Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2011

Av Malin wiper - 4 augusti 2011 18:12

  

Dom som bor på andra sidan ån håller på att bygga nåt som jag tror blir ett soldäck. Skall bli kul att se när det är färdigt. Dom har rena drömläget med starndtomt, brygga och båt.

 

Bilden kommer från Animatie wereld

När jag var ute och klippte gräset så kom min man gående med en stor kartong och såg ut som ett solsken. Här är en ny tv sa han och jag kände hur oron släppte i magen eftersom vår tv som vi köpe för bara två år sedan nu gått ur tiden och garantin var tydligen bara på ett år på vissa fel. Jag trodde han vunnit på tipset men blev förvånad att han valt ut en själv. Då säger han att det bara är en kartong som han hade tänkt skicka tillbaka tv:n i för undersökning.... Att skicka tillbaka den kostar över 300 kr och sen skall den undersökas och det kostar osv. Vår förra tv gick sönder efter 3 år precis när garantin gick ut så detta känns trist. Nu får jag kolla på tjocktv:n i vardagsrummet tills vi har råd att köpa en ny.

  

  

Som om inte detta vore nog så slutade diskmaskinen fungera efter 6 år så nu står vi och handdiskar. Min man håller på att försöka hitta felet och har vi tur så kan han laga maskinen annars får vi köpa en begagnad tills vidare. Som om inte det räckte så håller kylen och frysen på att braka ihop också...   efter 6 år. Förr höll dom lite längre och vi köpte en dyr för att den skulle hålla längre. Vi har antagligen bara fått måndagsexemplar. Dörren till frysen öppnar sig helt plötligt och då skall ett larm komma men det har slutat att fungera. När vi kom hem från mamma så stod frysdörren öppen.

  

Som om inte detta vore nog så har jag inte fått tillbaka min nya kamera än som gick sönder direkt . Senaste beskedet var att jag skulle få en ny men nu har dom skickat efter reservdelar och skall laga den. Det tar minst 8 dagar och då har jag nästan väntat en månad. Så är vår köptrygghetslag numera.... man måste alltså ha en reservkamera om det händer nåt och nu har jag min gamla som skakar och stänger av sig och håller på. Den är inte ens ett år gammal men jag hittar inte kvittot och köpte den kontant så jag får skylla mig själv. Jag tog extra försäkringar och år på den nya röda kameran men det hjälper inte.

Som om inte detta vore nog så har vi för första gången glömt att ställa ut soptunnan och nu får vi vänta 2 veckor på att få den tömd. Dom brukar komma sent på dan men nu hade dom varit här redan 07.00 Skall sägas att soptunnan är full och vi ringde och frågade om dom kunde göra en tur förbi när dom är ute och åker men det gick tydligen inte. Dom går inte ut ur bilen numera utan man får ställa ut den på gatan och det är bara nån meter dit.


 Detta var väl det mest negativa inlägget på länge... men vi hade i alla fall tur med maten... Vi orkade inte laga mat så vi köpte hem en caesarsallad från Ritz konditori och den är så njutbart god så humöret steg flera grader.


Dom har riktig parmesanost i salladen och dressingen är makalöst god. Även kyckligen och krutongerna. Jag brukar aldrig gilla caesarsallad men denna slinker ner hur lätt som helst...

  

Som om inte detta vore nog.... så kom min man in med en liten söt groda i ett vattenbad. Det finns jättemånga smågrodor nere vid ån och han ville visa och antog att jag ville fota. Jag kollade men bad honom sen att gå tillbaka direkt ner till vattnet med den stackars vettskrämda grodan...    Jag kan inte sätta in några filmklipp förrens jag får den nya kameran tillbaka.

  


klicka här för att läsa "Television history" Dom första 75 åren. Tekniken går så fort framåt nu så allt är lite slit och släng.

 

  

Av Malin wiper - 4 augusti 2011 11:05

 

Vi gjorde ett lunchuppehåll i Borås i går innan vi for vidare till min mamma. Det var så länge sen vi var till sushibaren "Futomaki" så vi bestämde oss för att äta där.

Klicka här för att komma in på Futomakis hemsida. Klicka här för att komma in på sushikartan

Klicka här för att komma in på en sida där denna sushi T-shirt för barn finns


På deras uteservering satt ett par med två små pojkar som inte kunde vara mer än 5-7 år. Dom åt sushi och dessutom med pinnar. Jag blev så imponerad och det såg så gulligt ut. Föräldrarna sa att barnen blivit nyfikna för nåt år sedan och velat smaka på deras sushi och sen dess äter dom detta med god aptit... Då kom jag ihåg att min son åt både surströmming och sill när han var jätteliten.

Vi hade glömt våra nya fuskpinnar hemma så vi fick äta med gaffel. Går även med fingrarna men då måste man ha så många servetter....

Fin dekorationstavla på väggen

Sushin som sticker upp i mitten innehåller en bläckfisksallad som min man riktigt njöt av.

Jag själv tog 5 lax och två omelett. Det var jättegott som vanligt.

 

Vi satt vid fönstret så vi såg en sportbil som jag fotade. Min man tror att det är en Triumph. Den tillverkades åren 1923-1992 av The Triumph Motor Company, engelsk fordonstillverkare.  


Precis såna här ätpinnar hade vi förut. Dom ser ut som stora klädnypor. Klicka här för att komma in dit där man köper dom. Jag har bara sett dom på "Design House" i Västerås förut där vi köpte dom. Tyvärr så har dom gått sönder men nu blev jag sugen på att köpa nya men då lär man sig

aldrig att äta på rätt sätt.


Den såg mer ut som denna.


En sån här bil har funnits i mitt liv en gång i tiden men en äldre modell som var gul med svarta fartränder. Austin Healy Sprite. 

Av Malin wiper - 4 augusti 2011 07:59


Passande låt med Glenn Frey "The heat is on". Klicka här för att komma in på hans hemsida

 


Det skulle bli svalare i dag men här skiner solen och det blir ytterligare en svettig dag. I går längtade jag efter ett härligt snöfall...  synd att klaga för sommaren har ju också sitt slut. Min vågskål vet inte vart den vill i dag för jag känner mig så trött men samtidigt vill man ju inte förstöra en hel dag med att inte göra nåt. Lite muskelavslappning och nackgympa gör nog att jag kommer i form igen. Jag har såna besvär i år av vår AC:n i bilen och ögorna är alldeles röda i morse fast jag använder droppar morgon och kväll.  Önskar man hade en bil med filter i fläkten som gick att byta ut 



Ha en härlig "het" dag....   skönt att den 11-åriga flickan kommit tillrätta. Sånt här får bara inte hända, det hade kunnat få hemska konsekvenser. Klicka här för att läsa om detta drama som nu fått en lycklig upplösning. Fast jag hade nog ringt polisen direkt när jag hittat flickan.

 

Av Malin wiper - 3 augusti 2011 21:56

  


Vi blev länge hos mamma. När vi kom dit så var det första vi fick reda på var att kristallkronan som vaktmästaren satt upp ramlat ner. Tur att inte mamma eller nån ur personalen gick under den just då. Både skruven och pluggen var för liten och hade aldrig kunnat hålla för denna lampa. Vaktmästaren sa att han som bodde där före hade samma skruv men hans lampa hade inte ramlat ner. Till och med jag som lekman såg att det behövdes nåt helt annat. Ingen bra början.  Jag fotade allt som låg runtomkring från kristallkronan. Kristallkronan är jättefin och från 50-talet och är en prototyp. Den är större än den ser ut där kamoflerad av mattan.



Här två av delarna som låg utspridda runt lampan. Jag är så glad att ingen skadats.



Jag hade tagit med mig symaskinen och satt i köket och la upp dom. tur att man har en overlocksfot som gör att inte tyget sträcker sig och blir för långt på slutet.

 


Det är svårt att fota mot ett fönster och det var så soligt också. Det blev i alla fall bra.



Syrran och svågern hade pyntat ena bokhyllan och satt upp tavlor och annat. Nu tog vi resten och här är Mr T i full gång med att spika upp krokar.


Detta är en krok i form av en hammare. Klicka här för att komma gå in på sidan och kolla 

Vi köpte med oss två sorters rulltårtor från ett konditori i närheten och bjöd boende och personal. Vi satt med dom boende och fikade själv. Jag ville hinna umgås lite med mamma också. 



Detta är mina föräldrar som unga och nyförlovade nån gång i slutet av 40-talet. Mamma hade en sk. pillerburkshatt och pappa en stor fluga. Fluga för män har kommit tillbaka och man ser många yngre killar som har en sån.  Snart kommer väl pillerburkar tillbaka också. Man fattar inte hur hon fick in sitt tjocka hår i denna lilla hatt, fast hälften av håret ser ut att vara utanför.

  


I Sovrummet satt vi upp ett foto av min syster och svågers förra katter. Blixten till höger som var kungen bland katter med sin självständighet och bestämdhet. Sippan till vänster som var en riktig "Herrgårdsfröken".



Nu bor vår mamma i en lägenhet på första våningen med altan i 5 månader innan hon flyttas tillbaka till en renoverad lägenhet. Syrran och svågern kom över med lite trädgårdsmöbler som dom hade över sen förut. Mr T planterade begonior i krukor som stod där på altanen sen förut. Mina föräldrars trädgårdsmöbler är utslitna sen länge.


Sist när vi var till mamma då hon fyllde 88 år så sjöng personalen, dom boende och vi: Ja må hon leva uti hundrade år och det slog mig att två av dom boende är en bit över 100 år och klara i huvudet... Undrar vad dom tänkte?. Det kanske är dags att sjunga 200 år istället....  

Motorcykel gjord av gamla klockor. Klicka här för att kolla fler 


Det kommer mig osökt att tänka på när min farmor fyllde 100 år och jag var in på vår blomsteraffär  och kollade efter födelsedagskort och kände mig lite irriterad över att dom inte hade några för 100-åringar.... . Jag måste ha fått hjärnsläpp för jag gick fram till personalen och frågade om dom inte hade några kort för 100-åringar....  Naturligtvis fick dom sig ett gott skratt. Sen sa en av kvinnorna: Du kan väl köpa två kort som är till 50-åringar....  det var kvicktänkt och kul sagt av henne...    

  

     

   

 

Här sjunger Tom Jones "Funny how time slips away". Tiden går verkligen fort för jag tyckte inte det var länge sen Tom Jones såg ut så här...     Klicka här för att komma in på Tom Jones hemsida

 

 


Som ni ser så har jag lite svårt att sova för jag är så uppskruvad....  Det tar på lite psykiskt detta med mammas flytt fram och tillbaka. Hade man fått besked lite tidigare och om allt hade funkat så är det ju ingen sak. Allt måste man säga till om och inget går på automatik numera. Det är verkligen inte personalens fel för dom gör allt dom kan. Det är högre upp proppen sitter. Sen att börja med sånt här när det är semestrar och ingen går att få tag på är botten

Av Malin wiper - 3 augusti 2011 06:55

I dag åker vi till mamma för att sätta upp gardinerna jag köpte till hennes sovrum och fixar lite annat också. Syrran och svågern var där i går och gjorde jättemycket.  Hoppas det inte blir lika varmt i dag för i går  var smärtgränsen nådd. Det är sån fuktig och tryckande värme så jag orkade knappt göra nåt i går utan bara slöade. Mannen och jag fick turades om att klippa ena sidan av gräsmattan för vi orkade inte hela. Nu är det bara två sidor kvar och nere vid ån....  

  

 

Den här låten har jag haft inne i olika versioner. Här är den med Roy Orbison. Klicka här för att komma in på hans hemsida

 


 


Av Malin wiper - 2 augusti 2011 17:08


En annorlunda version av låten "I Will Survive" med The Puppini Sisters. Dom håller på att göra en ny hemsida som kommer att finnas här


 


Klicka här för att se vad jag skrivit om dom förut. Dom är en musikalisk trio som specialiserat sig på 1940-talet stil nära harmoni vokalmusik. Klicka här för att läsa mera


Klicka här för att komma in på en blogg som heter "Mormor hade stil" Symönster från 40-talet




Av Malin wiper - 2 augusti 2011 13:06

 


Jag har dessutom hunnit göra ett antal nåldynekoppar. Hade lovat bort några och det är på tiden att jag tog tag i detta. Dom gula runda som sticker upp är nålar med tovad topp som min bloggvän Kajsa-Varg tillverkat. Hon tillverkar även smycken och annat. Det är små moccakoppar som ser större ut på bild. Jag kommer att göra iordning dom koppar och skrin som jag redan har liggande sen blir det inga mer på ett tag för jag vill hitta på nåt nytt om det går.


Jag får inte tag på dig Petra men ser du detta så vill jag att du skall välja en nåldyna.

 

 Här är fler som hon tillverkat. Vilken häftig idé. Dom är som ett smycke i nålkoppen.                           

Här har jag gjort en nåldyna i en svan med mönster på. Allt som jag gör nåldynor i är köpta på loppis och second hand.

Ytterligare en liten kopp.

Denna går i rött, grönt och guld.

Ytterligare några dekorationsnålar som Kajsa-Varj tovat.

 

En variant som jag gjort en del och det blir bra när locket är platt och kan stå för sig självt

Då sätter jag nåldynan i locket så man kan lägga nåt annat i skrinet

  

Det går även att vända på locket och sätta det ovanpå underdelen på detta viset. 

Denna söta virkade nåldyna hittade jag på en blogg som heter "Moster Ingalisa" Klicka härför att komma in på den sidan


Av Malin wiper - 2 augusti 2011 10:45


Artistic Flowers

Nu har sommaren kommit tillbaka för att stanna ett tag känns det som. Jag har varit ute på gården och tvättat av trädgårdsmöblerna och pyntat lite. Gräset behöver klippas igen men denna gång blir det en sida i taget. Min man har fullt upp med projektet och dom har nu fått nyckel till sin nya lokal där dom skall färdigställa för att ta in arbeten. I kväll skall han på styrelsemöte i museieföreningen. Han trivs väldigt bra där för alla är så trevliga och det är sån bra stämning.


 


Nu kan du komma och ta en fika Cattis ;) Hade man pengar och ork så vet jag precis vad jag skulle göra med både tomten och nere vid ån. Nu är det ingen idé för vi orkar ändå inte ha kvar huset. Jag vet inte om jag skall ta en fika nere vid ån eller uppe vid huset...  Ett tag hade vi tre sittgrupper så man fick alternera. När vi flyttade hit så hade vi en blå stor trägrupp som vi fått överta av syrran för dom hade köpt nytt. Den hade vi utanför trappen där vi har en inomhusaltan så vi hade grillplats och allt. Det blev tyvärr för varmt att sitta där man fullkomligen flöt bort. Dessutom var det mycket mer insyn än om vi hade ett insynsskydd. 



Jag har pyntat lite efter vad jag har för saker. Sist vi var på second hand så hittade jag små moccakoppar som jag skall göra nåldynor av. Jag var tvungen att köpa hela servisen med kanna och allt men det gick bara på 100 kr så det var inte så farligt. Kannan är av modell mellanstor och jag gick ut och plockade några blomster som jag satt i.  Det fanns inte så många blommor att välja på men det får duga.


 

  

Klicka här för att komma in på Carmen Lundys hemsida. Hon föddes 1954 och är en amerikansk jazz- sångerska, kompositör, låtskrivare, skådespelare och konstnär. Hon har spelat i tre decennier, med fokus på eget material. Hon är syster till basisten Curtis Lundy


    


  

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards