Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2010

Av Malin wiper - 3 november 2010 21:58

  

 

Den här låten tillägnar jag Mr A som är ett stort fan av gruppen The Crusaders och även Randy Crawford. Klicka här för att komma in på The Crusaders hemsida. Klicka här för att komma in på Randy Crawfords hemsida. Jag gillar dom också.

 

        

Önkar er alla en god natts sömn...  



  

Av Malin wiper - 3 november 2010 19:35


   


Vi åkte till Juno huset där dom säljer tyger för jag ville ha fler färger till mina nåldynor. Hittade dessa som är i samma kvalitet som det bruna jag köpt förut. Det finns hur många färger och mönster som helst men nu köpte jag bara tre tygbitar. Giftgrönt, lila och brun/beige randigt. Jag fick även tag på fler skrin och koppar men dom visar jag sen när dom är klara.     


  


Vi åkte runt och kollade på fyra olika second hand i dag. Här är vi på Samhjälpen i Huskvarna. Dessa svartvita bollar är i glas och ser handblåsta ut och var inte så billiga.

 

  

 

Denna ask var rätt tung och mäktig.  

 

   

 

När man öppnade asken så låg där en rakhyvel modell äldre men ack så tjusig i sitt silvriga utförande. Bredvid låg en ask med rakblad. Ingen använder en sån längre vad jag vet och den är så fin  att man nästan kan ha den till inredningsdetalj. Vi var så sugna på att köpa den men vi tyckte ändå att den var lite dyr med sina 150:- fast det var den nog inte. Känslan att hålla i asken var magisk för den hade sån tyngd i sig och allt var så smakfullt och väl bibehållet.

 

         

 

Den här köpte jag däremot för den kostade bara 25:-. Den såg också mäktig ut.    

 

         

 

Inuti är det jättefina nagelvårdssaker av modell bättre. Den går ju att ha stående framme i badrummet.

 

   

 

Dom har rätt mycket möbler också i både gammalt och nytt. Här ett kul gammalt bord som går att höja upp. Jag förstår mig inte på bordet så vi borde att kollat lite mer. Det stod i alla fall kombinationsbord på lappen.

 

           

 

Jag köpte detta häftiga brosch i form av en fallskärmshoppare. Har inte sett dess like förut...  Fick den för 20:-.   

 

  

 

Kopparsaker finns det hur mycket som helst och det verkar inte vara nåt som är på modet nu för ingen verkar köpa nåt. Fast denna kaffepanna såg lite annorlunda ut. Det står på lappen 45 kr.

 

            

Här har min man hamnat bredvid en jättebjörn på Röda korsets second hand i Huskvarna...    

 

 

Av Malin wiper - 3 november 2010 18:51

  


I dag har det varit full rulle än om vi tagit det lugnt i storstan. Det har varit ett bedrövligt väder hela dan med regn och blåst och rätt mörkt ute. Jag har bloggat rätt lite den sista tiden och det var ju det som var mitt mål för att kunna fortsätta att blogga. Känns bara så konstigt att gå från 6-8 inlägg/dag till 2-3 fast ibland kommer jag nog att skriva lite fler inlägg men bara när det känns bra och inte stressat.

 

         

 

Det första vi gjorde var att ta en kopp kaffe och smörgås på Café Lakatos och det är så mysigt att sitta inne och se regnet ösa ner. Vi tog vår vanliga skinksmörgås som är jättegod. Det var rätt mycket folk där så det är bra att dom har lite mer möbler.

 

  

 

I dag hade hon en bakelse som man inte ser så ofta, det är en fylld mandelform som såg väldigt smaskig ut...            

 

       

 

Jag köpte tre nya choklader. Den till vänster är en råschoklad som vi köpte förra gången vi var där men nu tog jag en med kaffesmak. Den är så otroligt god och är som lite smulig eftersom man måste skära till sig en bit med kniv. Denna är i 70%. Chokladen heter "Laequa" . Den i mitten är en fruktigare sort. Den heter Kallari och är i 70%. Såna här choklader kan man inte vräka i sig utan man tar en eller två bitar sen är man nöjd. Det är nyttigt med choklad om man äter kvalitetssorter med hög cacaohalt. Den till höger är en mörk choklad med nougat i. Den heter Sorelle Nurzia

 

        

 

        

Jag köpte även en liten färdig påse med olika choklader och kex som man kan ta med sig i present. Påsarna finns i olika prisklasser.

 

       

När jag packade upp godsakerna så var det en extra förpackning med kakor som jag inte köpt så det måste ha kommit med på nåt annat sätt...  tack i så fall Maria...  

 

           

   

Efter att vi varit ute på second hand mm så gick vi tillbaka till Café Lakatos för att inta en härlig hemlagad paj med sallad...  

 

         

Här ett klipp med The Mawericks. The Mavericks var en Grammy Award vinnare i alternativ country musik. Ett band som grundades 1989 i Miami, Florida, USA. Mellan 1991 och 2003 spelade de in sex studioalbum. 

  

  

Av Malin wiper - 3 november 2010 08:08

  


Här är det regnväder och 9 grader varmt. Jag har sovit rätt gott och i dag blir det akupunktur i Jönköping. Kul att få komma till storstan igen för det var ett tag sen sist nu. I dag har dom även öppet på dom stora second handbutikerna bl.a "Samhjälpen" där jag köpte porslinsskrinen till nåldynorna. Mr T fixar frukosten i dag så jag kan blogga lite på morgonen. Han hade fullt upp i går med både dataarbete och styrelsemöte på museieföreningen.

 

  

 

Jag har i alla fall kommit en bit på min stickning men funderar på att riva upp allt och ändå försöka göra lite snyggare stickning och inte bara räta. Det ser mer turkos ut än det är. Det blir lite tråkigt med bara räta och vi skall ju inte träffas igen på stickcaféet förrens 21/11 så jag hinner få färdigt en bit innan dess. 

 

  

 

Här kommer Fools garden med "Rainy day". Klicka här för att komma in på Fools gardens hemsida. Fools Garen är en tysk musikgrupp som bildades 1991. Den här låten är lite irriterande...  men eftersom den handlade om regn så tog jag den ändå...     

 

 

 

Av Malin wiper - 2 november 2010 15:40

 

       

Här sjunger skådespelaren Kevin Costner tillsammans med gruppen Modern West låten "Turn it on". Jag hörde den på WWR internetradion i dag 

 

Klicka här för att komma in på Kevin Costners & Modern Wests hemsida

 

          

 

Klicka här för att komma in på Kevin Costners hemsida


Av Malin wiper - 2 november 2010 14:27

            


Jag har en lite dålig dag i dag så jag stannade inne i myskläder och tog fram en plastkorg där jag lagt lite av det jag håller på med just nu. Då slipper jag dra fram allt. Jag har nu spunnit vidare på detta med nåldyna och det är bara fantasin som sätter stopp. Egentligen är detta en helt onödig grej men rolig ändå. Det blir kanske en hemsida för mig så småningom och då skall jag lägga ut både autografsamlingen, tändarsamlingen och hobbyarbeten. 

 

          

Här ser ni en vanlig porslinsskål som jag köpt på second hand för 20:-. Den är stämplad under där det står "Heinrich babaria Germany"      

 

  

 

Sen tar man av locket och vad hittar man väl där?...Jo en dold nåldyna. Jag har även satt en kattprydnad i och två par små toppiga örhängen som prydnad. Det finns alltid en massa dekorationer på second hand till små priser. I morgon när jag skall till akupunktur så skall jag leta efter samma tyg som på nåldynan men i andra färger för nu har jag bara brunt. Jag har även stuckit ner synålar och dom kan man ha färdigträdda med några vanliga färger.

 

Nåldynan får ju två funktioner eftersom den blir en fin prydnad också 

 

          

Den här gången fick jag fasa av skumgummit med en kniv för porslinet smalnade av längst ner.

    

Rolig ask med knappnålar som ni kan hitta här 

 

    

Här ser man att den sitter som ett smäck.  

 

    

Sen skall man klippa ut tygbiten och jag har gjort mallar i olika storlekar. Tyget skall vara så här mycket större än porslinsskålen.  

 

    

Här är nu rundeln urklippt.     

 

    

Sen är det bara att vecka den med hjälp av nål och tråd och sen dra ihop så mycket man kan. Ibland får man fylla ut med lite kuddstopp så den blir jämn och fin. Efter det så sätter man dubbelhäftande tape inuti och trycker sen ner nåldynan.

 

    

Denna köpte jag också på second hand som skall användas även den till nåldyna. Det är lite stilrent och fint. Detta är en "Duka" produkt som heter "Noblesse".     

 

    

Vill man ha lite pråligare men ändå inte för mycket så passar även detta. Man kan göra nåldyna i vad som helst om det ser fint eller roligt ut. Detta är också ett Bavaria  som är dekorerat av "Hackefors" sen står det nr 1. Alla porslinsskrinen var jättebilliga. Jag har en idé till som jag hittat material till och visar upp så fort den är klar. Gå in på kategorier "hobbyarbeten" för att se min första nåldyna i form av kaffekopp.

 

Av Malin wiper - 1 november 2010 14:02

  


Nu har jag sett en film som heter "Extraordinary Measures" ett drama från 2010. I rollerna ser vi Brendan Fraser, Harrison Ford, Keri Rusell, Meredith Droger, courtney Vance mfl. För regin står Tom Vaughan. 

 

        

 

                

 

Detta handlar om en familj som har tre barn varav två av dom drabbats av en sjukdom som heter "pompes sjukdom". Pappan i familjen samlar ihop pengar för att kunna engagera en forskare (Harrison Ford) att spinna vidare på en medicin han håller på att utveckla för denna sjukdom. Barnen sitter i rullstol och blir bara sämre och ingen med den sjukdomen har blivit mer än 9 år gammal. Pappan lyckas samla in pengar och forskaren och han går ihop och sätter ihop ett team för att få fram medicinen inom en snar framtid. Det händer en massa malörer som gör att det blir svårigheter och sen blir dom tvungna att bli uppköpta av ett större bolag. Sen får man följa familjen i vardagen och se hur barnen blir sämre. Klicka här för att läsa om "Pompes sjukdom"

 

              

 

Filmen har verklighetsbakgrund och hade kunnat göras mycket mer fängslande och spännande men än om den var sevärd så räckte den inte hela vägen fram. Harrison Ford var en katastrof i filmen och spelade så dåligt att man tappade intresset och blev nästan lite arg. Att slarva bort en film så kopiöst. Pappan i filmen Brendan Fraser tolkade sin roll lite bättre. Den stora behållningen var dottern i familjen (Meredith Droger) som nog är en kommande stjärna på filmhimmelen. Det blev lite käslosamt ibland och det var nära till tårar men annars var den lite så där halvdan. Man får i alla fall en inblick hur det går till i forskarvärlden. 

 

Jag ger filmen 3 svaga filmprojektorer av 5 möjliga

 

         

 

 

 

Av Malin wiper - 1 november 2010 08:38

  


I dag skriver vi första november och det är inte klokt hur fort tiden går. Julen närmar sig med stormsteg men ute ser det fortfarande höst ut. Jag har lite ont i ryggen i dag efter stickningen men jag skall göra som Mimmi sa och sitta i soffan med flera kuddar under armbågarna så slappnar man av på ett annat sätt. Jag längtar redan till nästa gång, så roligt var det...   

 

           

När jag var på second hand sist i Jönköping så hittade jag denna halsduk (krage) i nåt slags fuskpäls. Den kostade bara 25:- och är fodrad med ett silkigt foder och ser helt ny ut. Den är nog lite för varm just nu men blir bra senare i vinter.

       

 

Nu önskar jag er alla en härlig höstig måndag....  sköt om er...  

 

   

Här sjunger Azure Ray "November". Klicka här för att komma in på deras myspace. Jag sökte bara på ordet november på Youtube och hittade denna låt. Tycker att dom är rätt bra och jag gillar att cello är med som instrument. Azure Ray är en amerikansk dream pop duo bestående av musiker Maria Taylor och Orena Fink. 

 

 

   

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards