Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2010

Av Malin wiper - 12 maj 2010 08:14

                       


I dag känner jag mig lite dubbel för i går hade Socialnämnden möte om detta med Lindängs serviceboende där mamma bor. Dom har backat lite för alla påtryckningar och skall ha kvar A-huset där hon bor men då måste dom från C-huset flytta över till A-huset. Till saken hör att det är många fler som bor i C-huset så det borde vara tvärtom. Dessutom finns det inte tillräcklingt med platser i A-huset för att ta in alla från C-huset utan det blir 4 personer för mycket. Nu blev det lite förvirrande.... .

 

               

 

 

Då undrar man om dom räknar med att 4 st skall gå ur tiden innan dom skall flyttas och det är om ett år. Nu tror vi att dom vill ställa oss två grupper mot varandra därför är det bra att vi skall ha ett möte på söndag för att höra hur dom anhöriga till dom i C-huset ställer sig till detta och vi känner att vi måste hålla ihop.

 

              

  

 

Tänk vad det spills mycket onödig tid på detta fungerande boende istället för att ta tag i nåt som verkligen behövs ändras på...Personalstyrkan skall också minskas trots att det blir lika många pensionärer. Det hade varit bättre att dom rustat upp dom nedslitna lägenheterna som dom betalar oskäligt mycket för och rustar sig för kommande pensionärer för det kommer att bli en anstormning så småningom. Det kommer mer insändare  ut i  Markbladet i dag. Borås Tidning har också skrivit mer om detta i dagens tidning.

 

      


   Hoppas ni får en givande dag utan krångel och vansinniga beslut...     

Av Malin wiper - 11 maj 2010 19:19

   


Jag lånade denna bild från kew Grafik för den var så fin men sen såg jag att det var en vinterbild...  den får vara kvar i alla fall för det är så kallt ute...   . Min man är just nu på fotokurs med museieföreningen så jag är ensam hemma. Förut var han på möte med sin aktivitetsgrupp. Dom förbereder sig för att starta ett socialt företag. En idé som kommer från Italien från början. Det är arbetslösa som kommer samman i en grupp och hjälper varandra att komma igång med nåt. Det har slagit väl ut på flera ställen. Jag skall be min man göra ett gästinlägg och berätta lite mer. Han har arbetat deltid det sista på jobbet och sen blev det kris och många fick gå.

 

                  Denna är också från kew Grafik       

 

Han har inte mått bra av att bara gå hemma så jag ser vilken skillnad det gör för honom att komma ut dom timmar han orkar. Han kommer hem glad och nöjd och det gör mig jätteglad också. Jag behöver också göra nåt så jag träffar lite mer folk. Vi isolerade oss när vi blev sjuka och då kommer man ifrån allt umgänge med vänner och bekanta. 


                                 


Just ser jag en film som heter "City island" som är en komedi från 2009. Jag har sett hälften och den är jättebra och lite annorlunda. Skriver om den i morgon. 

 

   Nu önskar jag alla en skön kväll vad ni än skall göra...    

Av Malin wiper - 11 maj 2010 16:52

  


Jag såg en film för ett tag sen som heter "The Fighting Temtations". Det är en komedi från 2003 i regi av Jonathan Lynn. I rollerna ser vi Cuba Gooding, Beyyoncé Knowles, Mike Epps mfl.

 

                 

 

Handlingen:

 

När Darin Hill plötsligt blir avskedad från sitt jobb på en reklambyrå i New York vet han inte vars han ska ta vägen. Men lyckan vänder när han får veta att han ska få ärva en hel del pengar från en släkting. Men på ett vilkor; han måste resa tillbaka till sin hemstad och leda den förfallna gospelkören till dess forna storhet!

 

               

 

Först tyckte jag filmen var jobbig men det blev lite bättre efter ett tag och musiken i filmen är den stora behållningen. Den glimmar till ibland med lite humor men inte är det nån riktig höjdare men ändå sevärd och lite underhållande. Sen har jag ett svagt minne av att jag sett den för länge sen men minnet börjar bli kort...  

 

Den får ändå 3 svaga filmrullar av 5 möjliga för att den tog sig lite en bit in i filmen och för att musiken är bra.

 

        

 

Av Malin wiper - 11 maj 2010 12:22

             

Syrran målade en tavla för ett tag sen och jag gillar den mer och mer för varje gång jag ser den. Jag gillar färgerna och även att texten är i tidningspapper. Jag tolkar tavlan på mitt sätt och fantasin sätts igång. 

 

       

 

Min man fick en ljudbok av syrran när vi var där men vet inte om han lyssnar på den just nu.

 

  

 

Klicka här för att läsa vad boken handlar    

 

Klicka här för att läsa om författaren Helena Von Zweigberk.

 

       '  

 

Mr T och jag var in och fikade på Ritz konditori för några timmar sen. Dom nya ägarna har fått så mycket blommor att det nästan inte ryms och det är som ett blomsterhav i lokalen.

      

Av Malin wiper - 11 maj 2010 07:17

 

        

 

Jag tittade på kulturnyheterna i går och såg att sångerskan och medborgarrättsaktivisten Lena Horn dött i en ålder av 92 år. Jag visste inte ens att hon levde längre. Hon var en av mina föräldrars favoriter. Jag har själv inte lyssnat aktivt på henne men låten Stormy weather gillade jag och den är en klassiker.

  

             

 

Lena Mary Calhoun Horne, född 30 juni1917 i Bedford-Stuyvesant, Brooklyn, New York, död 9 maj2010 i New York City, New York, var en amerikansksångerska och skådespelerska.

Hon växte upp med sin frånskilda mor, som var skådespelerska till yrket, och tillbringade en stor del av barndomen med att följa med modern på turné eller hos släktingar. Horne hoppade av skolan som sextonåring för att sjunga i kören på den berömda Cotton Club i Harlem och blev så småningom populär jazz- och balladsångerska i nattklubbskretsar 

   

 

Klicka här för att läsa lite mer om vad som skrivs om Lena Horne. Där finns också ett klipp med hennes mest kända låt "Stormy Weather".

 

   

 

Av Malin wiper - 11 maj 2010 06:44

  


Jag följer Talang i tv 4 och höll tummarna för Could Mountain Band som jag haft nöjet att se live några gånger. Jag utbringar ett stort Grattis sill bandet, dom gick till semifinal Hurra!  Nu blir min väninna ia glad också för dom är hennes vänner sen länge.

 

        

 

Klicka här för att se en större bild av bandet. Detta är ett band som verkligen är musikanter och kan sina instrument. Dom sjunger otroligt bra också. Live så är dom om möjligt ännu bättre. Jag hade ett musikklipp inne förra gången jag skrev om bandet så ni kan gå in på kategorier "Musik" på höger sida och välja musik så dyker dom upp.

 

  

 

Fortsätter att hålla tummarna för er och hoppas att ni ror detta iland. Jag önskar er i bandet en härlig tisdag...  

 

Hoppas ni mina bloggvänner och andra läsare haft en sömnrik natt och får en givande dag     

 

Jag sätter in klippet ändå från Talang eftersom det finns dom som inte hört dom och det blir bökigt att leta efter klippet.

 

Av Malin wiper - 10 maj 2010 14:47

      

På en av väggarna inne i "Nice Inn" hängde denna inramade bild på en musiker som heter Pelle Lindström och hans Blow your blues. Då blev jag nyfiken eftersom jag är en bluesälskare och kände igen namnet. 

  

      

 

Hittar en färskare bild och ser att han numera har en annan grupp bakom sig som heter Haydukes. Pelle Lindström är en blueslegend från Leksand.Han kommer att medverka med sitt band på Vildrosfestivalen 22-24 juli 2010.

 

Klicka här för att komma in på sidan där det står lite mer om honom. 

    

 

Klicka härför att komma in på hans och bandets hemsida.

 

  

 

Klicka härför att läsa om bluesmunspelets historia.

 

 


Här ett skakigt klipp från en av Pelle Lindströms konserter. Jag ville ha ett svängigt bluesklipp. Han sjunger även annat såsom visor och folkmusik mm.


Tänk vad en bild hängande på en cafévägg kan dra med sig....  ett helt inlägg... 

            

Av Malin wiper - 10 maj 2010 13:29

   


I går när vi åkte hemåt så stannade vi på ett ställe för att ta en fika. Det heter "Nice Inn" och ligger mellan Borås och Ulricehamn, riksväg 40. Vi har varit nyfikna på stället länge. Exakta läget är Ekeslunda, Hökerum. Det är öppet varje dag mellan 11-19 tel 0321-52999. Säsongen sträcker sig från mars månad och så länge dom orkar på hösten.  Hon som äger stället heter Morgane och kommer ursprungligen från Bretagne i Frankrike. Hon lagade mat så vi pratade med hennes sambo.

 

Klicka här för att läsa om vackra Bretagne.

 

  

 

Mitt emot stället så ser man sjön Tolken så utsikten är vacker. Det går att hyra båtar en bit därifrån.

 

  

 

Det är ett unikt 70-talsställe med glada färger och olika möbelkombinationer utomhus så det blir väldigt charmigt.              

 

  

 

Här lite andra möbler.

 

  

 

Inomhus hade som som galler på fönstren men man kände sig inte instängd utan dom blev som prydnader istället.

 

  

 

Även inne hade dom olika möbelkonstellationer och det gav både stämning och lite spänning.

 

  

 

Ett rum hade lite ljusare äldre möbler.

  

 

  

 

Fikat var till full belåtenhet och nästa gång skall vi äta deras hemlagade mat som dom gör från grunden.

 

   

 

Det var en positiv upplevelse och dom var jättevänliga och tillmötesgående så jag kan varmt rekommendera er att gå in och äta eller fika där om ni har vägarna förbi. 

 

 

Här ett litet klipp med bildspel från Bretagne.

  

   

 

Klicka här för att komma in på en sida med saker från 70-talet. Kopparna ovan är därifrån.   

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Mitt nya bildspel 14/1 Prom i Hallsta

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se