Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2011

Av Malin wiper - 17 september 2011 17:41




I dag fick jag privilegiet att besöka vår grannes Mr J:s fantastiska trädgård för att ta lite bilder. Förra året var jag dit när han hade sin "Öppna trädgård" och det var vår då. Jag gjorde ett bildspel av dagens besök och passade även på att lära mig att variera bildspelet lite mer. Jag har nu laddat ner en låt med Enya på mp3 som heter "May it be" som jag bäddat in i bildspelet


 

Vi hade nöjet att få träffa deras lilla dotter Linnea också som gick och åt på dom blå vindruvorna som blivit hennes favorit...  Hon är så söt och go och verkar vara så lugn. Det är hennes föräldrar som odlar vindruvorna som är supergoda



Här ser ni Linnea med sin mamma. Tack för att jag fick fota er... 


 Hon fortsatte att äta på dom goda druvorna och var helt fokuserad


 


Jag önskar mina läsare en härlig höstkväll...  

Av Malin wiper - 17 september 2011 13:30


 I går vid lunchtid så träffade vi våra f.d grannar nere i samhället. Dom satt på en bänk framför Ritz Konditori. Vi slog oss ner och pratade med dom och hade en skön stund i solgasset. Torget var fullt med folk så det känns så levande i vårt samhälle. Vi skulle in och äta en sallad till lunch och då kände jag för att bjuda med oss våra grannar. Det visade sig att dom inte heller ätit lunch ännu så det var jättelyckat. Det var så länge sen vi träffade dom nu så vi hade massor att prata om. Ingen ville vara med på bild men jag fotade våra Caesarsallader som smakade ljuvligt. Ritz har fått till en sallad som är den godaste Caesarsalladen jag någonsin ätit. Kycklinbitarna är varma och grillade så det blir lite annorlunda och smakrikare. Baconet i salladen är väldigt perfekt stekt och smakar ypperligt. Sen har dom äkta parmesanost och det snålas inte. Även såsen är en höjdare. Våra grannar tyckte detsamma och njöt hejdlöst... 



 Eftersom jag bjöd på salladen så ville dom bjuda på kaffe efterråt. Vi tog alla varsin sockerfri hallongrotta. Jag visste inte att man kunde få såna sockerfria men på Ritz är dom kreativa. Man fattar inte att den var sockerfri för den smalt i munnen och sylten i mitten var makalöst god. Vi satt rätt länge och pratade men sen var vi tvungna att åka hem och klippa gräset.



Här lite godsaker att dregla över... 


Nu skall jag sy färdigt en klädnypeklänning medans min man klipper gräset nere vid ån. Då har jag två klara som jag skall skicka iväg. Efter det så är det dags att städa bort symaskin och alla andra saker som är utspridda genom att jag sytt. Då har vi bara städningen kvar och sen att plocka ner i källaren igen dom få saker vi tog upp efter förra visningen. Nu skall det vara ännu mer avskalat.     


Klicka här för att komma in på sidan där dessa "Stig Lindberg" koppar finns och lite annat 



I går kom min man in med två sorters vindruvor som vi fått av vårt unga grannpar som har en trädgård som inte går av för hackor. Dom har haft "Öppen Trädgård" i några år och jag själv har besökt den förra året. Vindruvorna var sanslöst goda. Den gröna lite sötare och den röda lite kryddigare.  Dom är så snälla och trevliga och vi har tur som har så många bra grannar. Tack snälla ni....   


Dessa kaktusar har jag fått av dom förut. Dom satt jag sen i finare plåtkrukor. 


Klicka här för att få en liten inblick i hur det ser ut i deras trädgård

 

        

   

Av Malin wiper - 17 september 2011 07:30

Efter att jag klippt 1.5 sida av gräsamattan så blev jag så konstig på kvällen så jag var tvungen att gå och lägga mig. Fick kurera mig med både icegelé och en IBEMUTIN-tablett som fungerar muskelavslappnande. När min man pratade med mig så hörde jag inte hans ord så tydligt utan det kändes som orden inte hade några konturer (låter inte klokt) man kan få så många konstigheter när nacken är skadad och nerver ligger i kläm.  Det håller inte att ha en sån stor tomt att klippa när man har det så. Två år i rad så lejde vi bort gräsklippningen till en grannes barnbarn.  Det är så många nerver som utgår från nacken så hela kroppen blir påverkad. Öronen har jag ofta värk i när det är som värst och även dimsyn. I dag är jag bättre efter att ha vilat. Min man klippte resten och i dag skall han ta gräsmattan ner till ån.  Klicka här för att läsa om wiplash

Vi hade tänkt åka till loppisen i Stockaryd i dag och sen till Stationscafét och fika men vi inser att vi inte hinner det när vi har två husvisningar framför oss och lite att fixa hemma också. Det får bli till veckan istället hoppas jag.

Glöm inte min gissningstävling. Det är bara att klicka på bilden i höger menyrad där det står gissningstävling. Då kommer ni in på tävlingsinlägget  
  

    

Torsdagen den 15 september togs första spadtaget till vår nya livsmedelshall "Netto". När bygget är klart så kommer vi att ha både ICA, Konsum och Netto i vår kommun. Som ni ser så håller dom på med förberedelser för grunden.

  


Av Malin wiper - 16 september 2011 07:00

  

I går sydde jag klart ytterligare en klädnypeklänning. Denna gång i ett tyg som har kartmönster och är köpt på Mimmis Magasin.  Jag använde mig av ett  sidenblankt snedslåband och då är det lite vanskligare att få snyggt runt halsen, men det gick rätt bra. Den jag gjorde i förrgår skickade jag iväg i går till en som jag lovat. Nu har jag två kvar som en person skall ha. Har börjat på en till så den blir klar i dag.



Jag satt ett örhänge i form av ett hjärta på förklädet.



Upptill en brosch i form av en hamburgare. 

   

Klicka här för att komma in på en sida som säljer jordglober. På 70-80-talet så hade jag alltid en jordglob hemma som stod på en gammal tunna. Tunnan har jag kvar men jordgloben blev utsliten. Min man älskar kartor men numera kollar han på nätet istället.

  

  
 

Av Malin wiper - 15 september 2011 09:15

  

Då var det dags för en gissningstävling igen. Det går bra att vara med i tävlingen än om man inte har nån blogg. Ni som har bloggar får gärna länka till min tävling. 


Denna sak hittade jag på loppis i Stockaryd. Vad är detta och vad används den till?. 

Tävlingen avslutas 26/9 kl 10.00 Om ingen kommit in med rätt svar tills dess så får ni en ledtråd.


Första pris:


 

Priset är en väggljushållare i smide som jag köpte på Butik Ingelund i går. Jag har själv en likadan som hänger i min yttre hall. Det fanns mycket att välja mellan men en sån här är lätt att skicka iväg utan att den går sönder och dessutom är den jättesnygg nu i vinter. Ljuset följer naturligtvis med i priset och det är hål under som bara sätts på en pigg på ljushållarfatet.

  

 

Här ser ni hur min ljushållare ser ut på vår hallvägg


Andra pris:



Andra pris blir en tändare i form av ett läpstift från min tändarsamling. Många frågar mig om jag röker eftersom jag samlar på tändare. Jag har aldrig rökt men det går lika bra att tända ett ljus med en tändare i höstmörkret. 


     


 Den här gamla låten med Bibi Johns passar ypperligt till detta med läppstift "Läppstift på din krage". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon är en svensk sångersk och konstnär som föddes 1929 i Arboga.

Av Malin wiper - 14 september 2011 16:15


I dag fick jag smycken som jag köpt av min vän Pisan. Här ett armband där dom största pärlorna är i form av svarta rosor. Jag har inte haft svarta smycken på år och dag så jag kände för detta. Nu när jag är blondin så syns lite mörkare örhängen bakom håret. Jag är jättenöjd.... 

 

Klicka här för att komma in på Pisans smyckesida 



Så här ser örhängena ut som hör till armbandet. 

 


Sen var jag ner en tur till Butik ingelund men det skriver jag om i morgon. Jag hittade ett pris till min nästa gissningstävling. Det är en sak som jag själv har och är nöjd med.



Det är så vackert därnere vid kvarnens vatten och det var kryllade av änder. 


 


Här sjunger Mary Black "The rose of Allendale". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon är född i Charlemont St, Dublin 1955 och är en Irländsk sångerska. Hon är känd som en uttolkare av både folkmusik och nutida material som har gjort henne till en stor artist i hennes hemland Irland och i många andra delar av världen. Källa: wikipedia

 



Have a nice evening...  


Av Malin wiper - 13 september 2011 18:17



Jag fick bara klart en klädnypeklänning helt men har några som är på gång. Detta är ett tyg från Mimmis Magasin som passade perfekt i kvaliten. Satt en liten spets längst ner på förklädet. Klänningen är dubbel så det blir som en påse där man stoppar in klädnypor genom halsringningen. Galgen passar inte ihop med klänningen men jag har andra färger på vinden. Jag skall sy minst 4 st innan jag skickar dom till dom jag lovat.

På förklädet satt jag ett brosch i form av en gul ros. Upptill på klänningen ett brosch i form av ett blad och stenar. 


    

  

  

   Klicka på bilderna så blir dom större

Lite broscher jag köpt på second hand och kommer att använda som dekoration på klädnypeklänningarna. Har fler men dom har jag redan visat.  Det gör inget om broscherna är lite stora bara dom inte är tunga.


Klicka här för att kolla på några häftiga broscher 


Smyckena i klippet kommer från Louise Of Sweden. Klicka här för att komma in på hennes hemsida  

        

Av Malin wiper - 13 september 2011 14:02



  

Bildspelet ovan har jag komponerat. Det är Carina som syns på första bilden. Hon är en av delägarna till Ritz konditori.

 

   


Jag har fyllt ut det med lite andra bilder också eftersom jag inte hade tillräckligt många färska bilder från Ritz. Jag har betalt in 3 $ för att få tillgång till att komponera ihop bättre bildspel men har inte fått nån bekräftelse än, men den kommer nog snart.


 

Jag har tagit fram symaskinen för att se om jag orkar sy ihop några klädnypeklänningar som jag lovat bort. Dom är halvfärdiga sen förut så det är inte så tidskrävande. Jag har hur många trådrullar som helst i massor av färger men tror ni inte att just ett vinrött snedslåband hade en nyans som jag inte hade tråd till...  Mr T fick göra en utryckning till Mimmis...  



Detta är temuggar. Sajten finns här  Jag känner mig som muggen i mitten just nu... 

    

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards