Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2011

Pollenallergi, plommon och lite till.....

Av Malin wiper - 11 augusti 2011 07:41


Fortfarande blommar det för fullt i alla planteringar inne i samhället. Dom föregående två inläggen satt jag på tid i går kväll för att kolla hur det funkade. Så jag var inte vaken när dom kom in utan sov som en stock...  Det är verkligen toppen att man kan förbereda en del inlägg. I går hann jag klippa en sida av gräsmattan innan det började regna. Det var uppehåll ett tag senare men efter första klippningen fick jag sån dimsyn så jag kände inte för att fortsätta. Då är det bara på med icegelé och göra muskelavslappning. Tänk vad en nackskada kan ställa till med. Man har en massa nerver där och när det blir för mycket signaler från kroppen och trycker på nerver så blir det en överbelastning som kan ställa till en massa.



Vår granne på vänster sida om huset kom in med jättefina plommon till oss i går...   Han och hans fru har plommonträd. Vi får ta mer om vi vill. Tusen tack snälla ni...  i går åt jag 4 stycken och dom var jättegoda. 



Det verkar bli fler och fler som drabbas av pollenallergi. I år har jag haft det extra besvärligt och allrahelst med ögonen. Allergidropparna har hjälpt jättebra men jag kan varken använda ögonskugga eller mascara just nu. Jag känner igen symptomen som står ovan för jag blir mycket tröttare när detta slår till. Även deppigare. Just nu när det regnat så mår jag mycket bättre.


 


 

Detta sms fick jag från min son i går eftermiddag:

 

En insändare i dagens DN:


Märkligt att en 11-årig tjej blivit avslängd för att hon inte kunnat uppvisa någon biljett., när det flera gånger funnits många med biljett, utan att SJ kunnat uppvisat något tåg....  


     


I dag skickar jag paketen till dom som vann i min gissningstävling. Dom har nu valt vilken nåldyna dom vill ha.

      

 


Vad passar väl inte bättre än att spela en låt av en gammal tjejgrupp som heter "Plommons" när vi fick plommon i går...  synd att det är sån dålig kvalitet på klippet bara. Dom var ett svenskt cover-popband som bildades 1965, och är fortfarande verksamt.


Klicka här för att se vad jag skrivit om dom i ett gammalt inlägg. Där finns ett bättre klipp på en låt som så passande handlar om tåg...  


 

 
 
Cattis

Cattis

11 augusti 2011 10:06

Det sms:et du fick av din var verkligen bra.
Jag lånar nog den texten och lägger på FB.
Många har skrivit om den händelsen och tycker att SJ har betett sig för J....gt.

Plommon är jättegott men som alla kärnfrukter så tål jag inte dem heller. Ibland fuskar jag lite när det inte är annat ute som jag inte tål för då går det ganska så bra med ett äpple eller päron eller liknande.

Här har solen börjat titta fram lite idag men annars ser det mulet ut. Verkar som om det ska bli det i flera dagar nu. Regn regn och regn.

Kramizzar

http://www.jagmenjag.se

Malin wiper

11 augusti 2011 11:05

Ja du det var verkligen bra. Synd att du inte tål plommon. Jag tål inte äpplen som gör att jag får ballongmage och stopp i röret ;))) För min del är det bra med det dåliga vädret för jag har så mycket att gör hemma med städning mm.

Ha en jättefin dag vännen
kramar

 
Znogge

Znogge

11 augusti 2011 11:17

Jag har haft jättemycket problem med min pollenallergi också. Men så köpte jag ett receptfritt nässpray som verkligen hjläpte. Det heter Becotide nasal och hjälper även mot ögonen.

http://znogge.wordpress.com

Malin wiper

11 augusti 2011 11:56

Tack för tipset om nässprayen. Jag har även besvär med näsan så den passar mig nog bättre än dom droppar jag har. Fast är det konserveringsmedel i så funkar det inte för mig. Tråkigt att du också har besvär med pollen

Ha en fin dag
kram

 
Hebbe

Hebbe

11 augusti 2011 12:11

Men du vilka fina blomlådor det var på samhället,vilken blomprakt..Ja den var skrämmande fin kvällshimlen i går,,men där fanns varken åska eller regn..Haé Kram.

http://farfar0hebbe.wordpress.com

Malin wiper

11 augusti 2011 13:58

Detta var bara en bråkdel av all fin utsmycknad i samhället. Förstår att det var skrämmande samtidigt som faschinerande

Ha en fin dag
kram

 
Ninz

Ninz

11 augusti 2011 12:53

Jag lider också av svår allergi & jag har ett hett tips på en jätte bra medicin; AERIUS Det pillret är guds gåva till oss allergiker :D För första gången i mitt liv rinner inte mina ögon & man blir inte trött av pillret! Vad gott det såg ut med alla plommon :D :D *mums*
Kraaaaam till dig vännen :D

http://ninz.bloggagratis.se

Malin wiper

11 augusti 2011 13:57

Min man har AERIUS och är jättenöjd. Får se om jag törs testa ;) för mig är det till och från med pollen. Förra året gick det bättre.

Det var supergoda plommon

Ha en fin dag
kram

 
Gilla

Gilla

11 augusti 2011 14:09

Då är jag den första i raden som inte är pollenallergiker som tur är för mej. Det måste vara hemskt att nästan inte kunna gå ut under pollenperioden.

Du skrev om Plommon i två varianter. Tillåt mej att gissa att du var med i den gruppen, eller?

Svar: Kul att du gillade mina kläder.
Visst är det fint på Väla, men finare kommer det att bli. De håller på att bygga ut till mycket större ytor. Första etappen ska öppnas i slutat nu i augusti. Nästa år ska resta bli klart. Det ska faktiskt bli roligt att se alla nya butiker där.

Jag har jobbat med smycken lite från och till på senare år. Det var en sak jag började med i slutet på 60-talet från början. Resten är historia.

Kram/Gilla

http://trebgilla.blogspot.com

Malin wiper

11 augusti 2011 14:36

Härligt att du slipper pollenallergi. Jag har inte den värsta sorten och vissa år går det bra utan medicin. Jag har inte varit med i gruppen än om jag såg nästan likadan ut ;) Dock har jag spelat både gitarr och saxofon hjälpligt.

Dom bilder du visat så klär du dig så snyggt och du passar i den stilen. Vad kul att dom bygger ut på Väla då blir det spännande nästa gång vi far dit.

Vad kul att du jobbat med smycken. Skulle vara kul att se lite. Då är du en skapande konstnär.

Ha en fin dag
kramar

 
Maya

Maya

11 augusti 2011 22:28

Krya på Dej!!!

Kramar från en i mycket dåligt skick (har precis tagit tablett för att kanske få sova) Tur jag har läkartid imorgon e.m

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

12 augusti 2011 06:59

Stackare, vad lesamt att du skall måsta ha det så. Det gör ont i mig. Skönt att du skall till läkaren.

Sköt om dig vännen
varm kram

 
Mikaela

Mikaela

17 mars 2012 13:05

Synd att inte kunna njuta till fullo av den härliga våren och sommaren. Ett tips är att prov kosttillskott av MSM? Många har blivit av med sin allergi med det. Dessutom så gör det underverk för både huden, naglarna och håret. MSM är organiskt svavel som även kallas "skönhetsmineralet" därför att det anses ha en föryngrande effekt på kroppen. Ger även energi och inga biverkningar överhuvudtaget.

http://passionforhalsa.se

Malin wiper

19 mars 2012 07:15

Jag skall gå in och läsa mer på din sida för att se vad det är för kosttillskott. Jag är rätt känslig och reagerar om jag tar vitamintillskott för det verkar som jag har tillräckligt med vitaminer i kroppen. Fast numera skulle jag behöva lite "skönhetsminerler" ;) för att få lite yngre effekt igen ;) Det låter ju bra

Ha en fin dag
Mvh
Malin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 07:45

  Jag har sett serien UFO mysteriet på tv4 play. Det var min son som tipsade mig om denna serie. Felix har även med sig ufologen Clas Svahn                                             Det är Felix Herngren som gett sig ut på en svindlande ...

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Av Malin wiper - Måndag 22 april 05:45

    Lunchen som kom av sig. Vi skulle ha haft min mans bror på lunch i lördags men jag blev dålig. Nu har jag lärt mig en läxa att aldrig skriva om nåt innan det hänt. Min mage blev dålig igen så vi fick ställa in och det känns både som magkatar...

Av Malin wiper - Lördag 20 april 08:30

    Jag har sett en dramaserie på svt play som min syster tipsat mig om. Den heter Painkiller. Det är den Guldbaggebelönade regissören och manusförfattaren Gabriela Picher som ligger bakom denna tv serie                                      ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards