Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 2 december 2010

Julpynt!

Av Malin wiper - 2 december 2010 14:06

           


Jag har funderat fram och tillbaka på detta med julgardiner i köket och kommit fram till att jag hellre vill ha ett par nya vanliga snygga hissgardiner efter julen. Fast jag hittade ett tyg på vinden som kanske räcker till ett julgardiner i detta fönster. Tills dess så dekorerade jag som förra året med julgranspynt i nedre kanten av hissgardinen. Förra året hade jag såna jag köpt på second hand och mer färgstarka men så hittade jag en låda full med julgranspynt som jag köpte förra året billigt på IKEA men dom är i guldfärgat både glansiga och matta och dom får duga. Det är svårt att få fram hur det ser ut för motljusets skull.    

 

   

Gardinpyntet nära håll. Det var massor av avlånga både blanka och matta pynt med också som jag använde upp. jag tror jag köpte dessa pynt efter förra julen då det var rea på IKEA.

 

   

 

Så här såg det ut förra julen och då vet jag att vi haft dessa hissgardiner i ett års tid nu och dags att byta efter jul. Detta ser finare ut än det guldfärgade så jag byter nog och tar dessa istället. Vi har en massa gamla julgardiner som jag är less på och inte vill sätta upp.         

 

       

 

Jag var in till spelbutiken "Konfekthörnan" och där hade dom ställt fram ett julbord med både godis och julsaker på. Det såg så mysigt ut.           

 

   

Alla porslinsjulsakerna kostade 40:-/st.        

 

  

Dom har även ett stort bord fullt av olika chokladaskar.          

 

   

I år även Chokladtryffel.    

 

   

Dom har ursnygga julkort för 20:-/st som är lite extra och jättestora. Utsmyckningen av tomtar och annat sitter som ovanpå lite upphöjt. Korten blir lite roligare då. Jag har köpt 2 st förut och ett nu. Dom blev så populära och dom ångrar att dom tog hem så lite av dessa kort.        

 

   

När jag ändå var i närheten av Ritz konditori så gick jag in och fotade lite. Här en gårdagens tårta för halva priset och då är dom fortfarande goda och fräscha. Det ser ut som en Schwarzwaldtårta. Klicka här för recept. Jag köpte med mig en smörgås för jag var inte på humör att sitta bland folk. Sen var mitt favoritbord upptaget...    man är ju en vanemänniska...  

 

        

Dom hade även såna här fina juldamsugare.  

   

Chokladbrownies med tomtar på.         

 

   

Ännu en julgodsak...  

 

         

Sen var det dags för min mans gourmélaxsoppa...  

          

 

På söndag 5/12 har vi julmarknad här i Vaggeryd. Den håller på 14.00-18.00 Klicka här för att gå in och kolla programmet för dagen.

 
 
sus

sus

2 december 2010 18:30

Så jätte fina gardiner, så enkelt -Smart ide :)

http://dusisus.bloggplatsen.se

Malin wiper

2 december 2010 18:54

Tack snälla du ;) man får ta till knep ibland.

Kul att du tittade in
Ha en fin kväll

 
Ingen bild

Kerstin

2 december 2010 18:50

Jag tycker det blev jättesnyggt. Enkelt och fint. Tror jag ska skaffa mig hissgardin till köket, kanske i krämfärgat lin eller vita.
Ha det bra därnere i smålandsskogarna.
Kramar från norrlänningarna

Malin wiper

2 december 2010 18:56

Hejsan svägerskan! Vad kul att du tycker det ;) Det är så praktiskt med hissgardiner för man kan dra ner dom när solen kommer och behöver inte ha några perienner. Det finns så många snygga ute nu att köpa som är färdigsydda också. Krämfärgat lin låter jättesnyggt. Ni har ju ett nyrenoverat kök.

Ha det bra själv däruppe i norrlandsskogarna ;)

Kram från smålänningarna

 
fru-glad

fru-glad

2 december 2010 20:41

Vad mycket härlig julinspiration du bjuder på så härligt.Lax soppan ser verkligen god ut måste säga till min gube att han lagar sån till oss, det är nämligen han som är kocken i huset.
Kul ide det där med kulor i gardinen, ska prövas här i morgon.Trevlig kväll till er från fru glad..

http://fru-glad/bloggagratis.se

Malin wiper

3 december 2010 09:00

Tack snälla du ;) Jag får nog sätta in ett recept på laxsoppan för jag såg att den inte fanns under kategorier. Vad kul att du också har en man som är kock hemma ;) Vad roligt att du skall hänga julpynt i gardinerna också. Då får jag säga trevlig dag istället

Varm kram

 
Ingen bild

Monica

2 december 2010 22:00

Hej och länge sen sist!
Jättefina gardiner som du gjort en smart och fin förvandling för att passa till julen :))
Önskar dig en härlig helg!
Är febrig och hängig och ska krypa ner i sängen nu, orkar därför inte läsa det jag missat på din blogg just nu.
Kram*

Malin wiper

3 december 2010 08:58

Ja det var ett tag sen och jag saknar dig jättemycket. Ja du man får hitta på saker när man inte har råd att köpa nya julgardiner. Vad tråkigt att du blivit sjuk. Då får du kurera dig och bara vila. Bloggen finns kvar så det är ingen fara.

Sköt om dig vännen
varm kram

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

3 december 2010 00:15

Jag måste säga att båda pyntningarna i fönstret gillar jag. Minns att jag gillade den redan förra året så förstår om du vill ha den igen men den som du har nu gillar jag också. Skönt med ett ljusare tyg i fönstret, då kan man ju bara pynta det lite för de olika högtiderna.
Förra året provade ju jag att göra juldammsugare, faktiskt ett år sedan på lördag. Vilket minne! Tråkigt att ni bara fick fyra luciakandidater. Här var vi översållade men det är bara 7 som får chansen varje år.
Mycket läckerheter, tur det bara är på bild :P
Hoppas ni får en skön fredag och helg.
Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

Malin wiper

3 december 2010 08:56

Vad kul att du gillar min pyntning. Jag har inte råd att köpa nya julgardiner för jag har shoppat för mycket på sista tiden. Jag byter nog inte för på kvällen blev det så fint med dom gulfärgade. Vad kul att du virkat juldamsugare, det kan inte vara lätt. Ja det var trist att det bara blev 4 kandidater men det kan ändra sig till nästa år. Det är jättebra med 7 st.

Ha en jättefin fredag
kramar

 
Berith

Berith

3 december 2010 06:21

Godmorgon vännen :))
Vad fiffigt och vad fint det blev :))
Med små medel kan man få till det riktigt
fint och trevligt ....det är bara fantasin som
sätter gränser *ler*
Igår på Gula Villan så var det några kvinnor som
brukar vara där , som hade med sig virkade julgransdekorationer som de visade upp...till och med virkat glitter ..de klädde granen och den blev så fin med de virkade stjärnorna , istapparna och "glittret" ...och jag hade naturligtvis glömt kameran hemma ....
De hade en visning på alla sina allster igår och
de ska även ha en ny visning till våren...och då ska jag INTE glömma kameran hemma *ler*

Önskar dig en bra dag , en trevlig helg och en riktigt mysig 2:a advent !!
Varma kramar :))

http://maxmax.bloggplatsen.se

Malin wiper

3 december 2010 08:53

Ja du ibland får man hitta på lite för att piffa upp ;) Vad påhittigt med virkade glittrande julgransdekorationer. Det vore kul att få se dom på bild. Det är lätt hänt att glömma kameran. Sist så hade jag glömt att ladda upp min och fick då testa min nya mobil fast den var inte lika rolig att fota med.

Ha en riktigt fin dag själv och sen 2:a advent
varm kram

 
Helga

Helga

3 december 2010 08:26

Jag tycker även det var jätteläckert med de guldfärgade hängena pågardinen. Smart idé!

http://helga1.bloggplatsen.se

Malin wiper

3 december 2010 08:50

Tack! det ser bättre ut i verkligheten, svårt att fånga alla på bild.

Ha en fin dag
kramar

 
Ingen bild

Miss M

5 december 2010 14:33

Vad fint pyntat, jag gjor något liknande en jul, jag hade bara panelgardiner i mitt vardagsrum, och ville inte köpa så mycket tys som skulle krävas för att kunna ha en snygg kappa. Så jag hängde stora och små röda kulor i olika höjder i röda sidenband. Blev jättefint, som en "luftig" kappa :). Hade inspirerats av något skyltfönster.
Hoppas ni får en skön jul.
Kram på er :)

Malin wiper

5 december 2010 15:51

Vad roligt att se dig Miss M ;)Då hade du kommit på en mycket snyggare variant än mig med sidenband och allt. Du är ju så pysslig och duktig med många saker.

Hoppas du och din sambo med familjer också får en toppenjul.

Kram till dig också gulliga Miss M

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 17:00

  På lördag är det Vårmarknad hos Röda Korset i Västerås. Det är sygruppen som säljer sina alster och man kan även njuta av deras kakbuffé. Dom håller på från 11-15. Vi kommer att gå dit och kolla runt och bara njuta                            ...

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 09:15

  I tisdags så fotade jag några ringduvor igen och jag gillar verkligen fåglar för dom livar upp vår miljö och vi har nåt vackert att titta på. När jag stöter på fåglar på trottoarer så brukar jag prata med dom i en låg vänlig ton. Då stannar d...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 07:45

  Jag har sett serien UFO mysteriet på tv4 play. Det var min son som tipsade mig om denna serie. Felix har även med sig ufologen Clas Svahn                                             Det är Felix Herngren som gett sig ut på en svindlande ...

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards