Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2010

Av Malin wiper - 28 oktober 2010 19:00

    Myspace Comments     

 

Nils Landgren feat Viktoria Tolstoy

 

               

 

Klicka här för att komma in på Nils Landgrens hemsida. Jag fick hans autograf för några år sedan då han bevistade "Råslättsdagen"

 

Klicka här för att komma in på Viktoria Tolstoys hemsida

 

                     

 


Av Malin wiper - 28 oktober 2010 17:39

  

Vackra rosor från ICA i Vaggeryd.


Just nu är min man ute i samhället för att bevista deras öppna affärskväll. Dom bjuder på en massa smakprover på ICA och man får korv med bröd om man visar utt ett kvitto att man handlat varor. Jag orkade inte följa med för jag har varit ute förut i dag och har inte fått nåt gjort hemma. Vill ha städat när jag åker bort i morgon. Mr T skall ta lite bilder som jag kan visa i bloggen sen.

 

  

En cykel som stod utanför Mimmis Magasin med ett jättefint sadelskydd för regniga dagar. Jag kunde inte låta bli att gå in och kolla och få mig lite foton från lite nya saker.                

 

          

Mimmis dotter Helena såg jättehäftig ut i sin jeansoutfit. Det var riktigt tufft. Hon blev så fin och bra på bilden också. Hon är jätteduktig på att dekorera i skyltfönstren och nu håller hon på att packa upp julsaker. Hon har även flyttat om lite saker så jag kände inte igen mig i butikslokalen. Tack för att du ställde upp på bild...        

 

  

Här lite "Cult designs" porslinsflaskor för diskmedel. Vi har ju en själva men i mosaikmönster. Jag gillar verkligen Cults grejer som går att kombinera i det oändliga.     

 

   

Helena hade fått fram lite juliga saker redan.

 

   

Den här vita träbrickan är jättefin.   

 

       

Cult designs små fotoramar där man kan byta ut fronten till andra färger och mönster om man så vill.      

 

      

Detta är plastmattor av hög kvalitet "Horredsmattan". Klicka här för att komma in på deras hemsida.

 

    

Dom har fått in lite jultyger och här ser ni gardinkappor på metervara.

 

       

Tomtetyg på metervara 

   

Här sitter den andra tjejen som jobbar där och syr. Hon är jätteduktig på att sy så hon får ofta den rollen.           

 

       

 

Här tittar hon upp och ser så glad och gullig ut.    

 

     

Här visar Helena en sån mössa. Den liksom hänger baktill...  

 

     

Dom hade stickat upp dessa sockar som låg och lyste upp.

     

    

Lite färgstarkt garn som låg i en lika färstark korg.          

 

     

Helena förklarade att detta är ett bandgarn. Har aldrig sett dess like.

 

      

Så här vågigt och volangliknande blir det när man stickar i det garnet.  

 

            

Dom har fått hem lite mer av såna här stora dekorationslappar i form av djur. 

 

          

Här i form av en nyckelpiga

 

AKLEJA BLOMSTERHANDEL

 

     

 

Såna här fina pyntade stenhjärtan låg på marken utanför Akleja blomsterhandel. Dom var jättefina. Det är ju meningen att man skall pynta på gravarna söndag 31/10.

 

           

Dom fanns i den här varianten också. Inte illa heller.     

 

Av Malin wiper - 28 oktober 2010 14:06

     

Salong Hon & Han Järnvägsgaran 14, 567 30 Vaggeryd. Tel 0393-10344                  


       

Jag kände mig nåt så otroligt sunkig i håret i dag och det har blivit lite för vildvuxet så jag blev så glad när jag såg denna skylt utanför min gamla frissa som jag hade när jag flyttade hit för 10 år sedan. Sen blev hon mammaledig och det var svårt att få tider där så jag bytte till en annan frisering. Den friseringen har jag gått hos många år och dom är jätteduktiga men ibland kan det vara bra att byta lite också. Hon & Han hade fått in återbud så jag blev klippt direkt.    

 

          

 

     

 

Det var ägaren själv Sandra som klippte mig och jag fick ta ett foto på henne och tackar så mycket...  Nu har hon och hennes man två söner.

 

            

Jag klippte mig 3 centimeter och så här blev håret baktill.

 

         

Klicka här för att komma in på en kul sida där jag hittade bilden ovan    

 

          

Hon har gjort om helt så jag kände knappt igen mig men det var så luftigt och fint. Speglarna och tidningsborden har hon och hennes pappa designat själva.      

 

      

Här en interiör från hårtvätten               

 

       

Lite av deras produkter.

 

          

Jag köpte en burk med hårinpackning som är för tjockt och torrt hår. Har testat så många men ingen har hjälpt och Mrs S sa att denna är jättebra. På köpte fick jag en flaska med shampoo. Märket är Wella enrich       

    

     

  

Tog även en tur till spelbutiken "Konfekthörnan" där håller dom på att duka upp med en massa fina choklader till helgen. Hon sa att dom skall sätta ut ännu mer choklad innan helgen. Jag köpte 2 st Mozartchokladaskar som jag skall ha med mig till mamma i morgon.      

 

 

Av Malin wiper - 27 oktober 2010 19:06

                    


Vi har inte varit till Café Lakatos på ett tag så det kändes så kul att äntligen sitta där och mysa med en cappuccino och smörgås. Det sjöd av liv och lust därinne för det var nästan fullsatt och Maria hade fått hem nya chokladsorter och annat gott.

 

      

 

Maria Lakatos hade fått hem en bok som är skriven av Anne Nilsson. Den handlar om kaffe i form av kaffehistoria, rosterierna, baristatips mm. Boken är jättefin och man får både kafferecept, tips på fina caféer över hela landet mm. Det är jättefina bilder i boken och man får ta del av gammal kaffereklam också. Vi köpte den som en tidig julklapp till varandra...   

 

              

 

       

 

Här sitter jag själv och bläddrar lite i boken medans vi väntar på kaffe med dopp...  Tyvärr blev inte bilden så bra men vad gör man när man inte fastnar på bild längre...   

 

    

 

En sak till som är rolig med boken är att dom tipsar om dom bästa Caféerna i Sverige och som ni ser ovan så finns Café Lakatos representerade...     Det som står under om njuningen har dom tagit från Cafékartan och det har min man skrivit där när han betygsatt Lakatos och det känns jättekul också för då är han med i boken också på nåt sätt...  

 

          

 

       

 

En jättefin cheescace som ser lite orangehalloween ut...  

 

               

 

     

 

Nu har dom fått ytterligare ett bord och två fotöljer så fler folk ryms på Caféet. Marias medhjälpare är så duktig och cool och det är Maria naturligtvis själv också. Det är ett nöje att sitta där och insupa atmosfären. Det är inte dumt att ha ett stamfik i Jönköping och ett i Vaggeryd (Ritz) vilken tur man har...  .
 
      
 
Dom har en hel monter fullt med färdigpackade godsaker i olika prisklasser som passar bra att ta med sig som present. Bra när man har bråttomt och bara välja en som passar.
     
 
   
 
Hon hade fått hem en ny råchoklad som både är rättvisemärkt och ekologisk. Den skall vara jättegod så vi köpte en kaka. Den finns i flera olika smaker. Råchoklad värms inte upp till högre än 50 grader vilket betyder att sockret inte smälter ut helt och hållet. Den kan därför bli lite grynig men chokladsmaken blir mer intensiv.
 
     
 
Klicka här för att komma in på en hemsida där denna choklad finns
   
 
   
 
Hon hade även fått hem en ny sorts skorpa med olika smaker. Klicka här för att komma in på hemsidan där dessa skorpor finns.
 
 
                
 
 
          
  
 
Hon hade fått in en ny chokladtryffel också som har citronsmak och var så gul och fin...  
 
             
 
 
     
  
Ytterligare en ny choklad och den tillverkad av ett kvinnokollektiv. Den skall vara supergod enligt Maria och hon är specialist på diverse godsaker. 
Klicka här för att komma in på hemsidan för chokladen kallari.
 
              
Av Malin wiper - 27 oktober 2010 17:33

            

Vi har nyss kommit hem från Jönköping och jag hinner inte med bloggen riktigt i dag. Utanför ingången till Akupunkturen föll blickfånget på dessa färstarka sadelregnskydd. Kändes lite halloween redan...  Dom finns att köpa på Intersport stod det som reklam på sadelskydden. Jag hade tänkt vara ute lite längre men efter akupunkturen är man lite snurrig för den sätter igång en massa reaktioner.

  

       

När jag kom hem väntade mig vinsten från tälingen jag vann hos Pisan. Halsbandet är ännu snyggare i verkligheten. Vi får ju inte posten förrens 15.30 numera. Tack snälla Pisan för den fina vinsten...    

 

         

Halsbandet låg i en sån här fin smyckepåse...                 

 

         Inte nog med detta utan jag fick en massa fina kort också...  

 

 

 

Här sjunger Etta James "At last"....   

  

Etta James, född som Jamesetta Hawkins 25 januari1938 i Los Angeles, Kalifornien, USA, är en amerikanskblues- och rhythm and blues-sångerska. Hon slog igenom 1955 med singeln "The Wallflower", efter att ha upptäckts av Johnny Otis. 1960 skrev hon på för skivbolaget Chess Records, grundat av Leonard Chess. Hon stannade kvar på Chess Records till 1978 och släppte en rad hitlåtar, mest känd är hon kanske för hiten "At Last" från 1961. 

 

 

 

Vi har även varit en sväng till två second hand och sen fikat på Café Lakatos men det får jag skriva om i nästa inlägg. Ha en fin kväll...  

 


           

Av Malin wiper - 27 oktober 2010 07:59

  

God morgon på er mina bloggvänner och andra läsare. Jag undrar om det inte varit 2 nätter med fullmåne för jag har sovit så dåligt och vaknat i ett kör. Hinner inte skriva så mycket på morgonen för jag skall baka en kaka och sen iväg till Jönköping för akupunktur. Vi pratade en gång om min pärontårta när vi var till Café Lakatos och då blev Maria Lakatos nyfiken och frågade om hon fick smaka en bit och nu skall jag baka en som hon och hennes medarbetare får. Den är urgod men kommer ändå inte i närheten av brödet som hon har på sitt Café.     

 

        

Nu har jag gått på akupunktur i över 3 månader och jag har inte samma yrsel som förut och synrubbningarna är borta. Jag är så glad att jag hittade en metod som fungerar. Efter jul har jag bestämt mig för att börja på gymmet "Hälsoborgen" där mannen går. Dom anpassar övningarna efter ens förutsättningar. Nu har dom börjat med akupunktur på vårdcentralen också så jag kan gå här om jag vill för då slipper jag resorna, men jag är så van vid min akupunktör nu så jag fortsätter så länge det går hos honom.

 

     

 

Klicka här för att läsa om akupunktur. Ovan kinesiskt tecken för akupunktur.

 

 

 

Av Malin wiper - 26 oktober 2010 18:41

  


                       


Det var Pisan som svarade rätt som nr 3 i gissningstävlingen så hon vinner stansen med dess tillbehör. Grattis till dig också...  

 

                    

 

Här en hyllingslåt till alla tre vinnare med The Rolling Stones "Congratulations" Klicka här för att komma in på The Rolling Stones hemsida

 

 

 

 

 

Av Malin wiper - 26 oktober 2010 18:17

  


Gissningstävlingen avslutas och det rätta svaret är: prylen är ett redskap för att stansa ut kakor i en kavlad kakdeg. Man rullar den över degen så blir det som när man trycker med en kakform.

 

  

 

Till stansen följde med dessa tre tillsatser med för att få olika former.

 

                     

 

Första pris går till Annelie som kom med rätt svar först av alla. Grattis till dig...  Du vinner boken som handlar om 80-talet och är inhandlad hos "Butik Ingelund"

  

  

 

              

 

Andra pris går till Monica som svarade rätt som nr 2. Du vinner en biobiljett. Grattis till dig...  

 

  

 

Jag bestämde nu i en hast att den som svarade rätt som nr 3 skall få kakstansen som jag köpte på second hand. Jag meddelar vem det är i nästa inlägg eftersom jag nu är lite försenad.

 

            

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Mitt nya bildspel 14/1 Prom i Hallsta

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se