Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2011

Av Malin wiper - 13 september 2011 09:00

  


Jag smyger mig sakta ut på livets scen och konstaterar att förkylningen inte fick nåt riktigt grepp om min kropp. Skall mjukstarta med en liten promenad för att känna efter hur det känns.  Jag skulle behöva göra så mycket men orken tryter och jag längtar till att få sova ordentligt för det gör sån skillnad. Jag har sömnproblem till och från och det beror nog både på det fysiska och psykiska. Fick en gång utskrivet insomningstabletter men det var rena mardrömmen. Jag blev så konstig och rädd så jag satt uppe hela natten...  Antagligen så tålde jag dom inte. Jag har en yogaövning som hjälper ibland.  I natt har jag i alla fall sovit rätt bra och vädret är lite regntungt. Eftersom jag varit inne några dagar så har jag inte så mycket att skriva om.



Denna porslinsinsats köpte jag hos Mimmis Magasin för ett tag sen på rea. Den sitter nu på en ljushållare som rymmer tre värmeljus eller en lite högre sort . Vilken bra text... 



Blommorna från förra husvisningen var av det hållbara sorten och är så fina fortfarande. Jag har skurit en ny snittyta så dom lär hålla ett tag till. Dom är inhandlade på Akleja Blomsterhandel. Den till vänster har jag stående i lilla hallen på vårt skoskåp. Jag har fått en inblick i hur det går till att förbereda för en visning. En del kostar på tusentals kronor för att styla om men det har inte vi råd med så det får duga med avskalat  lite värmeljus, blommor och kaffedoft. Det kommer att bli visning igen på söndag och måndag.  Att ha en bra och engagerad mäklare är också nåt som man skall tänka på. Det sitter inte heller fel att mäklaren har en bra fotograf eller kan fota skapligt själv. Att man skall ha så avskalat hemma beror på att spekulanten skall koncentrera sig på potentialen och inte fastna vid en massa småsaker som tar bort focus på själva objektet. Jag sålde ett hus 1986 men då var  det helt andra tider då man bara behövde städa...  Fast i USA har dom nog hållit på med detta länge.


     


Klicka här för att se och läsa hur man kan styla om vid hus eller lägenhetsförsäljning

    


Min man tillagade sin goda laxsoppa i går. Jag fick vara hans köksbiträde  som  förberedde ingredienserna medans han var på arbetet. Problemet när man har husvisning och har packat ner så mycket är att hitta allt igen...  Vi kan ju inte börja packa upp allt igen eftersom det blir fler visningarJag hittar inte hushållspappershållaren som jag fått av Fru Greta och en massa andra saker som jag skulle behöva nu...   


 

Nu ropar min man att kaffet är klart. Vi brukar turas om att göra frukost. Ha nu en fin dag och sköt om er....   Klicka här för att komma in på sidan där denna temugg finns

 

 

Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon föddes 1939 och gick ur tiden 1999 p.g.a sjukdom. Hon var en brittisk sångerska vars karriär sträckte sig från slutet av 1950-talet tills hon dog. Med 18 singlar på Billbord så var hon en av dom mest framgångsrika sångarna.

 


Av Malin wiper - 12 september 2011 21:44

 


Detta är en förklaring från min sida till ett inlägg jag skrev i morse eftersom det nog blivit ett litet missförstånd och jag skulle ha skrivit tydligare och mer ingående.


Klicka här för att läsa inlägget.


Man kan ha olika åsikter i detta och dom som har drivit denna fråga har uppenbarligen känt sig väldigt kränkta. Både av att ha farit illa av sin fosterhemsplacering och att ingen har lyssnat till dom. Det är klart att pengar inte kan ersätta barndomen plågor men det kan kännas som en upprättelse och en ursäkt från ett samhälle som fortfarande struntar i barnens välfärd och blundar för övergreppen. Precis som i andra fall där man råkat ut för övergrepp så kan det kännas lättare med en kompensation men ingenting läker sår från barndomen. Dom bär man med sig hela livet.

Men alla hanterar sina sorger på olika sätt. Ibland fungerar det men ibland får det ödestigra konsekvenser när man inte kan bearbeta orättvisor och kränkningar. Jag menar bara att jag stöttar deras kamp för rättvisa. Dom vuxna lyssnade aldrig på barn förr. Jag har själv råkat ut för saker och ingen har trott på mig så jag pratar inte helt ur tomma intet. Om det inte finns nån dokumentation så är det väl för att ingen vuxen lyssnade på barnens berättelser och tog dom på allvar. Jag menar inte heller att alla fosterhem är dåliga.


 

Av Malin wiper - 12 september 2011 11:00

  

Jag tycker så synd om alla dessa fosterhemsbarn som inte fick sin ersättning för sitt lidande som dom fick utstå som barn. Det är skandal att inte samhället tar sitt ansvar och ersätter dom. 250.000 är ingen summa att tala om men ett litet plåster på såren. Tyvärr så fortsätter dessa skandaler  och barn placeras i olämpliga hem och ingen kommer och gör hembesök för att kolla att barnen har det bra. Det pratas så mycket om att barnen är vår framtid som vi skall värna om. Pyttsan! säger jag...  .  Nu har dom ju dessutom tagit bort dom flesta psykologerna i skolan så barnen har ingen att gå och prata med... .  En cermoni med offentlig ursäkt är som en spark i magen... . Maria Larsson bara mal på i samma spår och bryr sig inte ett dyft.  Hoppas inte detta är sista ordet utan att kampen  fortsätter. 

Klicka här för att läsa om detta med den uteblivna ersättningen. Jag har fått en annan aspekt på det hela genom en kommentar. Naturligtvis så skall inte barn som far illa hemma måsta bo där utan då skall bra fosterhem kunna erbjudas. Pengar kan naturligtvis inte ersätta ett lidande men det verkar vara ett bra påtryckningsmedel för att få myndigheter att vakna. Jag menar inte heller att alla fosterhem är dåliga. 



Av Malin wiper - 12 september 2011 07:00


Klicka här för att komma in på en blogg som heter "Ljuva 50-tal" 

Eftersom jag inte orkade gå på Mimmis stickcafé i går p.g.av förkylning så bad jag min man åka ner och ta några bilder. Jag gjorde ett bildspel av fotona men dom var inte tillräckligt många så jag fyllde ut med lite andra. Tror inte att jag kommer ut nåt i dag utan vilar mig. Känns lite snopet att jag inte kunde vara med i går men det kommer fler tillfällen som tur är.

Klicka här för att se ett bildspel från gårdagens Stickcafé hos Mimmis Magasin 



 Här ser ni tre generationer. 



Klicka här för att komma in på pysselsidan där jag hittade denna bild       

 



Av Malin wiper - 11 september 2011 12:00


I går när vi var till Mormor Magdas Glassfabrik i Taberg så stod det massor av häftiga motorcyklar framför huset. Det visade sig att dom var på besök i  gruvan.


  Ingången till gruvan under det höga berget.  

Klicka här för att komma in på gruvans hemsida. Jag skulle gärna vilja gå på guidad rundvandring i gruvan och dess gångar men jag lider av klaustorfobi efter några traumatiska händelser i mitt liv för länge sedan. När jag arbetade inom vården och skulle åka hiss med vårdtagare så fick jag verkligen bita ihop och var kallsvettig under hissfärderna. 



Här en liten del av alla motorcyklar av många olika märken. Den häftiga turkos/vita är en Harley Davidson 


Denna var jätteläcker också men jag glömde att kolla vad det är för märke på denna 

 

Detta är en Triumph   

Detta är en Honda 

   

Här en Yamaha "Drag Star" 

En häftig sidovagn av märket Palma     

Free Orkut Facebook and My Space Sunday Graphics Glitters

Jimmy Joe Lee 

Av Malin wiper - 11 september 2011 08:15


   

Inlägget under skrev jag i går men glömde tidsinställa. Jag kommer inte att kunna gå på stickcafeét för jag har blivit förkyld. Har känt mig risig några dagar och haft småhosta men nu har jag feber och jätteont i halsen. Jag sätter ändå in inlägget för att göra reklam för evenemanget. Nu går jag tillbaka till sängen och önskar er alla en fin dag...   Jag kommer inte att kunna blogga nåt i dag men det kommer in ett tidsinställt inlägg lite senare som jag skrev i går.


  

Här ser ni Mimmi själv som fixat fram kaffe till stickcaféet i april i år  Klicka här för att komma in på Mimmis Magasin

    

I dag är det dags för Mimmis stickcafé igen efter sommaruppehållet. Det börjar 15.00 och alla är välkomna. Man behöver inte  handarbeta för att vara med utan det går lika bara att komma och bara umgås och dricka kaffe. Jag själv är inte så intresserad av stickning och virkning så jag kommer att sy på en duk som jag köpte hos Mimmis i våras. Jag tycker däremot att det är snyggt med stickat och virkat men man måste ha ett brinnande intresse.


 

Det har kommit mer och mer folk så det är riktigt roligt och stimulerande att träffa olika människor.


Min vän A-G:s snyggt virkade tofflor 

Av Malin wiper - 10 september 2011 15:51


Jag kände att vi måste åka ut lite i dag och körde mot Jönköping men sen tappade jag orken och vi stannade till i Taberg istället. Min man sa att dom  öppnat en glassfabrik där dom har fantastisk god glass utan tillsatser. Eftersom vi inte skall äta vare sig glass eller godis nu ett tag framöver så åkte vi dit bara för att fota men vem kan motstå att ta lite i alla fall... Vi kan kalla det för smakprov...  Stället heter Mormor Magdas  därproducerade glass med de allra finaste råvarorna. Tillverkad i Mormor Magdas Glassfabrik i Taberg. Min man trodde att dom även hade ett glasscafé men det är mer som en glassbutik. Mejerivarorna är helt ekologiska.


Klicka här för att komma in på deras hemsida


Klicka här för att komma in på deras facebook



Det hängde vimplar och ballonger därinne som gjorde det så mysigt och festligt. Allt gick i lite pastellfärger och det lockade verkligen till glassinköp... 



 Här handlar man sin glass och andra tillbehör.



 En annan del av lokalen. Det var mysigt och häftigt inrett.



Här ser vi en av tjejerna som vi träffade där. Dom var två stycken ute i butiken och båda var både glada och trevliga så man kände sig välkommen.



Här ser ni lite plastskedar i olika färger som man kan köpa med sig.


Här ser ni den andra tjejen. Vi var egentligen ute efter att dricka kaffe. Tjejerna var så flexibla så vi fick vårt kaffe  med glass. Dom kan ta emot 5 personer men än så länge så är det mest ett försäljningsställe. 



Här kan man se vart dom tar sina råvaror ifrån.


   


På dessa träskyltar på väggen står vilka glassorter dom har.


    


Här fick vi välja vilken glass vi ville ha till kaffet. Jag tog vanlig vanilj med hallon och min man "Coola äpplen"


  


Sen fick vi vårt kaffe och började äta glassen och den var ljuvligt god. Den var emellertid rätt mäktig så jag kunde bara äta hälften men vi tog hem resten och frös ner. Det var en ren fin smak och sylten i glassen var syrlig och mycket smakrik. Dessutom var den väldigt krämig. Vi kommer att åka tillbaka så småningom för att köpa med oss glass till frysen.


    


I dom här frysboxarna är det lite större paket med många glassar som man kan köpa med sig.



Sen blev vi bjudna på en sked med tryffelglass som var helt underbart god...   



Vi köpte med oss en sylt som skall vara jättegod till glass. Den heter "Heta Gubben" För kalla glassar. Dessertsås för vuxen smak. Den tillverkas av Korpakulla Delikatesser. Den är också helt ekologisk.

 

Klicka här för att komma in på deras facebook



Jag kan verkligen rekommendera er att besöka glassfabriken. 

Av Malin wiper - 9 september 2011 16:59


  Eftersom vi inte fick vårt hus sålt så tänkte vi se tiden an och sälja det själva så småningom. Då dök Samija Hondo från Skandiamäklarna i Jönköping upp. Därför har vi haft fullt upp med att plocka bort massor av saker hemma för att det skall vara så avskalat som möjligt. Hon har haft två visningar redan och är i full gång så vi är jättenöjda.


  Klicka här för att komma in på hemnet och se vårt hus fotat av ett proffs.


  Klicka här för att komma in på Skandiamäklarnas hemsida där ni kan se Fastighetsmäklaren Samija Hondo på bild.


 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards