Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 6 maj 2010

Vindsstädning del 100 ;)

Av Malin wiper - 6 maj 2010 17:50

  


Nu börjar jag se slutet på vindeländet...  Vi har ett fönster på vinden och här bjuder jag på utsikten. Tänk om vi inte haft vägen mellan oss och ån...  

 

  

 

Min man kom upp och slängde ut en gammal korkmatta som legat på vinden. Vi vill inte ha den där längre. Här står han för att fixa så den blir mindre och kan kastas på skroten.

 

  

 

Här har jag fått upp två klädförvaringar, den ena av tyg och den andra ett glasfiberarmerat tyg. Nu har vi satt upp ytterligare en klädställning och två garderober till. allt är från IKEA, ställningen är väldigt kraftig och stabil.

 

  

 

Detta är barngalgar som jag använder till mina klädnypeklänningar. Förut låg dom i en påse men nu får dom hänga på en trästång. Jag har köpt alla barnhängare för en liten peng utom dom vita som jag fick gratis på en affär för nåt år sedan. Jag hade dubbelt så många förut. När jag började göra klänningar så använde jag trähängare som jag målade men det blev lite för dyrt och jobbigt så nu får det duga med plasthängare.

 

  

 

Jag köpte en hel kartong med klädnypor som jag hittade på en second hand för några år sedan. Hela denna kartong som innehåller flera hundra klädnypor kostade bara 50:-....  Nu är det bara det roliga kvar att göra på vinden. Just nu hänger jag in vinterkläder i garderoberna. Vi har haft garderober däruppe förut också men dom hade gått ur tiden och blixtlåsen hade slutat fungera.

 

  

 

Numera så finns det många sorters klädnypor att välja på och dessa hittade jag här. Dom kostar 149:- för 25 st.

 

  

 

Nu har jag för andra gången på kort tid sett en Volvo amazon. Den stod på en parkering i samhället. Min man är svag för dessa bilar. Den förra bilen vi såg var också röd men mycket blankare.

 

Volvo Amazon, Volvo 121, Volvo 122S, Volvo 123GT, personbil från Volvo, som lanserades den 3 augusti 1956.

 

  

 

klicka här för att komma in på "Svenska Amazon klubben"

 

 

   

 

I dag gick jag förbi terapiaffären "Knuten" också. Detta är som en presentpåse men i trä. Jag har köpt några såna för nåt år sedan och använt till att lägga present i när vi uppvaktat nån o.d. Det är lite annorlunda och roligt.

 

  

 

Dom hade många snygga vävda löpare i fönstret. Jag har själv satt upp många vävar i vävstolar när jag jobbade inom arbetsterapi. Jag gillar inte att väva men att sätta upp vävar tyckte jag var jättekul.

 

  

 

Jag gick igenom mina smycken i dag för att se om jag skulle göra mig av med nåt. Då hittade jag denna lillfingerring som jag köpte i början av 80-talet. Den är i 18k guld med en röd rubinsten i. Från början hade den en vit sten men jag bytte ut den till denna för jag gillade röd rubin på den tiden. Jag har inte kunnat ha ringen på länge för mina fingrar är lite grövre av min övervikt. Jag får på mig ringen till mitten av lillfingre. Ändå har jag rätt smala fingrar. Ser att den är smutsig runt stenen så jag skall rengöra ringen och lägga undan den om jag skulle vilja ha den senare. Jag hade 15 mm förut på ringfingret men nu en storlek större.

 

           

 

Klicka här för att gå in på en sida där man kan både läsa om rubiner och se bilder     

 

 
 
Cattis

Cattis

6 maj 2010 21:29

Hejsan! Vilken underbar utsikt. Och bänken står där. Jag hoppas verkligen jag kommer att sitta på den någon helg. När jag gör det så ska jag fota det. :)) Pension snart? Måste vara många år kvar?
Stämmer det så måste det vara ditt glada och positiva sätt som gör dig mycket yngre än vad du är. Och även ditt tuffa sätt för det förstår jag att du är genom dina bilder.
Du är lyckligt lottad.
Kram

http://www.bergbrink.blogg.se

 
wiper

wiper

6 maj 2010 21:43

Cattis: utsikten är verkligen underbar men det är inte husets utsida ;) Du är så välkommen att sitta på vår bänk när tillfälle ges. Det är inte så många år tills min rätta pension tyvärr :( Tack för dina fina ord, vad glad jag blir ;) Man är inte äldre än man känner sig. Hoppas du har en härlig kväll
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Vicke

Vicke

7 maj 2010 06:11

vilken härlig utsikt ni har med den ån in på er

http://animeramedvicke.bloggplatsen.se

 
Sussi

Sussi

7 maj 2010 07:34

Ni har verkligen ett helt underbart läge..
Jättefin utsikt.
Rensa ut skulle vi också behöva. Det är väl sånt man kommer få mer tid till när man blir arbetslös.

Klädnyporna i form av fåglar var ju jättehäftiga

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Berith

Berith

7 maj 2010 07:46

Godmorgon vännen =))
vad fint det blev på eran vind....hmm...vi borde göra en utrensning vi också på våran vind =))
Vilken underbar utsikt ni har =))
Du ska veta att det var många som beundrade din
klädnypeklänning då den hängde framme över julen , jag hade svårt att lägga bort den , men nästa jul kommer den fram igen =))
Festlig träpåse =))
Ringen är underbar , jag gillar röda rubiner , har alltid gjort det =))
Önskar dig en bra dag och en trevlig helg vännen , varma kramar =)

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
Helga

Helga

7 maj 2010 08:56

Vilken fin utsikt ni har... det ser jättemysigt ut.

Skönt att få röjt också. Nu verkar det ju nästan helt tomt på vinden ;)

http://www.helga1.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

7 maj 2010 09:44

Vicke: Ja den är verkligen härlig.

Ha en fin dag
kram

Sussi: Ja läget är toppen men husets utsida är ingen höjdare för vi har inte orkat ta tag i utsidan än. Ja det är bättre du väntar tills du får mer tid. Fast du kommer nog att få jobb igen rätt snabbt du är ju ung.

Dom klädnyporna var verkligen läckra

Ha en fin dag
kram

Berith: God morgon själv ;) Ja nu börjar det likna nåt på vinden och bättre skall det bli. Vad kul att du och andra gillar min klädnypeklänning. Synd att jag inte kan sy just nu men hoppas på en bra period snart.

Jag önskar dig också en bra dag
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

7 maj 2010 14:48

Hej igen! och tackar för titten inne hos mig.Kul att du gillar halsbandet har faktiskt tagit det till mig själv o det är toppen att ha på sig,för vill jag ta av mig glasögonen så kan jag ju bara inte lägga bort glasögonen helt toppen måste jag säga.Du får jättegärna länka till hemsidan.
Vilken enastående utsikt ni har,måste vara helt underbart att ta med sig kaffet ner dit o sen bara vila ögonen på vattnet o utsikten och njuta.
Ja tänk om du kunde få bort vägen:-)
Ni/du har verkligen gjort rent på vinden,måste vara jätteskönt.
Själv har vi så mycket grejor på alla våra kattvindar,först lämnade säljaren massor o sedan flyttade vi in snabbt o då kom det MYCKET prylar upp o mer har det blivit genom åren.
Tyvärr så orkar ingen ta tag i detta nu så vi stänger bara dörrarna så är eländet borta.
Klädnyporna med fåglarna så jättefina,skulle inte vara dumt att ha på sträcket.
Önskar dig en underbar Fredag och helg tillsammans med din gube:-)
Kramizen/Karin o svartnosarna.

http://kajsa-varg/bloggplattsen

 
wiper

wiper

7 maj 2010 15:54

Karin: Vad bra att jag får länka. Det gör du rätt i att behålla halsbandet. När man har så att man måste ta av sig glasögonen så är det ju jättepraktiskt. Ja du utsikten är fin och vi skall verkligen gå ner till ån i sommar och fika och kolla på allt som rör sig ;)

Förstår att ni har mycket som har flera barn. Vi är ju bara två ändå har vi samlat på oss en ansenlig del som vi nu blir av med.

Ha en härlig fredag själv
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards