Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2010

Av Malin wiper - 23 november 2010 22:06

             

 

Klicka här för att komma in på Blackmore´s nights hemsida

 

                 


                             


Blackmore’s Night är en musikgrupp ledd av gitarristen Ritchie Blackmore (före detta medlem i Deep Purple och Rainbow) och sångerskan Candice Night. Gruppen spelar renässansinspirerad folkrock/folkmusik


Av Malin wiper - 23 november 2010 21:34

  


Hoppas ni har en fin kväll. Här är det blåsigt och fortsätter snöa så det är så härligt att bara vara inne och mysa. Jag har i alla fall fått lite rengjort i dag och i fönstren har jag skött om blommorna. Vi skall ta ner adventsljusstakarna från vinden i morgon och förbereda inför advent. Vi brukar alltid vara ute i sista minuten så nu tänkte vi vara lite tidig istället. Jag hade velat sy lite mer men det går inte tyvärr. Har blivit lite mättad på nåldynor just nu så jag väntar lite innan jag gör fler. Jag missade veckans brott på tv 1 så jag skall se reprisen för jag gillar det programmet och Leif GW Persson är speciell och skicklig. Jag har nyss pratat med syrran och dom har samma väder där som här och katterna håller sig inomhus just nu.

 

            

 

Mr T och jag sitter vid varsin data men i olika rum. Han kollar ofta på filmer och serier på datan och har nästan helt slutat se på tv. Nu skulle man inte kunna vara utan datan för den är som ett fönster ut mot världen. Den har blivit som en viktig möbel också. Eftersom vi inte har inredd källare så råder det lite platsbrist så jag har mitt lilla kontor inne i vardagsrummet. Jag har tänkt länge att köpa en vikskärm att sätta emellan datan och soffan men har inte hittat en sån jag vill ha än. Förut var det stereoanläggningen som var huvudmöbeln men nu har man ju musiken kopplad till datan också. Nu har jag väl ändå bloggtorka...  

 

        

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna vikskärm. Det finns flera stycken där

 

Av Malin wiper - 23 november 2010 13:57

  


Nu har vi i alla fall fått mer snö och det blåser men inte så mycket än. Jag hade tänkt ta bloggvila i dag men eftersom jag ändå är inne och pysslar så kan jag blogga lite mellan varven...  Mr T har åkt till Arbetsförmelingen på nån träff dom är kallade till så jag är ensam i huset en stund.

 

 

         

 

        

 

Jag har sytt en julpostklänning till en bloggvän. Jag hade lovat henne förra julen men fick då såna besvär med nacken så jag fick lägga ner syningen. Nu kan jag göra nån enstaka och jag har naturligtvis köpt tyget hos Mimmis magasin. Att jag tog prickigt är av en viss anledning som bloggvännen nog förstår....  hon har en härlig humor...  Det vita tyget med tomtegumman på hade även tomtegubbar i mönstret så det var bara att välja ett av motiven. Jag hade massor av jultyger hemma men när jag såg det prickiga hos Mimmis så var jag bara tvungen...  Nu skall jag bara sätta på en julpostlapp och nåt fint band.

 

  

 

Så här ser tyget ut i sin helhet.

 

         

 

Det finns tydligen prickiga bestick. Klicka här för att gå in på sidan. 

     

Av Malin wiper - 23 november 2010 09:08

  

 

Min son ringde och tipsade att jag skulle läsa vad Gustav Fridolin skrivit i Aftonblandet. Jag har alltid gillat honom och allt han står för och detta inlägg var inget undantag, så otroligt bra och sant skrivet. Jag som levt så länge och upplevt hur Sverige byggts upp med fackföreningar och arbete för alla mm. kan verkligen skriva under på det han förmedlar. Han borde bli Sveriges Stadsminister för trots sin unga ålder så är han så mogen i sin tanke och har ett rättspatos som slår ut allt.

 

        

 

Klicka här för att läsa vad Gustav Fridolin skrivit i Aftonbladet i dag. Man måste läsa hela artikeln för att få en helhet. Klicka här för att läsa lite mer om Gustav Fridolin.

 

Av Malin wiper - 23 november 2010 08:33

      

 

Klicka här för att komma in på Alison Krauss and Union Stations hemsida.

 

              

 

Alison Krauss (född Juli 23, 1971) är en amerikansk bluegrass - land sångare, låtskrivare och spelman Hon gick in i musikbranschen i tidig ålder, vinna lokala tävlingar genom tio års ålder och registrering för första gången på fjorton.Hon undertecknat med Rounder Records 1985 och släppte sitt första soloalbum 1987.Hon var inbjuden att gå med i bandet som hon fortfarande utför, Alison Krauss och Union Station (AKUS), och senare släppte sitt första album med dem som en grupp 1989.

 

                 

 

Jag hade aldrig hört talas om dessa musiker innan jag lärde känna min väninna ia på nätet för 6 år sedan. Hon och jag var med i samma musiksajt "Spraydio" som nu är nedlagt. Jag visste kanppt vad bluegrass var för något och country lyssnade jag på lite sporadiskt men nu har dessa genrer berikat mitt musikliv...  2007 var jag dessutom på Bluegrassfestival i Torsåker och där träffade jag ia för första gången.

 


Av Malin wiper - 23 november 2010 07:45


            Tuesday


Jag har varit uppe tidigt i dag också men vi tog lite långfrukost med levande ljus för det är så mörkt på morgonen så man vill ha lite stämning. SMHI har utfärdat klass 2 varning så vi måste kolla om det berör även oss här. Just nu är det vindstilla och bara lite snö faller sakta ner. Jag kommer nog inte att blogga så mycket i dag för jag skall testa att sy lite och det har jag inte gjort på länge men en liten grej tror jag inte skadar om jag tar det lugnt. Sen måste jag förbereda för första advent. Hade ingen aning om att det infaller redan på söndag och vi måste kolla vart vi ställt alla adventsljusstakar och annat. Måste även städa lite mer grundligt och det tar tid. Som det är nu har jag suttit vid datan lite för mycket igen så jag får dra i handbromsen. 

 

  

 

Cult Design har kommit ut med en bok om alla sina tomtar genom åren. Den finns att köpa på Mimmis Magasin.

 

     

 

Cult Design startade våren 2001 av Marita Lord och Magnus Thyrén. Båda har en bakgrund från Boråstapeter AB som är nordens största tapettilverkare. Nuvarande formgivare är Maita Lord, Lovisa Persson och Björn Nilsson. 

 

  

 

Lite dekorationsnålar till mina nåldyneskrin. Det kommer att bli fler färger och former. Dom är gjorda av halsband jag köpt på second hand. knappnålarna är såna där jättelånga som jag fått av Mimmi för några månader sen. 

 

Nu önskar jag er alla en jättefin dag...     

 

        


Lite nostalgi roligt med Galenskaparna.


Av Malin wiper - 22 november 2010 19:20

     

 

Här en låt med Etta James som är en av mina gamla favoriter. Hon föddes 1938 och lever fortfarande så man borde försöka få en autograf av henne men risken är att brevet kommer bort för det hände när jag skickade till Hugh Laurel (Dr House). Hon slog igenom 1955 med singeln "The Wallflower", efter att ha upptäckts av Johnny Otis. Hennes största hit är "At Last" från 1961. Hon tilldelades 2003 "Grammy lifetime Achievement Award"

 



                              

Av Malin wiper - 22 november 2010 18:37

  

Det kändes konstigt att åka till Värnamo i dag för vi har inte varit där på minst ett år. Det gick bra för min man på sjukhuset och han fick samma läkare som varit inne och rensat bort brosk i hans knä för några år sedan. Läkaren sa att han har fått tunnt brosk så knäna börjar bli utslitna. Han skall bli kallad på utökad röntgen och sen fick han en kortisonspruta i vänster knä som är värst. Det enda dom kan göra sen är att byta knäleder men inte förrens det blir ännu värre. Läkaren såg att han börjat träna på gym för benen har blivit starkare. Han får fortsätta med träningen och så småningom kan han då även promenera igen.      

 

  

Vi åkte sen in till centrum och gick in på affärshuset "Flanaden" som vi ofta besökte förr. Det är så lagomt stort och mysigt med ett café i mitten. Tyvärr så la dom ner och nu är det ett nytt café som inte är lika bra.    

 

        

Så här ser det ut när man kommer in i huset.

 

        

Vi köpte ingenting och vi fikade inte heller utan åkte iväg mot "Kärnan" som är ett annat litet centrum.

 

   

Där gapade det tomt överallt och dom flesta butikerna var nedlagda så jag tror detta affärshus sjunger på sista versen. Dom affärerna har tydligen flyttat till ett nytt affärscentrum. Det kändes så ödsligt och trist där nu och även fiket var helt folktomt.    

 

  

Här på Greens butik har jag handlat mycket kläder och där var det helt folktomt också.

 

Jag hade glömt ladda min kamera så den la av men då kom jag på att jag har ju en helt ny mobil och i den är det en bra kamera. Fick en snabblektion av min man så nu kan jag använda kameran och alla kort är tagna med mobilen. Jag hade ingen energi att fota så mycket utan vi bara gick omkring och kollade lite runt innan vi åkte hem.

              

 

Ha en fin kväll....  Vi hade inte så mycket energi i dag så vi åkte hem ganska snabbt och kände att det är Jönköping som är vår favoritstad numera och även Borås.  

                       

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards