Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2010

Av Malin wiper - 26 maj 2010 18:21

  

Vi blev borta många timmar i Jönköping och fick en del gjort. Vi åt på Hot & Gott men jag fotade inget eftersom jag redan gjort det några gånger och lagt ut. Just nu är jag så trött att jag inte orkar skriva så mycket i bloggen i kväll så jag tar resten i morgon.

 

   

Vi gick till Café Lakatos och blev så sugna på en chailatte eftersom vi inte tagit nån sån på länge och inte gjort nån hemma heller. Det var så supergott och hennes smörgåsar är jättegoda.

 

   

Hon hade nåt slags fyrkantiga kakor som såg delikata ut men jag glömde att fråga vad dom heter och innehåller.

 

   

Hon har också börjat med pajer som såg jättegoda ut. Dom gör hon säkert själv. Vi skall testa en nästa gång vi är där till lunch.

 

   

På gatan utanför stod denna läckra bil av märket Triumph Spitfire MK3

 

   

Så här ser den ut baktill och kolla in ställningen med väskan på.

 

   

    

Denna gräddbakelseklänning såg vi i ett fönster där dom säljer festklänningar. Den såg väldigt häftig ut.

     

 

Blombilderna i inlägget har jag fotat på Vaggeryds torgs planteringar.  

 

Av Malin wiper - 26 maj 2010 07:47

  


Ja då har vi en ny dag och nya möjligheter och ett nytt nyhetsflöde som strömmar emot oss. Solen skiner nu på morgonen och det ser ju lovande ut. I dag skall vi åka till Jönköping för att uträtta några ärenden. Jag skall bl.a köpa en morsdagspresent till lilla mamma...  Vi är tre syskon, en bror och vi två systrar. Vi har lagt en summa var och det räcker till en blus, blommor och att bjuda ut henne på fika. Vi åker förhoppningsvis dit på lördag. På söndagar finns inget fik öppet i det samhället.

 

           

 

Nu börjar min man och jag på allvar att försöka gå ner några kilon. En kille i min mans projekt säljer nåt slags pulver som han själv dricker. Vi har gått ner i vikt på pulver och barer förut men gått upp igen. Han sa att vi kan äta frukost och lunch men byta ut middagen mot en påse för enligt honom så håller man sig då mätt  hela kvällen. Jag kan inte gå på full kur eftersom man måste vara i bättre psykisk form. Jag gick ner några kilon för ett tag sen men har gått upp några av dom och sommarkläderna sitter inte så bra längre. Var ute för att köpa nya kläder och då visade det sig att byxor är mer slimmade i år så man måste ta en eller två storlekar större och det blir inte lätt för då blir dom oformliga när man har en "Päronformad" kropp. Det är inte lätt att vara människa.

 

  

 

Kollade lite på förkväll i går och där fortsätter vansinnet och man tror nästan att programmet är en komisk parodi. I varje program är det nåt vansinnigt som pågår och det började med att dom botoxade folk precis som om det vore en vanlig sminkning. Sen sprutade dom in konstgjorda muskler i en ung man. Eländet fortsatte med att dom stylade en tupp med både nagellack och annat. Vi lever i dumhetens tidevarv känns det som. Nu var det dags igen och inredare har kommit på en ny idé med "levande inredning" jag tappade nästan hakan när jag såg dessa glaskuber och hängande kassar i studion. Glaskuberna var så små att det knappt gick att flyga omkring där.

 

                                 

 

Det är fjärilar som är instängda med blommor och sockerlösning. Alltså den senaste inredningsdetaljen...  . Visst det finns akvariefiskar men dom har det större och kan simma omkring och vi kallar det inte för levande inredning. Dom föds dessutom upp i fångenskap och är en slags hobby. Fjärilar är i behov av att flyga och dom kan inte tas ut ur sina burar. I fångenskap så lever dom 3 månader och jag skulle inte själv kunna stänga in en fjäril. Visst vi har fjärilshus men dom är jättestora och dom har rymd att flyga som dom vill. Det känns som om dom inte har nån respekt för livet, det är bara totalt egocentriska personer som kan göra nåt sånt. Samma personer som har en hund som accessoir i sin väska eller adopterar barn för att ha som accessoir. Vidrigheten har fått ett ansikte...  

 

    

 

Efter all galla jag spytt ut så önskar jag er alla en härlig dag... 

 

Av Malin wiper - 25 maj 2010 15:12

        


  

 

Öljetter är ganska dyra att köpa och jag har ett tips som går ut på att kolla på second hand och gardiner dom säljer. Jag har haft tur några gånger och hittat gardiner för 10:-/längden  och i dom har det suttit 10 st öljetter/längd=20 st och det blir otroligt billigt. Gardinen ni ser på bilden är en sån och jätteful men vad gör väl det när jag bara skall ta tillvara på öljetterna. Det är inte så ofta det händer men det gäller att hålla ögonen öppna. Det blir till och med billigare än på IKEA. Sen har jag köpt på mig öljetter när vi varit ute och sett oss omkring på landsbygden där det dyker upp små affärer lite överallt som säljer billigt.

 

  

 

Detta har jag hållit på med en del av dagen i dag. Nu är alla våra sommarkläder tvättade och strukna och det känns toppen. Vi fick upp så mycket på vinden nu tack vare att vi köpt så många förvaringsgarderober och inget ligger i kartonger. Det är en fröjd att gå upp på vinden. Vi skall fixa nån slags belysning där också för som det är nu så kan man inte gå upp

på kvällen utan en stark ficklampa.   

 

                  

 

Jag gick igenom mina hudvårds och hårprodukter och då kom jag att tänka på denna parfym som var min älsklingsparfym på 90-talet. Det är Laura Biagiottis "Venezia Pastello" som är en av dom få som jag tålde. Den kom ut 1995 och jag fick den av min man. Sen köpte vi den på flygplanet när vi var på väg till Venedig. Dom slutade att tillverka parfymen sen och jag blev så besviken men nu är den tydligen tillbaka igen.

 

Klicka härför att komma in på en sida där den finns och många andra parfymer.

 

            

 

På bilden ser ni Laura Biagiotti som är upphovskvinnan till parfymen.

 

                         

 

Laura Biagiotti, född 4 augusti1943 i Rom, är en italiensk modeskapare. Hennes karriär tog sin början 1972, och hon är verksam än idag.

Parfymer som Laura och Roma kommer från Laura Biagiotti.

 

            

 

När man fönar eller plattångar håret så behöver man en värmeskyddande spray för att inte förstöra håret och då kan jag rekommendera denna som jag köper hos min frissa. Visserligen så kostar den 179:- men då har man en som verkligen funkar och håret blir bra. Jag har jämfört och köpt billigare men då blir håret därefter.

 

  

 

Den heter KMS California. Klicka här för att gå in på en hemsida där dessa produkter finns.

 

               

 

Har även köpt denna kräm som man har i håret efter att man fönat och plattångat. Krämen är fuktighetsbevarande och bygger upp hårets struktur. Den skyddar håret mot yttre skador och gör håret lättskött. Den heter "Kerasilk instant silk fluid" och kommer från Goldwell, den kostar 132:-. Dessa två produkter använder frissan själv på mitt hår när jag är där och känner att dom funkar. Nu finns det hur mycket som helst även glansspray. Nåt sånt behövde jag inte förr eftersom jag alltid fick höra att mitt hår var så blankt men sånt tog man inte till sig då utan var självkritisk. 

    

 

Klicka härför att komma in på hemsidan där denna produkt finns och många fler i serien.

      

  

Av Malin wiper - 25 maj 2010 11:56

          

 

Nu har dom börjat använda sig av denna gamla låt också i reklamen på tv. Synd att dom inte kan göra lite nya låtar till reklamen så vi får fortsätta att njuta av dessa gamla godingar utan att dom blir förstörda och man börjar tänker på en pryl eller ett ställe så fort man hör dom...    

 

  

 

Klicka här för att komma in på Stevie Wonders hemsida.

 

  

 

Stevie Wonder (född Steveland Hardaway Judkins, namnet senare ändrat till Stevland Hardaway Morris, 13 maj 1950 i Saginaw, Michigan, USA är en amerikansk musiker, sångare, kompositör och producent

 

Av Malin wiper - 25 maj 2010 11:09

     


Det var så länge sen nu som jag hade nån tävling på min blogg så nu blir det en gissningstävling. Grejen ni skall gissa på köpte jag på second hand och ingen visste vad det var för pryl och vad man använde den till. Min man kom på det till slut. Förut har jag haft rätt svåra grejer att gissa på men nu är jag rädd att det kan bli för lätt. Jag har två priser denna gång.

 

  

 

Här har ni prylen ni skall gissa på och ni har tid på er tills måndag 31/5 kl. 10.00 Vad använder man denna till?. Den som först gissar rätt får förstapriset. 

  

 

FÖRSTA PRIS:

 

  

 

En kökshandduk med cupcake mönster från "Mimmis Magasin". Den är av märket "Serholt Sweden".

 

   Inte nog med detta utan första pristagaren får även en biobiljett.

 

ANDRA PRIS:

 

  

 

En exklusiv hård tvål från "Butik Ingelund" liggande i en fin kartong. Den har en svag lukt av gurka och är mild. Tvålen heter Terra Midi.

 

  

 

Så här fin ser den ut i sin ask.

 


 

Lycka till!...           

 

Av Malin wiper - 25 maj 2010 08:34

   

Klicka här för att komma in på Gloria Estefans hemsida

 

Gloria Estefan, egentligen Gloria María Milagrosa Fajardo, född 1 september1957 i Havanna, Kuba, är en kubansk-amerikansksångerska, bosatt i Miami.

Hennes band heter The Miami Sound Machine. Hon har skrivit många låtar och även någon barnbok. Gloria Estefan är gift med Emilio Estefan Jr. och har två barn med honom, Nayib (1980) och Emily Marie (1994).

Hon gav ut julalbumet Christmas Through Your Eyes 1993

 

                      



Av Malin wiper - 25 maj 2010 07:38

                             



I dag är det lite regntungt i luften och ser inte ut att bli nån solskensdag. Jag själv är inte ledsen för det eftersom jag mår som bäst när det regnar och det måste nog bero på att det blir så friskt och klart i luften, allt pollen ger sig av och man kan andas lite lättare. Fast det är ju inte så kul när man vill sitta ute och mysa i trädgårdsmöblerna. Min man skall iväg i dag igen till sitt projekt. Han skulle göra ett gästinlägg men har inte hunnit än för det är fullt upp med planering så här i början för han gör rätt mycket datajobb. Fast dom är flera som kan mycket och har värdefulla kunskaper.

 

           

 

När jag ser denna bild så blir jag så full i skratt eftersom bilden inte stämmer fullt ut längre när det gäller äldre Numera springer vi äldre också omkring med en kamera likt en paparazzi istället för att mata fåglarna...    . En bloggvän frågade mig hur det går för min mamma och dom andra på serviceboendet.

 

                

 

Jag skrev i ett inlägg längre ner om fortsättningen men ni kan gå in på kategorier debatt för att läsa. Hon får bo kvar i sitt A-hus men dom på B-huset får då flytta till A-huset inom ett år. Tyvärr så saknas det 4 platser på A-huset så dom räknar kallt med att minst 4 st skall dö innan....  Sen fick vi reda på att det inte är så bra ändå som vi trodde utan dom tänker göra trygghetsboende av A-huset och det innebär att det inte finns bemanning dygnet runt. Då står vi på noll igen och mamma och många andra kan ändå inte bo kvar...  

 

            

 

Syrran och jag orkar inte kämpa längre själva utan har försökt delegera ut lite till dom andra anhöriga också men ingen verkar vilja ta tag i detta så vi har nu en paus men bevakar ärendet. Det blir ett möte på söndag igen så vi får se hur det går. Det händer så mycket vansinnigt i samhället nu att man inte tror sina ögon. Skandal på skandal staplar sig och nu det sista när en läkare får härja fritt utan att nån gör nåt. Om vi gör nåt vansinnigt på våra jobb så är det sparken direkt men en läkare kan lemlesta folk utan att nåt händer...   . Ärlighet varar inte längst som man fått lära sig från uppväxten.

 

             

 

      Nu skall jag i alla fall ta mig ut med eller utan paraply på en stärkande promenad...   Ha en fin dag kära bloggvänner och andra läsare...             

Av Malin wiper - 24 maj 2010 19:20

  

 

Jag har köpt lila sovrumsgardiner på Indiska. Dom kostar 150:-/längd. Blev inspirerad av anna som har bloggen "Glamour och fläskpannkaka". Hon hade färgat sitt hår orangerött och till detta hade hon lila kläder och då såg jag hur bra det passade ihop och blev så jättehäftigt. Hon använder vintagekläder som hon köper på finare second hand. Vi har orangerött överkast och även rullgardin så varför inte blanda  när jag ändå skulle köpa nya gardiner. Jag har haft både gröna och vinröda men det har bara blivit platt fall.  

 

klicka här för att komma in på annas blogg. Ni kan även klicka i texten där det är understruket.

 

   

Det går inte att få fram på bild hur snyggt det är men det får duga. Gardinlängderna knyts med band på stången och det var lite pillgöra som min man hade bättre tålamod med...   

 

  

Här har jag lagt på överkastet och skall köpa lite snygga kuddar som passar in.

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards