Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2010

Av Malin wiper - 21 oktober 2010 08:38

  


Nu har jag äntligen hittat nåt på second hand som ni kan gissa på i min tävling som kommer nu. Jag hoppas det inte blir lika lätt som förra gången då ni fick gissa på en sångare.

 

  

 

Gissa vad denna sak är och används till. Det var bara en på second hand av alla som var där som visste, plus Mr T....   

 

         

 

  

 

Första pris är denna bok som kommer från "Butik Ingelund". Eftersom så mycket handlat om 40-70-talet så tyckte jag att en bok från 80-talet skulle passa som en motpol. Man får ta del av en riktig nostalgitripp och få sina minnen väckta till liv. Här får man det bästa i bilder och text i både heminredning, musik, leksaker, godis, dofter, smaker mm.

 

            

 

  

 

Andra pris blir en biobiljett. Jag sa förut att jag skulle ha en nåldynekopp som andra pris men den går inte att skicka i paket utan att den går sönder. Jag har dålig erfarenhet av detta och har packat in hur bra som helst men när det kommit fram så har det bara varit småbitar. Jag håller som sagt på med en ny stabilare sort av nåldyna som jag tar med i nästa tävling istället.

 

               

 

Tävlingen avslutas tisdag 26/10 kl 18.30 Det gäller att komma med rätt svar först. Om ingen kommer med rätt svar så får ni en ledtråd.

 

   Ha en bra fredag och lycka till.......   

 

Av Malin wiper - 20 oktober 2010 21:45

        

 

Här sjunger Willie Clayton "Rocking Chair". Jag har aldrig hört denna sångare förut...  Klicka här för att komma in på Willie Claytons hemsida. Klicka här för att läsa mer om honom. Han är född 1955 i Indianola. Har spelat sen 1969. Musikstilen är Southern soul.

 

            

         

 

Den här stolen som föreställer en gungstol hittade jag här. Det finns andra gungstolar att se på den sidan också.

 

Av Malin wiper - 20 oktober 2010 19:02

            


Vi blev kvar länge i storstan för jag letade på alla second hand efter grej till en annan slags nåldyna som jag skrev om förut. Jag hittade 4 st grejer som jag skall göra i ordning och visar upp så fort dom är klara om jag fixar det. Jag hittade allt på "Samhjälpens" second hand i Huskvarna. Här ser ni min utsikt från Akupuntören. Vår bil är den röda lilla på parkeringen.

 

  

 

Dom har snyggat till fasaden på huset mittemot Röda Korsets second hand på Klostergatan. förut var det smutsvitt men nu en jättefin grå nyans med fönster som har en underbar rödfärg på snickerierna.

 

            

 

Förutom att hitta nåldynegrejerna på Samhjälpen så fanns där ett par fullt moderna och nyss inlämnade vinterstövlar i riktigt skinn och mocca för endast 80:- så jag slog till direkt. Dom var jättesköna och har en slags kilklack. Det är så svårt att fota svarta saker. Jag skall bara putsa upp dom lite nertill med svart skokräm. Jag har då aldrig fått tag på stövlar på second hand. Dessa duger ju till vardags.

 

   

Jättefina gamla gungstolar som jag borde sitta och gunga i numera...     

 

          

Detta skarpt gula skåp var lite över det vanliga och jag tror det var nån slags designad möbel. Det var svårt att fota för skåpen står som i en gång nära varandra. Dom vill ha 500:- för skåpet. Hade jag plats och ett rum där det passat in så skulle inte jag säga nej.

 

       

 

Det är som lite snedställda cd-ställ i skåpet och instickningar av vanligt trä som synes längst nere och uppe på bilden. Det var faktiskt väldigt läckert om man skulle blanda det med rätt möbler. 

 

   

 

Väldigt eleganta och väskötta koppar som såg ut att vara från 40-50-talet.

 

  

 

   

 

När man sen tittar under så är dom inte gamla alls utan en "Duka" produkt som heter "Noblesse". 

 

     

 

     

 

Det fanns både gräddkanna, sockerskål mm till servisen.

 

  

 

Vi var en sväng till IKEA också. Där var det "Jul igen"...   

 

  

 

Vi har börjat mata våra småfåglar och då passar änderna på att äta överskottet nedanför fågelautomaten.

 

          

Jag tvingade ut min man för att hälla ut lite extra åt änderna...    

 

   

 

Av Malin wiper - 20 oktober 2010 09:21

                              


Som ni förstår av bilden ovan så skall jag på akupunktur i dag...    . Vi vaknade bara för en stund sedan så man känner sig lite mosig. Mr T gör frukost medans jag bloggar...  bra arbetsfördelning, va?.   Min man måste nu köpa lite sportkläder för han börjar på allvar på gymmet "Hälsoborgen" på fredag. I går var det inskrivning och han fick berätta om sina krämpor och annat så dom kan lägga upp ett träningsprogram. Han sa att hälsoborgen blivit jättestort och populärt i samhället, man får även en egen personlig tränare som ser till att man gör allt rätt. Jag blev jättesugen på att börja där själv för han sa att folket såg ut att trivas och det såg jättefint ut där. Dom som går där är allt från jätteunga till 90-åringar. Dom har billigare priser för sjuka och arbetslösa. 

 


 

   Nu önskar jag er alla en härlig onsdag (lilla lördag) sköt om er...  

 

Klicka här för att komma in på Franqoise Hardys hemsida

 

        

 

Françoise Hardy, född den 17 januari1944, är en sångerska, gitarrist och skådespelerska. Hon var en av Frankrikes populäraste popartister under 1960-talet. Hardy kännetecknas av sina minimalistiska arrangemang och sitt Shangri-La-liknande sound. En av hennes största hits i Frankrike blev Tous les garçons et les filles från 1962.

 

Av Malin wiper - 19 oktober 2010 16:43

   


Nu har jag lyckats lite bättre med nåldynan som är i form av en kopp choklad med vispgrädde...  Det blev bättre med ett tunnare tyg till grädden och sen skall utsidan vara uppåt i form av att man drar ihop allt med en vit tråd som en påse. Jag satt i lite kuddstopp också för att få lite mer fason på det hela. Koppen stod inte stilla på fatet så jag tog superlim...  Själva nåldynan trycks på plats genom att ha dubbelhäftande tejp inuti koppen. Koppen är mycket finare och glansigare i verkligheten. Den ser lite matt ut på bild.

 

                       

 

Vill ni se min förra kopp som inte blev så lyckad går ni in på kategorier "hobbyarbeten" där finns också orginalkoppen från sidan jag lånade idén från.

 

 

   


Här en riktig kopp med choklad som jag längtar efter just nu men inte får närma mig. Känner ni andra för en kopp choklad så kan ni gå in här för att få ett bra recept.

 

  

 

Här lite hur jag gjorde. En mall i 7.5 i diameter blev perfekt som mönsterark till skumgummirundeln.

 

  

 

Sen lägger man bara på mallen och ritar runt med en tygpenna.

 

  

 

Sen gör man lika med det elastiska omslagstyget och drar en tråd runt så man sen kan dra igen. Sen sätter man i svampen och ev lite kuddstopp för att jämna ut. Jag glömde att fota hur jag gjorde med själva grädden men det är på samma sätt men man man måste göra en kant innan man drar ihop så det inte trådare sig sen. Klicka här för att gå in och kolla på orginalet för där finns fullständig beskrivning.

 

               

                

 

Nu har jag kommit på en mycket bättre idé på en nåldyna som kommer att ha två funktioner. Jag skall ut och kolla på second hand och andra ställen för att se om jag hittar det som måste vara till för att jag skall kunna förverkliga den idén och nåt sånt har jag inte sett förr. Vill inte berätta förrens jag har lyckats göra en som jag kan visa upp.   

Scraps, Comments, animated graphics and glitters for Orkut, Myspace, Facebook, Hi5, Tagged, Friendster
Post Amazing Scraps From- OnlineScraps.net


Här sjunger Tina Turner "Steamy windows"

 

        

 

Klicka här för att komma in på Tina Turners hemsida


Av Malin wiper - 19 oktober 2010 09:39

  


Vi vaknade tidigt men somnade om och jag drömde en hemsk mardröm så jag vaknade med att jag grät. Tack och lov så hämtade jag mig rätt snabbt och nu har vi ätit en rejäl frukost i form av två hårdbrödssmörgåsar med olika pålägg. Sen äter jag välling och min man gröt. När man äter rejäl frukost så klarar man sig fram till lunchen. Mr T skall börja på gym i dag med två av sina kompisar från projektet. Är man sjuk eller arbetssökande så får man gå där på "Hälsoborgen" till starkt reducerat pris. Man får också en personlig tränare som sätter ihop ett program som passar till just den personen.

 

                          

 

         

 

Ute regnar det för fullt och jag får vänta med min promenad tills det lugnat ner sig lite. Det är mycket mildare i dag men solfritt.

 

Ha nu en jättefin dag...  

 

        

 

Vilken grace och kroppskontroll. Det ligger mycket blod, svett och tårar bakom ett sånt gymnastikprogram.

 

 

 

 

På Torsdag kl 19.00 är det dragning i Pisans smycketävling så ni hinner fortfarande gå in och vara med i tävlingen. Klicka här så kommer ni in direkt där ni lägger en kommentar

 

      

Av Malin wiper - 18 oktober 2010 17:11

          


I går såg jag en film som heter "Familjen Jones i regi av Derrick Borte. Det är en drama/komedi och i rollerna ser man: Demi Moore, David Duchovny, Amber Heard, Gary cole, Glenna Headly mfl. Filmen hade biopremiär 14/5 2010.

 

                     

Familjen Jones – mamma Kate (Moore), pappa Steve (Duchovny) och tonåringarna Mick och Jenn – är den perfekta familjen, som alla i det nya kvarteret avundas. Men i själva verket är de professionella produktplacerare; deras perfektion är ett skyltfönster för diverse livsstilsprodukter som de planterar hos grannar och nyfunna vänner.      


  


Filmen gick att se men skådespelarna var inte så engagerade som man hoppats på. Ämnet är aktuellt eftersom reklamen har blivit mer påträngande i våra liv både på tv, film, datan och andra ställen. Truman show var en höjdare och tog detta ämne till högre höjder medans denna film blev mer en gäspning. Den hade kunnat bli mer raffinerad om man arbetat lite mer på manus och skådespelarsidan. Jag anade ugglor i mossen direkt när familjen kom i sin bil och skulle flytta in i ett område där folk var stadd i kassan. Tonårsbarnen i baksätet såg lite överåriga ut för att vara tonåringar. Det är bara en låtsasfamilj och i själva verket så är dom där för att jobba med reklam. På slutet får det oanade konsekvenser för en av grannfamiljerna. Berättar inte mer nu om nån skall se filmen.

 

  

 

Jag ger den inte mer än 2 filmprojektorer av 5 möjliga 

 

     

 

 


yellow rose
Flower comments and graphics

Av Malin wiper - 18 oktober 2010 14:09

  


                           


Här kommer lite bilder från dagens mindfulnesspromenad.

 

          

 

Jag valde i dag vägen ner mot Hjortsjön och den fina stigen där dom fina husen finns "Gräddhyllan".

 

   

 

Höghuset som ligger nära vattnet är nu inflyttningsklart.    

 

        

Här fortsätter stigen.

 

      

 

    

    

Här ser man vårt nya kulturhus som ligger bredvid biblioteket.

 

       

 

   

       

   

   

               

 

         

    

    

Framsidan fukishusen som sitter ihop och bildar bananform. Jag har fotat mycket av detta förut.

 

                 

          

 

Ritz konditori säljer just nu glass till halva priset...  

 

            

 

Klicka här för att komma in på Shakin´s Stevens hemsida. Här sjunger han "Sea of love" som är ledmotivet till filmen med samma namn från 1989. Filmen är regiserrad av Harold Becker.

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Mitt nya bildspel 14/1 Prom i Hallsta

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se