Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2010

Av Malin wiper - 24 maj 2010 15:14

  

I fredags var vi ner och kollade ett ställe som min man varit nyfiken på länge. Det är två systrar som startat ett vandrarhem och den ena systern har hand om restaurangdelen och den andra själva vandrarhemmet. Dom fick inte låna pengar till detta projekt hos banken så privata finansiärer trädde in och trodde på tjejernas idé. Vi var för mätta för riktig mat men ville ändå kolla in menyn som såg jättefin ut. Till höger utanför så färdigställs just nu en uteplats som är rätt stor.   

 

Klicka här för att komma in på vandrarhemmets hemsida. Vandrarhemmet heter "A6 vandrarhem". Klicka här för att komma in direkt på restaurangen "Hasse på sjökanten"

 

   

Här är ena sidan av den stora byggnaden.

 

   

Inredningen går i färgerna turkos, vitt och lite brunt. Det är ljust och fint och både kocken och ägarinnan var så trevliga och gästvänliga. Vi bestämde att ta en fika och då föreslog ägaren en räksmörgås men sen sa kocken att dom bara hade kräftskärtar så vi tog det istället på härligt hembakat varmt bröd. Tyvärr så hann vi äta upp smörgåsen innan jag kom ihåg att fota...  Smörgåsen var jättegod så vi blev verkligen nöjda.      

 

 

 

Här står det vad dom har för menyer och dom har gjort det så snyggt med lite ljus turkosmålat virke under och en stor glasskiva över.

 

  

 

I mitten är det som en liten bar där man kan sitta med en kopp kaffe.

 

  

 

Sån här fin utsikt har man från restaurangen och dom håller på att greja och göra iordning allt så det kommer att bli jättefint. Det är en fin badplats.

 

   

Här ser man den långa fina bryggan.

 

   

I ett av fönstren trona dessa fina ryska dockor upp sig på rad.

 

   

Här går man in till själva vandrarhemmet.

 

   Här sitter jag utanför vandrarhemmet på en dubbelbänk som kommer från Polen. Det går att åka fram och tillbaka på bänken. Vill inte ta på för nära håll eftersom jag inte ser så pigg ut.

 

Av Malin wiper - 24 maj 2010 10:57

              



                 


Så här ser kokboken ut som Julia Child skrev.

Klicka här om ni vill läsa mer om Julia Child.

Av Malin wiper - 24 maj 2010 10:34

           


Jag såg en helt underbar film häromdagen "Julie & Julia" en drama/komedi från 2009. I huvudrollerna ser vi Meryl Streep och Amy Adams. För regin står Nora Ephron och den är baserad på en sann historia.

 

             

 


Baserat på två sanna historier "Julie & Julia" sammanflätas livet för två kvinnor som, ehuru åtskilda av tid och rum, både på lösa ändar tills de upptäcker att med rätt kombination av passion, oräddhet och smör, är allt möjligt.

 

             

 

Detta är verklighetens Julia Child som spelas så porträttlikt av Meryl Streep. Detta handlar om Fransk matlagning på hög nivå.


Julia Child, född 15 augusti 1912 i Pasadena, Kalifornien, död 13 augusti 2004 i Santa Barbara, Kalifornien, var en känd kock och kokboksförfattare från USA


  


Det är inte så ofta man får lyckan att se en sån här pärla till film. Den är fint filmad och fotot helt underbart. Färgerna och miljöerna gör sitt till också. Vi får frottera oss i både Frankrike, USA och andra länder eftersom Julia Child var på resande fot med sin man som var diplomat mm. Matlagningen i filmen retar smaklökarna och man blir riktigt sugen på det gamla Franska köket... . Alla i filmen spelar jättebra men Meryl Streep är ett strå vassare som Julia Childs och väldigt porträttlik. Jag läste ingenting innan jag såg filmen därför var jag helt nollställd. Jag kan varmt rekommendera filmen som lockar fram många olika känslor i kroppen och jag njöt varenda sekund.

 

Jag ger den 4 filmkameror av 5 möjliga.

 

              

Av Malin wiper - 24 maj 2010 07:14

                 

 

Jag såg reprisen av "Så ska det låta" och där får man verkligen se vilka som kan sjunga och en av dom är Sara Löfgren. Hon kan ta både låga och höga toner. Hon ställde sig bara upp och sjöng utan att låta ansträngd. Jag tycker att hon är häftig och borde få göra en ny skiva med bra material.

 

  

 

Sara Löfgren, född 11 april 1977, är en svensk sångerska. Löfgren var mycket engagerad i det lokala musiklivet i Varberg, bland annat i amatörgruppen Académia.

Hon slog igenom i dokusåpan Fame Factory med hits som Starkare, Som Stormen och Aldrig. Debutalbumet "Starkare" har sålts i nästan 60 000 ex.

 

        

  

Klicka här för att komma in på hennes hemsida.

 


Av Malin wiper - 24 maj 2010 06:34

  


Nu smyger jag sakta ut på scenen och njuter av att vara tillbaka i bloggvärlden. Folkets hus bio och konferanscen är jättefin och nu kan ni se dom snidade utsmyckningarna på sidan om ridån. Min man har fullt upp i dag med både museieföreningen och sen projektet han är med i. I går gick han en stadsvandring och dom var ca 100 personer. Jag skulle ha gått med men orkade inte just då. Han fick reda på att det funnits ett fotbollslag i Vaggeryd på 50-talet som spelade i division 1. Sen kommer den berömda Laminostolen härifrån och även Byarumsbänken. En del kända människor har bott här förr i tiden men inga som vi känner till för det var så länge sen.

 

  

 

 

Snart vankas frukost och kaffe som jag då inte kan vara utan på morgonen. Det är som om alla livsandar vaknar upp av en kopp. Det skall bli lite sämre väder och det syns verkligen ute nu. Synd för det är så lockande att sitta ute och mysa med en tidning och bara kolla ner på ån och känna lugnet landa i kroppen. Nu när alla trädgårdsmöbler är borta från den inbyggda altanen så kan jag börja göra iordning där istället så kan kan sitta där när det är sämre väder.  

 

Klicka här för att komma in på sidan där dessa espressokoppar och mycket annat finns.

 

   

Jag har köpt en fantastisk espressokanna för en person på second hand kupan i jönköping.  Fick den för 30:- och den är så fin att man kan ha den till inredningsdetalj i köket. Märket är vev vigano. Jag var in på deras hemsida men den är under ombyggnad så jag kan inte sätta in den här.

 

   

Så här ser det ut när man skurvat av den nedre delen. Det är möjligt att man brygger sig en kopp espresso i den för att testa. Kunde inte motstå den för att den är så arbetad, tung och fin.

 

   

På torget är en del tulpaner på väg mot utblomning och det är otroligt vackert också. Nu ropar mannen att kaffet är klart så jag återkommer senare. Sen bär det av ut på en härlig promenad.

 

Hoppas ni får en jättefin måndag 

 

Av Malin wiper - 23 maj 2010 19:58

             

 

Det var verkligen tråkigt att höra att Anna-Lena Löfgren gått ur tiden. Jag såg henne första gången på Folkets Park i Sundsvall där jag växte upp och det var fullsatt. Eftersom hon hade polio så gick hon med en krycka, hon var så liten och söt och sjöng otroligt vackert med en klart klingande och personlig röst.

 

   

Andra gången jag träffade henne bodde jag i Gävle och jobbade på en arbetsterapi. Jag var då ihop med en musiker som kände hennes dåvarande man som heter Benny Lööf. Han fixade så vi fick dit både henne och honom till äldreboendet och vår fina stora terapi. Benny Lööf skötte musikanläggningen och spelade olika instrument till Anna-Lenas sång. Eftersom jag hade hand om terapin så kom jag nära dom båda och fick pratat en del. Han jag var ihop med kom också dit och sjöng några låtar tillsammans med Anna-Lena Löfgren. Det var verkligen en upplevesle och dom boende var eld och lågor.

 

     

 

Anna-Lena Löfgren, född 1 maj1944 i Stockholm, död 21 maj2010 var en svensksångerska.


            

Av Malin wiper - 23 maj 2010 19:12

  


Jag klarar inte av att vänta tills i morgon med att blogga...  Än om det var välbehövligt med en bloggvila. Kommer istället att ha en bloggfri dag när jag känner att det tar stopp. I går satt vi ute och åt gott till ett glas vitt vin...  . Som ni ser så har vi fått ut trädgårdsmöblerna framför huset det var jättevarmt och soligt i går. Vi har fått lite gjort både ute och inne under dessa dagar. Fast jag har saknat er alla och det känns tomt att inte blogga. Ni och bloggen har blivit en naturlig del i mitt liv...  

 

  

 

Här fotar jag vår andra trädgårdsgrupp från ena köksfönstret. Vi fick vicka ner stolarna mot bordet i dag eftersom det har regnat och åskat nåt otroligt. Vi köpte dessa trädgårdsmöbler för två år sedan och dom är helt värdelösa. Direkt blev färgen ful och solblekt. Vi funderar på att spraylacka dom i en blank färg.

 

  

 

Det här är en vanlig bild nere vid vår å vår och sommar. Det dyker upp

båtar hela tiden av varierande slag.

 

     

 

Så här mycket blommor har det kommit upp ur en av våra krukor. Vi satt inte så många i den så det såg lite glest ut men vi vet ju sen förut hur dom breder ut sig.

 

  

 

Jag fick ta bort pelargonen från vårt skoskåp i förstugan till hallen. Den trivdes inte och nu har jag istället satt dit en emaljerad kanna med konstgjorda blommor och det funkar också.

 

   

 

Det är så skönt att blogga igen och det känns som om den tunga kedjan håller på att åka av från min kropp. Än om jag inte är i så bra form så håller livsandarna på att komma tillbaka. Jag har spårat ur vad gäller vikten och måste göra nåt drastiskt för att inte viktuppgången fortsätter. Är så sugen på sött hela tiden så jag håller på att bli galen...    


 

Ha en fin kväll...  och sköt om er. 

 

Av Malin wiper - 21 maj 2010 19:23

  



                       

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards