Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2010

Av Malin wiper - 5 maj 2010 08:09

        


God morgon gott folk...  I dag blev jag väckt av ett telefonsamtal från min systers man. Dom hade nyss fått Borås tidningen och där står det om nedläggningen av Lindäng där min mamma bor. Jag ringde nämligen  Journalisten Magnus Larsson häromdan som intervjuade mig om detta och skickade även ett foto på mamma och mig att ha i tidningen. Han var hur trevlig som helst att prata med. I dag har artikeln kommit in och jag sätter in den här så fort jag kan. Jag hittar den inte på nättidningen så jag väntar tills syrran scannat in artikeln och mejlar till mig. Detta togs även upp på lokalradion i morse.   

             

 

Det har varit några av er som frågat vad vi skall göra. Vi engagerar oss hela familjen även brorsan uppe i norr. Alla i socialnämnden har fått sig tillsänt protestbrev från alla oss och vi ringer runt till anhöriga och har nu fått ihop en ansenlig skara. Alla vi anhöriga kommer att ha ett möte på söndag och då är  tidningen också inbjuden, för detta skall inte gå obemärkt förbi.Jag har försökt igen men får bara fram första sidan på tidningen men som ni ser så har dom det med redan där. Det står att äldre tvingas bort när boende stängs.

 

   Här en bild på framsidan av tidningen som var det enda jag fick tag på. Tur att vi är både syrran, svågern, min man, jag och brorsan som hjälps åt annars hade det inte gått. Syrran och svågern har gjort mest och det är jag tacksam för.

 

                        

 

Bara tanken på att tvångsflytta mamma känns som ett hål i hjärtat. Dras inte detta tillbaka så vill jag nästan kedja fast mig på hemmet när den dagen kommer...    

 

Sen vill jag tacka er alla för era värmande och empatiska kommentarer....         Ni är verkligen hjärtegoa och jag önskar er alla en härlig onsdag...sköt om er.  

Av Malin wiper - 4 maj 2010 19:09

                


Jag har fått låna denna fina animering av Vicke för att önska er alla en fin kväll. Tack för era kommentarer ang nedläggningen av min mammas serviceboende. I dag har jag och några andra haft fullt upp med att bena ut detta och det kommer att hända lite framöver för det ska inte gå förbi obemärkt. Jag har svårt att koncentrera mig på flera saker och har varit inne i dag och bara ägnat mig åt detta.

 

Klicka här för att komma in på Vickes sida 

 

 

   


När jag var till syrran i söndags så fick jag dessa fina eccoskor av henne. Dom är nästan helt oanvända och hon kunde inte ha dom efter att ha testat. Jag har ett par liknande vita jag fått av henne för några år sedan och dom använder jag nu när jag är ute på mina promenader. Jag har fått hur många skor som helst av henne och tycker det är så tråkigt att hon inte kan ha dom. Jag blev ju jätteglad och tack än en gång syrran....    

 

             


   


Inte nog med det utan jag fick dessa sandaler också...  som hon bara haft några gånger. Dom satt jättesnyggt på och gick upp en bit som dom nya gallersandalerna som ofta är svarta.

 

    


Klicka här för att komma in på sidan där jag hittat denna sko som två Australiensare designat    



Nu skall jag kolla om det är nåt att se på tv. Annars blir det en film. Jag har sett två stycken bra filmer till som jag skriver om i morgon. Min man som har varit ute säger att det är rätt kallt men solen har varit framme jättemycket.




Av Malin wiper - 4 maj 2010 15:54

        

 

Här är trailern till filmen "Hachiko".



Jag rekommenderade att ni skulle bulla upp med pappersnäsdukar och kan ni täka er att nu finns det fina fodral till dessa...  

                  

Klicka här för att komma in på sidan där dessa finns och mycket annat.

  

Av Malin wiper - 4 maj 2010 14:45

  


Jag såg en fantastisk film häromdan av vår Svenska regissör Lasse Hallström. Den heter Hachiko en vän för livet. Det är ett drama från 2009 baserad på den sanna historien om den trogna Akita Hachiko hunden.  

 

I rollerna ser vi: Richard Gere, Sarah Roemer, Joan Allen, Jason Alexander mfl.

 

     

 

Här håller Richard Gere den hund som spelade valp i filmen.

 

           

 

Handlingen:

 

Det är en nyinspelning från 1987 av en Japansk film som heter Hachiko Monogatari och handlar om en hund av rasen "Akita" som blev skickad från Japan till Amerika och tog sig ur sin bur och träffade en man vid tåget som han följde efter och dom blev vänner för livet. Den utspelade sig på 20-30 talet och hunden dog redan 1934. Hachiko blev 10 år gammal.

 

               

 

Klicka här om ni vill läsa mer om detta.

 

Klicka här för att läsa om hundrasen Akita.

 

Filmen var så gripande och rörande att jag nästan fick ont i kroppen. Om ni skall se filmen så rekommenderar jag att ni har bullat upp med massor av pappersnäsdukar. Att det är ett verklighetsbaserat drama gör inte saken sämre. En hundvalp skickas från Japan och kommer fram på en tågstation. Där tar han sig ur sin bur och stöter på Richard Gere som spelar en professor. Hunden följer med honom och har bestämt att stanna i hans ägo.

 

          

 

Till slut accepterar hela familjen att han finns hos dom. Sen händer det tråkiga att ägaren dör och hunden har alltid stått och väntat på honom framför järnvägsstationen och nu kommer han inte hem mer. Sen vill jag inte berätta mer för då förstör man resten. Jag läste inte alls på fodralet innan jag började se och det är jag glad för nu. Hundarna som är med är suveräna och även Richard Gere.

 

                 

 

Verklighetens hund står som staty där han väntat på sin husse som kom med tåget varje dag från sitt arbete. Nu måste jag ju bara få tag på orginalfilmen från 1987.

 

Jag ger filmen 4 filmrullar av 5 möjliga

 

              

.

Av Malin wiper - 4 maj 2010 11:37

         


Jag har monterat en bild av min mamma på en soptunna p.g.a att Marks kommun där mamma bor skall slänga ut pensionärerna från sitt boende därför andra skall in istället... Dom har försökt mörka det hela och belagt personalen med munkavle för att vi anhöriga inte skall få vetskap om detta. Ett möte hålls 11/5 och då klubbas detta och vi kan då inte opponera oss. Personalen på serviceboendet har ringt och talat om detta för en person och sen har vi spridit det vidare till alla anhöriga.

 

Jag har ringt runt till 4 personer som återstår och har även kontaktat en förtroendevald som är med på detta möte som tar beslutet över våra huvuden och denna förtroendevald som heter Ove Eglinger och är dessutom Socialnämndens ordförande.

 

               Man undrar hur det fungerar i dessa människors hjärnor...   Dom har även uttryckt som så att vi anhöriga inte får oroas. Vi blir ännu mer oroliga om vi får reda på saker i sista sekunden och inte kan göra ett skvatt. Ett av husen har dom inga planer för än och då undrar man varför dom äldre skall slängas ut. Dom som skall in är psykiskt sjuka och har ett sämre hus som inte funkar till belåtenhet och det är självklart att dom också skall ha ett fungerande boende men inte på bekostnad av dessa äldre. 

 

            

 

Vi i familjen bävar inför detta för trots att många är senila så känner dom av en flytt, det är det värsta som kan hända för dom mister sin trygga miljö. Dom räknar kallt med att över 50% kommer att gå ur tiden och bara det är så cyniskt så man vill bara gråta. Dessa äldre har varit ungdomar en gång i tiden också. Dom har jobbat och kämpat i samhället och betalat skatt och nu slängs dom ut från sina hem trots att dom har hyreskontrakt och bott där jättelänge.              

 

Dom har lagt ner nästan alla äldreboenden i kommunen så vart skall dom ta vägen med dessa pensionärerna som skall omplaceras. Jag känner inte igen mig i detta kalla hårda samhälle. Jag har arbetat inom vård och arbetsterapi för länge sen och då var det så noga att vi skulle respektera och ta hand om dom äldre och se till att dom hade det tryggt och bra. Dessutom blev dom aktiverade och höll sig piggare på den tiden.

 

  

Av Malin wiper - 4 maj 2010 09:01

        

 

Klicka här för att komma in på Natasha Bedingfields hemsida.

 

          

 

Natasha Bedingfield, född 26 november 1981 i London, är en brittisk sångerska. Hon är syster till Daniel Bedingfield.

I tonåren startade Natasha, Daniel och lillasystern Nicole ett band tillsammans, The DNA Algorythm, som var en R&B-influerad grupp men de spelade också garage och pop


Klicka här för att läsa om vildhästar


Av Malin wiper - 4 maj 2010 08:05

           


God morgon! hoppas ni fått sova gott och har en bra dag att se fram emot. Vi har nyss vaknat och i dag känner jag mig lite bättre och kan ta itu med vinden igen och även min viktiga promenad. När vi åkte hem från mamma i söndags så tog vi inte motorvägen utan  småvägar över "Angeredshestra" och sen över "Bondstorp". Det är så vackert att åka utefter gamla vägar och se allt som dyker upp. 

 

 

   


Här håller dom på att bygga ett nytt hus med fönster utefter hela väggen. Det såg lite lustigt ut för det är så mycket sand under huset. 


   


Sen dök detta gamla fina hus upp och det är så roligt att många av dom gamla husen står kvar till eftervärlden.     


   

Sen dök denna häst upp som blev lite nyfiken när vi stannade.        

 

   

Det var så hisnande vackert överallt att man bara satt och njöt.

 

   

En vit träkyrka dök upp vid Angeredshestra.

 

   

Kyrkan har ett klocktorn en bit från kyrkan. Kyrkan är från 1699.

 

Klicka härför att läsa lite om Angeredshestras kyrka. Det står om andra kyrkor också.


  

  

Kolla här vilken vy... . Två hästar gick och betade.     


  

Den ena fick jag på nära håll och den är jättevacker.


  

Ja vad säger man? det dyker hela tiden upp hus och annat att titta på.           


  

Jag kan verkligen rekommendera er att åka in på småvägar för det ger så mycket och man mår så bra. Tyvärr har bilåkandet bara blivit en transportsträcka. Förr nöjesåkte man mer med bilen och vägarna var så smala att man hade skogen inpå sig.


  

  

Sen dök denna fina gamla traktor upp  


  

Ha en riktigt bra tisdag...  ta hand om er.


Av Malin wiper - 3 maj 2010 15:09

 

      

Ett soft skönt melodifestivalminne...    

 

Maja Gullstrand, född 30 september 1980 i Helsingborg, svensk musiker som slog igenom i dokusåpan Fame Factory, 2003-2004.

Släppte 2004 jazzalbumet HemligheterBert Karlssons skivbolag Mariann Grammofon AB


  

 

Klicka här för att komma in på Maja Gullstrands hemsida. 

 



             


I dag blev inget som jag tänkt, det blev istället en morgonrocksdag...  Morgonrocken ovan finns tydligen hos H & M. Den är rätt snygg med sin volang nertill. Nu håller jag på att titta på filmer jag hyrt och häromdan såg jag en riktig höjdare som jag skall recensera så fort jag hinner.

 

   Nu skall jag försöka pussla ihop mig lite så jag är i bättre form i morgon... take care out there...   



Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards