Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 11 mars 2011

Antikdeckarna!

Av Malin wiper - 11 mars 2011 07:34


Veckorna går så fort nu så man hinner knappt med. Fredag igen...  I går regnade det och blåste men nu verkar solen bryta fram och det känns positivare. Skall snart ut på en lite längre promenad och njuta lite. Min man skall träffa en kompis en stund sen har han lite pyssel med projektet. Han tackar er alla för er omtanke om honom  i era kommentarer...    Ni är för gulliga...  Jag tycker det är så skönt att han nu kommer att få en tid för genomgång av sin kropp. Nu bröt solen fram och jag förnam en lyckokänsla i kroppen...    
 
  
Vår antika öltunna
 
Jag brukar se ett program som går mitt på dan (Tv 4) när jag har tillfälle som heter "Antikdeckarna". Det är både intressant och spännande.
 
 
   
Här dom två programledarna som gör ett bra jobb Li Pamp och Pontus Silverstolpe. Dom ger sig ut på jakt efter ouptäckta skatter både i Sverige och utomlands. De besöker såväl familjer i deras hem som loppmarknader och antikaffärer, i hopp om att hitta fynd som de sedan ska sälja på auktion. Det är så spännande sen när två av sakerna dom sett ut skall auktioneras ut för privatpersonen som skänkt får gissa på vilken sak som går dyrast. Den ena är från loppis eller antikaffär. Om privatpersonens sak går för dyrast så får dom pengarna för både sin egen sak och den andra från en antikaffär. Gissar dom fel så får dom bara pengarna för sin egen sak och resten går till välgörande ändamål. 
 
      
 
Klicka här för att komma in och se avsnitt av detta program
 
   Ha nu en jättefin fredag alla ni härliga bloggläsare. Längtar tills korna släpps ut på bete igen. I år skall vi försöka bevista nåt ställe här som har "kosläpp". Kon på bilden i keramik har min brors fru tillverkat i keramik. 

 

 

 
 
Hebbe

Hebbe

11 mars 2011 08:31

Mors,,ja han är en liten härlig kille,klart han ska få en skiva med The Playtones..Jag brukar kolla på kosläpp straxt söder om Uppsala,ett kul skådespel..Haé Kram.

http://farfar0hebbe.wordpress.com

Malin wiper

11 mars 2011 09:22

Jag förstår det. Kul att ha barnbarn. Ja det verkar vara en glädjetillställning.

kram

 
Maya

Maya

11 mars 2011 08:34

Ahhh, jag brukar också titta på det programmet ibland :) Det är ganska intressant och spännande att se saker man kanske tror/trott var värdelösa som har högre värde än man själv gissat.

Jag har inte glömt bort att jag ska skriva om glas och arvegods, men det kommer lite senare. ;) Det är rätt mycket att ta fram, putsa, fota, lägga in i datorn, sortera, lägga i album och sen skriva om. Gör lite pö om pö p.g.a nackvärken. Men det kan ta några veckor till.

Det var ganska praktiskt att ha tidsinställda blogginlägg (look-a-like) som droppar ut emellanåt när man inte orkat skriva på bloggen. Det kommer ju ett sånt dagligen så läsarna har något att titta på iallafall, om jag inte orkar blogga om aktuella händelser. Både igår och idag har vi varit dåliga jag och sambon, tror det kan vara en släng av magsjuka, magen är såå orolig. Men ändå är han på jobbet, helt ensam, för han måste då han är "chef" i veckan (när chefen själv är bortrest på sportlov med sonen). Dom är ju bara två på firman nu så det blir lite svårt om en är borta och den andra är sjuk. Men jag är redo att hämta sambon med bilen om han skulle bli jättedålig. För då får han ringa ut en extra kille. Jag har en dundrande huvudvärk också, suck.

Skönt att solen skiner hos Er, här har vi det väder Ni troligen hade igår. Trist. Men jag ska vara inomhus ändå. Och se film kanske. OJ, nu skrev jag mycket. Du frågade om min MSN-adress, skickade den på Din mail igår, hoppas Du fick mailet :)

Ha en jättefin dag och hälsa Mr. T!
Kramar!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

11 mars 2011 11:33

Jag hann inte med riktigt, eftersom jag var på väg ut. Sorry! det var inte meningen. Kul att du också gillar såna program. Peder Lamm var hit till samhället och jag fick en grej värderad. Den var mer värd än jag hade köpt den för. Förstår att det tar tid och kraft att dokumentera om glas och arvegods. Men ta god tid på dig. Det känns inte som nån utfyllnad med look a like utan jättekul.

Tråkigt att ni båda varit dåliga. Det går en massa magsjukor och annat nu. Ja du är man bara två på ett jobb så är det inte lätt att bli sjuk. Vad bra att du bara kan hämta honom om det behövs. Nu känns det lite vår här. Jag har svarat på ditt mejl och bjudit in dig

Ha en jättefin dag själv
Jag skall hälsa det till Mr T
Hälsa din Mr också ;)

kramar

 
helga

helga

11 mars 2011 08:37

Jag har sett det programmet några ggr och det är jättebra! Något för oss loppisnördar...

Läser också om din mans hälsa. Hoppas han får hjälp snabbt nu så han ska må bättre!!!

http://www.helga1.bloggplatsen.se

Malin wiper

11 mars 2011 09:22

Ja du det är verkligen nåt för oss nördar ;)

Tack för din omtanke. Han är positivt inställd och vi har lagt om kosten så han skall kunna gå ner i vikt också

Ha en fin dag
kram

 
Maya

Maya

11 mars 2011 10:25

Hmmm, kom inte min kommentar med här?? :( Skrev jättelångt, kanske för långt?

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

11 mars 2011 11:34

Sorry! Jag hann inte med riktigt utan måste ge mig av ut innan jag blev för trött. Nu har jag svarat. Det är inte alls för långt bara roligt att läsa.

kramar

 
Karin o Svartnosarna

Karin o Svartnosarna

11 mars 2011 11:18

Ett program som jag inte vill missa,igår var de på Väddö några mil från där vi bor,brukar bada i havet där på sommaren.
När jag var yngre var jag med på ett koutsläpp,hej o hå vad vilda korna var som inte varit ute förut ja föresten alla var vilda.Sen skulle vi försöka leda ut dem till deras hagar,det var första gången som jag var så nära kor så ägaren tyckte det säkerligen såg kul ut,så jag blev inkallad efteråt.
Då han sa att jag varit så duktig,sen fick jag en fin ask med cigaretter från England,ja på den tiden visste man inte bättre men röker som tur è inte längre.
Hoppas solen lyser på er idag,önskar er en underbar Fredag,kramen

http://kajsa-varg.bloggplatsen.se

Malin wiper

11 mars 2011 12:18

Det låter som ett toppenställe. Härligt att du varit med på koutsläpp. Det har inte jag än ;) bättre sent än aldrig. Härligt att få vara så nära kor. Ja du cigaretter förknippades lite med glamour förut. Vi har strålande solsken. Har varit ute och promenderat. Hoppas solen lyser på dig och din familj också
Ha en fin fredag
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards