Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2011

Av Malin wiper - 3 september 2011 17:46

 


Vi fixade kaffe så fort vi kom hem för att få njuta av Mariannes hemgjorda bakelse som var en fröjd för gommen... . Blandning med sylten och det andra var otroligt gott.




Så här såg bakelsen ut på nära håll. Vår bantning är lite framskjuten som ni säkert förstår...


   

  

Klicka här för att komma in på the Beach Boys hemsida

  

 






Av Malin wiper - 3 september 2011 17:15


Nu är vi hemma igen efter att ha överlämnat priset till Annelie. Vi tog naturligtvis en fika också för att njuta en stund och prata med tjejerna på caféet. Ute är det jättefint, vindstilla och soligt. Vi har fått en liten frist från hösten som sen skall ta sitt grepp om oss. Inte mig emot som gillar hösten och dess färger. Klicka här för att komma in på Stockaryds Stationscafés hemsida. Klicka här för att komma in på Stations caféets facebook


     

Här har pristagaren Annelie. Tyvärr så misslyckades jag med bilden. Ljus kom in från alla håll och jag borde ha blåst på med blixten.  Jag har dessutom problem med kameran så jag borde ha tagit fler kort på henne.


Som ni ser till vänster så är det inte helt folktomt och det känns toppen. Synd att inte fler går till Stationscaféet och tar en fika och njuter av atmosfären. Det är hemskt öde att åka in i Stockaryd när det tycks helt folktomt.     

Naturligtvis tog vi kaffe och smörgås. Min man tog köttbullesmörgås som var så försvinnande god så jag hann inte fota...    

Annelie har ett webdesign företag som heter: AHDesign-Grafisk Formgivning webdesign-Tryck. Almanackan ovan har hon designat och motiven i almanackan är från Stockaryds Station. Naturligtvis kan man få den utformad som man vill med egna bilder. Jag kommer att köpa en för 2012 av henne och skall kolla ut lite bilder så småningom.  

Klicka här för att komma in på hennes hemsida för att gå in och läsa mer om detta. Jag kommer att lägga ut en länk under rubriken: Jag rekommenderar.

 

 Här kommer lite bilder med motiv ur deras almanacka. Här ser man stationsbyggnadens baksida där förut fanns en fin perrong. Sen flyttades den längre bort men nu kommer en ny att byggas.


Gamla vykort från 1950-talet gällande Stockaryd.

  Så här såg det ut 1958 utanför Stationshuset. Kolla dom gamla bilarna.

Almanackorna hon gör är rena hantverket när dom sätts ihop. Håltagning för hand och spiralen upptill är handmonterat och den är lite annorlunda i sin utformning. 

En reklamtavla från 60-talet som hänger inne i stationsbyggnaden.


Innan vi gick så kom Marianne ut med bakelser till oss för att Mr T hade fyllt år...    . Marianne hade lagt isbitar i plastpåsar runtom för att dom skulle hålla tills vi kom hem. Det var smart tänkt.

Marianne tipsade oss om en Medeltidsmarknad några km utanför Sävsjö men vi orkade inte utan åkte hem och vilade oss lite. I morgon har vi fullt upp att göra hemma. 


Klicka här för att komma in på Mike Batts hemsida. Han är född 1949, Southamton,England och är en brittisk låtskrivare, musiker, producent, mest känd för att ligga bakom filmmusik, musikaler, och popmusik. Jag har då aldrig hört talas om honom. 

Av Malin wiper - 3 september 2011 08:00


Vi hann även in en sväng på Samhjälpen i Huskvarna när vi åkte hem från Eksjö.  



Jag hittade en jättefin ljushållare för värmeljus men det går även att använda sånt ljus som på bilden som är köpt hos Mimmis. Hon har rea på dessa kvalitetsljus.  På baksidan av ljushållaren står det: Aurora, Rörstrand, sen står det en text som inte går att tyda helt. Klick här  för att se en bild på 3 olika sorter av Aurora. Hanna Wering står för dekoren och Susanne Öhlén för formgivningen. Serien är från 2008 och dom har inspirerats  av 50-talet. Jag betalade 25 kr för ljushållaren och när jag kollar på nätet så kostar den 150 kr att köpa så jag gjorde ett fynd



Dom hade fått in jättefina moderna överskåp till kök.



Detta är också ett överskåp i blankt rött.



En jättefin byrå med fina beslag för endast 275 kr. Ännu finare i verkligheten och en sån där tidlös byrå. Otroligt att man kan få en sån här gedigen byrå så billigt.



Denna för 300 kr med sina runda knoppar var också jättefin.



Eftersom dessa tallrikar kostade 30 kr/st så var jag tvungen att kolla under. Det står Fresta, Rörstrand, Björk-Forth. Jag kunde inte hitta just detta porslin på nätet utom ett äldre porslin med samma namn.



Jag blev lite nostalgisk när jag såg denna burk. Vad jag kan läsa så är burken från 1979 och den kommer från "Semper". Eterna räknades som Sveriges nyttigaste frukostflinga. Allsidigt morgonmål med 21 nyttiga ingredienser. 1980 kostade en burk med flingor 15.35 för 600 gram, vilket blir 25.58 kr/kilo. Om man räknar om så skulle burken med flingor kosta 77.15 i dagsläget. Dom ville ha 75 kr för burken men det tyckte jag var för dyrt. Fast man vet aldrig det är nog ett samlarobjekt. Detta är dessutom en 25:årsjubileums-burk. Klicka här för att läsa om Eterna på wikipedia


Dessutom hade dom fått in ett jättefint piano med tillhörande stol för 900 kr   

Här kommer en skicklig pianist Charlie Norman med låten "Boom Boom". Han föddes 1920 i Ludvika, Dalarna. Senare bosatte han sig i Bro, Upplands-Bro Kommun. Han gick ur tiden 2005 på Danderyds sjukhus i en ålder av 85 år. Han var en svensk pianist och artist, framförallt känd för sin boogie woogie. Klicka här för att läsa lite mer. Han är pappa till Lennie Norman som även han är musiker och har spelade bas i sin pappas band i flera år när det begav sig. Han är numera ståuppkomiker


Av Malin wiper - 2 september 2011 16:00

  

 

Jag blev så ledsen när jag såg att Gun Hägglund dött.  Hon föddes 1932 i Örnsköldsvik och dog 19/8 2011 i Visby. Jag hade helt missat detta. Hon var en svensk tv-personlighet och den första kvinnliga nyhetsuppläsaren i både Sverige och i världen.  Klicka här för att läsa mer om denna kvinna med stor farmåtanda. Hon var mycket på tv när jag växte upp så jag sörjer dom gamla profilerna från den tiden. Hon blev 79 år gammal. Hon har varit med så länge så jag trodde hon var äldre.


  


Klicka här för att läsa lite om 50-talet i en blogg som heter Erik "Semlan" Klings blandade intryck


Jag kom ihåg henne som glad, trevlig och påläst med många järn i elden. Hon älskade att cykla och var aktiv i  cykelfrämjandet som generalsekreterare, informationschef och dess styrelseordförande.

Hon gympade även med Bengt Bedrup på tv 


 Här ser vi lite av Gun Hägglund (mörkhårig)  i programmet "Halvsju" från 1973. Där ser vi även Karin Falck och Lennart Swahn (John blund). Gun Hägglunds man Karl-Axel Sjöblom var också med i programmet


Av Malin wiper - 1 september 2011 16:30


På den avlånga affärsgatan i Eksjös trästan så har dom flera restauranger och här fick jag en bild på en kaja som närmar sig en tallrik med en överbliven sushibit. Kaja är en fågel i familjen kråkfåglar. Klicka här för att läsa mer om kaja


 


Visste inte att kajor gillade sushi....   Den lät sig inte skrämmas av närgånget folk utan glufsade i sig lugnt och fint...   Jag fotade som en dåre men fick bara två kort som gick att använda.



 Gick förbi ett skyltfönster med tovade saker. Dessa blomkrukor med tovade huvuden såg lite overkliga ut...  Det är skickligt gjort men jag skulle få mardrömma att ha såna hemma. Min fantasi är lite för stor.



 Ytterligare lite tovat.


    


Den här tovade lampan tycker jag ser lite surrealistisk ut. Kolla formen och den tovade nakna rödhåriga kvinnan mitt i. Hon tycks fångad av tentaklarna 


Här sjunger Marianne Faithfull "This little bird". Hon är född 1946 och är en engelsk sångerska, låtskrivare och skådespelerska vars karriär sträckt sig fem decennier. Klicka här för att läsa mer om henne

 

Av Malin wiper - 1 september 2011 12:45


Här kommer lite bilder jag tog i Eksjö gamla del som kallas "Trädstan"


 

Klicka här för att komma in på Trästans hemsida



Det finns bakgårdar lite överallt som man får besöka





Det är otroligt vackert i gamla trästan och känns ljuvligt att promenera omkring och bara njuta.





Tänk er att bo vid denna lilla kanal. Känns som man kommit till Venedig igen. 




I Museieparken finns denna skulptur med en flicka på en bänk. Den är skapad av Fred Åberg. Han föddes 1947 i Malmö och är en svensk skulptör. Klicka här för att läsa mer om honom


 


Vad sägs om denna skulpturcykel?...   


 

Musik från filmen "Pride & Prejudice. Stolthet och fördom är en brittisk-fransk långfilm från 2005. Den är baserad på Jane Austens romann Stolthet och fördom


Av Malin wiper - 1 september 2011 08:00

  


Sen blev vi kaffesugna och såg detta hus som har ett Café som vi besökt förut och visste att det var bra. Då började vår urspårning och det var kört med bantningen...  Visserligen hade vi inte hunnit gå ner nåt i vikt men ändå. Fast å andra sidan så fyller man bara år en gång/år...  Det var verkligen en fin höstdag i går och solen sken hela tiden.


Det heter Elsies Konditori och är väldigt välbesökt. Man fick ta kölapp för att det inte skulle bli kaos. Dom har jättefint bröd och många sorter av varje. Det är en vänlig och gemytlig stämning och alla ser glada och nöjda ut.



Som ni ser så fanns det många frestelser.... 


Vi tog en jättegod bakelse som smakade lite kaffe och citron.

    


Det var ett lite annorlunda tak och jättefina lampor




Jag måste träna på att göra kortare inlägg så fortsättning följer senare. Då har vi hunnit komma till Eksjö... 


Av Malin wiper - 1 september 2011 07:00


I går efter frukost så åkte vi iväg mot Eksjö men stannade rätt länge i Nässjö. Det var ett tag sen vi var där. Vi ställde bilen på torget och gick iväg in till centrum.



Jag drömde i går natt om att telefonkioskarna kommit åter och tror ni inte att i går så dök en upp i Nässjö centrum... . Då måste jag naturligtvis testa hur det kändes att stå därinne med luren i handen. Rena nostalgitrippen... 




Helt plötsligt dök denna fina skulptur upp som heter "Mor och barn". Konstnären heter Axel Wallenberg. Han föddes 1898 och det är en gåva av konstnären till Nässjö kommun. Han föddes i Nässjö men slutade sina dagar i Danderyd 1996. Han var en svensk skulptör. Klicka här för att läsa lite mer om honom.




Vilken sorglig syn... En gammal biograf (Saga)  som lagts ner och fått förfalla. Jag saknar dom gamla biograferna som var mycket finare och personligare. Det var härligt när man kunde välja biograf och alla hade sin egen stil. Gillar inte som dom har numera med svarta tråkiga väggar. I Jönköping har dom dessutom så obekväma biofotöljer.



På kortsidan av huset så fanns denna lilla "Bioskylt" som såg så övergiven ut på den stora grå väggen. Undrar om neonskylten lyser fortfarade på kvällarna eller om den också är helt nersläckt.



Fint klot i en rondell



På torget stod denna byst över en idrottsman som heter Nicke Bergström som var bandyspelare. Han föddes 1921 i Nässjö och dog 2001. Han spelade för Nässjö IF och blev 1949 svensk mästare i SM-finalen mellan Nässjö IF och Edsbyns IF, i vilken han gjorde två mål. Denna klassiska match spelades på Perstorpsgölen strax utanför Eksjö. Han spelade också i svenska landslaget. Sedan 1999 står han staty på Stora Torget i Nässjö.



Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards