
  
 
Dom hade bakat en browniemuffins med choklad i mitten.
 
  
 
Den här sorten varierar dom ofta och nu var det som  stora runda chokladströsslar ovanpå.
  
 
Klicka här för att komma in på bloggen "ellas inspiration". Jag vann själv för ett tag sen ett jättefint kakfat på en tävling hos anitabirgitta. Det har jag använt många gånger.
 
 
 
På torsdag har dom kvällsöppet i Vaggerydsbutikerna till 20.00 Tyvärr så är vi inte hemma då så vi missar detta. Ha nu en fin lilla lördag.

 
 

Av Malin wiper - 25 oktober 2011 20:00

     

Här är ett bord fullt med färdigstickat och virkat. Det är alster från en del av dom som är med på Mimmis Stickcafé och andra. Det har blivit sånt intresse för att sticka och virka nu så det går åt massor av garn. Mimmis har hur mycket som helst och av varierande sorter.


  

Detta höga lila fodral är en förvaring för stickor, virknålar och annat som man behöver ha med sig. Jag tror att man kan få plats med en liten virkning/stickning också        


  


Detta garnet är samma som i min halsduk som jag fick av Mimmi nyligen. Det är det som är tvåa från höger.  

  Så här ser halsduken ut. Mycket snyggare i verkligheten och många som jag träffat ute har tyckt den var jättefin och annorlunda. Den blev lite för mörk på bilden.


  


  


Den här fantastiska klänningen har en kvinna från stickcaféet skapat.


  

Här visar Helena upp en virkad väska. Hoppas jag skrev rätt nu så den inte är stickad...  


  


Detta är garn i bomull av märket Hoooked Zpagetti. Klicka här för att komma in på dess hemsida        


  


Ytterligare en stickad eller virkad väska. Det var svårt att få fram på bild riktigt hur väskorna såg ut.


  


Detta är ingen upp o nervänd mössa...  utan en virkad skål. Numera kan man virka vad somhelst så det är bara fantasin som kan sätta gränser.


  


  


I detta garn som heter Let´s knit finns det "Aloe Vera" Det gör att det blir mjukare och skönare. Helena sa att detta garn kommer på tv-reklam.


 


Av Malin wiper - 25 oktober 2011 16:00

 


Jag var in på Mimmis Magasin häromdan och Helena visade mig nåt nytt som dom fått hem. Det är dessa utsmyckningar som man sticker in i ljus för att dekorera eller (pimpa) som det heter numera. Dom består av ett stift så det är bara att trycka in i ljuset. Här har hon satt i alla sorter för att visa.


  

Naturligtvis så måste jag testa själv så jag köpte ett för att sätta i ljuset som sitter i yttre hallen. Det blev jättesnyggt tycker jag.


    


Just nu säljer dom dessa barn- och andra saker för halva priset


Klicka här för att komma in på Mimmis Magasins hemsida


  

Färgstarka bokstöd för barnbokhyllan


  


Fin liten nalle


     

Läckra plastade underlägg från konstnärinnan Helena Boberg Oscarsson. Dom finns i många motiv. Jag skulle själv vilja ha ett antal för att sätta under kaffekopparna när man har gäster. Dom är lite mindre än vanliga som man har på middagar.


Klicka här för att komma in på hennes hemsida


  

 Detta är ett kuddfodral med måtten 50x50.

     

Lite nytt från Cult och en snygg löpare

   

 

Jättesnygga nya ljushållare från Cult

  

Ny panellängd

   

 Helena fixar med att smycka ljuset


  

 Therese i full gång med att klippa tyg...


Klicka här för att komma in på en blogg med massor av design av både gammalt och retro.


 

Klicka här för att läsa om The Nerves som här sjunger så passande "On the telephone"



  

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards