Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2011

Av Malin wiper - 20 januari 2011 09:13

  


I natt har jag sovit lika gott som dom två föregående nätterna och det beror på att jag smörjer in nacken med ice gelén. Menthollukten känns lugnande och det blir lättare att andas. Det börjar luta åt att vi kommer iväg på vårt teateräventyr i kväll. Vi fick ju byta biljetterna så vi går i kväll istället. Jag känner mig förväntansfull och det skall vara en fantastisk scenografi på denna föreställning. Ute skiner solen och det är ganska mycket snö kvar.

 

  

 

Så här fint ser det ut utanför teatern "Storstickan" i tändsticksområdet. Det är så härligt att dom bevarat tändsticksfabrikerna i Jönköping som är tändsticksstaden. Det är fantastiskt att promenera genom området och det finns både second hand, loppis, radio & tv museum, café, tändsticksmuseum mm. Varje lördag har dom stor loppis och då är det fullspikat med folk och vi har fått tag på en hel del där. Denna teater går under smålands musik & teater. Jag fotade lite när vi var i storstan sist.

 

 

 

Klicka här för att komma in på smålands musik & teaters hemsida. Det vi skall se i kväll är "Måsen" av Tjechov.

 

   

 

Jag frågade om jag fick fota scenen men det kommer jag inte att få göra för dom har en egen pressfotograf. Jag fick i alla fall fota i foajen och dessa läckra masker som hänger på ena vägge är gjorda av Peter Gadh 1999 och är en hyllning till teaterns hantverkare. Klicka här för att läsa om Peter Gadh som bor i Huskvarna

 

  

 

Denna har han också gjort som hänger ovanför receptionen på teatern. Den gillade jag till max. Lite surrealistisk installation. Klicka här för att läsa om surrealism.

              

 

  

 

Denna häftiga drake är tillverkad av teaterna egen scenograf som är en kvinna men jag kom inte ihåg namnet så jag skall kolla i kväll när jag är där.

 

      

 

 Ha en riktigt härlig torsdag och sköt om er...       

 

Av Malin wiper - 19 januari 2011 16:09

                       


Som ni ser så har jag en ny helt fantastisk header. Den har min bloggvän Vicke animerat och tillverkat i gimp. Han är en fantastisk animerare och har med bara några få ledtrådar om motiv från mig tillverkat denna...  Jag är jätteglad och nöjd. Tusen tack snälla Vicke...   för det arbete du lagt ner. Jag blir glad av att komma in här och se min nya häftiga header...  Bara att göra en liten animerad bild tar tid och är svårare än man tror. Jag har försökt själv men blev alldeles snurrig.... . Det är precis så jag vill ha min header. Jag har aldrig haft en animerad header förut och jag älskar animeringar...  


     

Av Malin wiper - 19 januari 2011 15:26

  


Filmregissören Blake Edwards har också gått ur tiden i en ålder av 88 år. Han blev mest känd för "Rosa Pantern" filmerna Som var Peter Sellers paradroll. Blake Edwards föddes 1922 i Tulsa, Oklahoma och dog 15/12 2010 och det missade jag helt. Det var min son som berättade detta. Han var en amerikansk filmregissör, filmproducent, skådespelare och manusförfattare. Klicka här för att läsa mer om honom.

 

           

Här en bild på honom och hans fru Julie Andrews som också är en känd skådespelerka i bl.a klassikern "Sound of music". Han var gift med henne från 1969 och fram till hans död. 2004 blev han tilldelad en heders-oscars som tack för det han åstadkommit ända från 40-talet. Klicka här för att läsa mer på Kulturbloggen. 

 

 

Av Malin wiper - 19 januari 2011 14:41

                   


Den Brittiska skådespelerskan Susannah York har avlidit av cancer i en ålder av 72 år. Hon spelade mamma till Stålmannen i "Superman" filmerna där Christopher Reeve var stålmannen. Hon fick en Academy Award för bästa biroll 1969 i "They shoot horses, dont´t they". Klicka här för att läsa mer om henne. Klicka här för att läsa ännu mer. Jag tycker att hon var en bra skådespelerska.

 

        

            Bild från filmen Tom Jones. Här ser man Susannah York.   


Hon var med i en film som heter "Tom Jones" en komedi i kostymfilmsgenren. Kläderna i filmen blev till ett mode då på 60-talet och alla ville gå klädda i Tom Jonesskor och kråsskjorta.Klicka här för att läsa om filmen.

 

  


Klicka här för att komma in på Superman.net  

 

         



Av Malin wiper - 19 januari 2011 10:05


 

Frida Snell, född 22 December 1981, är en svensk sångerska från Kiruna. Hon har rötter i byn Erkheikki i Norrbottens län men är numera bosatt i Umeå. Debutalbumet Black Trillium släpptes den 22 april2002 efter hitsingeln Lucky Day och någon uppföljare har ännu inte släppts.


Av Malin wiper - 19 januari 2011 09:33

  


Vi har ställt in resan till mamma och åker på lördag istället för då kan vi träffa syrran och svågern också. Syrran har möte i dag på eftermiddagen och sen känner Mr T att han inte hinner med slutspurten på pappersarbete han har inför ett möte i morgon bitti. Han sköter allt administrativt och det skall lämnas in papper för påskrift i morgon och han är inte riktigt klar för han fick dom sista uppgifterna i går kväll. Det känns faktiskt bättre att åka på lördag så man även får träffa deras djur. Jag är lika pigg som i går och har sovit jättebra. Íce Gelen är suveränt bra och man blir avslappnande.

 

                 

 

För den skull så tänker jag inte ligga på divanen och lata mig...    Jag skall färdigställa två klädnypeklänningar som jag hållit på med i flera dagar. Sen blir det till att gå ut på en promenad efter lunchen. Snön är brun och ful nu och det är minus en halv grad.

 

   Hoppas ni har sovit gott och får en givande dag 

 

Av Malin wiper - 18 januari 2011 15:48

   

           


Jag har suttit och sytt ett tag. Här fållar jag förklädena till två klädnypeklänningar. En är ett pris och en har jag lovat bort till en bloggvän.

 

  

 

Den här magneten har jag fått av Helena i dag (Mimmis Magasin) Dom har blomkrukor som man kan fästa såna här magneter på med olika text. Jag satt den nu på kylskåpet tills vidare. Gillar verkligen texten för jag är en chokladoman...  Tack snälla gulliga Helena...  Jag ger aldrig upp choklad men får hålla mig till den mörka nyttigare nu istället...   

     

 

  

 

Sist jag var in på Mimmis så fotade jag lite men har inte hunnit få in det förrens nu. Dessa ser lite vårliga ut och kommer från "Cult design".   

 

 

   

 

Dom säljer såna här tygsaxar som är jättebra. Jag har några stycken och är jättenöjd.  

 

 

 

   

 

Snyggt servettställ som jag inte sett där förut.

 

 

  

 

Detta är nåt som jag skulle behöva ha på köksbordet för man har aldrig nåt att skriva på när man sitter där. Skall investera i nåt sånt sen. Det går att puzzla ihop allt hur man vill, här en blomkruka bredvid men man kan även ha ett pennställ bredvid mm.       

     

 

 

   

 

Här en sån som jag fick av min man men denna är i tre avdelningar så det finns mycket att välja på.

 

   

Magnet från second hand i Habo som spelar tre låtar...      

   

Av Malin wiper - 18 januari 2011 12:09

                  


Nu har jag klippt mig 4 cm men har ändå inte helt kort hår. Jag är supernöjd. Friseringen heter Salong Hon & Han och ligger intill Konditori Ritz. Dom har ingen hemsida men klicka här för att se adressen dit. Jag blev nu klippt av Sandra och förra gången tog Johanna hand om toning och blekning av mitt hår med den äran. Dom har en ny metod att klippa nu där dom plattångar en bit i sänder av håret och sen klipper.


 

  

 

Sen bjöd jag Mr T på kaffe och en god smörgås på Ritz Konditori. Fortfarande verkar kylgelén på min nacke så jag känner mig så lättad. Frågade Therese om man kunde ta på gelén 2 gånger/dag och det sa hon att man kan göra. Denna är mycket effektivare än apotekets kylsalva. Jag skall stryka på lite mer om en stund och sen till kvällen. Jag har sålt min cykel till Helena på Mimmis Magasin. Jag nämde nåt före jul att jag inte kan cykla längre och har en cykel som bara står och då blev hon intresserad men det var för mycket snö då men nu ville hon köpa den. Jag kan ändå inte cykla mer och det är jättetrist för jag älskar att cykla men det får bli promenader istället.

 

        

 

Dom hade rosa och vita dammsugare på Ritz och det såg jätteläckert ut.

 

 

   

 

Kolla in här vilka godingar...  

 

   

 

I dag hade dom blåbärsmuffins med fint brunt papper runt. 

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards