Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 13 april 2011

Orättvisor!

Av Malin wiper - 13 april 2011 10:45

 


Jag satt i rummet och drack mitt morgon (förmiddagskaffe) och kollade lite på "Efter tio" med Malou. Ser sen att det är en repris....  Jag gillar att dricka mitt kaffe i koppen jag fick av Helene som har "Sisters gifs" hon bor i USA. Klicka här för att komma in på "Sisters Gifts"

 

    

 

Kollar man på nyheterna så blir man lite uppretad. Nu skall dom sänka skatterna igen för dom som arbetar och dom som har det bäst ställt får den högsta skattesänkningen...  Själv fick jag efterskatt trots att jag inte har ett öre mer i plånboken. Då ringde jag till F-kassan så att dom får dra några hundra till i månaden. Då visar det sig att jag helt plötsligt med den höjningen har ramlat tillbaka på vad jag hade 2008 och då fick jag tillbaka på skatten...  Här har man jobbat hårt hela livet och får inte ta del av det man betalt in i höga skatter genom åren för att få en trygghet om nåt händer. Sjuka och arbetslösa står på samma nivå. Det känns som man både blir bestulen och förödmjukad. En del kommer med argument som: det fuskas så mycket...  då kan dom lätt leta upp dessa fuskare som inte är många till antal. Vi som sköter oss skall inte straffas hela tiden (kollektiv bestraffning)...  Detta är nog den moderna tidens häxjakt. Som ni ser så är jag på krigsstigen...  Det finns mycket att skriva om detta men jag känner mig lite för negativ nu så jag sätter punkt för denna gång. Nu börjar det dock bli kärvare och man önskar att man kunde resa bort nån gång och ha lite reserver som tagit slut dessa år. Tyvärr så blev det sämre när min man miste sitt jobb och är nu nere på 65% av sin lön. En gamling får inte nåt nytt jobb och allrahelst om man inte är helt kurant, då är det helt stopp.

    

  

Klicka här för att komma in på Mark Knoflers hemsida. Dire Straits var en brittisk rockgrupp som var aktiv 1977 och 1995.


 

 

 
 
Ingen bild

Mia

13 april 2011 12:04

Jag håller med dig. Det ska premieras de som redan har det gott ställt och har hälsa och välstånd. Är det vårt fel att vi blivit sjuka och inte kan arbeta längre? Jag blir också upprörd och otroligt grinig när det talas om detta. Vi ska tryckas ner mer och mer. Jag fick också betala tillbaka. Inte mer än dryga hundralappen men det är mkt för mig ändå. Bäst att betala in för annars får vi betala ränta på pengarna.
Bra låt. De är härliga. Kram vännen.

Malin wiper

13 april 2011 12:18

Ja du som jag förstår precis vad dom håller på med och man känner sig trampad på. Jag fick 2000kr i efterskatt och min man lika mycket. Trots att vi har fått mindre inkomst. Jag visste att det skulle bli så här för det är ju det borgarna står för än om sossarna blivit sämre på senare år så tror jag ändå inte att det blivit så här med en annan regering. Kul att du gillar låten

Ha en fin dag vännen
kramar

 
Cattis

Cattis

13 april 2011 12:22

Det här du skriver om har retat upp mig också.
Fick rest jag med pga att FK drar för lite skatt.
Men det är väl för att de ska se ut som om man har ganska så bra inkomst varje månad.
Men tar jag min rest och drar av det varje månad istället så blir det ett par hundralappar mindre.
Och vad händer den dagen jag får permanent sjukskrivning?
Jo, ännu mindre pengar.
Och vill man få hjälp av landstinget så man kan bli bättre genom tex operation så blir det "nej"
Det kostar för mycket får man till svar.
Och vad kostar det inte mig av att vara sjuk?
Det är det ingen som bryr sig om.
Visst, de som jobbar ska förstås få nått för det men någon rättvisa får det vara.
Nu kom jag också in på samma "krigsstig" som dig.
:))))

Ha en fortsatt bra dag ;)

http://www.jagmenjag.se

Malin wiper

13 april 2011 12:48

Ja jag förstår det för vi är ju i nästan samma situtation än om jag redan har permanent sjukbidrag som då var lite högre än det är nu. Jag förlorar 7000kr/månad av att inte kunna arbeta. Där hade du en bra förklaring om att det skall se bättre ut men i slutändan förlorar man pengar. Nej! nån operation blir man inte bekostad. Jag har en broskfraktur i ett knä som förstört min höft så nu blir väl den andra höften åt helsike också eftersom dom inte vill operera mitt knä. Ja du det kostar mer att vi inte får den hjälp vi behöver. Sjuka och arbetslösa kan ju inte rå för att detta hänt dom. Vi måste ju också följa med i löneutvecklingen för vi har ju samma utgifter och har betalt skatt i många år. Ja du man känner sig på krigsstigen när man ser hur det funkar.

Ha en bra dag själv
kramar

 
skrivmoster

skrivmoster

13 april 2011 14:19

Vi har rätt att vara på krigsstigen både som sjukskrivna och pensionärer. Man väljer ju inte att få skador el. bli sjuk och tvingas lämna sitt jobb och få betydligt mindre i plånboken..!

Undrar var man kan "låna pengar" som de gjorde från våra pensionspengar och sedan inte lämna tillbaka?? Det är ruttet tycker jag!

Restskatt givetvis, eftersom FK drar för lite skatt. Det borde dom klara av att följa tabellerna. Ja ja... krigsstigen är inte kul att gå på så jag byter väg och går min fredliga stig vidare i livet...
Kram på dej!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Malin wiper

13 april 2011 15:06

Ja jag tycker man har rätt att ha en åsikt när man blir illa behandlad. Ja du det var rena skandalen detta med pensionspengarna. Jag har inte så ofta debatt i min blogg men ibland kan jag inte låta bli. Jag vill ha den så positiv som möjligt eftersom jag har en utbrändhet bakom mig och tål inte för mycket negativt. Fast livet går ju upp och ner.

ha en fin dag
kramar

 
Lillan

Lillan

13 april 2011 15:37

Jag blir lika uppretad som du över detta. Och när då Anders Borg står och säger att skattesänkningen görs för att fler ska VÄLJA att arbeta mer, då håller jag på att smälla av! Vad då VÄLJA?? Man väljer ta mej sjuttsingen inte att bli sjuk. Och pengarnna som man har betalat in tidigare för att kunna få ut i fall man blir sjuk dom nekas man eller så sänker dom beloppet rejält. Men pig-bidrag tycker dom är okej!! Jösses, vad jag blir galen på sånt!!

http://lillansbloggvra.blogspot.com

Malin wiper

13 april 2011 16:43

Håller med dig till 100% bra skrivet. Enligt Borg så finns inga sjukdomar eller arbetslöshet. Dom retar verkligen upp folk.

Tack för din kommentar

Ha en fin kväll
kram

 
ansepanse

ansepanse

13 april 2011 16:38

jag följer med dig på din krigsstig, vi får bredda ut den så vi alla får plats där som vill protestera mot systemet
kramar

http://kinaguld.blogg.se

Malin wiper

13 april 2011 16:41

Det låter bra gulliga du ;) då slipper jag gå ensam på stigen

Ha en fin kväll
kram

 
diana

diana

13 april 2011 22:08

Man undrar ju vart det ska sluta? Jäkla skit alltså ;(

http://www.metrobloggen.se/diana

Malin wiper

13 april 2011 22:32

Ja det undrar man verkligen. Inte kommer det att bli bättre utan tvärtom

Ha det så bra
kram

 
Maya

Maya

13 april 2011 23:14

Går på samma krigsstig som alla här! Med Dej i täten! Vi borde kunna göra MER än skriva här om detta...det finns ju många drabbade. Så även jag.

Jag skulle vilja banka en stekpanna i huvet på alla som kallar oss fuskare (dom är förresten bara typ 0,04% tror jag att jag läste nånstans) och säga att när dom åkt av vägen med bil i 170km/h så kan dom komma och snacka med mej sen! När hälsan sviker oåterkalleligt, då räcker inga pengar i världen! Då kan dom köra upp sina pengar dit solen aldrig når...

Jag kan rekommendera ALLA att läsa den här bloggen: http://ilsemarie.wordpress.com
Hon tar upp otroligt bra saker!

Kram!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

14 april 2011 08:14

Bra att du följer med på krigsstigen. Det borde växa upp en proteströrelse som var förr då alla slöt sig samman och stoppade dumma beslut. Detta med stekpannan hänger jag med på :0)) Håller med om allt du skriver. Sjukdom och arbetslöshet tycker dom att vi rår för själva :( Det är verkligen inte billigt att vara sjuk med både mediciner och behandlingar som måste till.

Jag skall gå in på din länk

kramar

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

14 april 2011 05:18

Man kommer nog aldrig bli klok på det här med hur pengasystemet fungerar, hur man än gör så har man baken bak. Man får väl helt enkelt vänja sig vid att man alltid kommer få betala mer än de rika och skrapa på botten.
Tråkigt att efter tio var en repris. Jag brukar slå ett öga på det ibland också.
Hoppas du ni får en fin torsdag.
Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

Malin wiper

14 april 2011 08:11

Det är inte lätt att vänja sig vid och jag önskar att det fanns en proteströrelse bland dom yngre för jag orkar inte engagera mig längre.

Ha en fin torsdag själv
kramar

 
Maya

Maya

14 april 2011 17:11

För den/dem som inte sett detta - LÄS!
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article12882652.ab

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

14 april 2011 17:18

Nu har jag läst den och den var suveränt bra och så sann. Regeringen vill ju att man skall spara sin skattesänkning till att sköta sina försäkringar och tryggheten själv men det kommer inte att slå väl ut. Tack för din länk.

Ha en fin kväll
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Lördag 20 april 08:30

    Jag har sett en dramaserie på svt play som min syster tipsat mig om. Den heter Painkiller. Det är den Guldbaggebelönade regissören och manusförfattaren Gabriela Picher som ligger bakom denna tv serie                                      ...

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards