Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 1 september 2010

Ingvar Kjellson & Meta Velander mm...

Av Malin wiper - 1 september 2010 07:59

         


Nu rusar tiden iväg och vi skriver redan första  september. Det har varit väldigt disigt och dimmigt på morgonen men nu tittar lilla solen fram igen, som det skrevs i en gammal visa. Jag kan gå in här lite ibland men sen måste min man fortsätta med datan. Tyvärr gick inte alla dokument att rädda men nu är dom dokument och bilder som gick att rädda överförda till vår externa hårddisk. Sen måste jag rensa upp i all röra och sätta in det jag skall ha kvar i mappar. Min man hinner inte hålla på så mycket just nu för han har ett möte 09.00 hos det sociala företaget och det kommer att bli en massa utbildningar framöver. I morgon hade vi tänkt åka till mamma men han fick reda på i går att det kommer en person från Gislaved som skall utbilda dom i ekonomi. Vi får åka på lördag istället för det är den enda helt fria dagen.

 

  

 

Det kommer att bli lite futtigt nu när jag inte har så mycket bilder och måste fylla upp med ett nytt lager sen när allt är klart. I dag skall han sätta in en ny hårddisk i min databurk. Blir det inte bra då så måste jag köpa en ny data. Det blir dyrt att köpa ny data efter tre år och garantin har gått ut än om vi tog förlängd.

 

        

 

Här ser ni hur disigt det var på morgonen. Nu är det nog snart dags att ta in alla trädgårdsmöbler för vi lär inte kunna sitta ute nåt mer i år. Det känns lite sorgligt att sommaren nu är slut än om jag älskar hösten. Dom sista två somrarna har varit dom bästa på många år för mig och jag börjar mer och mer komma tillbaka till livet än om nacken är ett stort problem så ser jag ändå ljusare på tillvaron.

 

  

 

Nu har jag fått ihop två av dessa tidningar som kommit ut i minst 5 nummer. Dom spänner från början av 1900-talet till 70-talet. Jag skall gå in och beställa dom andra numren för det är intressant att läsa om hur det var förr även före min tid. Personerna på tidningen till höger är Skådespelarparet Ingvar Kjellsson och Meta Velander. Dom lever fortfarande och jag har lyssnat på dom mycket i min ungdom då jag lyssnade på radioteater och även såg allt i teaterväg på tv. På den tiden så hade dom riktiga teaterstycken på tv inte bara revyer och buskis som nu.

 

Anders Ingvar Kjell Kjellson, född 20 maj 1923 i Kärna, Östergötland, svensk skådespelare. Son till flygingenjören Henry Kjellson. Gift sedan 1949 med skådespelerskan Meta Velander.

 

  

 

Meta Velander, officiellt Eva Margareta Kjellson, född Velander 13 augusti 1924 i Djursholmär en svensk skådespelerska. Hon är gift sedan 1949 med skådespelaren Ingvar Kjellson. Paret är bosatt i Djursholm norr om Stockholm.

 

                 

 

När vi bodde i Katrineholm så var vi ofta i Stockholm och såg teater och annat. Vi såg bl.a Sound of music med Carola och där var Meta Velander med också. Hon är så självklar på scenen.  

 

Tyvärr så kommer jag att få lite tid för att gå in på era bloggar i dag. Får Mr T igång min data med nya hårddisken så är allt frid och fröjd men det blir nog inte förrens i morgon.

 

   Nu önskar jag er en bra dag utan datakomplikationer och andra bekymmer. Sköt om er alla mina härliga bloggvänner och andra läsare...  

 

           

 
 
Helga

Helga

1 september 2010 08:45

Åh, så trist med datorstrul... hoppas ni kan lösa det själva. Vi har just köpt en ny bildskärm då den gamla inte ville som vi ville längre...

http://helga1.bloggplatsen.se

Malin wiper

1 september 2010 09:44

Ja du det är jättetråkigt men vi har ju räddat en del i alla fall. Kul att du köpt en ny bildskärm.

Ha en fin dag
kram

 
Sussi

Sussi

1 september 2010 09:40

Aha.. Ni lyckades inte rädda alla bilder. Typiskt! Det är så trist när hårddiskar pajar..
Som tur var så hade jag börjat spara ner bloggbilder på min andra dator. Det var bra många som gick åt skogen men grunden fanns kvar..
Lite kul att samla nya var det ändå även om det tar lite tid..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Malin wiper

1 september 2010 09:43

Vi har också sparat ner nu på en annan hårddisk så man lär sig av misstagen. Ja du nu är jag tvungen att både fota mig själv och spara ner nya bilder. Jag har tappat en massa bra animeringssajter också.

kram

 
Nena

Nena

1 september 2010 14:43

Tråkigt att inte allt gick att rädda.
Jag hoppas att din dator blir bra efter nya hårddisken så att du slipper köpa ny. Det är verkligen inte kul att behöva göra.
Vi planerar att köpa en hårddisk som vi ska ha alla foto på så att de finns kvar om något skulle hända.

Ha det så bra
Kram

http://nena.bloggagratis.se

Malin wiper

1 september 2010 16:28

Dom gick att rädda min man såg fel och var lite trött. Hårddisken är inte trasig men nåt annat är fel som han måste söka efter. Ja du man måste ha en backup.

Ha en fin kväll
kram

 
Helene

Helene

1 september 2010 16:02

En snabb liten mitt i veckan hälsning!! Hoppas att det fixar till sig med det "tekniska", har hänt mig ett par gånger oxå och det är inget kul ;0( ....
Hoppas du har en bra kväll! Nu ska jag dra i väg till jobbet......
♥ Helene
ps. Lycka till i utlottningen!

http://sistersgiftcompany.blogspot.com

Malin wiper

1 september 2010 16:27

Det har fixat sig med datan och bilderna finns kvar. Kul att du tittar in och jag önskar dig en fin arbetsdag.

kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards