Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2010

Av Malin wiper - 17 november 2010 10:00

          


Nu känns det lite stressat för jag har sovit för länge nu i flera dagar. Kan inte somna förrens vid ettiden. Jag skall på akupunktur i dag och vi har nyss ätit frukost. Vi skall även hinna äta lunch innan vi åker så nu känns det lite pressat. Jag är egentligen en morgonmänniska som gillar att vara uppe med tuppen. Det är så härligt när det är tyst och folktomt ute och sen hör man hur allt vaknar till liv och börjar röra på sig. Har varit inne i duschen redan så nåt har jag hunnit. Det tar lite tid att torka håret just nu för jag använder inte torken utan det får lufttorka innan jag plattångar det och då blir det inte lika slitet. Jag har slutat med balsam och har inpackning i håret varje gång. Wella Enrich som jag köpte hos frissan när jag klippte mig sist är den bästa jag haft och håret har inte sett så torrt ut och ligger mer på plats. Den skall vara sitta i håret i 5 minuter innan man sköljer ur det.

  

       

 

Så här ser produkterna ut och det till höger är deras shampoo. Dessutom luktar dom inte starkt utan bara svagt gott. Jag är överkänslig för lukter eftersom jag är lösningsmedelsskadad och får alltid pröva mig fram. Bäst är det när man kan få eller köpa en liten provförpackning.

 

               

 

Vi har inte fått nån snö men det är frostvitt ute och lite kallare än i går. Längtar bara att få komma till storstan igen och ser fram emot att gå på dom stora second hand som är öppna i dag. Hoppas jag hittar några skrin med lock till mina dynor. Nu har jag inget mer att skriva om så jag önskar er alla en fin onsdag.... 

 

          

 

Lite värmande och härlig musik med Gloria Estefan & Jose Feliciano. Jag är väldigt svag för såna här Latinamerikanska rytmer och vill bara upp och dansa...  När jag flyttade tillbaka till Göteborg i mitten av 80-talet efter att ha bott i Gävle i 5 år så kunde man gå och dansa på många hotell och dit kom det ofta band (från hela världen) som spelade sån här musik och hade en härlig blandning. Det var helt underbart att dansa till, det kan man kalla sensualism.

 

Klicka här för att komma in på Gloria Estefans hemsida.

 

               

 

Klicka här för att komma in på Jose Felicianos hemsida

 

Av Malin wiper - 16 november 2010 19:22

      

       Animatie wereld

 

Jag var ute och letade musik på Youtube och ramlade på Bette Midler av en slump. Henne har man inte sett och hört på länge. Hennes hemsida fungerar inte just nu för hon håller på att uppdatera den.         

 

Detta står om henne på wikipedia.

 

        

 

Bette Midler, född 1 december 1945 i Honolulu, Hawaii, är en amerikansk sångerska, skådespelare och komiker.

Midler är välkänd som gayikon världen över, inte sällan under namnet The Divine Miss M! Hon är döpt efter skådespelerskan Bette Davis, trots att Davis uttalar sitt förnamn annorlunda (läs: 'Betti' Davis, 'Bett' Midler

 

         

                


Good night and sleep well friends...

Av Malin wiper - 16 november 2010 17:40

  

Jag hade tänkt skriva om en film jag sett häromdan och hade fotat filmfodralet men tagit bort det och annat jag skulle ha med i inlägget och nu finns det ingen bild på nätet. Då brast mitt tålamod så jag får skriva om den senare. Nu har jag fastnat i nåldynorna och blir lite besatt. Jag var upp på vinden för att kolla om jag hade nåt elastiskt tyg så jag kunde göra några koppar till i en annan nåldynefärg. Hittade då ett stort tygstycke som jag fått av min syster för nåt år sedan och det passade perfekt nu.

 

   

Så här ser det ut och är liksom glimmrande pressat tyg.

 

        

Så här blev det i en lite större kopp som har lite brun/orange färg i sig. Det blev jättebra och tyget var lite tunnare än det jag har sen förut.        

 

   

När jag ändå höll på så gjorde jag en till men då i det bruna i en sån här kopp. Eftersom jag har 6 koppar av dessa så skall dom få olika färger och jag skall införskaffa ett tyg som går  mer mot rosa/vinrött. Detta är en liten kopp. Nu är min blogg lite enformig för jag har inte upplevt så mycket på ett tag och vet inte riktigt vad jag skall skriva om och får lite bloggtorka emellanåt.

 

   

Var in på Mimmis Magasin och såg att dom fått hem fler färger i kryddburkarna från "Cult". Vi köpte ju själva av dom vita och är jättenöjda. Nu har dom 20% billigare på dessa. Nedsättningen gäller ända tills den 15/12. Serien heter "Square Kitchensortiment". Dom är verkligen snygga, praktiska och kvarnen fungerar perfekt.

 

    

Det här tyget föll jag för. Det är jättefina änglar i vinrött på vit botten. Jättesnyggt till både gardiner och dukar mm. 

 

    

 

   

Syrran och svågerns ena katt Pip-Larsson verkar ha mer än 9 liv. Ibland drabbas han av infektioner och får då alltid vätskebrist. Han blir inte frisk själv utan måste in varje gång till veterinären och dom måste spruta in vätska som en krage under huden i nacken. Han har även skadat sig ute flera gånger och nästan varit uträknad men han tar sig alltid. Nu har han legat inne igen och jag har varit orolig eftersom det hänt så ofta men syrran mejlade mig nyss och meddelade att faran var över...    Han brukar visa när han ligger inne när han vill hem...  

  

              

 

Katter har verkligen egna personligheter och Pip-Larsson är lite speciell och skall ha uppmärksamhet och vill gärna bli kliad. Ja det är så mycket så jag kommer inte ihåg allt. Tur att deras andra katt Nisse är lite mer självständig...  Det är en ynnest att få bli omtyckt av Nisse och få klappa honom. Jag har kommit så långt att han gillar när jag kliar honom och det är inte så vanligt tydligen. Syrran säger att jag kliar honom så snabbt och det är tydligen bra...  

 

   

Här är Pip-Larsson helt utslagen...  

 

   

Här en bild på fina Nisse. Jag längtar efter att få vara kattvakt igen. Det är inte så ofta men roligt när det händer.         

  

Av Malin wiper - 16 november 2010 14:37

                       

 

Susan Boyle har kommit ut med en ny cd "The gifts" men jag tycker hennes förra var bättre och låtar som föll mig mer på läppen. Synd att dom inte skriver lite nya låtar till henne för som det är nu så sjunger hon bara covers. Sätter ändå in denna gamla låt som jag tycker är rätt vacker.

 

            

 

Klicka här för att komma in på Susan Boyles hemsida.

 

Auld Lang Syne är en av de mest välkända sångerna i engelsktalande länder. Trots det kallas den skämtsamt för "sången som ingen kan" då många kan melodin, men bara känner till en bråkdel av texten. Där sjungs den vanligen varje nyårsafton vid tolvslaget och är starten på ett nytt år

 


Av Malin wiper - 16 november 2010 14:09

  

I dag är det så vackert ute med lite rimfrost och öppet vatten och änderna som simmar så fint och lugnt. Vi har inte tagit bort stolar och bord nere vid ån för det ser så mysigt ut och vi är inte så rädda om dom eftersom dom inte är så fina längre. Vi tar in dom om det blir riktigt mycket snö.

 

   

Vi tog oss en tur ner till samhället och kunde inte låta bli att fika på Ritz konditori. Jag tog en god nygjord skinksmörgås full av grönsaker.      

 

   

Min man tog detta GI-bröd som han tycker är jättegott. Det är lite Philadelphiaost emellan.       

 

   

I dag hade dom en ny smörgås igen med papper på så man kan hålla i den när man äter och då är det ju toppen att köpa med sig.

 

   

På vår spelbutik "Konfekthörnan" hade dom gjort en fiffig fjädergrej att sätta ner lottokuponger i. Det var fiffigt och häftigt tycker jag. Man kunde vinna 27 miljoner om man tog en lott. då  kunde inte låta bli så håll nu tummarna för mig.........  

 

       

 

      

 

   

Det finns massor av fint utanför affären också. Kul att butikerna sätter ut lite av sina saker för det gör det så intressant och man lockas in.

 

  

 

     

 

   

Jag har tillverkat ytterligare en nåldyna. Har gjort en sån tidigare men då i brun/vitrandigt tyg som ni kan se lite längre ner. Jag har så många koppar nu så jag behöver köpa in lite porslinsskrin med lock på också. Dom är svårare att få tag på eftersom det inte funkar med alla. Jag fotade mer också men får ta det i senare inlägg.           

 

Av Malin wiper - 15 november 2010 22:16

         

 

         

Här är en lite urblekt gammal bild på syrran och mig. Som ni ser så är hon min lillasyster. Jag tror att hon har en kofta på sig som mamma stickat. Hon hade jättelångt ljust hår men här är det uppsatt i hästsvans. På den här bilden befinner vi oss på Huberget i Stöde. Kolla in mina byxor som då var på modet och hette "Elastabyxor" dom var nästan som en skidbyxa med en rem under foten för att dom skulle bli så sträckta som möjligt. 

  

       

Längst fram på bilden ser ni Hubergets hembygdsgård. Jag har varit tillbaka dit några gånger och senast i slutet av 90-talet. Här har dom underhållning och även spelmansstämmor. Många kända spelmän har varit här.

 

  

Jag på nostalgitripp till föräldrarnas sommarstuga (banvaktsstuga) i slutet av 90-talet.                     

 

Mina föräldrar hyrde en sommarstuga nån mil strax innan Stöde från Sundsvallshållet räknat. Mamma jobbade på SJ som sekreterare och fick hyra banvaktsstugan billigt. Tåget gick förbi alldeles nära huset och vi stod alltid och vinkade när tåget passerade. En egen sandstrand hade vi också vid stödesjöns vatten. Första åren vi bodde där så flottades det timmer fortfarande men sen var det fritt fram att simma utanför avspärrningen än om det var kul med timret. 

 

    

Så här såg en del utav vår egna badstrand ut. Den gick som en bred remsa och vi hade gott om plats och många var våra besökare. Vi grillade korv, badade, fiskade och bara njöt när föräldrarna hade semester. Man spelade mycket badminton, kastade pil och spelade couronne (brädspel) 

               

Skådespelerskan Ingrid Bergman gifte sig i Stöde kyrka långt innan vi bodde där och det var en väldig uppståndelse. Hon gifte sig med Aron Petter Lindström som sen blev hjärnprofessor i USA. Han var född i Stöde och växte upp i samhället. Dom fick ett barn ihop som heter Pia Lindström. 

     

Här ser ni en bild på Stöde kyrka där dom gifte sig. Ingrid Bergman är även mamma till skådespelerskan och modellen Isabella Rossellini i hennes andra äktenskap. Klicka här för att läsa lite mer om bröllopet och lite mer om Ingrid Bergman. Klicka här för att komma in på Ingrid Bergmans hemsida.

 

               

 

Här ett klipp med bilder på Ingrid Bergman och det låter som det är Frank Sinatra som sjunger. Jag har Ingrid Bergmans autograf. Får kolla om jag satt in den på kategorier. Jag har visat upp den i min förra blogg. 

 

 

Detta skulle jag ha in i går men blev inte färdig helt. Vi har sovit ända tills nu och det är strålande solsken ute och minus 5 grader så här är det variation må jag säga.


Nu ropar Mr T att frukosten är klar så jag återkommer lite senare

 


  Ha en jättebra dag...  

 

Av Malin wiper - 15 november 2010 16:23

  


Helena hade sett mina nåldynor i bloggen och tyckte dom var fina och nu står några av dom i skylten på Mimmis Magasin...    Det känns lite häftigt...    

 

                              

 

Här kommer sångerskan September med låten "Cry for you". Hon är ju med i höjdarprogrammet "så mycket bättre" på tv 4.

 

 

                 

Av Malin wiper - 15 november 2010 12:35

  

Nu har jag gjort några koppar till men måste köpa mer tyg i olika färger och mönster. Det är lite lila i mönstret på denna kopp så det funkar ju. Dynan  är mer rödlila än det ser ut på bilden som istället ger en båare nyans. I dag har jag en pysseldag och skall även se färdigt en film vi hyrde i går. Det blev 3 filmer men bara en som gick att se...  dom andra var för usla.

 

   

Tillverkade egna dekorationsnålar av ett armband som jag slitit ut. Det blir kladdigt på nålen men det går lätt att ta bort innan man sticker ner den i nåldynan. 

 

   

Ytterligare en variant på nåldyna. Detta är en espressokopp från "iittala" porslin. Den har ett fat också men står inte bra på fatet utan lutar lite och så skall det nog vara. Klicka här för att komma in på iittala porslin. Jag har 4 koppar och fat som jag köpt för 13:-/set. Här har jag använt mig av en liten hjärtformad knapp som prydnadsnål. Det sitter en knappnål under och sen klistrar man bara ihop dom båda. Sen använder jag ju naturligtvis dom dekorationsnålarna jag fick hos Mimmis. Jag får räkna nåldynor istället för får om jag inte kan sova...      

 

   

Sist jag var till second hand så fick jag tag på denna jättefina brosch i form av en svan (eller gås)...  . Det är bra att ha liggande såna som dekorationer och är dom så här snygga så kan man även använda broschet på passande kläder.      

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Mitt nya bildspel 14/1 Prom i Hallsta

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se