Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 15 mars 2011

Skrapcafé på Konfekthörnan!

Av Malin wiper - 15 mars 2011 08:24

  


Här kommer jag gående i går kväll i mörkret mot spelbutiken. Jag orkade inte blogga i går när jag kom hem. Vi var 11 personer sammanlagt och alla var jättetrevliga. Tyvärr har inga män vågat sig dit och jag frågade varför och dom tror att dom är mer intresserad av att stå vid borden på dagen och spela på trav. Så det är väl vi kvinnor som gillar att skrapa....  

 

           

 

  

 

Jag hade blixten men det blev rätt mörkt ändå för ägarinnorna hade dämpat ner belysningen och dukat så fint med levand ljus. Ja ni ser ju själva. Jag kände igen en del folk från butiker runtomkring i samhället. 

 

    

 

      

 

Det gick till så att man la 200kr var och det delades ut två lotter/man i 4 omgångar som man fick skrapa först. En trisslott och en Sverigelott. Alla som det blev vinst på la vi i en kopp för att sen köpa nya lotter för. Vi vann inte så mycket utan mest 25kr och 50kr men vi kunde ändå sitta rätt länge och skrapa. Till slut var det bara några vinstlotter kvar och då fick vi skrapa en ruta/man och skicka vidare. 

 

 

 

Här håller Lena en av ägarinnorna upp den lott vi vann mest på och det var 100kr.

 

     

 

   

 

Denna kvinnan som satt på min högra sida var den första som vann nåt och hon belönades då med ett stort paket....  

 

        

 

   

 

I det paketet låg en stor  bag som det stod "Bingo Lotto" på.

 

     

 

   

 

Här sitter en av spelbutiksägarna Susann och skrapar och bredvid sig har hon en korg med presenter. Det visade sig att vi alla skulle få ett paket var. Det var så gulligt och generöst gjort av dom....  så hur det än blev så gick ingen lottlös hem.

 

  

 

   

 

Här är mitt paket.

 

   

 

I det låg det dessa läckra "Harry Boy" strumpor...  Tänk om man sparar dom ett antal år så kanske dom blir eftertraktade och man kan ta med sig dom till Antikrundan...  skämt o sido så kommer jag att bära dom när jag tar mina promenader.

 

        

 

   

 

En kvinna fick en cd med Lotta Engberg

 

   

 

Min bordsgranne på min vänstra sida vann en kakreceptbok. Där fanns alla dom gamla klassikerna såsom drömmar, hallongrottor mm. Hon och jag satt så nära varandra så jag pratade mest med henne och hon var både rolig och trevlig. Några fick kortlekar i sina paket också.

 

     

 

 

 

Denna bild är rätt rolig men en som pekar, en som lutar sig framåt med koppen och en som precis satt sin kopp till munnen och blev tagen på bar gärning av min kamera...    

 

    

 

   

 

Hon på bilden vann denna T-shirt som det står "Bingo Lotto" på ärmen. Det är ingen fläck på tröjan utan nåt smuts på min lins.

 

  

 

   

 

Hon som står upp på bilden är den som vann mest. Hon var glad och sprallig hela tiden.

 

   

 

Här sitter Lena (en av ägarna) försjunken i sin lott och hoppas på vinst.

 

  

 

Här har alla öppnat sina paket.

 

           

 

   

 

Efter halva skraptiden så var det dags för kaffe. Här ser ni Lena och Susann komma in med två jättefina tårtor som är köpta på Ritz Konditori. Lena och Susann var helt fantastiska hela kvällen och bjöd på sig själva och var så coola. Jag kunde inte motstå att ta en liten bit från varje tårta...      dom var verkligen supergoda. Alla tog en bit av varje för det var så generöst tilltaget så det blev lite över ändå.

 

  

 

Jag frågad tjejerna när dom startade sitt skrapcafé. Dom sa att dom hållit på nu i 5 år och brukar träffas ca 3 gånger/år. Detta är helt deras egen idé som dom kommit på. Verkligen kreativt av dom tycker jag. Tyvärr har dom inte vunnit några större summor men så pass mycket att det gått att skrapa en hel kväll på 200:-/man.

 

        

 

Jag vill tacka Lena och Susann för deras roliga och stimulerande skrapcafé som verkligen roade och man fick komma ut och träffa trevligt folk och riktigt njuta. Jag är den ende som kommit ny men kände mig inte utanför utan blev väl mottagen.

 

En stor bukett till Lena och Susann

 

  

 

 

 

            

 

 

 

 

 
 
Pisan

Pisan

15 mars 2011 09:59

Vilken kul idé! Förstår att du hade en trevlig kväll. Vad gulligt att de bjöd på fika också :-) Blev jättesugen på en bit prinsesstårta nu.... Sitter nästan och dreglar här nu... :-)
Ha en fin tisdag vännen! Kram! ♥

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

Malin wiper

15 mars 2011 10:10

Ja det var toppen alltihopa men nu har det kommit lite surt efter så jag måste sköta kroppen. Förstår att du blir sugen ibland. Du gör det bra och har sån diciplin. Jag åkte dit men inte så mycket.

Ha en fin tisdag själv
varm kram

 
Maya

Maya

15 mars 2011 10:24

Det var fyndigt, fiffigt och skoj! Roliga sockar Du fick, tror det är djurgårdens färger. :D Ointresserad av sport jag är. Vilka tårtor, hade nog inte motstått att smaka själv.

Roligt när det finns sådana grejor att gå på så man träffar folk, det saknar jag faktiskt lite här i stan. Något nytt, rutinmässigt, originellt och veckovis alltså. Men vi har ganska många caféer så det blir sånt istället. Och det ordnas mycket annat skoj som tjejkvällar, killkvällar, mässor, festivaler, musikuppträdanden (det är ju en musikstad detta) och annat festligt. Men sommartid har vi loppis i parken mitt i stan varje lördag och det är jättemysigt.

Solskenskramar!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

15 mars 2011 10:46

Ja du det var verkligen ett bra påhitt. Jag är också väldigt ointresserad av sport. Fast dans och konståkning gillar jag. Synd att ni inte har nåt att gå på hos er men bra att ni har många caféer. Jag har aldrig varit på tjejkväll och när jag var yngre så hette det syjunta. Ja men då har ni ju en hel del ändå.

Solskenskramar till dig också ;)

 
Maya

Maya

15 mars 2011 11:30

Tjejkvällar och Killkvällar är när affärerna har öppet på stan 18-22 med särskilda reapriser/fyndbord på saker för tjejer/kvinnor eller killar/män. Ofta en gång i månaden eller varannan månad (minns inte exakt).

Det började med tjejkvällar, tills killar protesterade och ville ha särskilda killkvällar också. ;) Det roliga är att det t.o.m ordnas busslaster med folk från andra städer hit då, musikuppträdanden, varmkorvstånd och annat runtomkring. Om Ni kommer hit isommar får vi hoppas Ni får besöka något utav det vi har här :) Loppisen får Ni inte missa!!!

Kram!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

15 mars 2011 14:06

OK! jag trodde det var såna tjejkvällar som en del har hemma hos sig. Sånt på affärer har jag varit på genom åren. Synd att inte tjejer och killar kan vara tillsammans på dessa kvällar. Jag tycker om när det är blandat. Då har det blivit en verklig stor grej när dom har uppträdanden också. Ja jag hoppas det händer nåt däruppe när vi kommer dit.

kramar

 
Annelie

Annelie

15 mars 2011 12:05

Vilken mysig och annorlund idé,, måste ju vara jätteroligt att vara med på.
Äré nåt som du ska fortsätta på..??

Önskar att det vore nåt sånt här också,, men det är nog typiskt att det inte blir sånt i en stad,, även om detta är en småstad så äré nog liiite för stort.
Men, man kanske skulle kunna ordna nåt sånt hemma hos sig själv.
En idé som tål att tänkas på. :o))

Ha en underbar fortsättning på dagen.. // Kramen

http://minegen65.blogspot.com

Malin wiper

15 mars 2011 14:05

Ja du dom är kreativa dom tjejerna. Det var kul att få vara med. Ja du jag skall nog vara med varje gång för det är bara 3 gånger/år. Det var ingen dålig idé från din sida att man kan ordna sånt hemma själva. Den tål verkogen att tänkas på. Bra idé av dig

Ha en underbar fortsättning själv på dan
kramar

 
Ingen bild

Mia

15 mars 2011 12:50

Vilken rolig kväll! Härlig idé att göra så. Presenter till alla och vilka härliga sockar du fick. Ett kul sätt att träffas. Härligt engagemang. Man får alltid med sig något positivt hem. Ha en härligt solig och fin dag. Kram

Malin wiper

15 mars 2011 14:00

Det är väldigt kreativt. Jag har faktiskt sockorna på mig i dag för dom är så lagom i tjockleken.

Ha det toppen
kramar

 
Karin eklund

Karin eklund

15 januari 2012 19:43

Vilken jättekul idč,och tårtorna såg suveränt goda ut.
En jättekul grej att träffas till,och som sagt fina små paket till alla så jättegulligt av dem.
kramizar kajsa-varg"Karin o svartnosarna"

http://bloggplatsen/kajsa-avrg

Malin wiper

15 januari 2012 20:02

Ja du det hittas på mycket i detta samhälle. Det är deras egen idé som dom hållit på med i rätt många år. Dom är verkligen gulliga

vad kul att du tittade in. Hälsar på hos dig i morgon

Ha en fin kväll och krama svartnosarna ;)

kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frĺgor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards